Dodaj do ulubionych

Gdzie na wakacje?

31.07.07, 12:50
bede jechał na pierwsze w życiu wakacje w ramach urlopu wypoczynkowego - w
koncu od niedawna z żoną jestesmy pierwszy raz od ładnych kilku lat na etatach.

Urlop mamy w pierwsze dwa tygodnie wrzesnia. Prosze o podpowiedzi, bo nie mam
kompletnie pomysłu na to gdzie i czym. Moge jechac wycieczkowo lub własnym
sumptem
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 12:55
      W moim przypadku wakacje nie mogą być dłuższe jak 2 dni (sobota, niedziela) i
      raczej wolę aby nie były daleko, więc mam problem z głowy i zostaję na wsi:))
    • mrzagi01 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 12:57
      kwestia gdzie jest zdeterminowana kwestią za ile. no to za ile?
      • bassooner Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 13:05
        Hm...jak wrzesień to all inclusive by Baltic raczej odpada. Tanio będzie pewnie
        gdzieś na południu Europy(bo to wrzesień), a jeszcze taniej gdzieś w Tunezji czy
        Turcji. Jakby to były drugie dwa tygodnie września to bym wybrał Octoberfest w
        Munchen...;-)))
        • computerland1 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 13:09
          ja na ten przyklad jezdze na wies do babci. swieze powietrze, tanio, cos
          jeszcze fizycznie mozna porobic. zdrowo i pozytecznie:)
        • mrzagi01 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 13:19
          bassooner napisał:

> Hm...jak wrzesień to all inclusive by Baltic raczej odpada.

polemizował bym- 1-sza połowa września nad bałtykiem jest z reguły ładniejsza
          niż większość lipca a ponadto nie ma już tego całego bydła.
    • edek40 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 13:20
      Poszukaj tu:

www.fwp.pl/index.dhtml
      Wiesz, zawsze mozesz jeszcze socjalnego w swoim zakladzie pracy zagadnac, moze cos znajdzie ze znizka :)
      • wiktor_l Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 13:28
        Hm, mysle ze albo poludnie Francji samochodem, albo taka Portugalia samolotem.
    • marekatlanta71 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 13:31
      Pierwsze pytanie to co chcesz osiagnac w czasie wakacji - moczenie d..y w morzu
      czy ogladanie zabytkow? Jezeli jedno i drugie, to jakas objazdowka po Wloszech i
      poludniowej Francji jest idealna. jak bardzo tropikalne warunki Ci sie marza a
      terrorystow sie nie boisz, to Egipt. Jak chcesz skorzystac z mocnej zlotowki, to
      USA lub Karaiby lub Meksyk. Jak masz ochote narobic pieknych zdjec ktore przez
      cale zycie beda Ci przypominaly te pierwsze wakacje, to jedz na Grenlandie...
    • plawski Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 14:18
      typson napisał:

(...)Prosze o podpowiedzi, bo nie mam
      > kompletnie pomysłu na to gdzie i czym.

Samolotem. Z nami do Turcji:) Będzie się działo.
      >
      • computerland1 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 14:37
        plawski napisał:
        > Samolotem. Z nami do Turcji:) Będzie się działo.

takie rzeczy tylko z plawskim:)
        • plawski Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 14:38
          computerland1 napisał:

> plawski napisał:
          > > Samolotem. Z nami do Turcji:) Będzie się działo.
          >
          > takie rzeczy tylko z plawskim:)

Tylko, racja :)
      • typson Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 15:18
        Serio??
        • plawski Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 15:29
          typson napisał:

> Serio??

