Dodaj do ulubionych

Sierpniu mówimy dzień dobry!

01.08.11, 00:47
Witaj, sierpień, piękny sierpień... Wiem, wiem, o maju to było w oryginale, ale zapowiadają, że naprawdę ma być l a t o, więc tak mu śpiewam na zachętę.
Byłam w Krakowie, latałam balonem, bardzo ładny Wawel z góry było widać. Z góry w ogóle wszystko takie mniejsze i mniej ważne, a człowiek bardziej zadowolony. Muszę częściej latać big_grin
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 06:09
      Widoki z góry zaiste bajeczne, jak już się przezwycięży strach i poleci. Samolotem np. Sierpniowego bujania w obłokach życzę wszystkim smile Dzień dobry.
      • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 07:50
        Przepraszam, czy ze względu na dzień tygodnia i to, co za oknem, mogę sobie w końcu dostać jesiennej depresji? Będę czytał Leśmiana, pił ziółka i prowadził wewnętrzne dialogi egzystencjalne.
        Czekając na listopad pozdrawiam optymistycznie.
        • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 08:11
          Ja tez skladam petycje o moznosc popadniecia!
          Miłego!
          • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 08:21
            Chyba nabądę czarny golf i przestanę myć włosy, żeby z Sznpanem wieść te egzcośtam.
            Bry.
        • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 23:06
          36krzysiek napisał:

> Przepraszam, czy ze względu na dzień tygodnia i to, co za oknem, mogę sobie w k
          > ońcu dostać jesiennej depresji? Będę czytał Leśmiana, pił ziółka i prowadził we
          > wnętrzne dialogi egzystencjalne.
          > Czekając na listopad pozdrawiam optymistycznie.

Dobry wieczór po nie dobrym dniu.
          Wszyscy zrezygnowali to może ja wezmę sobie tę depresję?
          Jestem tu nowa więc nie wiem czy jest tu na stanie jakiś lekarz, jeśli tak to mnie oświećcie, żebym się z czymś nie wyrwała.
          • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 08:00
            Asia pierwsza, ha!
            dzien doberek

Toanitko, potrwa z tymi komplikacjami ale bedzie dobrze.
            Moje dziecko ma kosc z uda w kolanku. Okropnie sie denerwowalismy wszyscy a jego dlugo bolalo nawet bez infekcji. Trzymajta sie dzielnie.

O depresji: max trzy dni i ani minuty dluzej.
    • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 08:20
      papuga_ara napisała:
      > ... bardzo ładny Wawel z góry było widać.
      > Z góry w ogóle wszystko takie mniejsze i mniej ważne, a człowiek bardziej zadowolony.
      > Muszę częściej latać big_grin

Bardzo ładną złotą mysl z ekranu teraz widać.
      Muszę częściej tu bywać big_grin

I dzien dobry w dobry poniedzialek. Znienacka ten sierpien jest.
    • minerwamcg Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 09:57
      Dla mnie ten sierpień całkiem znacka, bo odkąd mieszkam w Warszawie, pierwszego nie da się przegapić. No i dobrze. Niezależnie od wszystkich kontrowersji wokół Powstania Warszawa najwyraźniej dobrze czuje się z własną rocznicą.
    • bbbzyta Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 12:05
      To ja też mówię dzień dobry. Temu sierpniu.
      • tutul Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 12:40
        Witamsmile
        • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 13:44
          Z uwagi na kończący się dzień pracy i słonice za oknem, Leśmiana na razie odkładam na półkę. Nad koncepcją reszty tygodnia zastanowię się w domu nad talerzem kapusty na gęsto. Ewa, czy doniosłaś o stanie zagrzybienia, czy mnie umkło? Ciekawe, jak tam Orale pierwszy dzień w pracy, ha, ha, ha! (sadystycznie).
          • pomaranczuch Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 16:12
            Cześć i czołem!
            Jakie depresje? No chyba że w większym gronie to co innego smile z doświadczenia wiem, ze są bardzo uzdrawiające :p
            Miłego smile
            • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 19:14
              Leśmian zjedzony, obiad na półce, nie, chyba odwrotnie...letni wieczór, co robić, dorga redakcjo? Do czytania wszystko przeczytane, w tv chała. A wiecie, że Bunia dostała prezent Z ZAGRANICY? Taki brelok w kształcie kości, czerwony, się go włącza i robi młyg, młyg, jak światełko rowerowe, na wieczorne spacery w listopadzie smile
              • jotka13 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 20:11
                Gadżeciara wink
                A na letni wieczór królewnę na smyczkę i spacery wcale niemelancholijne pouprawiać.
                Ja dziś w radosnym nastroju, bo i ja i moja ulubiona instruktorka wróciłyśmy na fitness i trochę mi się humor poprawił po nieudanym urlopie w Tatrach.
                • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 20:40
                  Nie wiem kto do kogo się upodabnia, ale to wygląda tak:
                  - Bunia, idziemy na spacer! Pogardliwe spojrzenie i myk na dugi bok.
                  - Bunia, chodź, pewnie będzie Miki (najlepszy kumpel). Drugie pogardliwe spojrzenie i na plecki.
                  - Rusz się krowo! Gruba się robisz! Spojrzenie - Ja? Chyba żartujesz. I leżymy na trzecim boku, o ile pies takowy posiada. Jeżeli zacznie się dopominać jeszcze ptasiego mleczka, to będzie koniec! Panek jak nic wink
                  • cytrynka6543 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 21:02
                    36krzysiek napisał:

> Nie wiem kto do kogo się upodabnia, ale to wygląda tak:
                    > - Bunia, idziemy na spacer! Pogardliwe spojrzenie i myk na dugi bok.
                    > - Bunia, chodź, pewnie będzie Miki (najlepszy kumpel). Drugie pogardliwe spojrz
                    > enie i na plecki.
                    > - Rusz się krowo! Gruba się robisz! Spojrzenie - Ja? Chyba żartujesz. I leżymy
                    > na trzecim boku, o ile pies takowy posiada. Jeżeli zacznie się dopominać jeszcz
                    > e ptasiego mleczka, to będzie koniec! Panek jak nic wink

No panie Baronie,pan to już królewnę rozbestwił. wink Na spacer nie chce wychodzić???
                    No jak to tak?
                    U mnie jak pada słowo na "s"( i wcale nie chodzi o ssssklep ssssyna małego łysego),to pies jest pierwszy u drzwi. Jak widzi,że biegam z obłędem w oczach po mieszkaniu,a walizka już zdjęta z szafy,to lokuje się w strategicznym miejscu czyli na środku przedpokoju i czeka na to abym i jego "walizkę" zapakowała.
                    A co najdziwniejsze: gdy mam zamiar wyjechać stamtąd gdzie pojechaliśmy, to pies pierwszy to wyczuwa,zaraz po tym jak ja raczę się zwlec z łóżka,nieważne o której godzinie,czy o świcie,czy w południe,czy całkiem w nocy, ON TO WIE.
                    No i tak się zaczęłam zastanawiać, bo może to zachowanie przynależy do pci?

• cytrynka6543 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 21:12
                    36krzysiek napisał:

> I leżymy
                    > na trzecim boku, o ile pies takowy posiada.

Pies posiada wiele boków,oj,bardzo,bardzo wiele, trzy to za mało,bardzo za mało. big_grin

>Jeżeli zacznie się dopominać jeszcze ptasiego mleczka, to będzie koniec!
                    Panek jak nic wink

PS. A ptasie mleczko to kto tak rąbie dając przykład Buni?
                • cytrynka6543 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 20:41
                  Się witam, dobry wieczór.
                  Zmęczona jestem, biegałam po sklepach szukając prezentów na konkretną okoliczność,a nawet dwie i to już zaraz te okoliczności. Wynik 1:1.
                  Nie spodziewałam się,że shopping może tak męczyć.
                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 20:51
                    To już choinka?! smile
                    • minerwamcg Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 20:57
                      No pewnie. U Harrodsa już są boźonarodzeniowe dekoracje.
                      Nigdy nie rozumiałam mugoli.
                      • cytrynka6543 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 21:03
                        minerwamcg napisała:

> No pewnie. U Harrodsa już są boźonarodzeniowe dekoracje.
                        > Nigdy nie rozumiałam mugoli.

Kto to są mugole?
                        • minerwamcg Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:39
                          Jak mawiał Hagrid w "Harrym Potterze", tak nazywamy zwykłych, niemagicznych gościów. Ciebie nie dotyczy smile
                        • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 18:32
                          oj Cytrynka bo ci zadamy Harrego do czytania big_grin
                    • cytrynka6543 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 21:07
                      36krzysiek napisał:

> To już choinka?! smile

A jaka tam choinka!
                      Ja mam okoliczności zdarzające się z rzadka. Jedna,przeżyta ponad 30 lat temu,a druga po raz pierwszy. Obie mnie deprymują. Staram się nie poddać,nie dać i stanąć na wysokości zadania.
                      • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 21:49
                        No to musi pódzies w śpilkach wink
                        Dzień zrobił się całkiem piękny grzybowo-pływalno-ogniskowozwęglonokiełbaskowy.
                        To na ssss chyba jednak do płci przynalezne, nasza Mania wychodziła, kiedy sama chciała, a przy chłopakach nawet przypadkiem w rozmowie czarodziejskiego słowa nie można było powiedzieć, bo zrywały się z głębokiego ponoć snu i w podskokach robiły patataj przez całą chałupę, haltując na drzwiach.Próby zastąpienia słówka czymś metaforycznym bądź w innym języku obczajały najdalej na drugi dzień...
                        Grzyby:
                        - pierwszy wysyp maślaków, tych jasnych, z których skalpy gorzej schodzą
                        - brzozaki wszelkiej masci: ciemnobrązowe, szarobrązpwe, czerwone
                        - kurki
                        - prawdziwki
                        - coraz więcej podgrzybków
                        Znajoma ze wsi donosi, że zbiera kanie i niemki, durnowactwo jakieś, za wcześnie!
                        Tak to wygląda w mojej okolicy.
                        • toanita Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 01.08.11, 23:05
                          Kominki (vel lulki) Ewa najlepsze! Pierożki pychotasmile
                          A ja muszę Wam się pożalić TWCH, bo problem mam. Synek po rekonstrukcji więzadeł w kolanie 2 tygodnie i wylądował w szpitalu. Goraczka 40 st. i wyniki badań przekroczone, że ho, ho. Bakteria pobrana z punkcji rośnie, kolano sztywne... A operował go najlepszy ortopeda lubelski... Miał ktoś podobny przypadek? Nerw mnie zjada...
    • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 07:54
      Ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimnooooooooooooooooo
      Miłego!
      • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 08:02
        No kurcze, co ty tu robisz Czekolado? Przeciez nie bylo cie, czry jakie czy co?

