klarisa 19.03.04, 10:26 Ogłaszam iż dokumenty założycielskie naszego towarzystwa zostały złożone w odpowiednim oddziale Sądu Gospodarczego dla m.st.Warszawy. Teraz tylko czekamy na postanowienie sądowe o zarejestrowaniu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bumbum4 Re: TWCH 22.03.04, 08:32 Juz sie robi Szefowo! Powloka cielesna Ja: Skora biala, wlosy brazowe, zeby - w porzadku. Oczy na szczescie nie- porcelanowe. Uszy, nos, ilosc rak i nog - w normie. Ponad 80 kg zywej wagi. Kilka pieprzow. Starczy? Innych o podobnie szczegolowy opis mozna prosic? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: TWCH 22.03.04, 09:29 A jeszcze oko moje chciałoby zobaczyć imię Bumbuma jakie jest? Odpowiedz Link
smitte Re: TWCH 15.04.04, 10:29 stara.gropa napisała: > A jeszcze oko moje chciałoby zobaczyć imię Bumbuma jakie jest? Aż szkoda, że tak barwne wezwanie pozostało bez odpowiedzi. Odpowiedz Link
edeka5 Re: TWCH 10.05.06, 20:40 stara.gropa napisała: > A jeszcze oko moje chciałoby zobaczyć imię Bumbuma jakie jest? A imię Bumbuma - Magda Odpowiedz Link
bumbecki Re: TWCH 22.03.04, 09:36 bumbum4 napisała: > > Starczy? Innych o podobnie szczegolowy opis mozna prosic? nas można obejrzeć w albumie )) Odpowiedz Link
white.falcon Re: TWCH 19.03.04, 21:14 Na Was zawsze można liczyć. Gratuluję wszystkim, w tym sobie. Falconetta Odpowiedz Link
stara.gropa Re: TWCH 15.04.04, 07:08 Wczoraj przyszło z KRS-u Zarządzenie, w którym jest napisane, że KRS po rozpozaniu na posiedzeniu niejawnym sprawy z wniosku TWCh o rejestrację zarządza przesłanie wniosku o zarejestrowanie TWCh Prezydentowi m.st. Warszawy zgodnie z ustawą o Stowarzyszeniach. Biuralistko, Altu objaśnijcie nas proszę co to dokładnie znaczy. Czy teraz prezydent Warszawy będzie się wgryzał w nasz statut? Czy to czysta formalność? Czy możemy się już uważać za zarejestrowanych? Odpowiedz Link
xkropka Re: TWCH 15.04.04, 08:33 Będzie się wgryzał w statut - jesli znajdą jakieś nieścisłości, to odeślą do poprawki, jeśli nie - to jeszcze raz do sądu i wtedy powinni zarejestrować. Nie jestem ani Biuralistką, ani Altu, ale conieco o procedurze rejestracyjnej pamiętam Odpowiedz Link
biuralistka Re: TWCH 15.04.04, 16:26 Prezydent oceni, czy przedmiot naszej działalności jest zgodny z prawem itp. Tym chyba nie musimy się martwić On będzie nas nadzorował. To normalny etap procedury rejestracyjnej. Odpowiedz Link
altu Re: TWCH 16.04.04, 14:16 Nie, to tylko formalnosc. Moze tylko sie spytac J.Ch., czy wyrazila zgode na uzywanie nazwiska dla TWCh. Ale mozna uznac ze towarzystwo jest zarejestrowane... po podpisie prezydenta bedzie po wszystkiemu... Odpowiedz Link
stara.gropa Do Biuralistki i Altu 13.05.04, 13:38 Wczoraj przyszło kolejne pismo w sprawie rejestracji TWCh. Wysłałam Wam maila z poprawkami w statucie jakie każe nam zrobić prezydent Wa-wy. Czy dostałyście go? Odpowiedz Link
altu Re: Do Biuralistki i Altu 13.05.04, 21:45 Ja tak, ale mam dzis i jutro młyn. Postaram sie w poniedzialek wyslac wiadomosc do Ciebie. Z B. tez sie sprobuje skontaktować.. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Do Biuralistki i Altu 19.05.04, 11:18 Altu, Biuralistko, czy coś działacie? Bo ja tu w nerwach siedzę. Jak nie złożę papierów do 26 maja, to nas nie zarejestrują! A jeszcze trzeba wszystko podpisać itd. Odezwijcie się. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: TWCH 13.08.04, 07:21 Panie i Panowie! Szanowni Państwo! Mam przyjemność zakomunikować, że Towarzystwo Wszystko Chmielewskie zostało wczoraj wpisane do rejestru stowarzyszeń. Oto regulamin TWCh: REGULAMIN STOWARZYSZENIA 1. Tworzy się Stowarzyszenie zwykłe noszące nazwę Towarzystwo Wszystko Chmielewskie, zwane dalej skrótem TWCh. 2. Terenem działania TWCh jest obszar Rzeczpospolitej Polskiej. 3. Siedzibą TWCh jest Warszawa. 4. TWCh może używać pieczęci i oznak, zgodnie z obowiązującymi w tym względzie przepisami. Nazwa i symbole TWCh korzystają z ochrony prawnej. 5. Godłem TWCh jest pół zielonego volvo-pół koń w platynowej peruce, z szydełkiem w łapie, wszystko na czerwonym tle. 6. Stowarzyszenie powołuje się na czas nieokreślony. 7. Majątek stowarzyszenia powstaje ze składek członkowskich i społecznej pracy członków TWCh. 8. Celem stowarzyszenia jest działanie na rzecz zwiększenia popularności twórczości Joanny Chmielewskiej w kraju i za granicą, badanie i analizowanie twórczości i życia Joanny Chmielewskiej, oraz promowanie i inspirowanie do podejmowania własnych prób literackich i artystycznych. 9. TWCh realizuje swój cel w szczególności poprzez organizowanie zebrań, dyskusji oraz innych form poszerzania wiedzy służących promocji programu TWCh, organizowanie spotkań z Joanną Chmielewską, organizowanie wyjazdów do miejsc uwiecznionych w powieściach Joanny Chmielewskiej, oraz gromadzenie i ochronę pamiątek związanych z twórczością Joanny Chmielewskiej. 10. Stowarzyszenie TWCh jest reprezentowane na zewnątrz przez Przedstawiciela Stowarzyszenia. Teraz mogę już oficjalnie zaproponować wstąpienie wszystkim chętnym w szeregi TWch. W związku z tym proszę osoby, które chcą należeć do Towarzystwa (a nie były pasowane) o przysłanie mi swojego imienia i nazwiska. Większość osób ukrywa się pod nickami, a chciałabym zrobić pełną listę członków. (o datę urodzenia nie pytam) Poza tym wkrótce mamy zamiar zrobić legitymacje członkowskie i coś na nich muszę napisać. Chwilowo to wszystko. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link
xkropka Re: TWCH 13.08.04, 08:17 Niby piątek trzynastego, a jakie miłe nowiny dla nas z samego rana. Hip hip hurra! Odpowiedz Link
dc22 Wspaniale!! 13.08.04, 08:51 no to jest dzis co oblewac wiecie co, nie chce nic mowic ale w urzedzie rejestrowania tego typu dzialalnosci musieli miec niezly ubaw: 5. Godłem TWCh jest pół zielonego volvo-pół koń w platynowej peruce, z szydełkiem w łapie, wszystko na czerwonym tle. )) Hm.. nie wiem czy to mozliwe bo sezon urlopowy.. nie wiem czy dam rade, bo sie bardzo boje.. ale czy na dzisiejszym spotkaniu mogloby sie odbyc moje oficjalne pasowanie? bo ja ciagle czuje ze jestem jakos tak obok na wlasne zyczenie) Do Starej.Gropy: Wysylam maila z moimi danymi i (po pasowaniu juz) bede wdzieczna za przyjecie w poczte czlonkow TWCH Pozdrawiam serdecznie! Swietna wiadomosc od rana! Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Wspaniale!! 13.08.04, 10:36 LOL! To samo sobie pomyslalam... Gratulacje! ps. Wyglada na to, ze byc moze stracicie szefowa filii angielskiej... Ale o tym pozniej! Odpowiedz Link
klarisa Re: Wspaniale!! 13.08.04, 12:03 > szydełkiem w łapie, wszystko na czerwonym tle. > > Hm.. nie wiem czy to mozliwe bo sezon urlopowy.. nie wiem czy dam rade, bo sie > bardzo boje.. ale czy na dzisiejszym spotkaniu mogloby sie odbyc moje oficjalne > > pasowanie? bo ja ciagle czuje ze jestem jakos tak obok na wlasne zyczenie) > > poczte czlonkow TWCH Odpowiem za Starą Gropę z miłąąąąąąą chęcią.HIHIHIHIHI Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wspaniale!! 13.08.04, 12:08 Tak! Z miłą chęcią! Przyjdź z psem, zawsze brakuje nam przy pasowaniu kogoś, kto umie szczekać. Odpowiedz Link
dc22 spotkanie 13.08.04, 12:49 klarisa napisała: > Odpowiem za Starą Gropę z miłąąąąąąą chęcią.HIHIHIHIHI wlasnie tego sie obawaialam.... w takim razie chyba przyjde z psem,zawsze bedzie mi razniej co prawda obronna psica to nie jest ale w razie czego odwroci Wasza uwage) Kto bedzie? Odpowiedz Link
klarisa Re: spotkanie 13.08.04, 13:06 dc22 napisała: > wlasnie tego sie obawaialam.... w takim razie chyba przyjde z psem,zawsze > bedzie mi razniej co prawda obronna psica to nie jest ale w razie czego > odwroci Wasza uwage) > > > Kto bedzie? Na twoim miejscu zbutnio bym nie liczyła na odwrócenie uwagi Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wspaniale!! 13.08.04, 12:11 dc22 napisała: > no to jest dzis co oblewac > > wiecie co, nie chce nic mowic ale w urzedzie rejestrowania tego typu > dzialalnosci musieli miec niezly ubaw: > > 5. Godłem TWCh jest pół zielonego volvo-pół koń w platynowej peruce, z > szydełkiem w łapie, wszystko na czerwonym tle. > > > Jak byłam w Urzędzie złożyć papiery do rejestracji, to urzędniczka czytająca je starała się zachować twarz pokerzysty. Niestety, wytrzymała tylko do słowa szydełko. Nie mogła ze śmiechu przeczytać dalej. Wtedy ja z kamienną twarzą dokończyłam: w łapie. Odpowiedz Link
franula Re: Wspaniale!! 13.08.04, 12:21 ja bylam pasownana ale rzadko sie odzywam. Legitymacje poprosze, skladke chetnie opłace na spotkaniu mnei neibędzie - ciąża + przeziębienie - no i staram się ograniczać bytność w miejscach gdzie napalone, wybaczcie. Fr Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Wspaniale!! 13.08.04, 12:26 Cudownie!!!! Ja bylam rowniez pasowana - chyba w lutym lub marcu, skladke oplacilam,na spotkaniu sierpniowym mnie tez nie bedzie ( Serdecznie pozdrawiam znad opalarki, szpachelki, bejcy, lakieru......... Odpowiedz Link
the_dzidka A ja zalałam się łzami 10.05.06, 21:12 > wiecie co, nie chce nic mowic ale w urzedzie rejestrowania tego typu > dzialalnosci musieli miec niezly ubaw: > 5. Godłem TWCh jest pół zielonego volvo-pół koń w platynowej peruce, z > szydełkiem w łapie, wszystko na czerwonym tle. Podniecona faktem coraz bliższej przynależności do TWCh, wyobraziłam sobie następującą sytuację: Skutkiem zawirowań losu, tracę pracę i postanawiam wyemigrować do Wielkiej Brytanii. Uaktualniając CV, wpisuję oczywiście w rubryce "dodatkowe informacje", ze jestem członkiem Stowarzyszenia Wszystko Chmielewskie. A potem wyobraziłam sobie, jak to wyglądałoby w angielskiej wersji CV ) No i teraz, jak to napisała Gurua, źle widzę przez łzy. Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: TWCH 15.08.04, 11:10 No to cudnie!! Nigdy nie wierzylam w pechowy piatek 13. A ja tez bym chciala sie zapisac, ale pasowana nie bylam (i w najblizszym czasie sie nie zanosi na taka mozliwosc, chyba ze wirtualnie) i skladki nie mam jak wplacic ((((((((((((((( Odpowiedz Link
stara.gropa Re: TWCH 16.08.04, 08:22 Nie przejmuj się. Pasowanie prędzej, czy później nastąpi. Jak założymy konto stowarzyszenia to tam będzie można wpłacać składki. A na razie poproszę o Twoje imię i nazwisko (żeby umieścić na liście członków). Pa. Odpowiedz Link
g0p0s Re: TWCH - Watek historyczny - podnosze... n/t 09.05.06, 12:46 Ale się kiedyś działo. Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: TWCH - Watek historyczny - podnosze... n/t 09.05.06, 21:47 ze statutu: "5. Godłem TWCh jest pół zielonego volvo-pół koń w platynowej peruce, z szydełkiem w łapie, wszystko na czerwonym tle." Kto zaprojektował godło? Nie widziałam go nigdy a opis mnie wręcz zafascynował. Czy da się gdzieś owe godło zobaczyć w naturze? Odpowiedz Link
smitte Re: TWCH - Watek historyczny - podnosze... n/t 09.05.06, 23:01 Na przykład <a href="http://www.album.com.pl/zdjecie.php?p=20&al=3173&start=20&start_opinie=&prestop=&prestzd=&zm=zo&lz=25&so=&pns=0&do">tu</a> Odpowiedz Link
smitte Re: TWCH - Watek historyczny - podnosze... n/t 09.05.06, 23:02 Nie wyszło mi ale się starałam Na przykład tu: www.album.com.pl/zdjecie.php?p=20&al=3173&start=20&start_opinie=&prestop=&prestzd=&zm=zo&lz=25&so=&pns=0&do Odpowiedz Link
groha Re: TWCH 09.05.06, 23:23 16.08.04 Stara Gropa napisała: > Nie przejmuj się. Pasowanie prędzej, czy później nastąpi. Jak założymy konto stowarzyszenia to tam będzie można wpłacać składki 09.05.06 Groha pyta, czy można przesłać zaległe składki gołębiem pocztowym? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: TWCH 09.05.06, 23:45 mnie tez sie jeszcze nie udalo skladek zaplacic W tym roku musi sie udac w tyl i w przod na pare lat. Ciekawe z jaka kasa skarbniczka uciekla jesli nikt nic tu nie placi. Odpowiedz Link
abere8 Re: TWCH 10.05.06, 06:05 Ja tez mysle, ze mogloby mi sie udac zaplacic przelewem z mBanku, jesli ktos mi poda nr konta (moze byc na priva, to nawet lepiej). Odpowiedz Link
stara.gropa Re: TWCH 10.05.06, 07:43 Gołębiem? Zwierzątko mogłoby nie unieść w pazurkach takiej sumy Tak się zastanawiam, czy nie dodać do regulaminu punktu mówiącego, że składki należy wpłacać osobiście. Wtedy nareszcie zobaczylibyśmy w naturze wszystkich naszych członków. Dobry pomysł?))) Odpowiedz Link
bumbecki Re: TWCH 10.05.06, 09:27 bardzo dobry! Jotka, jako nasz skarbnik, też się pewnie ucieszy bo po kasę do banku nie musiałaby biegać (szczególnie, że rachunku chyba nadal nie mamy )) Odpowiedz Link
jotka13 Re: TWCH 10.05.06, 09:33 Rachunku nie mamy ale składki są dobrze ulokowane - w kopercie z napisem TWCh, tylko jakoś odsetki nie chcą się dopisywać ) Odpowiedz Link
the_dzidka Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 09:50 Jak można zostać za przeproszeniem czlonkiem szanownego TWCh? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 09:54 Za przeproszeniem, to jest cała procedura.)))Okryta głęboką tajemnicą. Odpowiedz Link
lol21ndm Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:17 W pierwszej instancji nalezy wyslac podanie (recznie pisane, w czterech kopiach, zawierajace CV Kandydata - incl. liste przeczytanych ksiazek, z uzasadnieniem i fotografiami paszportowymi szt. conajmniej trzy). Wniosek musi zawierac oczywiscie znaczek oplaty skarbowej (moze byc uzywany). Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:26 Bo nam wystraszysz kandydatów! Dzidka, członkiem możesz zostać w każdej chwili, ceremonię pasowania przeprowadzimy przy najbliższej okazji. Wystarczy zgłosić chęć wstąpienia w nasze szeregi. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:29 a czy Grohę upasowano ostatnio że tak przy okazji zapytam? Odpowiedz Link
groha Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:33 edyta95 napisała: > a czy Grohę upasowano ostatnio że tak przy okazji zapytam? Ależ skąd... Zapomnieli w natłoku wrażeń. Albo, po prostu, nie znaleźli odpowiedniego kija) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:49 Nie zapomnieli! Tylko Edeka wykazała niesubordynację i nie przeprowadziła pasowania terenowego. A przypominałam jej o tym smsem. Odpowiedz Link
groha Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 11:02 stara.gropa napisała: > Nie zapomnieli! Tylko Edeka wykazała niesubordynację i nie przeprowadziła > pasowania terenowego. A przypominałam jej o tym smsem. Może teren (ciągle z górki, lub pod się do tego nie nadawał? Bo pogoda, to na pewno. Szczękanie zębami momentami przeszkadzało w konwersacji i odbierało chęć do wykonywania gwałtownych ruchów. Dobra z Edeki kobieta; zobaczyła, że mogę już nie wyjść z tego szpagatu i dała spokój... ) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 20:38 stara.gropa napisała: > Nie zapomnieli! Tylko Edeka wykazała niesubordynację i nie przeprowadziła > pasowania terenowego. A przypominałam jej o tym smsem. SMS doszedł, ale treści ślubowania zapomnieli. G0p0s'owi też się zaciął jego goposofon i nie mógł mnie wspomóc. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Może w ten sposób ściągniemy Grohę do Warszawy i niech też inni mają przyjemność Jej poznania Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:32 > Dzidka, członkiem możesz zostać w każdej chwili, ceremonię pasowania > przeprowadzimy przy najbliższej okazji. Wystarczy zgłosić chęć wstąpienia w > nasze szeregi. Ufff, bo już się przeraziłam, że pcham sie do jakiejś niesamowicie elitarnej jednostki, na ktorą trzeba sobie zasłużyć latami pracy To ja zgłaszam chęć, a jak będę się wybierała do Warszawy, dam znać Odpowiedz Link
bumbecki Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:37 ) postaraj się wybrać w jakiś 2-gi piątek miesiąca, może być np. najbliższy, wtedy się spotykamy. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:42 To ja się tez zgłaszam. A jeśli chodzi o listę książek - przeczytałam i mam wszystko oprócz Pafnucego, hazard mi ukradli. Ale Pafnucego też czytałam Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:44 To też poproszę o adres, w celu przesłania legitymacji. Odpowiedz Link
mzrr21 ja sie upominam 24.05.06, 10:07 Dawno temu, niejaka stara.gropa obiecała legitymację TWCh i co ? Obiecanki, cacanki !!!! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:41 Dzidka , szpagat trenuj zawczasu, bo niewytrenowany strasznie boli Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:43 Asiuuuuuuuu, nie strasz ludzi! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:42 the_dzidka napisała: > > > > Ufff, bo już się przeraziłam, że pcham sie do jakiejś niesamowicie elitarnej > jednostki, na ktorą trzeba sobie zasłużyć latami pracy > Coś w tym jest, bo trzeba znać na pamięć książki Guruy. A to wymaga lat. Jeśli wyślesz mi mailem swój adres, to prześlę Ci legitymację członkowską. Odpowiedz Link
groha Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 10:49 Dzidka, w ramach zasług możesz uratować jakieś mrowisko, przesadzić krzaczek róży, założyć koci wał za oknem, albo zagrać na organach. Zgodnie z ostatnimi wytycznymi Zarządu (róbta co chceta!), wachlarz zasług jest wprost nieograniczony. A ołtarzyk z Guruą masz? Jeśli nie, to wszelkich informacji na temat jego wyglądu oraz danych technicznych, udziela kolega G0p0s ) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 11:02 Grohus to ja cie z przyjemnoscia upasuje w czerwcu lipcu, mam nadzieje Odpowiedz Link
groha Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 11:11 edyta95 napisała: > Grohus to ja cie z przyjemnoscia upasuje w czerwcu lipcu, mam nadzieje A proszę bardzo. Ja się wcale nie boję, bo liczę na obustronną przyjemność Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Pytanie (przewidywalne) 10.05.06, 19:52 A czy mogę ostrzykać korzenie drzewek w posiadłości moich rodziców? Takim specjalnym preparatem, żeby ładnie rosły? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Pytanie (przewidywalne) 11.05.06, 10:06 Moim zdaniem możesz. Ale swoją drogą co po ładnie rosnących korzeniach, przecie i tak ich nie widać Odpowiedz Link
edyta95 Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 11:38 naszukałam się jak głupia kto tu dziś coś napisał jak się pisze w środku to można nie doczekać odpowiedzi że tak dyskretnie podpowiem koleżance Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 12:14 Ja przepraszam, ale tak mi się głupio zrobiło - w środku. Pokornie błagam o wybaczenie Odpowiedz Link
g0p0s Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 12:22 Nie ma co przepraszać. Dzięki temu Edyta utrwaliła sobie posty z wątku i nawet zabrała głos Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 12:45 Rozumiem, że na coś jednak ten środek się przydał Odpowiedz Link
groha Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 13:04 Środek bywa przydatny. Zwłaszcza złoty Odpowiedz Link
g0p0s Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 13:09 No i pusto bez środka. Łatwo wgnieść. Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Pytanie (przewidywalne) 24.05.06, 16:23 groha napisała: > Środek bywa przydatny. Zwłaszcza złoty Albo przeczyszczajacy... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link