Jak najbardziej serio tylko obawiam się, że nie ma miejsc w samolocie.
          Wiem, ze oprócz Neckermanna jeszcze Wezyr ma ten hotel.
          Jeżeli chcesz to mogę Ci na maila wysłac szczegóły.
          Ale nie wiem, czy 2 tygodnie Ultra All Inclusive w upale Ci odpowiada? Sven pali
          tłuszcz w górach, ja przez 2 tgodnię palę go słońcem i voodą w ilościach
          nieprzyzwoitych. W końcu to wczasy. A tak poważniej to na pewno bwycieczki w
          programie i duzo chodzenia pieszo i poznawania okolicy. To jest prawie w Side
          więc jest gdzie łazić.
    • sven_b Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 15:07
      Po górach byś pochodził. Pufy i poślady wyrównał, oponke spalił. Oscypek w ręke
      i hej do góry. Potem w pracy jak nowy jestes. Mowie Ci to jak przyjaciółce:-)
      • typson Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 15:31
        to raczej nie z moją żoną. Pomijajac juz fakt, ze malo traperską ma dusze to ma
        cos z kolanem i w góre daje rade ale w dół juz nie bardzo. Po ostatnim,
        wydawaloby sie, spracerowym przejsciu z kuznic przez kasprowy i doline pieciu
        stawow okazalo sie juz z pierwszymi krokami w dol, ze jest nieciekawie
        • tomek854 Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 19:26
          To ja polecam Szkocję z samochodu. We wrześniu już będą B&B w miarę tanie... ;-)
          • m.a.n.n Re: Gdzie na wakacje? 31.07.07, 21:15
            A ja bylem na spływie kajakowym - 10dni, 160km. Wyzucie totalne.
            • jerry_72 Polecam Kretę. 31.07.07, 22:26
              Polecam Kretę, w ub. roku byłem właśnie we wrześniu z żoną w okolicach Chanii.
              Bardzo fajna okolica, pogoda piękna, ciepło ale nie ma już morderczych
              upałów.Można autko wypożyczyć na kilka dni i samemu pozwiedzać ciekawe miejsca
              i piękne plaże zapiczyć, np. elafonisi lub falasarnę.
              Z Turcji wróciłem kilka dni temu, odradzam. To jest Azja, więcej moja noga w
              Turcji nie stanie:)
              • jerry_72 errata 31.07.07, 22:28
                zapiczyć = zaliczyć
                • typson Re: errata 01.08.07, 00:41
                  też dobrze wyszło :)

Też mysle o krecie - ta opcja jest jedna z tych, co maja u mnie wieksze szanse

dzieki za rade
                  • franek-b Re: errata 01.08.07, 00:55
                    W turcji byłem w zeszłym roku... brrr jeszcze tak kiepsko nie miałem.
                    Polecam generalnie Grecję, bardzo ciekawa 'destynacja' i popularna. Siostra wróciła w zeszłym tygodniu z Krety bardzo zadowolona, ja byłem jakiś czas temu na Rodos, btw jest tam rewelacyjne miejsce do windsurfingu:-) baaardzo polecam, też jest szkółka, można tydzień popływać, tydziń spędzić jak rasowy turysta: basen, bar, basen, bar, bar, basen i bar do końca;-)
                    • typson A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 01:00
                      Bo w tym temacie juz wcale sie nie orientuje
                      • franek-b Re: A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 01:28
                        > Bo w tym temacie juz wcale sie nie orientuje

Generalnie to duże i znane:-) wg mnie każdy touroperator działa podobnie, często robią różne wyjazdy razem, niektórzy mają specjalizację na dany kierunek, google Twoim przewodnikiem. Dlatego ważne jest zebranie opini ludzi którzy już byli na KONKRETNEJ wycieczce - wtedy będziesz znał opinie na temat transferów, hotelu, żarcia, wycieczek (czy taniej w biurze czy na mieście), KOwców itp.
                        Jak wybierzesz miejsce, poszukaj na forum opini ludzi, którzy tam byli - jadąc we wrześniu będziesz mógł zebrać całkiem sporo wersji wydarzeń:-) w końcu cały tłum już zdążył się przewinąć;-)
                        • marekatlanta71 Re: A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 04:17
                          Ja nie lubie biur podrozy - wole sobie sam wcieczke zorganizowac. Jade gdzie
                          chce i kiedy chce, czasem nie robie nawet rezerwacji w hotelach, tylko na
                          biezaco cos znajduje.
                          • mrzagi01 Re: A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 07:10
                            marekatlanta71 napisał:

> Ja nie lubie biur podrozy - wole sobie sam wcieczke zorganizowac. Jade gdzie
                            > chce i kiedy chce, czasem nie robie nawet rezerwacji w hotelach, tylko na
                            > biezaco cos znajduje.

ha! to dokładnie tak jak ja :)
                            • tomek854 Re: A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 08:04
                              I ja. A ulubiony sposób na wakacje to włóczęga z plecakiem ;-)
                      • wujaszek_joe Re: A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 08:14
                        ja byłem w zeszłym roku z www.wakacje.pl i było ok. organizatorem okazał się orbis.
                        troche dziwnie tak wpłacac kasę w ciemno i wydrukować sobie umowę, ale są
                        wpisani do izby turystycznej więc są biurem jak każde inne
                        w tym roku w piątek darłówko nad morzem zimnym.
                        a gdyby nie ciąża żony to oczywistym kierunkiem byłaby chorwacja, którą
                        serdecznie polecam, nie jest drozej niż bałtyk a sto tysięcy razy lepiej pod
                        absolutnie każdym względem.
                        • wujaszek_joe Re: A jakie biura podróży polecacie? 01.08.07, 08:16
                          teraz się dokładniej wczytałem. jak chcesz samolotem to grecja jest optymalna.
                          nie trzeba paszportu i jest to nadal europa. w turcji czy egipcie duże ryzyko
                          sraczki
                          • mrzagi01 a ja polecam to 01.08.07, 08:28
                            web.tiscali.it/eneaanzio/
                            tylko sie dostać trzeba samemu, ale to sama przyjemność :) a na miejscu- malyna :)
                            • jerry_72 Polecam ten hotel 01.08.07, 08:48
                              My byliśmy tu
                              www.wakacje.pl/hotele/grecja/althea-village-1952.html
                              Minus- dość daleko od morza, najbliższa plaża niezbyt zadbana.
                              Plusy- położenie w pięknym ogrodzie, cisza i spokój, 2 baseny nieoblegane cały
                              dzień,klima w pokoju ręcznie sterowana, dobra kuchnia i obsługa. Do centrum
                              Chanii jedzie autobus z pobliskiego przystanku (20 min.)W Chanii piękny port,
                              mnóstwo kafejek z PRAWDZIWĄ frappe, pycha:)
                              Byliśmy z Orbisem (Traveltime), żadnych negatywnych uwag co do organizacji.
              • plawski Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 08:48
                jerry_72 napisał:

(...)
                > Z Turcji wróciłem kilka dni temu, odradzam. To jest Azja, więcej moja noga w
                > Turcji nie stanie:)

Hmm, możesz rozwinąć? Bo chyba to, że to jest Azja to słaby argument?
                • jerry_72 Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 08:51
                  Czemu nie wrócę więcej? Animacje w hotelu wkurzające na maxa,fatalna i bardzo
                  głośna muzyka do północy, że nie zabiłem tego Turka to cud:)
                  No i oczywiście problemy żołądkowe, nie mam słabego żołądka a 1 dzień umierałem.
                  W Grecji nie ma tego typu sensacji.
                  Nie, nigdy więcej...
                  • plawski Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 08:55
                    jerry_72 napisał:

> Czemu nie wrócę więcej? Animacje w hotelu wkurzające na maxa,fatalna i bardzo
                    > głośna muzyka do północy, że nie zabiłem tego Turka to cud:)
                    > No i oczywiście problemy żołądkowe, nie mam słabego żołądka a 1 dzień umierałem
                    > .
                    > W Grecji nie ma tego typu sensacji.
                    > Nie, nigdy więcej...

A nie uważasz, że generalizujesz? :) Przecież nie w każdym miejscu tak jest.
                    Dlatego mi wybór hotelu zajmuje jakieś 2 miesiące :) taki maruda jestem.
                    W jakim hotelu byłeś i gdzie, jeśli można wiedzieć?
                    • jerry_72 Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:13
                      Akurat jestem typem człowieka, który sprawdza najpierw opinie o miejscu pobytu.
                      I opinie nt. hotelu były dobre, sprawdzam też na www.holidaycheck.de/
                      A mimo to nie byłem zadowolony, Turcy nie radzą sobie organizacyjnie prawie z
                      niczym.
                      Na plus- piękna plaża Kleopatry i wspaniała, czyściutka woda:)
                      Hotel Kleopatra Golden Sun, Alanya.
                      • plawski Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:29
                        jerry_72 napisał:

> Akurat jestem typem człowieka, który sprawdza najpierw opinie o miejscu pobytu.
                        >
                        > I opinie nt. hotelu były dobre, sprawdzam też na <a
                        href="www.holidaycheck.de/" target="_blank">www.holidaycheck.de/</a>
                        > A mimo to nie byłem zadowolony, Turcy nie radzą sobie organizacyjnie prawie z
                        > niczym.
                        > Na plus- piękna plaża Kleopatry i wspaniała, czyściutka woda:)
                        > Hotel Kleopatra Golden Sun, Alanya.

Zrobiłeś po prostu jeden błąd. Do Turcji, Egiptu i Tunezji NIE JEŹDZI się do
                        hoteli poniżej 4 gwiazdek. A najlepiej niech mają 5 :)
                    • margotje Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:16
                      Zgadzam sie z Jerrym w zupelnosci.
                      Po pierwszych wakacjach w Turcji (piec gwiazdek, all-inn) wracalam do domu
                      zniesmaczona i wkurwiona.
                      "nie generalizuj"powiedzial moj malz nastepnego roku, gdy przyszlo jechac na
                      wakacje. Padla propozycja - oczywiscie - Turkije...
                      "Bleeeeeeee - mowie - never again
                      Na to moj malz - jak wyzej.
                      No i pojechalismy. Znowu 5 gwiazd, all-inn
                      ZOladek nie wytrzymywal oliwek, pomidorow i temu podobnych na sniadanie,
                      Woda pitna - nie do picia
                      Brud, smrod, karaluchy, smierdzace, spocone Turki, sliniace sie na widok mojego
                      "frontu".... brrrrrrrrrrrrrrrr
                      • plawski Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:32
                        margotje napisała:

> Zgadzam sie z Jerrym w zupelnosci.
                        > Po pierwszych wakacjach w Turcji (piec gwiazdek, all-inn) wracalam do domu
                        > zniesmaczona i wkurwiona.
                        (...)
                        To naprawdę przykre. Niestety często też 5 gwiazdek innym 5-ciu gwiazdkom
                        nierówne. Dlatego hotel, do którego jadziemy, poznał najpier nasz wymagający
                        znajomy. Tak nam się jakoś udało. A wiem, że jeżeli on go zaapceptował to nie
                        będzie niespodzianek:) Margot, oby nigdy więcej takich "atrakcji:.
                        • mrzagi01 Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:47
                          plawski napisał:

>
                          > To naprawdę przykre. Niestety często też 5 gwiazdek innym 5-ciu gwiazdkom
                          > nierówne.

bo gwiazdki określają wyposażenie i zakres uslug hotelu a nie ich jakość (jak
                          się komuś może mylnie wydawać). w niemczech z reguły w każdym hotelu możesz jeść
                          z podłogi. gdzie indziej nie jest to takie oczywiste.
                          • plawski Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:53
                            mrzagi01 napisał:

> plawski napisał:
                            >
                            > >
                            > > To naprawdę przykre. Niestety często też 5 gwiazdek innym 5-ciu gwiazdkom
                            > > nierówne.
                            >
                            > bo gwiazdki określają wyposażenie i zakres uslug hotelu a nie ich jakość (jak
                            > się komuś może mylnie wydawać). w niemczech z reguły w każdym hotelu możesz jeś
                            > ć
                            > z podłogi. gdzie indziej nie jest to takie oczywiste.

Dokładnie. Ludzie na forum turystyka często pytają czemu jakiś hotel 5 gwiazdek
                            i to nowiusieńki, nie tknięty, jest w biurze pt. MaxiBubel.com tak tani? Po co
                            przepłacac za neckermanna czy TUI (choć oczywiście wszędzie zdarzają się wpadki)
                            skoro MaxiBubbel ma 5 gwiazdek w cenie 2,5 :))) A potem lamenty, że wróciliśmy z
                            drogiego syfu, że Bałtyk zimny ale lepszy itd :)
                            >
                    • mrzagi01 Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 09:18
                      sczerze mówiac dziwią mnie te negatywy pod adresem turcjii. kupa ziomali i
                      krewnych była wrócila i bardzo sobie chwaliła ( i raczej nie są to osoby o
                      niskich wymaganiach)
                      • franek-b Re: Polecam Kretę. 01.08.07, 12:14
                        > sczerze mówiac dziwią mnie te negatywy pod adresem turcjii. kupa ziomali i
                        > krewnych była wrócila i bardzo sobie chwaliła ( i raczej nie są to osoby o
                        > niskich wymaganiach)

wszystko zależy czego oczekujesz. Ja nie lubię biernego wypoczynku, jak lubisz leżenie na plaży lub basenie, picie od rana kiepskiego piwa lub słabych drinków, wicznie zaczepiających, mega namolnych turków próbujących Ci sprzedać wszystko co mają (i do tego po rusku), głośnej muzyki do północy, średniego jedzenia (bardzo fajna jest TRADYCYJNA kuchnia turecka, którą naprawdę w miejscowości wypoczynkowej trudno znaleść - np. rewelacyjna turecka pizza - to ich tradycyjna potrawa) i tym podobne atrakcje to możesz wrócić zadowolony. Mnie brała qrvica od tego wszystkiego, pojechaliśmy na tzw reset ale okazało się, że to nie był reset tylko katorga;-) jeden fajny dzień, gdy statkiem popłyneliśmy na nurkowanie - to jest inna dla mnie bajka a nie leżenie plackiem na plaży.
    • margotje Re: Gdzie na wakacje? 01.08.07, 09:08
      Przyjedzcie do Niderlandii.
      Wrzesien zapowiada sie ladnie i bezdeszczowo.
      • typson Re: Gdzie na wakacje? 01.08.07, 11:25
        a bedziemy palic faje?
        • margotje Re: Gdzie na wakacje? 01.08.07, 12:28
          typson napisał:

> a bedziemy palic faje?