To druga bede, chyba ze ktos znow sie wepchnie.
        Dzien doberek po raz wtory.
        • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 08:22
          Trza odliczać? Trzecia!
          Też jakoś tego sierpniowego dopieszczania dziś nie odczuwam, ale woda osiągnęła jakiś letni constans i chyba ma w nosie wybryki tegorocznego lata.
          Dzień dobry!
          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 08:41
            Ale bym się kropnął spać! Mmmm, łózio...Lato się rozkręca.

https://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif
            • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 08:53
              Dzień dobry
              A ja właśnie wstałam i nie wiem co zrobić z dzisiejszym - na oko niezłym dniem.
    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 09:32
      Na dobry początek dnia zagadka.
      Dzisiaj rano, w drodze do pracy dojrzałam na szybie pewnego sklepu taki napis "Przodziki dla pań i panów" Kto zgadnie co sprzedawano w tym sklepe?
      • g0p0s Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 11:07
        Maski na ryjki?
        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 11:12
          Pudło.
          • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 11:43
            kuchenne fartuszki, na ktore trzeba oszczedzac tylko pol roczku ?
            • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:14
              Pudełeczko smile
              • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:17
                no kurde, wykoncza mnie te przodziki!

Biustonosze tylo w malych rozmiarach.
                jesli panowie nosza torebki to i przodzik nie zaszkodzi
                • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:24
                  I tym razem pudełeczko. Dla ułatwienia dodam, że przodziki nie są przypisane do jednej płci, a druga używa ich dla jaj (biustonosz dla panówwink), tu panuje równouprawnienie.
                • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:26
                  A.Sztuczne cycki jej ekscelencji?
                  B. Holiłódzkie plastikowe szczeny białe i lśniące?
                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:32
                    Ani ani. smile
                    • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:35
                      > Dla ułatwienia dodam, że przodziki nie są przypisane do jednej płci

To po kiego wyszczegolnione ze dla pan i panow. Wystarczyloby : Przodziki

Wrzodziki -
                      literowke strzelili
                      • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:37
                        Bo się różnią wyglądem
                        • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:42
                          dla panow bez cekinkow?
                          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 12:54
                            Inne fasony, że się tak wyrażę. smile
                            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:00
                              Coś do noszenia niżej pasa?????
                              Sztuczne pcie, że sie tak wyrażę?
                              • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:01
                                > Sztuczne pcie
                                zeby sie przebrac
                                • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:04
                                  asia.sthm napisała:

> > Sztuczne pcie
                                  > zeby sie przebrac

Abo pciebranżowić wink
                            • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:00
                              sliniaczki
                              dla panow z kieszonka
                              ?
                              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:05
                                Przodziki nosi się powyżej pasa i na wierzchu.
                                Sztuczne pcie odpadają smile
                                • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:11
                                  Czyżby chodziło o kamizelki/bezrękawniki?
                                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:12
                                    Nie nie nie.
                                • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:12
                                  No pochlastać się można na tę nowoczesność!
                                  Zostają:
                                  - pederastki
                                  - żaboty (rany, kto dziś nosi zaboty????)
                                  - , krawaty, apaszki, muszki i inne fligi
                                  - kominiarki, w końcu pyski są chyba wszystkie z przodu
                                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:15
                                    Tak pyski są z przodu, a d..a zawsze z tyłu. Ale przodzik nie jest niczym z rzeczy wymienionych.
                                  • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:16
                                    Aaaaa, nowoczesnosc mnie naprowadzila. Jesli to nie sukieneczki na komoreczki to ja ide poszukac mosteczka nam krowim bagnem.
                                    Kurde!
                                    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:18
                                      Asiu, mam złą wiadomość, idź szukać mosteczka. Przodziki nie są sukieneczkami.
                                      Dla ułatwienia dodam - odczepcie się od garderoby
                                      • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:24
                                        Takie daszki od słońca, bez czapki?
                                        Może okulary?
                                      • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:29
                                        O matko, ale ułatwiła!!! Ja chyba się poddaję, nie rozgryzę tej nowoczesności. Zresztą, jestem nieco otumaniona od reklamy łoszendgoła składającego się z biusthaltra z takimi cwanymi ramiączkami, że można je sobie wokół szyi okręcać (po co???????) oraz gaci z kamieniem ozdobnym. Od kiedy usłyszałam, myślę, gdzie i po jaką cholerę ten kamień w gaciach!
                                        Gropo, niech to się rozstrzygnie, bo za niecałą godzinę wybywam i mogę się utopić z emocji!
                                        • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:32
                                          bius
                                          > thaltra z takimi cwanymi ramiączkami, że można je sobie wokół szyi okręcać (po
                                          > co???????)
                                          A jak Ci przyjdzie ochota wdziać suknię bez pleców, to co, gdzie sobie te troczki zamotasz, tak środkiem?!
                                        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:59
                                          Też widziałam tę reklamę i kamień w majtkach nie daje mi spokoju. smile
                                      • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:54
                                        > Dla ułatwienia dodam - odczepcie się od garderoby

Gropciu, jeszcze nie skacze,
                                        ja o sukieneczce na telefon lub innego ipada gada, o pokrowczyku takim na przodzik .

rety rety, przyjdzie zginac przez te cholere
                                        • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:59
                                          Obie zejdziemy, bo się ta Portugalczyka nie odzywa!!!!
                                          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:05
                                            Jak nie, jak tak.
                                            • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:18
                                              Takie coś do noszenia dziecka? Z materiału, wikliny, pręta zbrojeniowego?
                                              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:20
                                                Z pręta zbrojeniowego zwłaszcza. smile Nie Baronie.
                                                Dla ułatwienia dodam, że przodziki są do użytku osobistego.
                                                • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:29
                                                  Do osobistego uzytku to jest srajtaśma. Czy to jakiś wisior? Nosi się na wierzchu, w górze kadłuba i nie jest ubraniem.
                                                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:32
                                                    Nie! Jestem pewna, że gdybyś miał przodzik, to nie pożyczałbyś go nikomu. smile
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:38
                                                    Sztuczna szczęka? Balkonik dla staruszka? Papmersy?
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:42
                                                    Tupecik? Peruka?
                                                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:45
                                                    Bingo!
                                                    https://www.hotelcom.pl/img/kris_galeria/aktualnosci/sylwester.gif
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 14:57
                                                    HUUURRRAAA !!!
                                                    Wygrałem coś? Może przodzik?
      • g0p0s Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:24
        Lemiesze do pługów odśnieżających?
        • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:26
          Wózki do dzieci, pcha się z przodu, różowy dla dziewczynki, niebieski dla chłopczyka...
          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:27
            Dowcipas smile
          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:28
            Przodzik
            przodzik «wstawka imitująca przód bluzki, noszona dawniej do damskich kostiumów lub sukien z dekoltem»
            ??????
            • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:29
              Przodzik, załóżka, napierśnik. Wszystkie trzy słowa opisują ten sam, tyleż ciekawy, co niepozorny element stroju ortodoksyjnej Żydówki. Wyglądem najbardziej przypomina niemowlęcy śliniaczek
              ???
        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:26
          Ani daszki ani lemiesze. A przy okazji czym się różnią lemiesze damskie od męskich?
      • minerwamcg Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:42
        Są przodziki? Gdzie ten sklep, może mają i tyłeczki! Chętnie bym sobie kupiła nieduży i zgrabny, dla odmiany.
        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 13:58
          Proszę nas nie rozpraszać tyłeczkami. Sprawdzę jutro w drodze do pracy. Na razie skupiamy się na przodzikach.
          Dla ułatwenia dodam, że przodziki mogą być wykonane zarówno z surowców sztucznych, jak i naturalnych. smile
          • goonia Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 17:46
            Dzien dobry. Pieknego lata ciag dalszy.

Cieplo, sucho, slonecznie, czyli tak jak lubie.

Przodzik kojarzy mi sie ze sliniaczkiem.
            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 18:17
              O matko, zabiję, Gropo!!!!!! Z nerw wywołanych przodzikami pływałam chyba za szybko i coś mi pod prawą łopatką strzeliło.
              Ja już całkiem głupia jestem, to jak, Baron trafił w ten przylepny (zapewne) przód koafiury czy nadal sadisticznie utrzymujesz kocioł pod parą???????
              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 18:23
                Trafił, nawet dostał fajerweki. Zamiast nie zabić, trzeba było postraszyć, że mi przodzik powyrywasz. smile
              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 18:26
                Wykreśliłam jeden mój wpis, bo pojawił się po prawidłowej odpowiedzi Barona i zrobił zamieszanie.
                • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 18:34
                  A miałam zamiar chwycić cię za przodzik, ale w porę pomyślałam, że przeca grzywki nie nosisz!
                  Ufffffffffffff.
                  Przynajmniej spać może będę mogła.
                  Na lewym boczku wink
                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 18:39
                    Ewo, daj już sobie spokój ze sportami, żebro, łopatka - chcesz cała być w gipsie?
                    • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 18:43
                      E, strzykło ino chwilowo, a pływanie pomaga na wszystko wink
                • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 19:16
                  Gropo odkresl ten wpis, zadnego zamieszania nie bedzie. Baron dowiodl ze jest zawodowym zgaduj-zgadulowiczem. Ja gratuluje.

Pampersy powyzej pasa widze przy nosie.
                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 02.08.11, 20:19
                    Nie warto Asiu, wpisy nie szły chronologicznie i tylko robiły wodę z mózgu biednych czytelników, i niczego nowego nie wniósł ten skasowany..
            • woloduch1 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 22:00
              No wiesz, Gooniu! Przeciez kazdy wie, ze prawidlowa nazwa sliniaczka to:

Podgardle dzieciece!

Pozdrawiam

Woloduch
    • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 07:46
      Dzien dobry.
      mam wolna srode do przebyczenia - i jak tu sie nie cieszyc?

czy dzis bedzie jakas zgadywanka?
      • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 08:02
        Bry. To zależy, czy Gropa jechała do pracy śpiąca czy obudzona wink Byle do piątku.
        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 08:10
          Jechała bardzo pobudzona, żeby nie powiedzieć wk....ona. wink
          Przypominam zasady zagadek, kto odgadł, ten zadaje następną tongue_out
          • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 08:40
            Az sie zdziwilam, ale na polu slonce smile
            Miłego!
            • kocio_pierzaczek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 09:29
              Witam państwa i pozdrawiam z krzy mazurskich. Internet bywa rzadko. Grzyby za to są, prawdziwki jak złoto.
              • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 09:36
                >Grzyby za to są, prawdziwki jak złoto.

Widziałem, nie odzywaj się do mnie!

https://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif
                • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 10:21
                  Co tam prawdziwki, Kociu, woda jak złoto! Grzyby jeszcze mają czas później. No nie powiem, jak sobie po poływaniu robimy rundkę spacerem dookoła jeziorka (tego małego, drugiego na prawo), to bierzem, co zoczym wink
                  Gropo, a cóż cię tak zegzaltowało od rana w taki pięęęęęękny dzień?
                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 10:38
                    Bo jak sobie pomyślałam, że inni śpią o tej porze na dowolnie wybranym naboczku, a ja muszę popylać do autobusu, to mnie szlag trafił i ciężka cholera razem wzięte. wink
                    • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 11:02
                      Ojeju, ojeju! No to ja się teraz pomęczę nad jeziorem, a ty sobie odpocznij w pracce, Gropo wink

Wiem, anagram tej podobnej do czereśni jestem, ale jak pomiotacie na mnie wiktem to jak polisa ubezpieczeniowa, bo co ma wisieć, nie utonie wink
                      By, by...
                      • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 11:51
                        Ludu! Czy my zareagujemy na tę prowokację? Jak sobie odpoczywamy w pracy? Mnie robotę spod ręki zabierają, żebym się nie zmęczył, sekretarka parzy kawkę, kierownik przyniósł szarlotkę, pani Zosia zaraz przyjdzie, masaż stóp mi zrobi. A wy? Tych, którzy właśnie drzemają w gabinecie relaksacyjnym poprosimy o odpowiedź po zakończeniu sesji. O, właśnie wjechał świeży sok z ananasa. A Ewa niech się męczy nad tym swoim jeziorem, dobrze jej tak!
                      • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 11:54
                        No, lepiej uważaj na siebie w tej wodzie, Ewuś. Podobno od takiego ciągłego moczenia można purchli dostać smile
                        I już sierpień mamy, no no. Szybko dosyć, nie?
                        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 12:39
                          groha napisała:

> No, lepiej uważaj na siebie w tej wodzie, Ewuś. Podobno od takiego ciągłego moc
                          > zenia można purchli dostać smile

I łuską się pokryć, o!
                          • se_nka0 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 12:44
                            Niektórzy pływają, niektórzy pracują lub za grzybami ganiają( albo o nich myślą ). To jest fajny sierpień. Idę piec placki ziemniaczane. Dzień dobrysmile
                          • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 12:54
                            I zamiast dwóch nóżek dostać syreni ogon.
                            • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 13:15
                              Jak się piecze placki? Interesują mnie wielce wszelkie formy ograniczania tłuszczów nasyconych. Niech Ewa uważa, bo może skończyć w galarecie na wigilię.
                              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 14:08
                                Albo, nie daj Boże, po żydowsku. big_grin
                                • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 15:11
                                  Dlaczego? Syrena z rodzynkami na pewno wygląda lepiej, niż karp na szaro smile
                                  Baronie, pieczony placek ziemniaczany piecze się w piekarniku: wkładasz placek - wyciągasz kugel. Koszer-macher taki mało skomplikowany, a pyszny.
                                  • g0p0s Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 15:19
                                    Nie trzeba się ograniczać do placka, można naładować całą brytfannę. Do startego przyprawy, pokrojony wędzony boczek, tudzież prawdziwa kiełbasa i wychodzi smaczne, do krojenia w plastry. Ma to jakąś nazwę, ale nie pamiętam. A że niezdrowe? Życie jest niezdrowe przede wszystkim wink
                                    • papuga_ara Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 15:58
                                      Pieczony ziemniaczany też mi się spodobał, i to ogromnie. Może by tak?
                                      Za pół godziny kończę pracę, rzecz to niebywała, możliwa tylko w wakacje. wprawdzie pracujemy tak od początku lipca, ale jeszcze się nie zdążyłam nacieszyć. Jak to jednak miło być wpół do piątej po robocie big_grin
                                    • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 17:48
                                      Goposie, dlaczego niezdrowe? A jakby tak plasterek pomidora i liść sałaty na wierzchu i ta dam! - mamy zdrowe!
                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 17:29
                                    groha napisała:
                                    > Baronie, pieczony placek ziemniaczany piecze się w piekarniku
                                    Zapomniałaś dodać, droga Groho, że w piekarniku do pieczenia wink
                                    Czy mu potrzeba jakiegoś tłuszczu? Czyli że jak, ciasto ziemniaczane sru w brytfankę i już?
                                    Bardzo mi się to podoba, po smażonych w kuchni sprzątania, panie, a sprzątania! Tylko kogoś do obierania i tarcia by trzeba, kogo by tu...Bunia! Chodź, panek cię nauczy nowej sztuczki!
                                    • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 18:53
                                      Też jestem zainteresowana! Co prawda nie mam piekarnika tylko prodiż ale zawsze coś.
                                      A jak by tak tarte brambory z jajkiem, czochem, cebulą i czymś mięskowatym np. boczek ew. kałbasa w paseczki wrzucić razem, to pewnie wyjdzie taki duży placek, tylko chyba lepszy będzie plaskaty. I kroimy jak tort. Tylko co z tym tłuszczem? Jak redakcja szanowna uważa czy wystarczy tylko tłuszczem blachę posmarować?
                                      • goonia Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 19:04
                                        Ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, alez ja jestem spiaca. Chyba sie walne pod biurko w porze lunchu, bo inaczej mi sie paszcza rozerwie.

A powinnam isc do szewca, do krawca, kupic dzieciom mundurki i buty do szkoly, o walizce nie wspomne. Musze pomyslec co mam zabrac w krze, zrobic 3 gory prania, isc z kotem do weterynarza. Cos tam pewnie jeszcze musze i powinnam, ale juz sie na sama mysl zmeczylam. Spaaac......zakupy sie zrobia same, maz ugotuje obiad, dzieci sprzatna, no, troche mi odpadlo zajectongue_out
                                        • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 20:39
                                          Gooooniu, nie poddawaj sie. Niedlugo wakacje masz.

ja mialam dzis krotki wypad nad morze za miedza
                                          • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 20:48
                                            Nic nie wyrosło, nic nie odpadło (a mogłoby ... kilo), woda cudna, wróciłam taka wypływana, pieszcząc nadzieję o tej wyciągającej mocy wody, a tu koło gospodyń i i co???? No i co???? No i polazłam wciągnąć najpierw trochę, potem jeszcze...
                                            • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 22:25
                                              Spoooko! Wciągnięte dzisiaj wypływasz jutro i będzie cacy! Wracający ze cudnego spaceru pozdrawiają cudnie wypływanych! I też idą coś wciągnąć smile
                                    • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 19:39
                                      36krzysiek napisał:

> groha napisała:
                                      > > Baronie, pieczony placek ziemniaczany piecze się w piekarniku
                                      > Zapomniałaś dodać, droga Groho, że w piekarniku do pieczenia wink
                                      Czy mu potrzeba jakiegoś tłuszczu? Czyli że jak, ciasto ziemniaczane sru w brytfankę i już?

Sru i już. W dobrze wysmarowaną brytfankę, dodajmy. I tak jak Gopos radzi: z dodatkami różnemi, albo bez, jak się lubi. I na dobrą godzinę do średnio nagrzanego piekarnika.
                                      Albowiem pieczony placek ziemniaczany piecze się w piekarniku do pieczenia pieczonych placków ziemniaczanych wink
                            • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 03.08.11, 20:16
                              .. i między paluszkami rączek może wyrosnąć błona pławna, co w pewnym stopniu utrudni noszenie biżutów (jak ktoś lubi)! Dzień dobry wieczór SzanPaństwu!
                              • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:25
                                No bez żartów jeszcze nikt się nie obudził na tyle żeby się odezwać???
                                Dzień dobry
                                • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:29
                                  Obudzil, obudzil, przed 6 sie budzi, ale musi po dotarciu do firmy sie "obudzic" wink
                                  Miłego!
                                  • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:38
                                    A już się cieszyłam, że jestem pierwsza a tu się okazuje, że tylko dlatego, że inni zamarudzili, uuu...
                                    • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:43
                                      I ja już! Aż się boję powiedzieć, że pięęęęęęękny dzień.
                                      Dzień dobry!
                                      • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:51
                                        Zamilcz jejmość. Rybokształtne głosu nie mają! big_grin
                                        • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:56
                                          Ja ino tak syrenim glosem wink
                                          A póki co cierpię jak lud pracujący, bo gdzieś do pierwszej mam ZOK, dopiero potem chlup!
                                        • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 09:57
                                          A na przebudzenie mam dla Państwa zagadkę, wzorem Gropy:
                                          Jakiej czynności dopominał się od rodziców mały baronik, mówiąc bydy bydy jak ?
                                          Dla ułatwienia dodam, że czynność tak wymagała użycia obu rąk. wink
                                          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 10:03
                                            Noszenia na obu rękach?
                                            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 10:12
                                              Kunsztownego ułozenia riuszek i innych falbanek przy podgardełku z brabanckich koronek?
                                              • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 10:36
                                                Podpowiedź w formie kulawego cytatu:
                                                Do końca życia zapamiętam te wielkie, niebieskie, porcelanowe oczy.
                                                • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 10:40
                                                  u mnie to sie nazywalo: baran baran buś , ale do tego tylko czółko potrzebne a nie dwie rece.

zgaduje: ugladzenie przodzika, tfu grzyweczki, oburącz, dokladnie.
                                                  • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 10:42
                                                    Ja to znam: baran baran tryksmile
                                                    Świetny trening dla przyszłych piłkarzy, główki będą strzelać jak ta lala.
                                                • minerwamcg Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 13:30
                                                  Zawiązania butów, bo inaczej ktoś tu zostanie strzelony w tyłek? smile
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 14:10
                                                    No proszę, Minerwa strzeliła w dziesiątkę smile
                                • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 10:41
                                  Też jestem bardzo dawno obudzona, o piatej rano sroki pobiły się z kawkami, nie szło wytrzymać, nawet DelGado z miną bardzo niezadowoloną opuściła nieprzyjazną dżwiękowo sypialnię i udała się na drzemkę na kanapę.
                                  Witam.
                                  • bbbzyta Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 14:51
                                    No łomatko, od jedenastej godziny aż dotąd NIKT się nie przywitał?? No to dzińdybry, a szanowne Towarzystwo baczność i ruki po szwam: Do witaniaaa, szagom marsz!
                                    • goonia Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 16:53
                                      Wczoraj popadalo porzadnie. A dzis znowu pieknie, bezchmurnie i goraco.

Witam panstwa.

