cichy64 01.06.06, 01:15 jak wymienic spalona zarowke w AR 156 w szybkosciomierzu na samym dole Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rav145 Re: spalona zarowka 01.06.06, 01:24 Prawdę mówiąc to nie wiem? ...ale może dlatego nie wiem, bo mam 145? ...ale prawdopodobnie to łatwiejsze niż myślisz - ja bym odkrecił najpierw zegary! - następnie gmyrałbym dotąd, aż znalazłbym cholerę i ją zlał, że się spaliła! ;) inni zaraz się tu wypowiedzą! ;) Pozdr rav145 Odpowiedz Link
malgoska1 Re: spalona zarowka 01.06.06, 10:27 Witam. > jak wymienic spalona zarowke w AR 156 w szybkosciomierzu na samym dole Nie jestem peweni czy to będzie żarówka. Ja wyciągałem obrotomier i tam żarówki były tylko trzy (chyba podświetlenie tarczy i śwaitła drogowe) - cała reszta (czyli kontrolki), to diody. Jeśli jest tak jak myślę, to odkręcić (chyba dwie) śrubki - przyda sie krótki śrubokręt, ale nie jest konieczny. Wyjąć prędkościomierz - jest wsuwany, odkręcić dekielek, wylutować diodę i wlutować taką samą lub podobną dobraną doświadczalnie. Ja to wszystko próbowałem zrobić u chyba 10 elektryków/elektroników, aż jeden się podją i za 20 minut i 30PLN miałem zrobione... W archiwum też o tym pisałem około sierpnia/września. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link