koaa 29.06.04, 18:13 Chmielewska Dostałem od mojej ukochanej "Wszystko Czerwone " pierwsze 20 stron czyta mi sie ciezko moze spotkanie z chmielewska powinienem zaczac od innej ksiazki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edeka5 Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 29.06.04, 22:32 "Wszystko czerwone" uważane jest przez wielu fanów JCh (i przeze mnie też) za najlepszą jej książkę. Jeżeli nie dasz rady, to może spróbuj "Lesia"? Odpowiedz Link
awee Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 30.06.04, 15:21 edeka5 napisała: > "Wszystko czerwone" uważane jest przez wielu fanów JCh (i przeze mnie też) za > najlepszą jej książkę. I ja też tak uważam Odpowiedz Link
bumbecki Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 29.06.04, 23:09 a może "Boczne Drogi" ??? ja też miałam problem z pierwszymi 20 stronami ... nie mogłam czytac bo dusiłam się od smiechu )) pzdr. ABumbecki Odpowiedz Link
asia.sthm Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 29.06.04, 23:20 A moze Cale Zdanie Nieboszczyka ???? Odpowiedz Link
sloggi Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 30.06.04, 08:14 asia.sthm napisała: > A moze Cale Zdanie Nieboszczyka ???? To jest chyba najlepsza pozycja na preludium. Odpowiedz Link
abere8 Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 30.06.04, 12:51 Witam kolege z forum! Ale Ci zazdroszcze, koaa, chcialabym sobie wymazac z pamieci wszystkie ksiazki Chmielewskiej, zeby moc jeszcze raz napawac sie przyjemnoscia czytania ich pierwszy raz. Bo jak sie juz cos zna prawie na pamiec, to juz nie to samo... Ale tez przyjemnie! Jak dla mnie to "Wszystko Czerwone" jest swietne raczej od samego poczatku. A "Boczne Drogi" wlasnie troche mniej. Zgadzam sie, ze "Cale Zdanie Nieboszczyka" mogloby byc lepsze na poczatek, albo "Romans Wszechczasow", jesli lubi sie klimaty PRLowskie. Odpowiedz Link
koaa Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 03.07.04, 11:43 witam Przeskoczyłem na romans i czyta sie lepiej Odpowiedz Link
agao1984 Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 30.06.04, 15:06 "Wszystko czerwone" jest świetne. Chyba najlepsza książka pani Ch. Jedyna, na której się śmiałam w głos. Może po prostu Chmielewska nie jest dla ciebie? Nie wszyscy muszą ją uwielbiać, a to akurat autorka, na której temat są sprzeczne opinie. Oczywiście nie na tym forum Pozdrawiam Odpowiedz Link
calluna_1 Re: A ja rozpoczynam dopiero moja przygode z 30.06.04, 15:58 Może rzeczywiście weź najpierw "Całe zdanie nieboszczyka"... Przyjaciółka zaczęła od "Lesia" i "strawić" nie mogła Aż "Całe zdanie..." jej podsunęłam i pożyczyłam jej teraz na wakacje chyba z 8 co lepszych książek, a ona tylko je pakowała do plecaka z błyskiem w oku........... Odpowiedz Link