Nie ma ktos walizki do pozyczenia? Noz kurcze nie chce mi sie latac po sklepach i marnowac pogody.
                                      Chyba sie ubiore we wszystko co mi potrzebne i bedzie po klopocie. Zadnego bagazusmile
                                      • kocio_pierzaczek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 18:18
                                        Dzień dobry wieczór. Z Puchatkiem bylismy obacwaj w lesie już przed ósmą, kilo prawdziwków i kozaczków nachapalim. Nie sądziłam, że z małym dzieckiem w lesie, przy inwazji komarów i kleszcze, tyle się da. Woda pływalna i skakalna (bo tu głeboko), oczka mam teraz jak królik angorski. Teraz jestem rozdarta - do lasu czy nad jezioro. Jutro budzik na 6.00 rano nastawiam.
                                        • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 18:44
                                          Błagam przestańcie się nade mną znęcać!!!
                                          Tylko podgrzybki i prawdziwki, prawdziwki i podgrzybki ewentualnie kurki i koźlaczki a w mojej okolicy grzybów jak na lekarstwo!!!! Więc jak to tak????
                                          Ja się tak nie bawię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                          • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 19:24
                                            OK, już przestaję. Dziś po pływanku spacer brzegiem przyniósł tylko tuzin grzybów. Na razie chyba się kończą, w lesie sucho.
                                            Ale dzień był pięęęęęęęęękny!
                                            • tutul Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 19:55
                                              za 5 dni na Mazury mam zamiar sie udać...i podobno ma padać!!!!!Znów!!!!! Pocieszam się tylko myślą,że grzyby będą rosły,bo ciepło dość.Witam wieczornie i znów do domówki...
                                            • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 21:05
                                              Ewuniu , tu moja plywalnia.
                                              dla odmiany jezioro bo ja moge sobie wybierac wczoraj morze dzis tu:
                                              https://vastsverige.basetool.se/upload/19316/Images/Edited/653902_Popup_129449289938125000.jpg
                                              • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 21:41
                                                Ślicznota. Ja wprawdzie nie mogę wybierać między morzem a jeziorem, za to między jeziorami prawie do wypęku.Teraz wprawdzie jeżdżę na bliskie drugie na prawo, z gładkim dojazdem, ale za jakiś czas ho, ho wink
                                                I moje też sosną wonieją wink A jak we wrześniu nabądę wypasiony laptok z różnymi fizymatentami, też pozdjęciuję!
                                                • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 21:47
                                                  Pokaz obrazki, bez ilustracji sie nie liczy.

A ja mam jeszcze kanal i moge nim powioslowac od jeziora do morza, ha!
                                                  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/15/Akers_kanal_juni_2006.JPG/240px-Akers_kanal_juni_2006.JPG
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 21:55
                                                    A do wiosłowania to ja mam rzekę!
                                                    Obrazki i program do obrazkowania wcięło na poprzednim kompie, a nawet jeśli zrobię nowe, rząś nie uciągnie, musisz do września poczekać wink
                                                  • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 22:16
                                                    Ewuniu, a Googiel ci nie pokaze jak ladnie zapytasz? rząsia nie męcz
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 22:47
                                                    Po lewo bywam tu:
                                                    jezioro.info.pl/jezioro-skape-zdjecia-29411249
                                                    Ale ulubionego z polewych nie znalazłam, ino durnoctwa satelitarne.
                                                    Niedaleczko, tak z kilometr od mojego obecnego kąpieliska jest to:
                                                    jezioro.info.pl/jezioro-skape-zdjecia-26013941
                                                    i jeszcze kupa innych. Na tym moim obecnym nie ma dużych plaż, tylko takie kilkumetrowe miejsca między drzewami, w dzień na całym jeziorze można uświadczyć w porywach ludziów do pięciu, dopiero wieczorem i nocą bywają moczykije. Zdjęć jakoś nie znalazłam, wujo gugiel jakieś o identycznej nazwie w charzykowskich okolicach ino pokazuje.
                                                  • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 04.08.11, 23:14
                                                    Aaaa, od razu widac jaka piekna woooda. Uwielbiam takie widoczki. Ooo, przypomnialas mi ze moczykijem jeszcze w tym roku nie bylam.
                                                  • tutul Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 06:10
                                                    Tylko mi smaku narobiły zdjęciami.Ale ja też,za chwileczkę,za momencik-będę nad wodą.I nieważne,czy ta woda z góry będzie padać,czy w jeziorze...Kij i tak można będzie moczyć,prawda?
                                                    Witam ,raczej optymistycznie dzisiaj...
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 07:45
                                                    Ojeju, dziewczyny, wy tak osobistymi paluszkymia te glizdy na hak????
                                                    Dziś z niejaką obawą patrzę w górę: z jednej strony mam żółcie i błękity, a z drugiej nadciąga pułkownik Dowgird. Ja bym była za tym, żeby się z tym nadciąganiem do nocy powstrzymał...
                                                    Dzień dobry z samego rańca!
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 08:07
                                                    Rany boskie, przestańce z tymi grzybami bo mi się ciemno w oczach robi! Jutro wyprawa o szóstej i jak kosza nie nazbieram, to nie ręczę za siebie!

https://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 08:13
                                                    Baronu to się wszystko z jednym kojarzy wink
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 08:16
                                                    Woda mnie nie kręci bo nie umiem pływać a po drugie tam są elektryczne węgorze. Wolę się pławić w ściółce.
                                                  • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 09:19
                                                    A najlepiej na cieplutkim piaseczku lub kamyczkach smile)
                                                    Miłego!
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 19:46
                                                    Baronie do zbierania grzybów to bazary najlepszebig_grin szybko, sprawnie i wybór duży!
                                                  • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 09:36
                                                    Zamiast glizdów można kulki z chleba albo inną pszenicę. A najlepiej na blachę, nawet rekina się da złapać.
                                                    Nad Targówkiem błękitne niebo i żółta morda.
                                                    Witam.
    • stara.gropa Sezon na buty 05.08.11, 09:25
      Co nasza wyrocznia modowa, czyli pan Baron powie na takie fasony, obowiązujące w sezonie jesiennym. En vogue?
      uroda.onet.pl/fotogalerie/buty-inne-niz-wszystkie,4806253,10049063,galeria-maly.html
      • 36krzysiek Re: Sezon na buty 05.08.11, 09:49
        Niestety Gropo nie wypowiem się, gdyż "Dostęp do tej stony został zablokowany."
        • stara.gropa Re: Sezon na buty 05.08.11, 09:52
          Paskudna ta instytucja w której przyszło Baronowi harować. Tak pozbawić pracowników najnowszych informacji ze świata!
          • pomaranczuch Re: Sezon na buty 05.08.11, 11:04
            Aaaaaaaaaa, wyprowadzam się do Asi, same cudne miejsca
            Ale zanim to nastąpi dzień dobry, tym razem z samego połednia smile słońce świeci, od wczoraj już po żniwach (wszak to na wsi wielkie wydarzenie smile Kadłub niby odpoczywa, ale dusza się rwie...tylko gdzie? big_grin
            Miłego dnia Wam zyczę
            • groha Re: Sezon na buty 05.08.11, 11:36
              Też patrzę i wzdycham z rozkoszy: ach, jakie tu śliczne obrazki dzisiaj, ach, ach!
              Też macie wrażenie, że Asia i Ewa są już w raju? Obie w tym samym, sądząc po okolicznościach przyrody. Z tym, że Ewa ma trochę dalej do morza, nie wiem czemu. Czyżby za jakieś większe grzechy? smile
              • stara.gropa Re: Sezon na buty 05.08.11, 11:39
                groha napisała:

> Czyżby za jakieś większe grzechy? smile

Za te codzienne naboczki wink
                Groho, pomyśl jakie komary maja koleżanki w pakiecie z tymi jeziorkami big_grin
                • asia.sthm Re: Sezon na buty 05.08.11, 11:56
                  Komara ani pol nie widzialam. U nas sucho jak pieprz

Dzis spokojnie za biurkiem urzeduje, dwie osoby w firmie , cicho jak w kosciele
                  Od poniedzialku sie zacznie sodoma gomora i sajgon.
                  • 36krzysiek Re: Sezon na buty 05.08.11, 12:28
                    Komary nie wymagają jezior, zapraszam spragnionych do siebie na wieczorny spacer wink
                    • ewa9717 Re: Sezon na buty 05.08.11, 12:51
                      Grzechów ci u mnie dostatek, ale ta pokuta dalekoodmorska niespecjalnie mi doskwiera, zresztą w tym roku już byłam i pewnie jeszcze ze dwa-trzy razy będę musiała pojechać. Jeziora stanowczo są bardziej pływalne. A co do komarów, też odnoszę wrażenie, ze wolą lato w mieście wink
                      • stara.gropa Re: Sezon na buty 05.08.11, 12:53
                        Ale w jeziorach mieszkają one! Ha!
                        https://pijawki.biz/pijawki/pijawki.jpg
                        • se_nka0 Re: Sezon na buty 05.08.11, 13:02
                          Pijawki? Nie tylko w jeziorach - mam wrażenie - one mieszkają wink Dobra pijawka nie jest zła, podobno wyciąga z człowieka same bezeceństwa smile. Dzień dobry.
                          • ewa9717 Re: Sezon na buty 05.08.11, 13:23
                            Yyyyyy, takie to za średniego Gomułki w rzece pod mostem bywały, w moich jeziorach żadne paskudy nie mieszkają. Wczoraj się zaprzyjaźniałam z okonkiem wink I łabądki byli, nie sykali.
                            • bbbzyta Re: Sezon na buty 05.08.11, 15:03
                              Cześć! Piąteczek mamy! Ostatni dzień katorgi w zastępstwie urlopującej sekretarki smile Nawet ta pijawka sympatyczna się wydaje w takich okolicznościach przyrody, i niepowtarzalnej.
                              • ewa9717 Re: Sezon na buty 05.08.11, 17:34
                                Jak wracalim śmy z lasu z drugich wód, urwał się obłoczek, a teraz - już wytarta i wysuszona - mam z balkonu widok na oberwanie chmury o bardzo groźnym wyglądzie!
                                Baron, to na porost grzybów wink
                                • balamuk Re: Sezon na buty 05.08.11, 18:53
                                  W celu nadrobienia zaleglosci czytalam sobie po porzadku, od dolu do gory. Przelotnie zdumial mnie fakt, ze powitanie lipcowe jakos sie dziwnie urwalo, ale pomyslalam - watek za dlugi, wyzej bedzie dalszy ciag. Czytam dalej i nic, zero, przestali sie witac... Sierpien w tytule przemowil do mnie dopiero wtedy, kiedy zobaczylam pierwsze wpisy.
                                  Dzien dobry bezczasowo.
    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 19:34
      Kupiłam dziś ser żółty, na opakowaniu którego jest napisane, że jest to "pierwszy ser mierzwiony". Troche boję się go zjeść wink
      • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 20:33
        Hm... "Zmierzwiony" kojarzy mi się z czymś kudłatym i rozczochranym. Czy ten ser jest hm... owłosiony? surprised
        Albo może uderzająco podobny do skóry z golonki? Ta wszak miewa włoski.

Jak się odważysz spróbować, koniecznie podziel się wrażeniami! Smacznego - tak czy owak! smile
      • pomaranczuch Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 20:35
        moze masz szczura na stanie? niech zezre pierwszy :p
        • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 20:44
          Jak nie patrzeć, mierzwa dobrze się nie kojarzy. Gropo, faktycznie najpierw jakiemu wrogu zapodaj może wink
          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 20:56
            Dziadek walczył pod Grunwaldem to i ja nie mogę stchórzyć! Idę spróbować sera.
            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 21:10
              Długo nie wraca. Albo taki dobry i ją wessało, albo dołączyła do dziadka spod Grunwaldu...
              Ciekawe, po której stronie antenat stawał...
              • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 21:41
                Trzeba przyznać, że jak na dziadunia spod Grunwaldu, to Stara Gropa bardzo młodo się trzyma, prawda?
                • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 21:52
                  Wróciłam. Spróbowalam sera, nie ma w sobie szczeciny, jest gładki, a mierzwienie polega na tym, że plasterki nie są ułożone jeden na drugim, tylko niedbale wrzucone do opakowania. Widocznie popsuło im się urządzenie do pakowania, to fuszerce nadali poetycką nazwę wink
                  P.S. Dziadek pod Grunwaldem bił się po stronie litewskiej.
                  • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 22:26
                    Tylko nie wiem czy teraz jeszcze strona litewska jest korekt? Bo coś tam z ropociągami było nie za halo ....

W każdym razie jestem pogryziona przez zmutowane komarzyce, te gangreny żrą jak oszalałe i nie brzęczą!!! Jak tak można?

Baronie! Proszę dla Królewny strój Alicji na jutrzejszy ranek przygotować.
                  • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 22:41
                    No to jestem tym serem nieco rozczarowana sad Spodziewałam się jakiejś sensacyjki, a tu jeno poetycka nazwa fuszerki ... ech...
                    Ale jest to jakiś pomysł, by fuszerkę zakamuflować! smile

Wracając do sera to:
                    1. mam nadzieję, że smakował, proszę Szan.Gropy?
                    2. dlaczego głupi śmieje się akurat do sera? - takie porzekadło mam na myśli. Wujek Gógiel odpowiada mętnie i niewystarczająco sad

• stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 22:57
                      Jako zachętę chyba? napisali też na opakowaniu, że plasterki są 3 razy cieńsze. Ale to lipa, bo trzeba zjeść ich trzy razy więcej, żeby poczuć smak. Czyli trzeba kupić 3 opakowania mierzwy, żeby było tyle co w dawniejszym jednym smile
                      A ser smaczny.
                      • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 23:12
                        A gdyby tak zzieleniałą kubaskę sprzedawać jako wiosenną?
                      • goonia Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 23:15
                        Kto to slyszal cienko ser kroic? Tylko grubo, dosyc grubo:0
                        Sera mi sie zachcialo, niekoniecznie z mierzwa, a do tego piwo....

U nasz szusza i komary tez, i nie brzeczom podlece.

Nie mam sily sie witac.
                      • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 05.08.11, 23:26
                        Proszę bardzo, żeby nie było, że mnie fantazja ponosi.
                        www.mlekovita.com.pl/php_lang/index_26.php?page=4&con=1&kategoria=29&lista=true&lg=
                        • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 09:25
                          Oni juz zupelnie powariowali z tymi nazwami. Ser mierzwiony musi miec przodzik - grzyweczke znaczy. A tu tylko bajzel w opakowaniu jakby myszy najpierw plasterkami sie nawalaly jak ludzie poduszkami.
                          • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 09:26
                            Az sie zapomnialam przywitac z oburzenia.
                            Dzien dobry.
                        • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 09:29
                          Baron pewnie od świtu (takiego prawdziwego, nie chmielewskiego) z koszykiem lata wink Ja też po kawie sprawdzę, czy się grzybstwo puściło jak szalone.
                          A reszcie pobudka, piękny dzień się robi!!!
                          No, może jeszcze Eulalija ze swoją kapryśną panieną zaliczyła wyjście z domu wink
                          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 09:33
                            Ja jeszcze niczego nie zaliczyłam, ale już siedzę, wyglądam przez okno i myślę czy wyjść czy wrócić do łóżka?
                            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 09:46
                              Wyłaź, wyłaź, szkoda dnia, bierz przykład z Asi - tyle dalej na północ i już wstała wink
                              U nas porno jak diabli, ale opar się już podniósł i słońce na razie wali. A ze tego lata nigdy nie wiadomo, jak długo powali, to za jakie pół godziny leeeeeecę!
                              • se_nka0 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 09:52
                                Świeci, zgadza się. Na mapce chmury deszczowe nad W-wą widzę, czy mapka kłamie? Dzień dobry. Obfitego grzybobrania życzę zapaleńcom wink
                                • tutul Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 10:31
                                  Zgadza się.Chmury - nie deszczowe jeszcze - wiszą sobie ostrzegawczo.Duszno też jest.
                                  W związku ze związkiem uciekam na wschód-może tam będzie ładniej.Jadę do Lublina, jeszcze tam nie byłam (może się zawstydzę...)Jakoś nie było okazji i potrzeby.Teraz okazja jest,to jadę.Może pogoda się zlituje i obejrzę co nieco.
                                  Witamsmile
                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 11:29
                                    Tutul w Lublinie podobno dziś piękna pogoda no a w Wawie jak zwykle w łikend...

Witamsmile
                                    • pomaranczuch Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 11:46
                                      w Rzeszówsku i okolicach też piękna, na razie, bo niebo zabielone trochesmile
                                      Cześć!
                                      tż się rozczarowałam gropowym serem, przez całą noc czekałam na sensacyje, nawet ten ser mi się śnił big_grin
                                      • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 12:48
                                        Poki co w Kraku niezle smile
                                        ZAliczylam ogrod - porzadki z winogronem, jarzynka gotuje sie w rozolku, fasolka czeka na drugie danko.
                                        A odgruzowywanie chalupy - przede mna wink
                                        Miłego!
                                        • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 13:35
                                          U mnie na razie też nieźle, choć trochę porno. Doobiednia sesja wodno-grzybna taka sobie. Maślaki wcale nie poznały się na pogodzie: wszystkie większe kapciowate i robaczywe, małych mało i też zazwyczaj z wkładką. No ale mam 6 dorodnych rydzów.
                                          A po obiedzie zobaczymy, co powie drugi las, ten koło tego drugiego na prawo. Sami wiecie czego wink
                                          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 15:36
                                            TA DAM ! Całkiem kontent żem jestem.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2825350,2,1,zdobycz.html
                                            https://emotikona.pl/emotikony/pic/podskoki.gif
                                            • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 16:30
                                              Na jednego grzybozerce starczy, ....tego co sie zdzwigal koszykiem.

Na poczatek cuuudnie.
                                            • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 16:34
                                              Slicznosci! Ja tam w sciolce dostrzegam tylko muchomory, ale zawistna nie jestem i wszystkim bardzo gratuluje. Czesc.smile
                                            • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 16:55
                                              36krzysiek napisał:

> TA DAM ! Całkiem kontent żem jestem.

A tak prosiłam coby się nade mną nie znęcać!!!!!!!!
                                              Ja też lubię zbierać grzyby a u mnie grybów niet i co ja mam zrobić???????????????
                                              • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 17:35
                                                Uzbroić się w cierpliwość wink Dwa tygodnie temu takiego znaleźliśmy jednego a teraz, proszę, pół kosza wink
                                                • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 20:00
                                                  Ale żeś Pan dowcipny! Już miesiąc jak nawijacie o grzybach, ja cały czas czekam na "zmiłowanie pańskie" a Pan mi poleca cierpliwość!!!!!!!
                                                  Przecież ja już jadę na oparach cierpliwości.
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 20:18
                                                    Babo, musi są, skoro wszędzie są. Z drugiego zaciągu mam ino dwa prawdziwy, 6 kozaczków i sporą garść kurek, bośmy siedzieli w wodzie do wypęku (ponoć znów ma się pogoda schrzanić), a grzyby to tak po drodze do scieżki.
                                                  • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 20:35
                                                    Niestety, obleciałam ten mój lasek i znalazłam tylko 2 (słownie : dwa ) nędzne kozaczki!! A łońskiego roku prawdziwki i podgrzybki można było niemal kosić, o!
                                                    Więc proszę mi wybaczyć to marudzenie ale naprawdę mnie dusza boli.
                                                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 06.08.11, 20:42
                                                    Ewo, wysłałam urzędowego maila do ciebie.
                                                  • tutul Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 10:02
                                                    Wczoraj w Lublinie postraszył trochę deszcz,widziałam znów trajlusia,połaziłam po starówce,zjadłam żołądki gęsie w sosie prawdziwkowym z truflami i...więcej nie pamiętam.Do domu przyjechaliśmy o 5:00.Teraz na lotnisko...
                                                    Witamsmile
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 10:28
                                                    O rany, Tutul rozjezny ze hej!
                                                    A ja nocami w gwiazdy spoglądał i myślał z lękiĘ, że dziś mi przyjdzie zanucić deszczową piosĘkIĘ...
                                                    Dzień dobry!
                                                  • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 10:29
                                                    Wczoraj się ogólnie wygłupiło. Koło 11-tej padało, potem zrobiło się lato a o piątej poszła nawałnica dużej klasy.

Dziś zupa w powietrzu.
                                                    Witam.
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 12:26
                                                    Nawet dziś na wszelki wypadek nie wychodzę z domu po tym jak mnie wczoraj dwa razy deszcz złapał, z czego raz w nowych klapakach. Dużym ułatwieniem jest to że lenia mam od rana. Na Pierwaja Rassija leci program "Piosenki w naszym kinie" i całkiem fajnie śpiewają np to: www.youtube.com/watch?v=P-TepVoxHT4&feature=related no rewelacja!
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 12:29
                                                    Nie ma to jak Muszkieterowie śpiewający po ruskubig_grin
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 13:20
                                                    Mnie niemnożko skropiło, mam nadzieję, że do jakiej 16.00 pogodzie przejdzie schrzanienie.
                                                    Heniula,
                                                    "Tri muszkietiora" i takie coś: "pa ra, pa ra paradujem..."?
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 17:38
                                                    No właśnie to! Link www.youtube.com/watch?v=P-TepVoxHT4&feature=related
                                                  • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 13:24
                                                    wreszcie zaliczylam dwie ulewy, wreszcie podlalo
                                                    Piorunobicie ma przyjsc ale narazie cieniusienko mlygnelo i pipnelo gdzies pod biegunem chyba .

tak czy siak , nowo zasadzony ogrod sie cieszy i grzyba za miedza moze znajde.

dzien doberek panstwu
                                                  • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 18:13
                                                    Dzin dybry, dalby kto troche deszczu!
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 18:30
                                                    Zaraz lunie bo cisza jakaś zapadła. Balamuku przesyłam chmurki z pierwszymi pomrukami i całym preludium do widowiska światło i dźwięk big_grin
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 19:07
                                                    Cały! Cały sierpniowy przydział oddam, Balamuku!!!!!!
                                                    Heniula, mój rząś słabo tubkę ciągnie, posłucham we wrześniu, uwielbiam ten numer wink
                                                  • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 19:18
                                                    Też chętnie oddam sierpniowy przydział deszczu wystarczy mi tego co było w lipcu!
                                                    Pozdrowionka!
                                                  • se_nka0 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 19:27
                                                    Witam wieczorową porą.
                                                  • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 19:33
                                                    Daj, wszystko daj!!! Heniula, ty tez, do nog wam padne i bede tak lezec dziekczynnie w deszczu, gradobiciu i innym oberwaniu chmury!big_grin
                                                  • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 19:46
                                                    Już idę przeganiać chmury w Twoją stronę.
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 19:51
                                                    Będzie padało, będzie bo cóś dziś nad Ochotą samoloty nisko latają! Niesamowite wrażenie jak Ci takie wielkie bydle przelatuje ok 20 metrów nad domem. Normalnie z okna widzę numery rejestracyjnebig_grin
                                                  • pomaranczuch Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 20:40
                                                    Bry wieczor, będzie ulewa, zbiera się i zbiera. Też chętnie oddam troche tego deszczu uncertain
                                                    Niemniej jednak dobrej nocy, żeby się nie przelało smile
                                                  • heniulaa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 21:13
                                                    Jest super! Ryczy i świeci za oknem big_grin Czy ja już mówiłam jak bardzo lubię burze wszelkiego autoramentu?
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 08:47
                                                    Nareszcie poniedziałek! Nie mogłem się doczekać! wink
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 09:11
                                                    Chyba więcej takich niedoczekanych wink
                                                  • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 09:34
                                                    Tia, to lato było i sie zbyło....
                                                    Ja tam spokojnie moglam trwac w niedzieli......
                                                    Miłego!
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 09:53
                                                    Ale padać ma tylko tydzień, potem może znów na moment błyśnie...
                                                  • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 19:15
                                                    Dzień dobry wieczór! Będzie o grzybach. Mój Kol.Małż. zarządził wczoraj wyjście w teren leśny. Plan wycieczki był spacerowo-grzybowy. Kol.Małż zaopatrzył się w liczne opakowania na ew. zbiory (nie mamy takiego ładnego kosza jak SzanPanBaron sad, niestety), co ja wykpiłam przypominając, że osoby zwlekające się z posłania o 11.30 nie mają większych szans na obfity zbiór. Na skraju lasu przede wszystkim rzucała się w oczy obfitość samochodów grzybiarzy, co jednak nas nie zniechęciło. Pojechaliśmy w nieco rzadziej usamochodowiony rejon, ruszyliśmy w las i normalnie nazbieraliśmy podgrzybków! Mniej więcej tyle ile SzanPanBaron. Czyli całkiem przyzwoicie, jak na osoby zwlekające się z posłania o 11.30 smile. A widać było, że przed nami byli inni zbieracze, ale chyba jacyś mało spostrzegawczy. Tak czy owak w domu pachnie suszącymi się grzybami. A to dopiero początek początku sezonu!
                                                    W jakim rejonie świata Ty masz takie braki grzybowe, Babo??? surprised

• ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 19:38
                                                    Jutro budzik na 7,30 nastawiam!Dla grzybów nawet to!
                                                  • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 19:42
                                                    Witam się grzecznie i równie grzecznie odpowiadam: Polska południowo-wschodnia. Wyobraźcie sobie SzanPaństwo że nawet na bazarze jest ich jak na lekarstwo!!!
                                                  • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 20:19
                                                    No to Ty w niewłaściwym rejonie jesteś! Polecam Ci Polskę mniej więcej Centralną! Uć pozdrawia smile
                                                  • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 23:19
                                                    embepe napisała:

> No to Ty w niewłaściwym rejonie jesteś! Polecam Ci Polskę mniej więcej Centraln
                                                    > ą! Uć pozdrawia smile
                                                    Bardzo chętnie tylko skąd ja hajnok kajś wezmę chałupe i robote????
                                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 08:51
                                                    Nie wstajo, a? Ta i coż, że człowiek paświęńcił sia, budzik nastawiwszy, skoro świat siny, mokrawy, no, prosto on mnie wróg!
                                                    No niech śpio, bo i coż robić...

Może kto nowy powitalnik założy, bo ani ja, ani Papuga jakoś ręki do pogody i urody lata nie mamy...
                                                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 09:07
                                                    Jaki piękny jest świat! Łanderful! Biuty!
                                                  • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 10:54
                                                    Nowy powitalnik to tak za trzydzieści złotych, a nie, nie złotych, niebiesko-żółtych postówsmile
                                                    Wprawdzie niebieskie mi trochę zbielało ale słońce próbuje się przebijać.
                                                    Głowa mnie boli od wczoraj. Solidnie boli. Zaparła się i na tabletki nie zareagowała.
                                                    Ma ktoś nową, niebolącą w zapasie? Pożyczyłabym na trochę ...
                                                    Witam.
                                                  • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 20:54
                                                    No to może chociaż na jakie chwilowe grzybobranie, bez całkowitych przenosin? Grzybów ci u nas dostatek tego roku!
    • klabzdron Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 07.08.11, 20:57
      Moi drodzy smile wróciłam dzis z kostrzyńskiej rozpusty i inrormuję, że lato poczułam mocno i wygrzana jestem wszędzie. opalona również smile))
    • stara.gropa Kwestura 08.08.11, 10:29
      Ależ ona jest piękna! W 2008 została sprzedana za 1250000 euro . Do dziś jest to rekord aukcji w Janowie. To tak a propos wczorajszej aukcji koni.
      www.youtube.com/watch?v=HJQAk1F6VNA
      • se_nka0 Re: Kwestura 08.08.11, 10:38
        Cudo, nie koń! Stadnina pełna piękności.
        Za oknem nie jest żle - sucho i ciepło i ledwie wspomnienie nocnego deszczu. Dzień dobry.
      • 36krzysiek Re: Kwestura 08.08.11, 10:38
        A tam koń, trup na parkingu! Zarżnięty! Idealny temat dla Guruy.
        • groha Re: Kwestura 08.08.11, 10:40
          W bagażniku? To już był przecież. Ktoś niepotrzebnie się fatygował.
          • se_nka0 Re: Kwestura 08.08.11, 10:47
            Na parkingu. Wiecie, że tez pomyślałam - temat dla Guruy? Nie nowy zresztą wink
            kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,10078621,Morderstwo_na_Pride_of_Poland__Zginela_mieszkanka.html
            • stara.gropa Re: Kwestura 08.08.11, 10:49
              " Zwłoki miały obrażenia zadane przez osoby trzecie, jednak co było bezpośrednią przyczyną śmierci, wykaże sekcja zwłok - mówi Jarosław Janicki, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Białej Podlaskiej"

Przez osoby trzecie? A gdzie osoby drugie? big_grin
              • 36krzysiek Re: Kwestura 08.08.11, 10:55
                Osoby drugie robiły zygu zygu wink
                • stara.gropa Re: Kwestura 08.08.11, 10:59
                  Jest napisane, że "obrażenia zadane przez osoby trzecie".
                  • 36krzysiek Re: Kwestura 08.08.11, 12:12
                    Czyli trzecie zygu, pierwsze to trup, a drugie wychodzi, że co, że organa?
          • stara.gropa Re: Kwestura 08.08.11, 10:47
            Cholery można z wami dostać.
            • groha Re: Kwestura 08.08.11, 10:53
              Można, można. Jeden trup i poooszły! Konie po betonie
          • 36krzysiek Re: Kwestura 08.08.11, 10:51
            Drogie konie+babatrup+mafia końska+paru ministrów rolnictwa+jakiś prokurator ze służb, i co wychodzi? wink
            • groha Re: Kwestura 08.08.11, 10:55
              Ojciec Mateusz?
            • stara.gropa Re: Kwestura 08.08.11, 10:57
              Afera hazardowa?
              • 36krzysiek Re: Kwestura 08.08.11, 11:00
                I to o zasięgu międzynarodowym! Tę tłustą od Egipcjanina można by wplątać, jak drogie konie to bliski wschód.
                • se_nka0 Re: Kwestura 08.08.11, 11:01
                  ,,Cholery można z wami dostać.,,
                  Stara.gropo - to nie MY. Jak bu, bum - MY mamy alibi.
                  • stara.gropa Re: Kwestura 08.08.11, 11:12
                    Każdy tak mówi i każdy siedzi za niewinność big_grin
                    • groha Re: Kwestura 08.08.11, 11:33
                      Zbiorowe alibi?
                      Koń by się uśmiał

http://img13.imageshack.us/img13/4067/kwestura.jpg

• orale Dzień dobry 08.08.11, 11:49
                        jak w tytule, choć nie wiem czy taki dobry. Piekę dziś ciastka o smaku kotletów mielonych, ma ktoś chęć?
                        • 36krzysiek Re: Dzień dobry 08.08.11, 12:25
                          Orale, czy Ty chcesz nas wszystkich pozabijać przez otrucie?!
                          • orale Re: Dzień dobry 08.08.11, 12:43
                            Jakie otruć, dobre są, no może trochę przesoliłam. Miały byc paprykowe, a wyszły ciut inne. Mam jeszcze 4 smaki do przetestowania (cebula, czosnek, bekon, kiełbaska), ciekawe co wyjdzie. A moze przy okazji Ewie humor poprawięsmile
                            • stara.gropa Re: Dzień dobry 08.08.11, 12:56
                              Albo ją zdenerwujesz, bo ciasto dalekooooooo
                              • se_nka0 Re: Dzień dobry 08.08.11, 13:40
                                Ciastko o smaku kiełbasy??? O nie! Wolę rozdzielnie - ciasto to pyszności słodkie, a kiełbasa niech ma zapach kiełbasy. Czy ktoś wie, gdzie znajdę dobrą kiełbasę?? Nie wysyłać proszę, może w mojej okolicy mi się uda dostać? Dobrą powiadam.
                                • ewa9717 Re: Dzień dobry 08.08.11, 16:19
                                  Osoby trzecie, bo stały w drugim rzędzie.
                                  No, ja tam i razem, i osobno, ciastka kotleciane i owszem, ale w drugą stronę jednak nie.
                                  Kiełbasę se zrób, żadna sztuka, tylko potem kogoś do wędzenia trzeba znaleźć, u nas czasem pani Fikusiowa (nazwisko zmienione, ale jakoś tak na wzór) to załatwia albo niektórzy na działkach.
                                  Właśnie mam błękity, ale co z tego, skoro wciąż jakieś znienacki przelatują. Ostatni mnie zaskoczył do gacuifff!
                                  • ewa9717 Re: Dzień dobry 08.08.11, 16:20
                                    PS Chyba jakiś głupek taką ładną kobyłkę nazwał KwesturaJakby innych słów na K nie było wink
                        • stara.gropa Re: Dzień dobry 08.08.11, 12:35
                          Ewa na pewno wink
                          A kiedy upieczesz o smaku coca-coli?
    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 22:32
      Czy u was też te bydlaki latają po domu? Bo siedzę sobie spokojnie, a tu bydlak krąży mi nad głową, w złych zamiarach na dodatek.
      • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 22:48
        do mnie wpadl taki:
        https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTx5n89Xsd6zNf2r6ip4UCiTJxTXpQ6_MHYMgroY-alzMWSg7ye
        wlecial w lampe, pokotlowal sie jak glupek. Mowie: - nogi sobie polamiesz, idioto.
        I wiecie, udalo mu sie , posluchal sie i uciekl. Ma oko nogi w komplecie, nie polamane.
        Jak mozna zyc z takimi nogami? To juz stonodze latwiej.
        • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 08.08.11, 23:16
          Nachodzi mnie w łóżku, napastuje moje ciało, wyszukuje ulubioną jego część, delikatnie łaskocze, zaczyna ssać i ssać....P......ny komar !!!!!!!!
          • pomaranczuch Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 10:14
            Bry...i wszystkoswędzi..łeeee
      • minerwamcg Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 11:46
        Cześć! U mnie bydlaki latają nie tylko po domu. Po pracowni tyż. I po parku. I po ulicy. I gdzie jeszcze, mam wrażenie, że jaką taką swobodę od tej cholery zyskamy dopiero po pierwszych przymrozkach. Więc w naszym klimacie - relatywnie niedługo.
        Ale ze mnie optymistka, prawda? smile
        • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 12:24
          Hurra, hurrrraaaa!!!!!!!!!!!!!! Wreszcie i ja się doczekałam. Mamy prawdziwki, dużo!!!!!!!!!!!
          Hurraa!!
          • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 12:50
            Sukcesik, znaczy? No, to jeden kamień z serca bęc. Koszmarna Babo, a komary? Co z komarami??
            • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 12:53
              Gryzli? W czasie grzybobrania naturelment.
              • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 13:19
                Cholera jasna, te nierabotne to w tygodniu do lasu mykają! Ja proszę won! Niech was komary w .... pogryzą wink
                • bbbzyta Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 13:23
                  Dzdbr. Dla zaineresowanych stroniczka z burzami nad Europą, prawie na bieżąco
                  www.euclid.org/realtime.html
                  Przyjemnego burzenia. Na razie mamy spokój, ale u Asi chyba grzmoci. Hej hej, Asiu, przyjmij różne wyrazy smile
                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 14:06
                    Poddałam się, wciągnęłam na się bluzkę z długim rękawem.
                    Po powrocie z lasu, Baronie wink
                  • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 15:19
                    > Asiu, przyjmij różne wyrazy smile

Bbbzytko, nic mi nie grzmoci. Za to w pracy szczeka pies sam gdzies po sasiedzku zostawiony. W piatek wyl tak smutno ze serce pekalo, w poniedzialek na przemian wyl i szczekal - sekretarka zadzwonila do dyzuru interwecji. Dzis wyraznie wkurwiony, juz tylko szczeka jak wsciekly - biedna psina, a nam uszy puchna. Wolalabym pioruny.
                    Fajna mapka, ta twoja mapka z burzami.
            • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 14:08
              Jeśli chodzi o komary to na jednego prawdziwka przypadał ich chyba milion!!!
              Ale jak widać przeżyłam i zamierzam jutro też iść w otchłanie LASU! Jeżeli za dobę się nie odezwę to będzie znaczyło, że mnie zeżarły, chociaż mam nadzieję, że jednak nie dadzą mi rady.
              A zazdrośnikom przypominam, że ONI już od dawna pławią się w tych przyjemnościach!!!
              Pozdrawiam grzybowo.
              • embepe Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 21:03
                Oj, chyba SzanPanuBaronu udało się z sukcesem klątwą komarzą rzucić! smile
    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 16:51
      Zauważyliście, że już odleciały?
      https://republika.pl/blog_ie_4455851/6567734/tr/jerzyki_po_poprawce.jpg
      Szkoda. Fajny jest ten ich pisk jak lecą.
      Kiedyś jeden jerzyk mieszkal u mnie w szafce kuchennej. Trochę się zaprzyjaźniliśmy.
      • kurcgalopek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 09.08.11, 22:03
        Komary latają gigantyczne i tną bez względu na porę dnia i pogodę. Mnie dziś w pełnym słońcu na środku ogródka zaczęły żreć, mutanty jedne.
        O wiele bardziej wolałabym jerzyka. Niechby i mieszkał w szafce kuchennej smile
        • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 06:39
          Z zachwytem informuje, ze te opady doszly. Leje jak w listopadzie. Kocham Was bezbrzeznie!big_grin
          Dzien dobry (tym razem z pelnym przekonaniem).
          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 07:49
            Według mapy Bzyty burze czepiły się północnego Bałtyku, czyli spokojnie można się środować.
      • the_dzidka Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 14:32
        > Zauważyliście, że już odleciały?
        > Szkoda. Fajny jest ten ich pisk jak lecą.

Poniewaz na służbokompie nie wyswietlają mi się wszystkie zdjęcia, w ferworze walki zrozumiałam, że mówisz o komarach smile
    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 07:48
      Na dobry początek pięknego dnia mam dwie zagadki. Tylko bardzo proszę nie fatygować wujka Gugla! Trzeba poszperać we własnych zwojach mózgowych i znaleźć odpowiedź.
      Co to jest pościerwka pomarszczona?
      Co to jest wznosik Fabrycjusza?
      Od razu dodam, że nie mam zamiaru obrazić żadnej koleżanki ani nie świntuszę smile
      • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 07:52
        To pierwsze to bardzo wyszukane i eleganckie przekleństwo?
        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 07:54
          Nie.
          A drugie?
          • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:16
            To pierwsze jak ulał pasuje do takiej jednej meliny (Mercouri to ona nie jest), o której własna mać mówiła, że ze scierwem się zadaje. Teraz nawet rzeczone ścierwo nie bardzo na nią leci, ona sama składa się z dwóch profili i pomarszczona regulaminowo. Nieco trzeźwiejszy z jej dawnego towarzystwa kiedyś westchnął: "A mówią, że nie ma brzydkich kobiet..." Nie piszę tego gwoli rozweselenia, pamiętam dziewczynę z podstawówki, była ładną blondyneczką...
            A na drugie tylko Fabrycy del Dongo mi na myśl przychodzi, on wznosikowy był wink
            A w ogóle dzień dobry. Na zewnątrz nie może się zdecydować, czy mam jechać na te grzyby, cay nie.
            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:17
              PS Balamuku, ale ta wymiana nie do końca wyszła, bo u nas rumuńskich upałów ani du du!
      • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:07
        Ładnie jest, to fakt. Może niektórym za chłodno, rozumiem, ale już po Ankach, Hankach i nie ma się co dziwić. DelGado zadowolona, taka pogoda bardzo jej pasuje.
        Witam.

Wznosik mi się nie kojarzy, no, owszem, koajrzy, ale skoro zaznaczasz, że to nie o to chodzi, to nic mi nie przychodzi do głowy.
        A pościerwka to musi być coś całkiem obrzydliwego. Karaluch? Żuk? Krocionóg? Fuj! Skóra mi cierpnie.
        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:12
          > Fuj! Skóra mi cierpnie.

I zrobiła się pomarszczona? big_grin
          Eulalija dobrze kombinuje, pościerwka to chrząszcz.
          A wznosik?
          • eulalija Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:16
            Chrząszcz! No kurde, to nie moje towarzystwo. Idę prasować gacie MLP, przy okazji przeprasuję skórkę pomarszczonąwink
            • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:23
              I pomyśl o wznosiku. wink
              • pomaranczuch Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 08:55
                Matko jezysta, ja nie wiem czy przy takich rozmowach wypada się witać.... ale ukradkiem bry, ale mam nadzieję że dobry chociaz.
                • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 10:04
                  Ten Fabrycjusz nie zasluzyl sobie na wznios i dostal wznosik i ma go w nosie.

Dzien dobry jednak.
                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 10:26
                    Moim zdaniem wznosik to takie małe wzgórze odkryte na czymś absolutnie płaskim, co z punktu widzenia fizyki nie ma prawa mieć żadnych górek i dołków i ten Fabrycjusz to odkrył. Może to jakaś anomalia w teorii matematycznej? A może jakiś kosmiczny uskok na linii prostej?
                    ps. dobrze, że pada, dawno nie padało i za sucho już było wink
                  • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 10:39
                    A powinien się cieszyć ten Fabrycjusz. Bo lepszy mały wznosik, niż zbyt duży opad, ot co.
                    Jednak dzień.
                    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 11:03
                      Dla ułatwienia dodam, że całkiem uzasadnione jest powiedzenie np. wczoraj widziałam 3 razy wznosik Fabrycjusza. big_grin
                      • g0p0s Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 11:22
                        To ten ekshibicjonista przed fabryką jeszcze działa? smile
                        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 11:26
                          Działa, działa big_grin
                          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 12:51
                            Ale to się nie nazywa wznosik tylko Straż Miejska - akurat trzy razy widziałem.
                            • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 12:55
                              Za duzo wymagacie od czlowieka pracujacego....
                              Jesiennie dzien dobry smile
                            • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 13:26
                              Wznosik = Straż Miejska to jak powiedzenie, że 500 złotych piechotą nie chodzi. A ja widziałam jak szło. Co prawda nie 500 ,tylko 5 i nie złotych a srebrnych. Medalistek zresztą. Szło Marszałkowską smile
                              Wznosik nie jest żadną strażą, jest za to istotą bożą. big_grin
                              • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 14:05
                                1 Maja przenieśli? Czy sugerujesz, że straż jest dziełem szatana? A może nawiązując do tej ścierwy pomarszczonej to też jakiś robal? Czy to nie ta ^&^%$%# odmiana komara?
                                • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 14:16
                                  36krzysiek napisał:

> A może nawiązując do tej ścierwy pomarszczonej to też jakiś robal?
                                  Prawie dobrze, ale wznosik jest ładny
                                  https://kolagen.files.wordpress.com/2010/04/p1070438d.jpg

• the_dzidka Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 14:34
        > Co to jest wznosik Fabrycjusza?

Ja wiem, ja wiem! To jest nazwa motyla! I za cholerę nie pamiętam, skąd to wiem, ale jak tylko zobaczyłam tę nazwę, klapka się otworzyła tam w głowie, bardziej na prawo, blisko ucha.
        • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 14:45
          Mnie te cholery po domu latają, krzywdzić nie pozwalam, łapię i wypuszczam a one apiat spowrotem. Ale zaszpanuję nazwą teraz! smile
          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 14:50
            Rany boskie, z powrotem.
            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 16:17
              Ja bym tam nazwą w towarzystwie nie szpanowała, można być posądzonym o różne bógwica wink A dla dobrego Fabrycjusza trzy razy żadna sztuka wink
              A ja dziś znalazłam rydzów a rydzów! Pierwszy raz 3 ogromne w jednym stadku (wszystkie trzy robaczywe, mądrość ludowa jest gÓpia), ale zdrowych i duuuuzych było 11! Dwie wielkie patelnie!!!!! Zeżarłam i jestem boą z "Małego Księcia" wink
              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 17:27
                To może się zamienimy na posiłki? Ale u mnie dziś to tylko siąść i płakać, nakupiłam zielska, o kórym przyzwoici ludzie nie słyszeli, jakieś rukwie, mizuny, rukole, roszponki i dziwnie wyglądające sałaty i siedzę teraz i myślę jak to jeść. smile
                • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 17:39
                  Ło jeżu malusieńki, a na jaką okoliczność się tak umartwiasz, Gropo?????
                  Grzybki po totuńsku już pochłonęłam, ale jakie duszone czy mielończyk zamrozony jeszcze by się znalazły...
                  • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 17:43
                    To pokuta jest.
                    • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 17:50
                      Jestem grzeczną dziewczynką! Jestem grzeczną dziewczynką! Jestem grzeczną dziewczynką!
                      Ufff, idę sobie zrobić kanapę z kokletem mielonym. Zasłużyłam wink
                      • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 17:58
                        A ja??? Rukiew czy rukola? wink
                        • koszmarna.baba Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 18:12
                          Czy Ty jesteś seryjnym mordercą, że masz taką straszną pokutę????????????????????????????????
                        • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 18:15
                          Rukiew brzmi prawie rownie obrazliwie jak to tam pomarszczone. Stara rukiew! Przez was chyba konserwe otworze, bo mielonych nikt mi nie usmazyl.
                          Ewo, ja te upaly wypycham z calych sil, ale nie dziala, raz mi sie do Gooni udalo wyslac i tyle. Dziadostwo. Dzien dobry.smile
                          • goonia Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 18:51
                            Ja dzis tylko orzechy laskowe i suszona zurawine mam do jedzenia. Nieco pozywniej niz zielenina.
                            Gropo dodaj do tego orzechy wloskie lub pekan - lekko uprazone, suszona zurawine albo inne suszone owoce +jablko w plasterkach, do tego sos - oliwa+ ocet balsamiczny, troche miodu i soku z cytryny . Mniam, tak uwazam.

I juz prawie piatekwink
                            • orale Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 18:55
                              Gropo, albo dodaj pomidorki takie malutkie, fetę i dużo pestek słonecznika albo dyni, odrobina oliwy też nie zaszkodzi. Pychota. A na deserek ciasteczko mogę podrzucić, te co miały smakować cebulą smakują rosołemsmile
                              • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 19:54
                                Ajajaj, nie odzywa się Gropa, moze zaniemogła po tym żarciu dla królika?
                                Balamuku, na południe Polski już się przedziera, a do mnie ma jeszcze front, w piątek ma już być po wojnie i znów pływalnie wink
                                • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 21:47
                                  To był szok dla organizmu, taka ilość zielska. Musiałam ukoić me wnętrze starym sprawdzonym sposobem czyli... coca-colą big_grin
                                  • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 22:37
                                    Zapitka zapitką, ale i czym konkretnym zagryż przed snem smile
                                    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 22:44
                                      Hm, śliwki w czekoladzie też były. Ale ciiiii.
                                      • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 22:55
                                        Ulżyło mi, że się nie morzysz, z tej ulgi może jakie ciasto z malinami wykońbinuję, bo mam tak ze trzy litry. To te śliwki wcz mnie tak natchnęły, bo też gołych witamin nie lubię wink
                                        • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 10.08.11, 23:03
                                          Oj Ewo, Ewo, jesteś prawdziwą kusicielką jak prababcia w raju. wink Idę po śliwkę.
                                          • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 06:45
                                            Odrzuc precz rukole,
                                            bo oslabia wole.
                                            Sliwka przed polnoca
                                            napelni cie moca, hu ha!
                                            Dzien dobry. Dalej leje. Jest pieknie.
                                            • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 07:21
                                              Leje w Rumunii to zwykła rzecz, ale u nas złoty!!!!! Gdzie to złoto na niebie????
                                              bry.
                                              • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 07:47
                                                Wiecie co, mnie to już właściwie wisi, a niech se pada i będzie zimno. Gdybym spędzał dwa tygodnie w Sopocie, to by mnie pewnie szlag trafił, a tak, w robocie? Pfff...Długi łikend za pasem i święto w poniedziałek, druga rocznica koncertu Madonny! Jak ten czas zap... wink
                                                • the_dzidka Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 08:44
                                                  > Długi łikend za pasem i święto w poniedziałek, druga rocznica koncertu
                                                  > Madonny!

I protestów tzw. środowisk... Mmmm smile

> Jak ten czas zap... wink

Szybko szyje, baronie. Szybko szyje ten czas.

A wzięło się to stąd, iż pewien siedmioletni chłopiec, obserwując wielkimi oczami, jak jego mama doskonale radzi sobie z maszyną do szycia, zawołał nagle w uniesieniu:
                                                  - Mamusiu!!! Jak ty zapier... szybko szyjesz na tej maszynie!!!

No i już tak zostało smile
                                                  • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 08:49
                                                    I weekend sierpniowy w listopadowej aurze??
                                                    Ech.....
                                                    Mimo wszystko - miłego!
                                              • balamuk Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 10:17
                                                Front przelamuje.
                                                A reszta - co tu duzo gadac, globalizacja, kryzys i chaos, leje u was, zlote u mnie...wink
    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 11:41
      Ha! Mam nowa zagadkę, tym razem wyjątkowo trudną wink
      Przed chwilą przeprowadziłam taką rozmowę telefoniczną z pracownikiem innego wydziału w mojej firmie.
      Pan - Dzień dobry. Poproszę zlecenie na zabicie.
      Ja - Już wypisuję.
      O co chodziło?
      • se_nka0 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 12:10
        Tak oficjalnie tym zleceniodawcą na zabicie jesteś??? I na piśmie?? Co za czasy dziś ... Dzień dobry. Świeci, wieje, chłodno ale sucho.I to jest ten plus dodatni dzisiejszego dnia.
      • asia.sthm Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 12:55
        > O co chodziło?

Ha! Ja wiem, ja wiem! Akurat to jedno wiem, ale nie powiem tylko popatrze jak inni sie glowia do rozpuku.

Dzien dobry
        • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:00
          Dzień szakala - likwidacja kolonii jakiś robali, które, albo już są niepotrzebne, albo zmutowały do formy pożeraczy ludzi.
          • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:15
            Kombinujemy dalej.
          • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:16
            Ha, Gropa zawodowiec!
            Idę ścieżyną przetartą przez Barona: nie bawmy się w detale - szczep! Cały szczep Gropa unicestwi!
            Przynajmniej się rozgrzeje przy mokrej robocie...
            • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:24
              Nie. Szczep załatwiam sama. To było zlecenie na grubszą robotę.
            • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:25
              Jak znam Gropę to to zlecenie dotyczy jakiegos małego, ślicznego, puchatego króliczka bądź niewinnego chomiczka, siedzącego smutnie w kąciku zimnej klatki !
              • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:44
                O, to ja się poddaję, bo wbrew pozorom dość fraszlifa jezdę i z zabijania uznaję tylko pozbywanie się komarów, meszków i takich tam; samotne króliczki w rogu zimnej klatki mnie obezwładniają wyobraźnie.
              • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:46
                Ranyyyy! Baronie! Za takie dowcipy to wypiszę zlecenie na Ciebie smile
                • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:51
                  Killerzyca smile
                  • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 13:55
                    To może na małego, słodkiego, puchatego Barona, siedzącego smutnie w kącie pokoju? Rany boskie, dobranoc państwu, wieje !
                    • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 14:01
                      Baroniku! To ja, stara gropa! Nie uciekaj! Jeszcze nie wykonałam zlecenia!
                      Uciekł.
                      • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 14:05
                        Pewnie się zawstydził, że narcystycznie przesadził ze swoją puchatością, tę ciemienną mam na myśli wink
                        • groha Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 14:54
                          Killerzyce dwie smile
                          Jedno zlecenie, a co trupów, co trupów...
                          • cytrynka6543 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 15:19
                            Cześć, kawy! kawy! królestwo za kawę!!!
                            Gropo, czyżby chodziło o zabicie ćwieka, nam? wink
                          • 36krzysiek Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 15:19
                            https://emotikona.pl/emotikony/pic/2dziura.gif

Poszły sobie te harpie?
                            • se_nka0 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 15:47
                              Są. Opracowują następne zlecenie wink
                              • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 16:48
                                Baroniku, wynijdź z zimnego kątka, przecież łysawe blondi (ale tylko pci mężczyźnianej)najpiękniejsze i najseksowniejsze na świecie som!
                                • stara.gropa Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 18:08
                                  Baroniku! Taś taś taś taś.
                                  • goonia Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 18:33
                                    Mimo wszystko dobry.

Zrobcie cos z ta pogoda, bo ja mam zapakowanae klapki, szorty, i jeden cienki sweter. Dzis dolozylam jeden nieco grubszy. Obuwia na mokra pogode nie posiadam, bo utonelo we wtorkowej powodzi piwnicy i sie zniszczylosad buuu
                                    No dobra to lece,zaraz LECEwink
                                    • ewa9717 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 11.08.11, 20:18
                                      Leć, Gooniu, leć, może lepsza pogoda choć na gapę się tym samym samolotem zabierze...
    • czekolada72 Re: Sierpniu mówimy dzień dobry! 12.08.11, 07:38
      Hej hej smile
      Miłego weekendu długiego wszystkim!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka