Dodaj do ulubionych

Muszę sie pochwalić:))

01.02.09, 08:58
Od 30-go jestem szczęśliwym użytkownikiem neozdrady tp z transferem 1 Mb/s
(choć z tym to jest różnie) . Dotychczas miałem net radiowy bo nie było
możliwości u mnie na wsi używać neoztrady i jestem pełen podziwu dla siebie,
że wytrzymałem takie otwieranie stron. Net radiowy to jest gówno do kwadratu
jakby ktoś nie wiedział:))
Obserwuj wątek
    • t-tk Re: Muszę sie pochwalić:)) 01.02.09, 11:05
      Zależy co masz na myśli pisząc radiowy ;) Jeśli chodzi o usługi typu ERA/ORANGE/PLUS/PLAY dają Ci modem - to tak, prędkość pewnie nie zachwyca.
      Aczkolwiek sam korzystam z dostarczanego drogą radiową internetu, z tym że śmiga mi 2Mb/s i złego słowa na to powiedzieć nie dam. A w moim abonamencie po 23 jest no limits - zazwyczaj nie schodzi wtedy poniżej 4 Mb/s ;-)
      • sherlock_holmes Re: Muszę sie pochwalić:)) 01.02.09, 11:20
        Z internetem "przez GSM" jest dobrze tylko w miastach, gdzie jest 3G.
        Radiówka jest obra tam, gdzie zainwestowano w dobry sprzęt - np. mam kolegę w okolicach Krakowa, ma transfer lepszy niż ja w ieci przewodowej (a nie mogę narzekać)
        • t-tk Re: Muszę sie pochwalić:)) 01.02.09, 12:11
          To ja musze się pochwalić, że mam na swojej wsi 3G ;) Przynajmniej tak pokazuje telefon.
      • lexus400 Re: Muszę sie pochwalić:)) 01.02.09, 20:35
        t-tk napisał:

> Zależy co masz na myśli pisząc radiowy ;)

Na myśli mam sieć WLAN to takie ustrojstwo gdzie masz antenę na dachu i jakiś
        zasrany modem w komputerze. Ostatnimi czasy wkurwili mnie totalnie, ponieważ po
        mojej interwencji w sprawie braku netu na infolinię Mutimedia Polska zostałem
        poinformowany, że "technicy znają problem - ale tam u pana drzewo rośnie" -
        kurwa drzewo stoi od 30 lat a internet zniknął mi parę godzin wcześniej, ale
        "fachowcy" od tego gówna umyli ręce twierdząc, że drzewo przeszkadza mi w
        odbiorze sygnału - szczyt głupoty!!! szczególnie teraz kiedy na owym drzewie nie
        ma ani jednego listka. Tłumaczyłem baranom, że ludzie mają internet w takim
        samym systemie i anteny znajdują się przy oknach, między domami itp..... ale oni
        swoje. Więc w końcu udało się posiąść neostradę, której dotychczas z przyczyn
        technicznych niemożności Telekomuny, posiadać nie mogłem. No a jeszcze żeby
        było śmieszniej po tej awanturze zacząłem sam kombinować w ustawieniach i
        okazało się, że wystarczyło zmienić serwer DNS aby nie było problemów,
        wystarczyło tylko trochę dobrej woli ze strony dostawcy netu. Tak więc jutro
        składam rezygnację z umowy o dostarczanie usług internetowych.
    • tomek854 Re: Muszę sie pochwalić:)) 01.02.09, 18:57
      Ja mialem kiedys net radiowy i sobie dosyc chwalilem, z tym ze byl wrazliwy na
      pogode.

Ale generalnie teraz mam osiem mega i sie zastanawiam jak ja moglem wczesniej
      zyc... :-)
      • sven_b Re: Muszę sie pochwalić:)) 01.02.09, 20:46
        Ja miałem kiedyś Dialog wrażliwy na pogodę:)
    • winnix Re: Muszę sie pochwalić:)) 02.02.09, 11:33
      Ja mam radiówkę i sobie bardzo chwalę, w ciągu czterech lat problemy
      były dwa razy - raz przez pogodę, a drugi raz jak im się sprzęt
      popsuł. 8 mega śmiga aż miło, więc nie narzekam, ale już moja mama
      przeboje miała i walczyła ostro z technikami, którzy próbowali ją w
      wała robić.
      • tomek854 Re: Muszę sie pochwalić:)) 02.02.09, 17:07
        8 mega na radiówce? No no...

https://www.treehugger.com/burning-antenna.jpg
      • lexus400 Re: Muszę sie pochwalić:)) 02.02.09, 19:29
        Zazdroszczę CI tych 8 mega, ja pomimo skromnego 1 mega jestem w tej chwili
        wniebowzięty bo cały czas mam internet i nawet przez skypa mogę gadac co było
        wcześniej bardzo upierdliwe ze względu na przerywania.
        • typson Re: Muszę sie pochwalić:)) 02.02.09, 19:30
          na neo mozesz chyba wziąć więcej. No chyba, ze sie nie dało w Twojej lokalizacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka