alces1 02.04.07, 19:37 Witam. Skladka OC w skali roku zalezna jest bodajze od pojemnosci silnika (o ile dobrze pamietam) czy ktos z Was zna progi od jakiej do jakiej pojemnosci jest dana kwota, a powyzej ktorej juz inna? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
146tsj Re: OC - ubezpieczenie 02.04.07, 20:11 Jak masz konto w mBanku to polecam: www.mbank.com.pl/oferta/ubezpieczenia/samochodowe/ Możesz wstępnie wypełnić wniosek bez zawierania polisy i wybierać różne warianty i sprawdzać wysokość składki. Ja w tamtym miesiącu skorzystałem i wyglądało to tak: Po wypełnieniu wniosku w mBanku mamy do wyboru towarzystwa ubezpieczeniowe. Wybrałem HDI i składka roczna została wyliczona mi na poziomie (bez NW) 525zł. Zrezygnowałem zatem z usług PZU, które to naliczyło mi 702 zł, przy 20% zniżki (takie mam). Rachunek jest prosty. Cała operacja zawarcia ubezpieczenia trwała około 10 minut. Po wypełnieniu wniosku płacimy mtransferem. Na podany e-mail przychodzi potwierdzenie zawarcia ubezpieczenia OC oraz polisa elektroniczna potwierdzającą zawarcie ubezpieczenia OC. Potwierdzenie drukujemy, podpisujemy, wkładamy np. w dowód rejestracyjny i życzymy sobie szerokiej drogi. Potwierdzenie przysyłają także tradycyjną pocztą, podpisane i z pieczątką ubezpieczyciela na wypadek gdyby panowie policjanci nie byli do końca pewni czy taki wydruk elektroniczny jest ważny. Dodatkowo składkę można rozbić sobie na raty (2, 4, 12) - koszt rozłożenia składki na raty to około 20zł rocznie. Raty automatycznie będą pobierane z rachunku bankowego. Jednym słowem szybko, sprawnie i przede wszystkim taniej... Odpowiedz Link
malgoska1 Re: OC - ubezpieczenie 02.04.07, 20:40 Witam. > Skladka OC w skali roku zalezna jest bodajze od pojemnosci silnika (o ile > dobrze pamietam) czy ktos z Was zna progi od jakiej do jakiej pojemnosci jest > dana kwota, a powyzej ktorej juz inna? Zależy, w której firmie... Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alces1 Re: OC - ubezpieczenie 03.04.07, 17:30 Dzieki, za odp. Rozumiem, ze w zaleznosci od ubezpieczyciela sa roznie ustanowione przedzialy pojemnosci silnika, dla ktorych wyliczana jest skladka, czy tak? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
malgoska1 Re: OC - ubezpieczenie 03.04.07, 19:20 Witam. > Rozumiem, ze w zaleznosci od ubezpieczyciela sa roznie > ustanowione przedzialy pojemnosci silnika, dla ktorych wyliczana jest > skladka, czy tak? Dokładnie... Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alces1 Re: OC - ubezpieczenie 03.04.07, 19:26 a to historia;) Jeszcze raz dzieki za informacje. P.S. z tego co wiem, to posiadasz "dwulitrowke" - jaka duza skladke placisz rocznie OC i u jakiego ubezpieczyciela, jesli mozna spytac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: OC - ubezpieczenie 03.04.07, 20:25 Witam. > P.S. z tego co wiem, to posiadasz "dwulitrowke" - jaka duza skladke placisz > rocznie OC i u jakiego ubezpieczyciela, jesli mozna spytac. Nigdy w życiu jeszcze nie płaciłem samego OC, więc nie wiem - zawsze wykupuję pakiety OC+AC+NW+Ass. Ostatnio w październiku zapłaciłem za auto wycenione na 21.900 ponad 1900PLN składki. Pomiędzy 1.8 a 2.0 różnicy albo nie będzie żadnej albo rzędu parunastu złotych miesięcznie, więc nie jest to żaden powód do wyboru silnika... Nie pamiętam, gdzie auto jest aktualnie ubezpieczone, bo co roku gdzieindziej - zależy od ceny i warunków polisy AC oraz Ass. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
axello Re: OC - ubezpieczenie 03.04.07, 19:26 Tak, niektórzy mają np 1.6/2.0/2.5/wiecej a inni 1.4/1.8/2.2/wiecej. Najlepiej isc do agenta, który ma ofertę wszystkich firm i jest w stanie na miejscu wyliczyć precyzyjnie składkę. A róznice są naprawdę duże, sprawdzilem (2.4). Odpowiedz Link
alces1 Re: OC - ubezpieczenie 03.04.07, 19:28 dziekuje bardzo, a moje pytanie pojawilo sie stad, ze zastanawiam sie nad kupnem i teraz nie wiem na jaki motor sie zdecydowac: 1.8, czy 2.0 i rozwazam sobie wszystkie za i przeciw:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kubamzk Re: OC - ubezpieczenie 25.11.18, 15:49 Mistrzowiepolis.pl zapraszamy, najtansze unezpieczenia oc w polsce. 737166861 Odpowiedz Link