jezykozwierz 16.09.08, 17:48 Padł mi pilot. Pomyślałam ok - bateria. Bateria wymieniona a pilot dalej nie działa. Co robić? Czy to się jakoś programuje? Dla wyjaśnienia drugi pilot działa. Hmm... Co Wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius01 Re: pilot 19.09.08, 15:23 A w jakiej Alfie - prawdopodobnie pilot się rozkodował i jeżeli jest to alarm fabryczny trzeba go ponownie zakodować w centralce z tego co pamiętam. Trochę mało szczegółów :) Odpowiedz Link
julekul Re: pilot 23.09.08, 20:59 Ale przedtem radzę sprawdzić czy nie wyrobiły się switch'e od przycisków. Po wyczerpaniu się baterii pilot nie powinien się rozkodować. Pozdrawiam Zbyszka. Już nie w Trzebnicy? Odpowiedz Link
aquarius01 Re: pilot 24.09.08, 10:33 Pozdrowienia Jurek - już od jakiegoś czasu Wrocław i tak już raczej zostanie na dłużej :) Odpowiedz Link
julekul Re: pilot 24.09.08, 18:27 Chciałem ci Zbyszek powiedzieć, że uporałem się już z kłopotami z moją bryką.Może nie wszystko jest jeszcze idealnie (muszę powtykać nowe świece - te duże, chcę platynki a te po jedyne 65 złotóweczek/szt i nie mam teraz kasy) ale przynajmniej wiem o co chodzi i jak sobie radzić. Jak będę we Wrocławiu to dam wcześniej znać, może zgadamy się na piwo. Odpowiedz Link
andypip Re: pilot 23.09.08, 21:57 Tak, jak wyżej. Prawdopodobnie trzeba wymienić mikrowyłącznik. Na szczęście są elementy typowe, powszechnie występujące. Niestety różnie bywa z ich jakością. Odpowiedz Link
vanees pomocy... 30.09.08, 20:45 Mam ptoblem z pilotem do alfy romeo 156. mam 3 sztuki scyzoryki i zaden nie dziala, nie swieci sie nawet dioda. szukam elektronika który moze je naprawić Odpowiedz Link
vanees Re:ponawiam raz jeszcze pilot 08.10.08, 12:44 Mam problem z pilotem do alfy romeo 156. mam 3 sztuki scyzoryki i zaden nie dziala, nie swieci sie nawet dioda. szukam elektronika który moze je naprawić Odpowiedz Link
julekul Re:ponawiam raz jeszcze pilot 08.10.08, 23:27 Miałem kłopot z pilotem do 156. Poszedłem do pierwszego z brzegu zakładu naprawy RTV i naprawili mi za 35 zł. W razie problemu są specjalistyczne zakłady trudniące się dorabianiem kluczy samochodowych (kodowaniem i otwieraniem awaryjnym też) i tam radziłbym się udać. Tak przy okazji : skoro masz 3 scyzoryki to nie chciałbyś jednego odsprzedać? Mam tylko jeden kluczyk i w razie draki nie mam nawet zapasówki. Odpowiedz Link