ikar_29 24.01.07, 13:28 mam pytanie...czy reflektory /AR 156/reguluja sie tylko : gora/dół? czy tez :lewo /prawo? Wydaje mi sie, ze prawy swieci mi do wewnatrz i cos z tym musze zrobic. Pozdrawiam Alfistow Ikar Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amargro Re: Reflektory 24.01.07, 13:45 ikar_29 napisał: > Wydaje mi sie, ze prawy swieci mi do wewnatrz i cos z tym musze zrobic. Do wewnątrz - czyli oświetla komorę silnika? ;) Z moich obserwacji reflektory mają raczej tylko regulację góra-dół, ale nic nie dam sobie uciąć, że są przypadki kiedy występuje też regulacja prawo-lewo. A może auto miało jakąś słuczkę i zmieniła się geometria blach otaczających reflektor, albo sam reflektor ma ułamane któreś z mocowań i nie znajduje się w prawidłowej pozycji w stosunku do osi auta? amargro 145 LUSSO 1.4 TS Odpowiedz Link
ikar_29 Re: Reflektory 24.01.07, 13:53 amargro napisał: > ikar_29 napisał: > > > Wydaje mi sie, ze prawy swieci mi do wewnatrz i cos z tym musze zrobic. > > Do wewnątrz - czyli oświetla komorę silnika? ;) ...oswietla i jest odpowiedzialny za nadzorowanie TS'z czy przypadkiem nie spala za duzo oleju... :) zartuje oczywiscie... Auto zakupilem juz z takimi nastawami swiatel...stluczki tez nie moge niestety wykluczyc...jesli ktos kiedys cos takiegu ustawial to czekam na sugestie... Odpowiedz Link
janioj Re: Reflektory 24.01.07, 14:29 Każdy reflektor musi mieć regulację w dwóch płaszczyznach, tzn. góra dół i prawo lewo. Niektóre nawet mają możliwość przestawiania do prawo- i lewostronnego ruchu. Odpowiedz Link