huehuehuehue... Ty bedizesz - jesli chcesz
          Ja nie bede, bo o"fai" zaczelo sie moje ponowne palenie papierochow (po 5-letnim
          niepaleniu)
          Ale Ci dostarrcze rozrywek skolko ugodno hehehehehehe
        • bassooner Re: Gdzie na wakacje? 01.08.07, 13:24
          A Chorwacja??? Byłem i polecam. Bardzo dobra kawa i wszędzie. Można dojechać
          samochodem, przez to człowiek jest mobilny i można śmignąć np. do Dubrovnika
          albo na wodospady Plitwickie. Ja byłem na wyspie Hvar, urządziłem sobie jazdę z
          jednego końca wyspy na drugi i dla prawdziwego Automobilisty to super przeżycie,
          pod warunkiem, że założysz pampersa-wąskie i kręte serpentyny bez barierek i
          pobocza...;-(((
          • tomek854 Re: Gdzie na wakacje? 01.08.07, 23:28
            O ,Hvar jest zajebisty! Ja co prawda samochod zostawilem w Splicie, ale po
            Hvarze jezdzilismy busem - piekna sprawa!
            • frax1 Re: Gdzie na wakacje? 02.08.07, 00:26
              Co do gwiazdek... każdy kraj ma własną klasyfikacje i gwiazdka gwiazdce nie
              równa... np. 3 we Włoszech to porażka a 3 w Polsce to porządny hotel... tak tak
              Polska jest bardzo restrykcyjna i wymagająca jeżeli chodzi o gwiazdki. Zobaczcie
              jak niewiele jest hoteli 5 gwiazdkowych - to są naprawdę duże wymagania.
              A może wycieczka na Floryde? Dolar jest b.tani :) Tylko lot niestety długi...
              Chorwacja jest fajna - byłem na Korculi i było naprawde fajowo - tylko było to
              parę lat temu. Czarnogóra też jest przepiękna.
              Problem z krajami egzotycznymi typu tunezja jest taki że z reguły typowe wyprawy
              ograniczają się do basen-bar-basen-bar... mi to nie odpowiada. Co prawda
              zwiedziłem całą Tunezję w jeepie i z plecakiem ale to była turystyka
              kwalifikowana o którą ciężko w katalogach, pozatym we 2 osoby to byłoby dość
              nudne. Różnica kulturowa plus charakter wycieczek powodują powstawanie tzw.
              gett... nie poznasz nikogo z okolicznych, nie zjesz w tej samej knajpie co
              miejscowi.. poprostu odizolowujesz się w hotelu od miejscowych co dość ogranicza
              możliwość poznania kultury i zwyczajów... ja nie przepadam za takimi
              wycieczkami. Ale jeżeli chce poprostu poleżeć ... to jedź i baw się dobrze :)
              Jeżeli chcesz coś zwiedzić poza przewodnikiem... polecam mimo wszystko Europe.
              Pozdrawiam
              • jerry_72 à propos gwiazdek 06.08.07, 21:42
                Z tymi gwiazdkami to racja. Właśnie teraz jestem na delegacji w
                hotelu *** w Małopolsce. Myślę,że np. w Turcji mało który hotel
                ***** ma taki standard:)
                Polska to pięęęęękny kraj:)
          • truskava Re: Gdzie na wakacje? 03.08.07, 00:50
            Przyłączam się do lobbingu na rzecz Chorwacji i wyspy Hvar. My stacjonowaliśmy w
            zajebiście malowniczym miasteczku Jelsa. Wypadaliśmy też do Starego Gradu
            (większe od Jelsy, ale mniej malownicze). Tylko trzeba pamiętać, że jak ktoś
            lubi wylegiwać się na piasku, to tam jest posucha w tym temacie - najczęściej
            leżakuje się na kamieniach.
            • simr1979 Re: Gdzie na wakacje? 03.08.07, 10:23
              Rzeczywiście - pod względem krajobrazowym wybrzeżom Chorwacji i Czarnogóry nie
              dorównują ani Francja, ani Hiszpania, ani Grecja.
              Aby to w pełni docenić należałoby jednak pojechać autem i przemieszczać się w
              czasie urlopu wzdłuż wybrzeża....
              • bassooner Re: Gdzie na wakacje? 03.08.07, 13:16
                Ja na Hvarze mieszkałem właśnie w Starym Gradzie(nie mylić ze Stalingradem) i
                miasteczko, szczególnie nabrzeże i deptak wokół małej zatoczki są bardzo ładne,
                ale jak to się mówi pełen wypas to miasto Hvar, do którego mieliśmy ok. 20 km i
                (ponieważ byłem tam samochodem) jeździliśmy codziennie na łazęgę, piwko, kawę i
                tzw."obcinkę" pt. co to nowego do portu przypłynęło.
                Bardzo ładna, albo nawet przepiękna trasa, to droga ze Splitu do Dubrovnika.
                Jedzie się cały czas wzdłuż wybrzeża, na wysokości ok. 500 metrów(dokładnie nie
                wiem), a widoki zapierają dech w piersi. Szczególnie sam wjazd do Dubrovnika i
                widok całego miasta z góry. My mieliśmy okazję zobaczyć jakiś statek wycieczkowy
                o wielkości góry. Słowem Chorwacja jest ok, ino ceny ciut wysokie.
    • simr1979 Re: Gdzie na wakacje? 02.08.07, 12:30
      typson napisał:

>Moge jechac wycieczkowo lub własnym
      > sumptem

Własnym sumptem 10 dni (z dojazdem) we Francji wyszło mi na tym samym poziomie
      finansowym, co tydzień w Grecji (wyspy)przez biuro. We Francji standard
      mieszany, hotelowo-kempingowy, przejechałem niecałe 5000 km.
      • typson Re: Gdzie na wakacje? 07.08.07, 00:05
        kempingowy - czyli braliscie namiot?
        • simr1979 Re: Gdzie na wakacje? 07.08.07, 10:13
          typson napisał:

> kempingowy - czyli braliscie namiot?

Namiot (choćby najmniejszy) niezbędny - choć ja akurat miałem coś zastępczego:
          baaardzo dłuuugie kombi....;)
          Płaci się od osoby i ewent. za media - ilość "obiektów", jakie postawisz na
          przydzielonym placu, nie ma wpływu na cenę.
          Przeciętnie kemping dla 2 osób to 40-50% ceny pokoju hotelowego.
          • plawski Wróciłem wczoraj. 20.09.07, 12:08
            Widzę, że mam sporo do nadrobienia. I nie będzie to łatwe, bo roboty mam
            baaaardzo dużo. Ale to dobrze, bo szybciej się zaklimatyzuję z powrotem.
            Generalnie wyjazd rewelacja. Tylko czemu w PL tak kurewsko zimno??? :(
            Pozdrawiam ALL Automobil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka