xkropka 12.01.10, 09:10 że pochwalę się płcią drugiego potomka. Z wczorajszego podglądania wyszło, że chłopak. Konkursu na imię nie będzie (wybaczcie ), bo zdecydowane dawno, że Joachim. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.gropa Re: Obiecałam 12.01.10, 09:12 Gratulacje. A jednak musimy przedyskutować kwestię imienia, może zmienisz zdanie? Co powiesz na Spiczygniewa? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Obiecałam 12.01.10, 09:16 Się do gratulacji przyłączam A co do imienia męskiego mam takie jedynie słuszne i będę mu po cichutku kibicować Odpowiedz Link
xkropka Re: Obiecałam 12.01.10, 09:16 Może to przekona moją mamę, że Joachim jest ładnym imieniem (rozważałam w tej kwestii bodajże Hilariusza). Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Obiecałam 12.01.10, 09:26 Tzn, dasz jej do wyboru Joachim albo Spiczygniew? Wybieraj mamo Xkropko, czy możesz podać przepis na smorodinówkę? Ale dokładny. Odpowiedz Link
xkropka Smorodinówka Właduchna 12.01.10, 09:58 Nie podam dokładnego przepisu na smorodinówkę, bo takowego nie było. Po pierwsze - ona była juz dwuletnia, więc zupełnie nie pamiętam proporcji. Na pewno na początku litr owoców obranych z szypułek zalałam litrem alkoholu (pół na pół wódka ze spirytusem). Po jakichś sześciu tygodniach zlałam, zasypałam cukrem (ale nie powiem ile go było, bo sypnęłam to co zostało w domu). Postało do rozpuszczenia cukru, zlałam, zasypałam cukrem drugi raz - znowu nie wiem ile cukru było... Syrop z drugiego zasypywania dolewałam do poprzednich wymieszanych na smak, reszta została jako likier. A tuż przed wyjściem z domu dolałam nieco tegorocznej smorodinówki, robionej dla odmiany na 70% bimbrze i whisky. Czyli generalnie Właduchna była niepowtarzalna i więcej takiej nie będzie. Odpowiedz Link
lylika Re: Smorodinówka Właduchna 12.01.10, 12:02 Zawsze darzyłam sympatią imię Joachim (Chimek, Chimcio). Miło będzie znać Joachima. Odpowiedz Link
p.aulinka Re: Obiecałam 12.01.10, 21:24 Joahim jest ok - kojarzy mi sie z ksiązka Goscinnego "Mikołajek" Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Obiecałam 12.01.10, 22:35 Xkropko,gratuluję Tobie i Całej Waszej Rodzinie. Trzymaj się ciepło i uważaj na siebie. A kiedy nastąpi TEN dzień i TWCh wzbogaci się o kolejnego męskiego (za przeproszeniem) członka? Odpowiedz Link
eulalija Re: Obiecałam 12.01.10, 09:27 Bardzo poważne imię. Jak zdrobnić? Jachimek? Coś nie bardzo ... Fajnie, że idzie na parę, Krysieńka pewnie wolałaby odwrotnie, nie ma jak starszy brat, obroni i kolegów ma ... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Obiecałam 12.01.10, 09:35 Nie będzie źle, młodszy może mieć kilku ciut starszych kolegów Odpowiedz Link
aganoreg Re: Obiecałam 12.01.10, 12:29 Gratuluje! Fajnie, ze chlopak. Imie tez mi sie podoba, jest takie meskie i powazne. A dopoki nie dorosnie, zdrabniac mozna na Jasiek Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Obiecałam 12.01.10, 14:09 Gratuluję! Wiedziałam, że chłopak! Nic nie mówiłam, ale jak tylko Cię zobaczyłam od razu tak pomyślałam. No to będziesz miała parkę Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Obiecałam 12.01.10, 20:32 Gratulacje! Joachim to piękne imię dla wielbiciela Gurui - zaczyna się prawie jak Joanna... Odpowiedz Link