Dodaj do ulubionych

Wesołe jest życie staruszka

27.02.17, 14:42
Męczy mnie, a foruma wie wszystko.
Kto to śpiewał?
Internet podpowiada wyłącznie Władysława Michnikowskiego. Z youtubem włącznie, chociaż w tym filmie www.youtube.com/watch?v=qu7Y-Ww6s0w z całą pewnością go nie ma. Poznajecie kto jest tu wesołym staruszkiem?
Koleżanka upiera się, ze to sztandarowa piosenka Ludwika Sempolińskiego, ale też nie udało mi się takiego wykonania znaleźć.
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 15:57
      Jak to go nie ma ? Wprawdzie Wiesław a nie Władysław, ale od czasów Gomułki tych imion można używać wymiennie. On ci to wszak na filmiku, on.
      I nic mi nie wiadomo o Sempolińskim śpiewającym cokolwiek Starszych Panów.
      • se_nka0 Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 16:15
        Gat juz wytłumaczył wszystko dokładnie.
        Szczególnie zamiennik Wiesława na Władysława ( albo odwrotnie) wink Cudowności smile
        Oczywista oczywistość, że Wiesław Michnikowski. ON to jest.
        • balamuk Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 16:21
          big_grin (to względem Wiesława)
          A może koleżance pomylił się Sępoliński ze Stępowskim?
          • gat45 Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 17:37
            Sem, Bałamuku. Aż sprawdziłam dla pewności.
            • felis2 Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 19:18
              Wiedziałam, że będziecie wiedziećsmile
              Jaki cudem przerobiłam Wiesia na Władzia, to całkiem nie wiem. Widocznie można nie tylko krzywo czytać, ale i krzywo pisać. Ale nawet wiedząc, kogo oglądam, i tak go nie poznaję. Jak dla mnie za dobrze się zamaskował.
              Koleżanka o pokolenie starsza, na pytanie kto to śpiewał odpowiedziała natychmiast i bez namysłu, to może coś w tym jest.
              Poszłabym za karę napisać sto razy 'WIESŁAW Michnikowski', ale skoro na psa warunkowanie pozytywne działa lepiej niż kary, to lepiej może pooglądam sobie Starszych Panów
              • ewa9717 Re: Wesołe jest życie staruszka 28.02.17, 19:05
                A bo wiesz, mówisz: Lenin, słyszysz: partia wink
            • balamuk Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 21:50
              No pewnie, że Sem, dziwną rzecz napisałam. Widać mi się skontaminował ze Stępowskim. sad
    • stara.gropa Re: Wesołe jest życie staruszka 27.02.17, 19:36
      Nie żaden Wiesław, ani tym bardziej Władysław, tylko Paweł. big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka