Dodaj do ulubionych

Koncert Pearl Jam

16.06.07, 17:49
Jak pisałem kiedyś, tak i byłem we środę. Koncert sam w sobie świetny, kawał
dobrej muzyki na żywo, dobra organizacja, piękna pogoda. Wrażenia
niezapomniane. Ale gorzej było z dojazdem. Obwodnica Krakowa to jeden wielki
korek, prawie się tam nie da jechać (sorry Sherlock:-) Autostrada - na samo
wspomnienie szlag mnie do tej pory trafia. Biorą pieniądze za stanie w
korkach, czyste złodziejstwo. Na drodze do Katowic jest łącznie 9 zwężeń. Po
Śląsku też się nie za ciekawie jeździ, było trochę problemów ze znalezieniem
parkingu w okolicach stadionu, ale w końcu się udało, następnym razem będzie
lepiej. Natomiast powrót był koszmarem. Wracałem po pierwszej w nocy, ale nie
trzeba było się specjalnie wysilać umysłowo i wpaść na pomysł, że z racji
koncertu ruch będzie większy. Oczywiście zrobili wąskie gardło, bo otwarte
były tylko 3 bramki, ludzie klęli, szaleli, trąbili na siebie, część na chama
zawracała, co dodatkowo potęgowało chaos. Po wzięciu kasy okazało się że jest
kolejny korek bo przewróciła się cysterna, co skutkowało staniem w korku i
pełzaniem przez 45 minut. Najgorsze że nikt o tym nie informował przed
wjazdem, bezwład organizacyjny, spędzili kierowców jak bydło, wzięli kasę i
olali. Cała ta autostrada to jedno wielkie złodziejsto, pic na wodę i branie
pieniędzy za możliwośc wkur.... się i stania w korku. Po raz kolejny
utwierdzam się w przekonaniu, że podstawową funkcją tego państwa jest
okradanie kierowców i dymanie ich jak się da. POdsumowując, najlepiej jechało
mi się drogą powiatową do Wieliczki przez Zakliczyn i Gdów:-) Przynajmniej
bez korków i w dobrym tempie.
Obserwuj wątek
    • sherlock_holmes Re: Koncert Pearl Jam 16.06.07, 17:57
      Obwodnica będzie w remoncie do października 2008. Polowa ruchu przeniosła się do centrum Krakowa - tutaj dopiero można sie wkurwiać :(
      • lobuzek1 Re: Koncert Pearl Jam 16.06.07, 19:15
        Widząć zabójcze tempo pracy, rozkopaną obwodnicę i psa z kulawą nogą przy
        łopacie czy maszynie obawiam się że będzie tak jak z remontem czwórki i termin
        październik 2008 r. jest nierealny. Jest tak jak na czwórce - rozwalili całą
        drogę a robią na paru kawałkach. Czwórkę mieli oddać w marcu, przełożyli na
        listopad, a i tak czarno to widzę. Jak tu się nie wku.....?
    • sven_b Re: Koncert Pearl Jam 16.06.07, 18:18
      'Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że podstawową funkcją tego państwa
      jest okradanie kierowców i dymanie ich jak się da.'

Nie na darmo ukrócili kabarety. Mowią w nich, ze normalna Polska to znów ta na
      emigracji :-)
    • pizza987 Re: Koncert Pearl Jam 17.06.07, 20:42
      Wyrazy współczucia z racji problemów logistycznych i kapka zazdrości za bytność na koncercie.

Żeby podnieść Cię na duchu w Warszawie zaczyna się Sajgon. Al. Jerozolimskie na odcinku od Placu Zawiszy do Ronda Waszyngtona zaczęła się wymiana torowiska tramwajowego. Termin oddania-listopad 2007. Jechałem tamtędy dzisiaj: na całej długości wyłączone wewnętrzne pasy ruchu w obu kierunkach, zewnętrzne pasy przerobione na buspasy. Czyli zostaje po 1 pasie dla samochodów. Zazwyczaj w tygodniu jest tam gęsto i mocno się korkuje. Dzisiaj, czyli w niedzielę już było nieciekawie, całe szczęście że nie mam potrzeby pojawiania się w tygodniu w tamtych rejonach. Żeby było ciekawiej Most Poniatowskiego też ma zwężenie (tyle że normalnie są tam po 2 pasy w każdą stronę), tam nie jechałem, ale nie sądzę żeby było coś lepiej :( I oczywiście żadnego gościa przy robocie, no tak, niedziela w końcu i trzeba odpocząć. Jak znam życie i nasze realia termin realizacji jest niewykonalny, podejrzewam że przesunie się o kilka miesięcy, a tam będzie stały dopust boży. I nie będzie winnych. Jakimś cudem na zachodzie potrafią różnego rodzaju remonty robić szybko i terminowo, na trzy zmiany jeżeli trzeba to robić w newralgicznych miejscach.
      • mejson.e Re: Koncert Pearl Jam 17.06.07, 21:29
        pizza987 napisał:

"Al. Jerozolimskie na odcinku od Placu Zawiszy do Ronda Waszyngtona zaczęła się
        wymiana torowiska tramwajowego. Termin oddania-listopad 2007. Jechałem tamtędy
        dzisiaj: na całej długości wyłączone wewnętrzne pasy ruchu w obu kierunkach,
        zewnętrzne pasy przerobione na buspasy. Czyli zostaje po 1 pasie dla samochodów.
        Zazwyczaj w tygodniu jest tam gęsto i mocno się korkuje. Dzisiaj, czyli w
        niedzielę już było nieciekawie, całe szczęście że nie mam potrzeby pojawiania
        się w tygodniu w tamtych rejonach. Żeby było ciekawiej Most Poniatowskiego też
        ma zwężenie (tyle że normalnie są tam po 2 pasy w każdą stronę), tam nie
        jechałem, ale nie sądzę żeby było coś lepiej :( I oczywiście żadnego gościa przy
        robocie, no tak, niedziela w końcu i trzeba odpocząć. Jak znam życie i nasze
        realia termin realizacji jest niewykonalny, podejrzewam że przesunie się o kilka
        miesięcy, a tam będzie stały dopust boży. I nie będzie winnych."

Ożeszku...!
        Mój codzienny odcinek trasy!

Znowu Mejson będzie musiał zanurzyć nos w plan W-wy i knuć, knuć, jak ominąć
        nieomijalne...

Pozdrawiam,
        ku...ny Mejson
        --
        Automobil
        Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
    • mejson.e Kraj dróg powiatowych 17.06.07, 21:31
      lobuzek1 napisał:

"Cała ta autostrada to jedno wielkie złodziejsto, pic na wodę i branie
      pieniędzy za możliwośc wkur.... się i stania w korku. Po raz kolejny
      utwierdzam się w przekonaniu, że podstawową funkcją tego państwa jest
      okradanie kierowców i dymanie ich jak się da. POdsumowując, najlepiej jechało
      mi się drogą powiatową do Wieliczki przez Zakliczyn i Gdów:-) Przynajmniej
      bez korków i w dobrym tempie."

Może wreszcie dotrze do was, ze Polska to nie jest kraj autostrad, tylko dróg
      powiatowych? :-P

Z małą poprawką - na tamtym odcinku kasę z kierowców łoi prywatna firma, nie
      państwo...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka