27.09.06, 15:21
Mam pewien dylemat mam przeznaczone na samochod 20tys zł i nie wiem jaki
wybrac:) jednym z nich jest AR 156, ciekawi mnie tylko jedno,czemu AR np 6
letnia jest w podobnej cenie co np 6-5 letni Peugeot 206 albo jest tańsza od 6
letniej AR 147?Jakie samochody wybyscie wybrali za taka kwote:)
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • cysiekk1 Re: Dylemat 27.09.06, 16:44
      Bierz jakas fajna, rasowa Alfe, np:
      www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1162183 ;)
    • alunia156 Re: Dylemat 27.09.06, 19:10
      No właśnie jak wóz o klasę wyższy a pomijam serce i właściwości jezdne może być
      w tej samej cenie.Ja swojej alfy 156 szukałem rok tzn. rozglądałem się i miałem
      określone kryteria i powiem ci że zdecydowałem się na sztukę o 20% droższą od
      pozostałych z tego rocznika itd. Chodzi o pochodzenie przede wszystkim przed
      kupnem pojedź do serwisu na badanie wielu sprzedających od razu zwątpiło gdy
      usłyszeli o badaniu chyba wiesz dlaczego? Jak znajdziesz sprawdzoną sztukę od
      razu się zdziwisz i będzie ci głupio mówić za ile ją kupiłeś bo będzie ciut
      droższa od tych 206 no ale tak to już jest.
      Pozdro i miłego szukania
    • alces1 Re: Dylemat 27.09.06, 19:27
      Ja, mając do dyspozycji taką kwotę wybrał bym AR 156. Przyznam szczerze, że
      zastanawiałbym się również nad BMW E36 (podoba mi się ten model), ale na 100%
      wybrał bym 156.
      Powodzenia w zakupach!
      • kazweg46 Re: Dylemat 27.09.06, 20:01
        Ja za swoją alfę156 dałem o jakieś 3000 zł.więcej,ale była kupiona w salonie
        przez pierwszego właściciela i na liczniku było 42000.rocznik 98.Kupiłem auto
        starsze, ale jak nowe.To jest taki dylemat;jeśli kupujesz auto dla siebie,nie
        myślisz o jego szybkim zbyciu możesz wybrać starsze ale w stanie lepszym, bo co
        to 42000 na auto tej klasy?Jeśli myślisz spuścić je za jakiś czas to zwracaj
        uwagę na rocznik,bo kupujący będzie zbijał twoją cenę wiekiem autka.Nie mówię o
        inwestycjach (drogich)takich jak np. instalacja gazowa bo za nią nikt ci nie
        dopłaci ani grosza.Dlatego zastanów się co myślisz robić z nabytkiem w
        perspektywie kilku lat.
        Pamiętaj -człowiek cieszy się z samochodu dwa razy,raz po kupnie.Drugi raz po
        jego sprzedaniu- POZDRAWIAM KAZIK
        • dr.greenthumb Re: Dylemat 27.09.06, 20:55
          hehe dzieki za pomoc :) musze sie rozejrzec i poszukac tego mojego ukochanego
          auta, moze wybiore sie do Niemiec i tam cos upoluje. Co do AR156 to mi sie
          strasznie podoba :) i to przemawia na jego korzyść,natomiast czytajac niektore
          tematy ze co chwila cos sie psuje w niej jest jej minusem.I jeszcze małe pytanie
          czy nie załujecie wyboru tego a nie innego samochodu :)
          Pozdrawiam
          • malgoska1 Re: Dylemat 27.09.06, 21:12
            Witam.

> Co do AR156 to mi sie strasznie podoba :) i to przemawia na jego
            > korzyść,natomiast czytajac niektore tematy ze co chwila cos sie psuje w niej
            > jest jej minusem

Proponuję poczytac fora i grupy dyskusyjne innych marek.
            Ostrzegam jednak, że może Cie to zniechęić do kupna jakiegokolwiek auta. ;))

> I jeszcze małe pytanie czy nie załujecie wyboru tego a nie innego
            > samochodu :)

Poczytaj archiwum. Jedni żałują, inni nie... ;)

Pozdrawiam,
            Maciej Loret
            • dr.greenthumb Re: Dylemat 27.09.06, 21:19
              Fakt kazdy samochod ma jakies wady , jeden ma ich wiecej a drugi mniej :)
          • kacper80 Re: Dylemat 27.09.06, 21:13
            dr.greenthumb napisał:

> hehe dzieki za pomoc :)

Nie przypomina wam to kogoś???
            Przecież to podpucha kolosagorskiego

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka