06.05.10, 16:08
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7849317,Wybory_2010__Kluzik_Rozkowska__Udalo_nam_sie_zebrac.html
Mój złowieszczy sen ma szanse sie spełnić.
Pod moim kościołem w minioną niedzielę pisiory zbierali podpisy i chyba
musieli sporo nazbierać. Tak chyba było w całym kraju.
Nie wróży to dobrze w wyborach, bo jak ten typ wygra to nie będzie to
prezydentura a dyktatura. Oj nie jest dobrze!
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Ratunku! 06.05.10, 16:21
      Moze pogrzebowa histeria minie?
    • lexus400 Re: Ratunku! 06.05.10, 16:35
      To jest właśnie to czego się obawiałem od początku. Naród dostał tzw. "małpiego
      rozumu" i faktycznie nie wróży to nic dobrego. Słyszałem teraz w radio, że
      Komorowski zebrał 770tyś podpisów a Kaczuch ponad 1 milion:(( oj trzeba się bać.
      • margotje Re: Ratunku! 06.05.10, 16:43
        mysle, ze nie trzeba sie bac. Zebrane pod kosciolami podpisy jeszcze o niczym
        nie swiadcza. Komorowski bez stolikow zbieral swoje podpisy.
        • emes-nju Re: Ratunku! 06.05.10, 16:46
          margotje napisała:

> mysle, ze nie trzeba sie bac. Zebrane pod kosciolami podpisy
          > jeszcze o niczym nie swiadcza. Komorowski bez stolikow zbieral
          > swoje podpisy.

Jest czego sie bac!

Koscielny elektorat swietnie mobilizowany i niesamowicie zdyscyplinowany - pojdzie glosowac przed albo po mszy.

Elektorat Komorowskiego tez pojdzie! Na piwo na weekendowym wyjezdzie...
          • kaqkaba Re: Ratunku! 06.05.10, 16:55
            Nie zapominajmy, że obok elektoratów pozytywnych sa jeszcze silne
            elektoraty negatywne. I tu akurat Kaczyński prowadzi.
            Ludzi zmobilizuje własnie to żeby nie wybrano Kaczyńskiego i pójdą
            zagłosować choćby do Komorowskiego nie byli przekonani.
            • emes-nju Chcialbym, zebys sie nie mylil ;-) nt/ 06.05.10, 17:00

• margotje Re: Ratunku! 07.05.10, 11:23
            emes-nju napisał:

>
            > Elektorat Komorowskiego tez pojdzie! Na piwo na weekendowym wyjezdzie...
            >

Nie przesadzaj emes i nie kracz...... ;-)
        • franek-b Re: Ratunku! 06.05.10, 16:53
          Też tak myślę. Bez paniki.
          W niedzielę podpisałem się na liście Komorowskiego, i ludzie sami podchodzili i pytali się czy zbierają podpisy.
          A właśnie na to liczy PiS czyli pokazywanie siły poparcian - to oddziaływuje na niezdecydowanych lub tych co się ich boją. A wiadomo, że miliony ich popierają, w końcu 30% poparcia w narodzie to nie jest byle co.
          • emes-nju Re: Ratunku! 06.05.10, 16:57
            franek-b napisał:

> A właśnie na to liczy PiS czyli pokazywanie siły poparcian

I slusznie robi, bo w spoleczenstwach obowiazuje swoisty instynkt stadny - nie
            bez kozery w duzej czesci reklam pada stwierdzenie, ze "wszyscy" uzywaja tego,
            czy robia tamto. Wazne jest owo "wszyscy". Skoro na kaczorka zebrano dwa razy
            wiecej podpisow niz na Komorowskiego, to niezdecydowani moga pojsc za
            "wszystkimi", bo przeciez wiekszosc nie moze sie mylic... :-(

Ja juz sie boje!
            • sk-1 Re: Ratunku! 08.05.10, 11:51
              Nie ma się czego bać . oFCZEGO PĘdu i stadnych instynktuf nie będzie .
              Juz sam rydzo pieje , że w pierwszych ławkach , kanalie same i szuje tuskowe
              siedzo .
              A Chociażby i nawet , to itak nic się strasznego nie stanie .
              Ten garnitur genetyczny { tak się rozejrzeć to co dziesiąty(a}, nie ma prawa
              dł€ższego bytu . TOTO Musi się bez przerwy gryżć , musi pokazywać że ma jajca ,
              musi mieć władzę i bezwzględny posłuch ,chce toto żeby wszyscy przed nim drżeli
              , itd.itp. Nie będzie miało wrogów z zewnatrz , to będzie szukać wśród swoich i
              znajdzie ich .
              Do tego zewsząd węszy podstęp i zagrozenie .Tak więc ....,większych obaw nie ma
              .Aczkolwiek i chociaż , może się toto przyczaić a z biegiem czasu ulec trwalszej
              modyfikacji .
              witam i pozdrawiam /
          • lexus400 Re: Ratunku! 06.05.10, 22:04
            Budujące jest to co piszesz franek i chciałbym aby tak było, jednak po ostatnich
            wyborach mam małe wątpliwości co do racjonalnego głosowania ogółu.
      • kaqkaba Re: Ratunku! 06.05.10, 16:52
        > Naród dostał tzw. "małpiego
        > rozumu" i faktycznie nie wróży to nic dobrego.

Wraz z upływem czasu od Smoleńska będziemy się powoli odmałpiać.

> Słyszałem teraz w radio, że
        > Komorowski zebrał 770tyś podpisów a Kaczuch ponad 1 milion

W wyborach jest jakoś tak dziwnie, że kandydat który zebrał 100 000
        podpisów w wyborach dostawał np. kilkanaście tysięcy głosów.
        Róźne listy podpisujemy dość mocno bezmyślnie.
    • sven_b Re: Ratunku! 06.05.10, 17:51
      W zeszłym tygodniu Solidarność zadeklarowała poparcie dla Jarka, a to 1 mln
      ludzi. Reszta już tak nie poraża. Poza tym nie wiem po ch* to robią skoro
      komisja liczy tylko pierwsze 100 tys. głosów.
      • krakus.mp Re: Ratunku! 06.05.10, 18:13
        A ja liczę na mobilizację młodych,światłych ludzi na emigracji.
        Mam nadzieję że znowu się zjednoczą i zagłosują na Komorowskiego.
        Byle tylko PiS udupić i nie dopuścić konusa do władzy.
        Ja sobie postanowiłem olać wybory, ale pewnie na obietnicy się zakończy i
        odwiedzę komisję wyborczą i zagłosuję na Komorowskiego. Ciągle człowiek się
        łudzi że może tym razem będzie OK i coś się zmieni na lepsze. I tak od wyborów
        do wyborów.:)
        • tomek854 Re: Ratunku! 06.05.10, 18:39
          > A ja liczę na mobilizację młodych,światłych ludzi na emigracji.

I tu mnie troszkę wkurza. Na ostatnie wybory mogliśmy się rejestrować na parę
          miesięcy naprzód. Dziś żadnej informacji nigdzie nie ma. A ja do tego jeszcze
          nie wiem jak to zrobić, bo na pierwszą turę będę u siebie, a na drugą
          prawdopodobnie w PL...
          • sven_b Re: Ratunku! 06.05.10, 18:46
            Puść mail na alert24, że na Wyspach nic nie wiadomo. Może ktoś się zainteresuje.
          • margotje Re: Ratunku! 07.05.10, 11:27
            tomek854 napisał:

> > A ja liczę na mobilizację młodych,światłych ludzi na emigracji.
            >
            > I tu mnie troszkę wkurza. Na ostatnie wybory mogliśmy się rejestrować na parę
            > miesięcy naprzód. Dziś żadnej informacji nigdzie nie ma. A ja do tego jeszcze
            > nie wiem jak to zrobić, bo na pierwszą turę będę u siebie, a na drugą
            > prawdopodobnie w PL...

Orys, tego sie po Tobie nie spodziewalam, wszak zaliczam Cie do tych "swiatlych
            mlodych na emigracji".
            Luknij tutaj a
            dowiesz sie wszystkiego. Odnies tylko dane do Twojego rejonu i wszystko.
            • tomek854 Re: Ratunku! 07.05.10, 11:32
              Widzisz mądralo, a ja jestem głupi i nie umiałem sobie znaleźć, na szczęście Ty
              jesteś taka mądra i mi znalazłaś u siebie.

Tylko że nie przyszło Ci do głowy, że na stronie konsulatu w Edynburgu takiej
              (ani żadnej) informacji faktycznie nie było wtedy kiedy sprawdzałem? (Dzisiaj
              już jest)?

A poza tym owszem, może i mogę sobie szukać takiej informacji na stronie
              konsulatu w Hadze, może i mogę sobie szukać na stronie konsulatu w Bostwanie
              albo wyspach Piri Piri, tylko jak mieszkam w Szkocji to bym się spodziewał
              jednak że placówki dyplomatyczne w Szkocji także zadbają o wywieszenie takowej
              informacji...
        • sven_b Re: Ratunku! 06.05.10, 18:52
          > odwiedzę komisję wyborczą i zagłosuję na Komorowskiego.

Jak dla mnie znów mniejsze zło. Najchętniej zagłosowałbym na Sikorskiego, ale
          jak na polskie społeczeństwo to polityk jeszcze zbyt nowoczesny, trochę
          nieprzewidywalny no i żona pochodzenia żydowskiego. No i muszę głosować na
          Komorowskiego, człowieka bez charyzmy, za to dzieciaty i wygląda jak typowy
          Polak, wąsaty misiek z radarem.
          • typson Re: Ratunku! 06.05.10, 19:05
            ja byłem rozumem za komorowskim, sercem za sikorskim. Rozumem, bo w starciu ze
            stonowanym lechem i świtą był równie wyważoną alternatywą o bardziej liberalnych
            poglądach. Teraz ta nakiego pojeba jak jarek lepszy bylby sikorski.
            • sherlock_holmes Re: Ratunku! 06.05.10, 21:20
              A mnie ch... bierze, bo to kolejne wybory, gdzie idę głosować nie na kogoś, ale przeciw komuś.
              Gdyby nie Jarek, zostałbym w domu - bo po raz kolejny nie ma (na razie, ale kto to zmieni) rozsądnego kandydata :( Prawda jest taka, że porządni ludzie w Polsce stronią od polityki...
              • emes-nju Re: Ratunku! 07.05.10, 10:53
                sherlock_holmes napisał:

> A mnie ch... bierze, bo to kolejne wybory, gdzie idę głosować nie
                > na kogoś, ale przeciw komuś.

A ja juz sie , k..., przyzwyczailem.

W polityce, w ktorej pewne jest wszystko, z wyjatkiem spelnienia obietnic wyborczych to, czy zaglosuje sie za czy przeciw, i tak nie ma sie zadnego realnego wplywu na to, co dzieje sie po wyborach. KAZDY kandydat na kazde stanowisko natychmiast po zajeciu prestizowego miejsca oddaje sie z lubuscia walce politycznej kazdy z kazdym. Walce w ktorej spoleczenstwo, jego potrzeby i oczekiwania, to jakis taki niesprecyzowany, wkurwiajacy, ale malo istotny szumek w tle... I tak do ostatniego polrocza przed kolejnymi wyborami, kiedy to politycy "pochylaja sie" nad wazkimi problemami kraju i spoleczenstwa, z pelna swiadomoscia, ze jak zajma juz to zaszczytne stanowisko, to... :-/
            • emes-nju Re: Ratunku! 07.05.10, 10:46
              typson napisał:

> ja byłem rozumem za komorowskim, sercem za sikorskim. Rozumem, bo
              > w starciu ze stonowanym lechem i świtą był równie wyważoną
              > alternatywą o bardziej liberalnych poglądach.

Mam liberalne poglady wiec calkiem sie z Toba zgadzam ;-)

> Teraz ta nakiego pojeba jak jarek lepszy bylby sikorski.

Tez mi to wpadlo do glowy.
          • t-tk Re: Ratunku! 06.05.10, 19:08
            wygląda jak typowy
            > Polak, wąsaty misiek z radarem.
            Nie szalej tak, bo ktoś Cię pociągnie do odpowiedzialności za obrażanie po Prezydenta ;)

A tak serio to bliski jest mi Twój pogląd na sprawę. Wolałbym tu widzieć raczej Sikorskiego, a tak to głosowanie bardziej przeciw niż za.
    • 1realista Luzik 08.05.10, 21:11
      najwyżej się politycy ponawalają kolejne 5 lat za niezłą kaskę a w zamian znów parę milionów obywateli zmieni urząd podatkowy. Paradoksalnie najlepszy byłby monopol PO ( ze względu na brak dziwnych pomysłów) bo wtedy dziennikarze z nudów zaczną pytać rządzących o istotne rzeczy. A tak jak mamy PO-PIS to jest nawalanka o władze i kto komu bardziej dosra a państwo leży odłogiem. Pożytecznym będzie likwidacja kolejnych partii z sejmu aż w końcu będą dwie - obie prawicowe i solidarnościowe. Wtedy ludzie się wkurzą i wywalą tą całą Solidarność ze swymi rezultatami na śmietnik historii. Jeszcze trzeba będzie jakoś się do koscioła dobrać ale to pójdzie hurtem razem na jednym rachunku. W wreszcie będziemy mieli normalne państwo ...tyle że nas już tu nie bedzie.W końcu sąsiednie państwa nie są takie złe do zamieszkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka