kasiaki4 30.12.07, 13:19 Clostilbegyt czy to dobry lek na wywołanie owulacji i czy po nim można szybko zajść w ciąże Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi9913 Re: CLOSTILBEGYT 30.12.07, 20:08 mi się udało za pierwszym razem brałam od 3 do 7 dc. teraz jestem w 4 tygodniu ciaży. Odpowiedz Link
kasiaki4 Re: CLOSTILBEGYT 30.12.07, 20:34 Gabi bardzo dziękuję za te słowa mam nadzieję,że mnie też się uda ja dostałam zalecenie żeby brać od 5dc przez 5 dni gratuluję dzidzi Odpowiedz Link
kama-25 Re: CLOSTILBEGYT 04.01.08, 18:02 gabi ja mam do ciebie pytanie czy ty wczesniej miałas robiony monitoriong i stwierdzony brak owulacji. Bo mi lekarz kaze 3 miesiace latac na monitoring i jak nie bedzie owulacji to dopiero potem cos na wywołanie. Dzieki za odpowiedzi. Pytam oczywiscie również i inne dziewczyny Odpowiedz Link
gabi9913 Re: CLOSTILBEGYT 06.01.08, 11:32 nie miałam wcześniej monitoringu. lekarz powiedział ze jak sie nie uda po pół roku to działamy. tak mi szybko od sierpnia zleciało i gdy poszłam w listopadzie stwierdził że zaczynamy z clo. pierwszu cukl i dwie kreski. Odpowiedz Link
kajaja2 Re: CLOSTILBEGYT 08.01.08, 10:52 witam was.ja juz jade na clo od wrzesnia pod stalym monitoringiem.dawke clo juz mam na maxa i dopiero teraz czyli wstyczniu zaczal rosnac pecherzyk mialam 12mm ale pekl to juz sukces jak u mnie.zobaczymy jaki rezultat jest bo jade jak narazie na luteinie mam wywolac @ i jak nie bedzie to zrobic dopiero test. a jak bedzie to dalej na clo i dalszy ciag staran.w sumie nie dlugo bedzie rok jak sie staramy. Odpowiedz Link
kama-25 Re: CLOSTILBEGYT 08.01.08, 20:11 kajaja a jakie miałas rozpoznanie że dostałas CLo? Czy monitoring masz na fundusz czy płacisz? Ja myslałam ze przy Clo to juz nie trzeba monitorowac bo teraz mam problem jak sie urwac z pracy na USG. Odpowiedz Link
kajaja2 Re: CLOSTILBEGYT 11.01.08, 09:14 ja nie mam jajeczkowania pecherzyki wcale nie rosna i dlatego dostalam clo.monitoring platny nie mam na fundusz.w moim przypatku to trzeba bo musze wiedziec czy pecherzyki rosna ja teraz biore max.dawke 150 i dopiero zaczely rosnac ale ciazy niestety jeszcze nie ma kama-25 napisała: > kajaja a jakie miałas rozpoznanie że dostałas CLo? Czy monitoring > masz na fundusz czy płacisz? Ja myslałam ze przy Clo to juz nie > trzeba monitorowac bo teraz mam problem jak sie urwac z pracy na USG. Odpowiedz Link
gardone Re: CLOSTILBEGYT 25.01.08, 13:15 ja stosuję clo drigi cykl pierwszy niestety bez efektów. Teraz czekam na @ (która pewnie przyjdzie, bo mam przeczucie, że i tym razem nici (((((( ) psychicznie kiepsko się czuję, staramy się od grudnia 2006. Niby wszystko ok a nie wychodzi Nie wiem, czy ten "dół" spowodowany jest bezowocnym staraniem, czy faktycznie wpływ na to ma clo. Czy któraś z Was miała podobnie? pozdrawiam G. Odpowiedz Link
fricki Re: CLOSTILBEGYT 04.06.09, 15:11 clo bralam tylko w jednym cyklu od 2 do 6 dnia w 9 byl juz duzy pecherzyk, teraz jestem w 7 tygodniu i podwojnie doladowana - blizniaki Odpowiedz Link
kasiaki4 Re: CLOSTILBEGYT 01.02.08, 16:22 to właśnie ja zaczęłam ten wątek i chyba się udało też za pierwszym razem właśnie po niedzieli wybieram się na pierwszą wizytę do gina pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link
dn22 Re: CLOSTILBEGYT 08.02.08, 09:46 A ja chciałam zapytać kiedy powinnam współżyć po Clo? Bede go brała od 5 do 9 dnia po 1/2 tabletki. Odpowiedz Link
kasiaki4 Re: CLOSTILBEGYT 08.02.08, 19:46 ja myślałam,że po clo owulacja się przesunie na później-tak mówiła moja ginka a okazało się,że miałam już od 10 dc a brałam też od 5dc,ale po całej tabletce a teraz się cieszę bo pod moim sercem bije małe serduszko powodzenia Odpowiedz Link
blondi761 Re: CLOSTILBEGYT 27.03.14, 15:49 mam pytanie biore clo od 5 -9 dnia cl.czy podczas jego brania mozna juz wspolzyc? Odpowiedz Link
sofija76 Re: a skutki uboczne ... 21.02.08, 11:32 dziwczyny, a jakie sa skutki uboczne- tycie, złe samopoczucie, może cos innego. ja właśnie się przymierzam do kuracji CLO, najpier musze zrobic HSG, więc CLO pewnie dopiero za 2 cykle. czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link
aba-baba Re: a skutki uboczne ... 28.02.08, 12:13 Z tego co pamiętam, a udało się po pierwszym cylku więc niewielkie doświadczenie, to ból brzucha i lekkie bóle głowy miałam. niestety nie miałam wtedy monitoringu i zestresowana mocnymi bólami brzucha byłam pewna, że to niepęknięty pęcherzyk. Potem doszły mdłości - dalej zwalałam na clo, aż mąż kazał test zrobić. I wyszły 2 kreski Odpowiedz Link
dn22 Re: CLOSTILBEGYT 29.02.08, 13:32 Dziewczyny mam problem, brałam clo po 1/2 tabletki od 5-9 dc. 11 dc byłam na USG i lekarz powiedział mi, ze mam 3 pecherzyki w lewym jajniku 15, 19 i 24 mm, nie chcial dac mi pregnylu bo powiedział, że jest zagrozenie ciążą mnogą. W 13 dc byłam ponownie na USG, pęcherzyki nie pekły i maja odpowiednio 18, 22 i 26 mm. Teraz zupełnie nie wiem kiedy będę miała owulację i czy możemy starać się z mężem o dziecko w tym cyklu. Czy to nie jest przypadkiem hiperstymulacja? Boje sie też, że pecherzyki nie pekna i zrobia mi sie torbiele... Odpowiedz Link
kulka_ulka Re: CLOSTILBEGYT 29.02.08, 15:20 dn22 napisała: > Dziewczyny mam problem, brałam clo po 1/2 tabletki od 5-9 dc. 11 dc > byłam na USG i lekarz powiedział mi, ze mam 3 pecherzyki w lewym > jajniku 15, 19 i 24 mm, nie chcial dac mi pregnylu bo powiedział, że jest zagrozenie ciążą mnogą. to nie rozumiem po co ci dawal CLO... ptrzy stymulacji zawsze jest zagrozenie ciaza mnoga. Ale to zawsze wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze WOGOLE. Ja tez bylam stymulowamna CLO i menopurem i nie wyobrazam sobie, zeby lekarz odmawial mi IUI ze wzgledu na "zagrozenie ciaza mnoga".. a zawsze mialam wiecej niz 1 pecherzyk. Moim zdaniem mozecie sie starac z mezem.. ale czy wogole bedzie owulacja - nie wiem. Na twoim miejscu chyba zmienilabym lekarza. kompletnie nie rozumiem toku jego postepowania.. Odpowiedz Link
kajaja2 Re: CLOSTILBEGYT 03.03.08, 13:55 dziwczyny tera wam moge powiedziec ze po pol roku bycia na clo na max dawce 150mg udalo mi sie zajsc w ciaze. i gdybylam ostatnio na monitoringu cyklu to mialam jeden pecherzyk 20x24mm i nie dostalam rzadnego pregnylu tylko lekarz kazal brac sie doroboty mialam tylko jeden dzien i prosze sa owoce tego.zobacze co bedzie dalej zycze wam pwodzenia.jeszcze jedno wam powiem kolezanka po clo urodzila trojaczki ale tez jej pomogl.pozdrawiam i uwierzcie ze sie uda Odpowiedz Link
k19783 Re: CLOSTILBEGYT 05.03.08, 22:37 Witam wszystkie dziewczyny gorąco .Czy ktos mi powie czy ja tez mam szanse niedawno miałam robione hsg i wyszło wszystko ok jajowody drożne i macica budowa ok.Wyniki mojego męza troche kiepskie ale lekarz powiedział że do przyjęcia (30% żywych i 30% prawdidłowej budowy)jak spytałam czy jakieś leki ma brac to powiedział że nie i przepisał mi leki od 1-10 dc mam brać clo od 7 do 13 estrofem a od 16 do 25 luteina a od 12 do 15 dc do kontroli (tzn w którymś z tych dni) jak miesiąc wcześniej miałam kontrolę oczywiście bez leków w 15 dc mój pęcherzyk miał 25 mm tle że jak robiła progesteron w 22 dc to kiepski 4,62.Powiedzcie mi czy te leki dadzą mi większą szansę na ciąże a musze zaznaczyć ze staram się od 5 lat i mój lekarz cos mi mówił że nie w każdym cyklu moge owulować i dał mi czas 6 miesięcy na zajście a jak nie to będe próbować IVI bo czas leci a ja mam 30 lat.Prosze pradzicie mi czy któraś z was była lub jest w podobnej sytuacji.Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
agaipawel12345 Re: CLOSTILBEGYT 27.04.08, 11:52 Witam ja wlasnie zaczelam brac ten lek od wczoraj po jednej tabletce dziennie przez 5 dni takze od 5 dnia cyklu ktory wlasnie wczoraj sie zaczol ,potem w 16 dniu cyklu do 26 luteine pod jezyk 2 razy dziennie po jednej tabletce.i co dalej bedzie niewiem w poniedzialek M nasionka idziemy zbadac.i od tego wszsytko zalezy. Odpowiedz Link
martucha90 Re: CLOSTILBEGYT 28.04.08, 11:50 Jezu, kolejna, która się jest już na etapie stymulacji, a mąż jeszcze się nawet nie przebadał Odpowiedz Link
agaipawel12345 Re: CLOSTILBEGYT 28.04.08, 23:33 Sluchaj martucha jaka kolejna masz jakies ale co do dziewczyn co tutaj pisza widocznie ty nie nalezysz do tych co to dziecka praganie a dla wielu to forum to wymiana zdan i na tematy badan ich wynikow itd. wiec jesli ci nie pasuje to sie nie wtracaj. Odpowiedz Link
empe5 Re: CLOSTILBEGYT 19.05.08, 09:35 Hej To pierwszy moj post na forum, chociaz czytam juz jakis czas. Staramy sie 6 cykli, mamy 5-letnia corcie a w listopadzie 2006 poronilam. Jestem pierwszy cykl na clostibegycie. Bralam 5-10 dzien cyklu po 1 tabl, bez monitoringu - lekarka stwierdzila, ze nie ma narazie potrzeby - nie przemawia to do mnie, ale nie polemizowalam. Wzielam grzecznie te tabletki i teraz mam 30dc przy cyklach 27 dniowych, @ nie ma, piersi chca mi odpasc, zrobilam juz dwa testy - i nic. Narazie czekam, jak sytuacja sie nie zmieni do ide do gina. I zastanawiam sie jak to jest z owu po clo, bo wydaje mi sie, ze gdybym byla w ciazy, to juz test powinien wyjsc - boje sie, ze mi sie cykl pokreci przez to. Odpowiedz Link
martucha90 Re: CLOSTILBEGYT 19.05.08, 10:54 > Bralam 5-10 dzien cyklu po 1 tabl, bez monitoringu - lekarka > stwierdzila, ze nie ma narazie potrzeby - nie przemawia to do > mnie, ale nie polemizowalam. Miałaś rację, że to co Ciebie nie przemiawiało. Branie leków stymulujących owulację bez monitoringu jest kompletnie bez sensu. Różnie się dziewczyny stymulują, na niektóre to w ogóle nie działa, inne mają dużo ładnych, pękających w porę pęcherzyków, jeszcze innym te pęcherzyki przerastają i nie pękają - robią się torbiele itd. Nie wiadomo, do której grupy Ty należysz, a na to mógł odpowiedzieć tylko monit. Radzę zmienić lekarza, zwłaszcza po tekście "ze nie ma narazie potrzeby". Odpowiedz Link
martucha90 Re: CLOSTILBEGYT 19.05.08, 10:49 agaipawel12345 napisała: > Sluchaj martucha jaka kolejna Otóż masz wyżej jak kolejna: "Jezu, kolejna, która się jest już na etapie stymulacji, a mąż jeszcze się nawet nie przebadał " Chodziło mi o to, że zanim podejmie się tak ważną decyzję, jak włączenie leków hormonalnych, mocno nieobojętnych dla zdrowia, należy zbadać, czy problem nie leży po stronie faceta. Może się okazać, że facet jest niepłodny. Badanie faceta jest nieinwazyjne, niebolesne i obojętne dla jego zdrowia - od niego nalezy zacząć, to pierwszy krok. Branie leków stymulujących to o wiele dalszy. > widocznie ty nie nalezysz do tych co to dziecka praganie Czytaj ze zrozumieniem i ugryź się w paluszki, zanim jeszcze raz wypalisz coś równie beznadziejnego. Odpowiedz Link
rozana_beauty Re: CLOSTILBEGYT 19.05.08, 15:53 Witam dziewczynki mam pytanko ile kosztuje ten lek? Odpowiedz Link
rozana_beauty Re: CLOSTILBEGYT 20.05.08, 20:47 bardzo dziękuje jasinska za info i pozdrawiam Odpowiedz Link
woczekiwaniunanaszcud Re: CLOSTILBEGYT 06.03.09, 10:36 witam, stwierdzono u mnie pco, lkarz dal mi diane- 35. jednak byl jakis taki "olewajacy" wiec postanowilam poczytac w internecie i umowilam sie na wizyte do novum w wawie- niestety dopiero na koniec kwietnia... stad moje pytanie- moze lepiej odpuscic narzie diane, a wziac luteine na wywolanie i ponowic badania hormonalne, by z nimi pojechac do nivum- co Wy na to? mam to cholerne pco ale pragne miec dzidziusia zatem czy diane to dobre rozwiazanie, czy nie lepiej byloby zaczac wlasnie od clo? jak to wygladao z Wami? czy mozna zaczac od razu od clo? pozdrawiam was serdecznie (chociaz od kilku dni smutek to jedyny moj kompan) Odpowiedz Link
olgaaga Re: CLOSTILBEGYT 12.03.09, 20:47 Nie jestem lekarzem, więc nie czuję się uprawniona do porad. Ja leczę się na hiperprolaktynemię i biorę bromergon a od 5 dc mam brać clo. Jeżeli chodzi o badania hormonalne to każda klinika woli robić je w swoim labo. Powodzenia w staraniach. Odpowiedz Link
fika78 Re: CLOSTILBEGYT 01.04.09, 18:06 Witam dziewczyny, tak jak Wy staram się o dziecko i jestem na clo pierwszy cykl. Sytuacja moja jest nieco inna od Waszej bo byłam już w ciąży. Niestety poroniłam w 8 tyg. To było w zeszłym roku w październiku. Najdziwniejsze jest to że w ciążę zaszłam od razu bez problemu, w drugim miesiącu starań. Po poronieniu odczekaliśmy 2 cykle i w styczniu zaczęłam robić testy owulacyjne aby znowu zajść w ciążę. Niestety, owulacja nie pojawiła się ale zwaliłam to na karb tygodniowej, okropnej grypy którą wtedy przechodziłam. Ale w marcu sytuacja się powtórzyła, znów testy i znów brak owulacji. Mój lekarz kazał mi zbadać poziom progesteronu, wyszedł strasznie niziutki. W fazie lutealnej miałam 1,47ng/mL W 8 dc miałam wizytę u gina i zdecydował o zastosowaniu clo. Brałam od 8 do 12 dc, a cykle mam 32-34 dniowe. Owulacja wypadała u mnie zawsze w 17-18 dc. Jutro jest 15dc mam monitoring, strasznie się boje i przeżywam to okropnie. Nadal nie rozumiem co i dlaczego tak się dzieje. Przecież wcześniej wszystko było ok. Czy któraś z Was przeżyła coś podobnego? Albo może ktoś kogo znacie? Jak to się może skończyć? Tak bardzo pragnę dziecka! Pozdrawiam Was i życzę szybkiego "zaciążenia" Odpowiedz Link
darunia69 Re: CLOSTILBEGYT 01.04.09, 19:05 Ja teraz jestem na clo od 3 do 7dc a w poniedzialek jade na usg i tez sie boje Jestem po poronieniu i wczesniej tez zachodzialm bez problemu. Nie wiem czemu tak sie dzieje. Moze to stres i jednak "zlamana" psychika. Moja ginka mowi, ze czasem podswiadomie kobieta sie blokuje na kolejna ciaze po poronieniu i dlatego na pewien czas blokuje sie tez owulacja. W kazdym razie rzymam za ciebie kciuki i pisz Odpowiedz Link
dzina1234 Re: CLOSTILBEGYT 21.05.09, 07:53 iwne bo ja na recepte kupowałam i zapłaciłam 15.02 więc to chyba zależy od czegoś???jasinska6 napisała: > Lek ten na recepte kosztuje ok.5 zł. Dz Odpowiedz Link
dzina1234 Re: CLOSTILBEGYT 21.05.09, 07:52 Clo w granicy 15-17 zl.rozana_beauty napisała: > Witam dziewczynki > mam pytanko ile kosztuje ten lek? Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 16.04.09, 06:47 Cześć. Zaczynam 2. cykl z clo (+jeszcze estrofem i w II poł. - duphaston). W 1. cyklu zareagowałam dobrze na stymulację (6 dużych pęcherzyków ok. 16-18 mm), a i tak nic z tego nie wyszło, mimo że lekarz na monitoringu pół żartem, pół serio sugerował, że teraz jedynym moim zmartwieniem może być ciąża mnoga... Dziś zaczynam brać clo i trzymać kciuki, żeby tym razem się udało. I jeszcze pytanie do Was: poprzednio miałam monitoring 11 i 14 dc, teraz wyjeżdżam i mogę tylko 10 i 13 dc lub 12 i 13 dc. Czy zdarzało się Wam trochę przesuwać daty monitoringu? I czy stosujecie równocześnie testy owu? Odpowiedz Link
darunia69 Re: CLOSTILBEGYT 18.04.09, 11:49 Mysle, ze wybralambym opcje 10 i 13dc jesli cykle masz 26/28 dniowe jesli dluzsze to pozniej. Ja stosuje testy owu ale nie zawsze, to zalezy od sytuacji. Ja tez za chwile zaczne 2 cykl z clo ale na razie czekam na @ ktora ma byc za 3 dni. I niestety tez w 1 cyklu sie nie udalo. To chyba czesto tak bywa ze w 1-szym sie nie udaje. Powodzenia! Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 19.04.09, 20:19 Dzięki Mam raczej dłuższe cykle (ostatnio 29-30 dni), ale ostatnio 14 dc było już po owulacji (potwierdzone monitoringiem). Niestety, w tym cyklu nie mogę zrobić monitoringu później - wyjeżdżam na urlop za granicę i niespecjalnie chce mi się tam szukać lekarza z odpowiednim sprzętem... Zdecydowałam się na opcję 10 i 13 dc, a równocześnie planuję wrócić do testów owulacyjnych (nie stosowałam ich już od ponad pół roku). Darunia, jesteś pewna, że się nie udało? Jeśli jeszcze nie było @, to może jeszcze się okazać, że jesteś w ciąży (chyba że robiłaś betę). Co do szans w 1 cyklu z clo, moja lekarka mówiła mi, że nie ma co liczyć na ciążę w 1 cyklu, szanse ponoć rosną w kolejnych. Życzę Ci powodzenia! Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 22.04.09, 06:50 Robiłam wczoraj USG - są dwa wielkie pęcherzyki (24mm i 23 mm) i kilka mniejszych. Dziwi mnie ich wielkość, bo to dopiero 10 dc. Owulacja ma być zdaniem lekarki na dzień/dwa (dziś lub jutro), ale zrobiony wczoraj test owu nic nie wykazał. Mam coraz mniej zaufania do tych testów, zawsze mnie oszukują. Trzymajcie kciuki za pękanie pęcherzykówMam straszną nadzieję, że może tym razem się uda... Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 24.04.09, 12:26 Jestem po kolejnym USG - była owulacja, dwa piękne, wielkie pęcherzyki popękały Zabawna rzecz: pomiar temperatury nie wykazał owulacji - a przecież była, bo USG to najpewniejszy sprawdzian... Pamiętam, jak się zbulwersowałam, kiedy lekarkę nie interesowały moje mozolnie rysowane wykresy - teraz rozumiem, miała rację mówiąc, że to niemiarodajne. A poza tym czytałam gdzieś, że przy stymulacji temperatura w ogóle przestaje być wskaźnikiem sytuacji. Teraz to, czego najbardziej w staraniach nie cierpię: czekanie na rezultaty. Pozdrawiam wszystkie staraczki. Odpowiedz Link
darunia69 Re: CLOSTILBEGYT 10.05.09, 21:31 Leniwiec1975 napisz co u ciebie? Ja dawno nie pisalam ale teraz nadrobie. W poprzednim cyklu niestety sie nie udalo. W tym mialam 3 pecherzyki 22,17 i 16 i po pregnylu pekly dwa jeden zostal. Teraz tez czekam na wynik ale jakos jestem pesymistycznie nastawiona. Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 13.05.09, 13:44 Trzymam kciuki, żeby Ci się udało w tym cyklu U mnie nic, znowu się nie udało - zdecydowałam, że robię sobie przerwę od stymulacji i monitoringu, muszę odpocząć co najmniej 1 cykl. A po tym odpoczynku chyba już czas będzie się wybrać do kliniki niepłodności (tam mają większe doświadczenie w leczeniu takich przypadków jak my niż "zwykli" ginekolodzy). Daj znać, czy Ci się udało - i co planujesz dalej jeśli chodzi o starania. Odpowiedz Link
eryk2601 Re: CLOSTILBEGYT 13.05.09, 19:42 Witajcie, biorę clo pierwszy cykl, po 2 tabletki, jutro 11 dc i ide na usg.Zobaczymy co w trawie piszczy, ale nie robię sobie wielkich nadziei. Odpowiedz Link
darunia69 Re: CLOSTILBEGYT 19.05.09, 22:44 Mnie tez sie nie udalo To byl moj 2 cykl na clo i nie wiem co dalej robic? Chyba tez jeden cykl odpuszcze. Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 20.05.09, 09:10 Przykro mi, że się nie udało Mi ta przerwa na 1 cykl jest potrzebna, żeby odpocząć i pomyśleć. Ale leki dostałam na 3 cykle, więc teoretycznie w tym następnym mogłabym wrócić do stymulacji, zanim jeszcze trafię do lekarza. Ale mam jeszcze 2 tygodnie na decyzję, czy przedłużać przerwę w staraniach i co dalej robić. Jeśli dostałaś leki tylko na 2 cykle, na pewno warto, żebyś zajrzała do lekarza - niekoniecznie od razu, jesli potrzebujesz odpoczynku od starań, to pewnie warto go sobie zapewnić - przynajmniej ja tak pomyślałam. Ale na pewno jest wiele osób (w tym lekarzy), które takie przerwy odradzają argumentując uciekającym czasem, który działa przeciw nam... Na pewno podejmiesz dobrą decyzję. Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 11.06.09, 16:46 Darunia69, napisz proszę na co się zdecydowałaś - na przerwę czy kontynuację starań? Ja po jednym cyklu "odpoczynku" wracam do starego schematu: clo- estrofem-duphaston, to będzie 3. cykl ze stymulacją. Chyba od razu umówię się w końcówce tego cyklu na wizytę w klinice leczenia niepłodności, żeby potem nie mieć wymuszonej przerwy... Odpowiedz Link
betsi28 Re: CLOSTILBEGYT 18.06.09, 13:28 do leniwiec1975 Jestem w szoku że temperatura nie wykazała owulacji - słyszałam że moze sie tak zdarzyć ze jest skok temp a owulacja nie występuję ale żeby była owulacja a niebyło skoku -to wydawało mi sie niemozliwe. Bardzo mnie tym zaciekawiłaś.Mogłabyś zamieścic tu te temperatury? Moje temperatury nigdy nie wykazują owulacji co przekonuje mnie ze sa bezowulacyjne ale monitoring mam dopiero od nastepnego miesiaca. Odpowiedz Link
leniwiec1975 Re: CLOSTILBEGYT 25.06.09, 22:35 Też byłam w szoku Na USG owulacja jak malowanie, a temperatura ani drgnie. Poniżej temperatury: 1 dc - 36.4 2 - 36.3 3 - 36.2 4 - 36.5 5 - 36.2 6 - 36.3 7 - 36.4 8 - 36.2 9 - 36.3 10 - 36.5 11 - 36.4 12 - 36.4 13 - 36.4 14 - 36.4 15 - 36.5 16 - 36.6 17 - 36.7 18 - 36.6 19 - 36.4 20 - 36.1 21 - 36.4 22 - 36.5 23 - 36.7 24 - 36.6 25 - 36.4 26 - 36.9 27 - 36.7 Owulacja wg USG - 12 dc. Cykl wyraźnie krótszy od "normalnych". Przypuszczam, że doszło do jakiegoś nałożenia się różnych anomalii, które w efekcie sprawiły, że pomiar temperatury przestał czemukolwiek służyć. Aha, hormony: clo 5-9 dc, estrofem 5-25 dc, duphaston 16-25 dc. Odpowiedz Link
betsi28 Re: CLOSTILBEGYT 30.06.09, 10:19 Witam.Jutro zaczynam brać CLO po raz pierwszy od 4dc do 8dc 2xdziennie i mam w związku z tym kilka pytań.Brać go rano i wieczorem czy to nie ma znaczenia? Naturalne cykle mam ponad 40dniowe ale jak nie ma skoku do 25 dc to zaczynam brac luteinke i czekam na okres ok 36dc. Kiedy w tak długich cyklach mogę spodziewać sie owulacji. Mąż bedzie dopiero w domu w moim 12dc, monitoring w 13dc i martwię się że może być już za późno.Czy ktoś ma doświadczenie z clo i długimi cyklami? Odpowiedz Link
retelka Re: CLOSTILBEGYT 25.07.09, 11:35 WITAM ja jestem pierwszy cykl na clo...od dzis dokładnie biore clo od 5dc.przez 5 dni.po 1 tablina monitor mam isc 3.08 ale niejestem pewna czy to bedzie ok bo zazwyczaj monitor... robi sie w 11 dca ja mam na 13 dc!jezeli któras z was cos moze o tym wie to prosze o odppozdrawiam ciepło i zycze zaciazenia wszystkim Odpowiedz Link
aniasommer Re: CLOSTILBEGYT 22.05.09, 08:46 Witam, tez zaczynam kuracje CLO. Bede brala od 4dc 4dni i pozniej monitoring. Lekarz wczoraj powiedziala- "i zacznie sie zabawa" Oby ta zabawa byla krotka i skuteczna. Zobaczymy. Mam nadzieje, ze stymulacja zadziala! Odpowiedz Link
maja281107 Re: CLOSTILBEGYT 04.06.09, 21:03 Hej...ja kończe provere za 4dni,czekam na @ i na 5dc przez 5dni zaczynam clo.To bedzie pierwszy raz na clo.Obawiam się tylko skutków ubocznych.Ale moj lekarz nic nie mowił o monitoringu podczas clo.A jesli chodzi o zalecenie go to po prostu staralismy sie z mężem 8m-cy...tyle mu wystarczyło,no i w 11dniu cyklu mialam usg robione,bo bylam akurat na wizycie kontrolnej.Też mam nadzieje ze po clo zobacze 2kreski bo jak dotad po kazdym tescie byla zalamka. Odpowiedz Link
aniasommer Re: CLOSTILBEGYT 05.06.09, 10:39 Idę na podglądanie jaja we wtorek... Mam nadzieję, że doktorka coś tam zauważy i że clo na mnie podziałą Póki co na to czekam! Później sexik i oglądanie czy pękł Na razie celem jest owulacja a jak sie uda juz tym razem zaciazyc to SUPER!!! Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 05.06.09, 19:23 Witam pisze pierwszy raz mam pytanie zaczynam leczenie z clo od następnego cyklu czyli od ok 20 czerwca mam zaleconą 1x1 od 5 dnia cyklu tylko zapomniałam zapytać lekarz kiedy jest lepiej zażyć tabletke rano czy wieczorem czy nie ma to żadnego wpływu monitoring mam między 12/15 dc. Jeszcze 1 pytanie czy mamy sie starać z mężem dopiero po kontroli?? Z góry dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
ivi24 Re: CLOSTILBEGYT 05.06.09, 22:40 witaj!!! Ja też biorę clo, jedną tabletkę tyle że od 3 do 7 dc. Lekarka zaleciła mi jej branie wieczorem, i mąż łyka clo razem ze mną, ponoć podnosi to jakoś jego nasienia Odpowiedz Link
fricki Re: CLOSTILBEGYT 08.06.09, 13:46 zacznij starac sie wczesniej , ja bralam clo od 2 do 6 , monitoring mial byc 11 dnia cylku , poszlam 9 i juz bylo duze jajeczko powodzenia Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 08.06.09, 15:32 dziękuje za odpowiedz a jeszcze chciałam zapytać czy sie Tobie udało fricki Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 08.06.09, 16:46 jeszcze o coś chce zapytać na monitoring mam sie zgłosić miedzy 12-15 dniem cyklu kiedy jest lepiej cykle mam 30 dniowe z góry dziękuje Odpowiedz Link
aniasommer Re: CLOSTILBEGYT 09.06.09, 08:04 hej, niestety nie wiem kiedy lepiej. ja bralam clo od 2-6dnia 2xdziennie i lekarka chce mnie widziec 11dc. nie wiem co pozniej. dam znac, bo to juz dzis! Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 11.06.09, 10:00 Witam i jak poszło bo czekam na odpowiedz i czekam a tu cicho Odpowiedz Link
aniasommer Re: CLOSTILBEGYT 15.06.09, 17:49 niestety dupa... nic z tego. clo mnie nie ruszyl... ide w pon na badanie i konsultacje do specjalisty od nieplodnosci- rewelacja... juz sie wczoraj swoje naplakalam... :[[[ Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 24.06.09, 12:43 Szkoda że nie wyszło. Napisz jak poszło w poniedziałek, ja od jutra zaczynam przygode z clo ciekawa jestem czy mnie ruszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aniasommer Re: CLOSTILBEGYT 24.06.09, 15:16 W pon bylo spokojnie. Zaczynam Brac tez bromergon i metformax 500, clo i duphaston... Zobaczymy co bedzie w tym cyklu... Mam nadzieje, ze na Ciebie clo podziala. Ja mam nadzieje, ze na mnie w drugim cyklu tez! Hehe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 24.06.09, 20:08 Witam również życze powodzenia mam taką cichą nadzieje że sie uda za pierwszym razem i że bedą 2 jajeczka zobaczymy od jutra tabletki a za tydzień w piątek monitoring Odpowiedz Link
dorciak85 Re: CLOSTILBEGYT 11.08.09, 13:59 Hej dziewczyny! Jestem nowa na tym forum! wydało mi sie fajne wiec postanowilam napisac!! Z mezem staramy sie o dziecko od ponad 6 mcy... byłam u gin. zrobilam badania na PROLAKTYNE(niestety podwyzszona)Lek AGUFEM 2x1. Nastepnie monitoring od 10 d.c. diagnoza--> jajeczka sa, ale nie pekaja(cykle bezowulacyjne), leki--> dalej brac AGUFEM, teraz od czwartku 13.08.09 zaczac brac LUTEINE. Jak przyjdzie @ to na 3 d.c rano zrobic badania hormonalne (FSH, LH, E2) a po badaniach lyknac CLOSTILBEGYT(od 3 do 7 d.c) i 10 d.c. znow zgłosic sie na monitoring. Jestem tylko ciekawa czy to wszystko cos pomoze??? Odpowiedz Link
eryk2601 Re: CLOSTILBEGYT 17.08.09, 13:38 Pisałam tu wcześnie, brałam clo jeden cykl, ale po 2 tabletki i udało się za pierwszym razem, teraz jestem w 16tc.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dorciak85 Re: CLOSTILBEGYT 18.08.09, 12:20 eryk 2601 moje gratulacje!!!! ;] Mam nadzieje ze mi tez pomoze! choc niestety teraz musze wyjechac na 10 dni za granice,wiec narazie nawet jeszcze nie zaczelam brac clo...ale jak tylko wroce odrazu zaczynam "kuracje" Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 06.10.09, 19:31 kobietki, a ja ponawiam pytanie ... którego dnia po skończeniu brania CLO najlepiej się z mężusiem poprzytulać?? i kurcze... mam brać Clo od 4dc przez 4 dni, i lekarz mi nic nie mówił o monitoringu... a jak czytam forum, to większość z Was ma monitoring, sama nie wiem?? bo niby skąd będę wiedziała czy na mnie zadziała?? POMOCY!! Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: CLOSTILBEGYT 07.10.09, 17:38 Zmien lekarza!!! Podczas brania CLO konieczny jest monitoring. Do tego jest to dość powżny lek i musi być podawany z głową. Pomaga zajść w ciaże bo stymuluje owukację, ale wyczermuje rezerwy jajnikowe. o tym pewnie żaden gin wam nie mówi ... O tym mówią czasem tylko endokrynolodzy. Ja byłam stymulowana 5 razy, potem wyszła wrogość śluzu, wiec te stymulacje zupełnie nie miały sensu. Za to mam teraz obniżoną rezerwę jajnikowa. Podobno można mieć tylko 9 takich stymulacji w życiu. A gin wypisują recepty jakby to byłu kurde cykierki i nawet monitoringu nie robią. Mój endo też mówi że nie mozna brać CLO non stop. Trzeba robić przerwy. Najlepiej brac co drugi miesiąc. Koniecznie po 3 miesiącach trzeba zrobić przerwę i bardziej wnikliwe badania. Nie wiem jak wy, ale wiecie ja wolała bym wiedzieć o tym wcześniej zanim mi wyczerpano rezerwy jajnikowe. A ja chciałam miec dużą rodzine ... Może jedno po drugim mi sie jakoś jeszcze uda. Odpowiedz Link
asiaczek_1 Re: CLOSTILBEGYT 08.10.09, 10:49 witam wszystkie starające sie Mu staramy się już od prawie roku. Pierwsze co zrobiłam to badania hormonalne, z których wyszło że mam podwyższony androstedion, prolaktyne i testosteron. Lekarka przepisała mi na 4 miesiące leki : bromergon, verospiron i antykoncepcyjne ponieważ verospiron mógłby uszkodzić płód. po 4 miesiącach szcześliwa poszłam po następne leki stymulujące ponieważ nie miałam owulacji , wiec po @ miałam brać CLOSTILBEGYT (2 - 6 dc.), estrofem (8-12 dc) i duphastin . w 10 dc i 13 dc poszłam na monitorin i ..... niestety pęcherzyki nie rosły. wiec lekarka powiedziała że prawdopodobnie albo za mała dawka albo bardzo szybko podskoczyły mi znowu hormony , i znowu na 3 miesiące bromergon + koleżanki. 13 października kończe tabletki, i znowu CLOSTILBEGYT (dziś ide po recepte). Troszke mi sie wydaje że ta terapia jest taka nie zabardzo przemyślana przez lekarke i taka jakaś chaotyczna. Jeżeli teraz sie nie uda to chyba wybiorę sie do specjalistycznej kliniki, ponieważ już trace przekonanie co do tej lekarki i siły . mam nadzieje ze nie nudziłam powodzenia wszystkim oczekującym na 2 kreseczki odezwe sie jeszcze z jakimiś wieściami , mam nadzieje że dobrymi Odpowiedz Link
dabrowianka21 Re: CLOSTILBEGYT 08.10.09, 11:51 hej hej! Jeżeli masz problem z hormonami, to najlepiej chodzić do endokrynologa. Zwykły gin będzie coś eksperymentowąc, próbowac, ale nie do końca maja taka wiedzę jak endokrynolog. Może endo z jakiejś kliniki niepłodności? Może ktoś znajomy poleci ci dobrego endo z okolicy. Według mnie całe leczenie musi być robione z głową, bo te tabletki maja swoje skutki uboczne. Odpowiedz Link
asiaczek_1 Re: CLOSTILBEGYT 05.11.09, 13:08 moniu-lka80 musisz mieć monitorin bo moze sie zdażyc tak ze pęcherzki będą rosły ale nie bedą pękać. A z tym przytulaniem to najlepiej przytulać sie codziennie Odpowiedz Link
bajsarka Re: CLOSTILBEGYT 05.11.09, 13:47 Z tym codziennym seksem chyba tez tak nie do konca dobrze (w sensie efektywnie). Ostatni cykl taki wlasnie byl - lekarz stwierdzil rosnacy pecherzyk, wiec dzialalismy codziennie przez tydzien. Efektu zero. Odpowiedz Link
bajsarka Re: CLOSTILBEGYT 27.10.09, 16:13 Jakie badania miałyście przed wywołaniem owu poprzez CLO? Czy lekarz sprawdzał rezerwę jajnikową (FSH, LH), do tego estradiol czy po prostu zobaczył brak owu i przepisał leki? Ja jestem na początku diagnostyki, ale lekarz stwierdza, że skoro nie ma owulacji, to trzeba ją wywołać sztucznie. Więc mówi, że badania nie są potrzebne. Nie wiem co o tym sądzić. Mam do niego zaufanie, ponieważ monitoruje mi cykl, jako pierwszy zalecić zrobienie od razu badań typu prolaktyna, a nie jak inni lekarze czekać rok i jak się nie uda, to dopiero. I jeszcze pytanie techniczne: jak wygląda stymulacją CLO? Bierze się tabletki prze określona ilość dni? Jak częśto trzeba odwiedzać gina w miesiącu, aby monitorować pęcherzyki? Czy oprócz CLO podaje się jeszcze jakieś leki (na pęknięcie, na wywołanie @)? Będę wdzięczna za wssytkie informacje. Odpowiedz Link
izabel-la1986 Re: CLOSTILBEGYT 27.10.09, 16:38 Witam Clo berze sie w zależności od długości cylko od 2,3 lub 5 dc przez 5 dni Monitoring powinien być również zależny od długości syklu ale zazwyczaj między 10-15 dc czasem lekaż przepisuje na pęknięcie pregnyl to jest zaszczyk i duphatson(nie wiem czy tak sie pisze) albo luteine na II faze cyklu życze powodzenia Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 28.10.09, 12:17 ja brałam CLO od 4dc przez 5 dni, lekarz nawet nie wspomniał o monitoringu, ale poczytałam forum i szybko zmieniłam lekarza zrobił mi USG,miałam pęcherzyk, 16dc miał 17mm, a 18dc już pękł, starania były a czy efekty będą to sama nie wiem, bo testu jeszcze nie robiłam, nie nastawiam się, zobaczymy choć juz chciałabym wiedzieć, że mała fasolka rośnie pozdrawiam wszystkie "staraki" Odpowiedz Link
bajsarka Re: CLOSTILBEGYT 28.10.09, 13:13 Dobrze, że zmieniłaś lekarza. Ja jak powiedziałam, że mam nieregularne okresy, to od razu zalecił monitoring cyklu, żeby przekonać się czy mam owu czy nie. Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 29.10.09, 13:41 obawiam się, że jeśli teraz się nie udało, to od następnego cyklu też będę jeździc na monitoring ale bez stymulacji cLO... ten drugi lekarz był zdziwiony, ze dostałam tak szybko CLO, bo wg.niego powinno przyjmować się lek po roku bezowocnych starań. Nie wiem czy ma rację, ale ja nie chcę czekać tak długo! Za 3 dni powinien być @... mam nadzieje, ze nie będzie!! Odpowiedz Link
asiaczek_1 Re: CLOSTILBEGYT 30.10.09, 11:09 witam, no u mnie znowu nicpo CLO , wiec dziś wybieram sie do Centrum Leczenia Niepłodności, zobaczymy co tam mi powiedzą. Ostatni lekarz u jakiego byłam powiedział ze to mu wygląda na zespół policystycznych jajników , ciekawa jestem czy sie potwierdzi . juz mam dość tej niepewności , niby wiadomo a niewiadomo co mi jest Odpowiedz Link
asiaczek_1 Re: CLOSTILBEGYT 03.11.09, 11:31 jestem po wizycie w Europejskim Centrum Leczenia Niepłodności i zobaczymy . Rozpisał mi lekarstwa i zastrzyki i bedziemy czekać. Żałuje ze nie poszłam wcześniej bo troche chyba czasu zmarnowałam . Odpowiedz Link
bajsarka Re: CLOSTILBEGYT 03.11.09, 16:06 A ja jestem na razie bez CLO. Wydaje mi się, że jeden jajnik (lewy) jakby śpi - nie mam owulacji z niego. Teraz jestem po zastrzyku z pregnylu i za 2 tygodnie testuję. Pierwszy raz czułam wyraźnie jak pęcherzyk pęka i wiem, że się wstrzeliliśmy Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 06.11.09, 08:21 może to głupio zabrzmi, ale... jakie to jest uczucie kiedy pecherzyk pęka?? nigdy się nad tym nie zastanawiałam, dopóki nie zaczęliśmy starać sie o dzidzię... Odpowiedz Link
bajsarka Re: CLOSTILBEGYT 06.11.09, 10:12 Dokładnie jest to ból okołoowulacyjny, bo momentu się nie czuje. Może ten ból jest przed pęknięciem w trakcie lub po. Ale czuć. Po prosu boli jajnik - albo prawy albo lewy - takie tępe uczucie, trochę jak na okres lub w trakcie. Odpowiedz Link
adamczykowa Re: CLOSTILBEGYT 14.11.09, 22:03 Witam. Mój ginekolog zlecił mi branie clo od 3dc (po 2dniach krwawienia), a później od 8dc estrofem. Zadzwonie jeszcze z pytaniem kiedy się zgłosić na monitoring, bo zapomniałam. Proszę zasugerujcie kiedy rozpocząć starania i seks z partnerem? Odpowiedz Link
asiaczek_1 Re: CLOSTILBEGYT 16.11.09, 13:05 adamczykowa - starać sie najlepiej wtedy gdy bedziesz po monitoringu i lekarz powie Ci że masz po CLO jakieś pęcherzyki to może Ci podać pregnyl żeby pękły , to sie dzieje w ciągu 35 godz i w tym czasie należy sie starać. Możesz sobie dla pewności zrobić test owulacyjny. Ja dostałam zastrzyk we wtorek o 20:00. W czwartek zrobiłam sobie test owulacyjny i wyszedł pozytywnie. a staraliśmy sie : hihi we wtorek po lekarzu, środa rano i czwartek wieczorem . Mam nadzieje że starczyło. Ale jak zobaczysz że na CLO nie reagujesz , nie bedziesz miała żadnych pęcherzyków, to lepiej udaj sie do specjalisty od niepłodności . Ja - chyba już wczesniej pisałam - 2 razy przez 3 m- ce byłam faszerowana hormonami i 2 razy CLO ... i nic. A poszłam do Kliniki która zajmuje sie leczeniem niepłodności , przepisał mi zastrzyki FASTIMON i na USG miałam 3 duże pęcherzyki. Jakbyś miałą jakieś pytanka to wal powodzenia Odpowiedz Link
adamczykowa Re: CLOSTILBEGYT 16.11.09, 14:02 Asiaczku. Dziękuję za wyczerujacą odpowiedź zdecydowanie udam sie na monitoring i zaostrzymy starania we wskazanym czasie Odpowiedz Link
asiaczek_1 Re: CLOSTILBEGYT 16.11.09, 18:31 adamczykowa bede mocno trzymać kciuki za Twoje powodzenie . Daj czasami znać jak idzie leczenie. Ja bede sie testować - tak postanowiłam - pod koniec listopada. oby sie udało Odpowiedz Link
adamczykowa Re: CLOSTILBEGYT 30.11.09, 10:32 Dziś 8dc, clo brałam od 2 do 6dc. Dziś na usg były 2 pęcherzyki w prawym jajniku (10 i 11mm). Mam się zgłosić w czwartek na kolejne usg i jeśli ładnie urosną to w piątek moze będę miała inseminację. Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 04.12.09, 14:24 Dziś 10dc, jestem po usg i jak na razie nie mam żadnego dominującego pęcherzyka, mam przyjść znów poniedziałek, moze któryś urośnie, a jak nie to będę miała zwiększona dawkę od nowego cyklu. Trzymajcie kciuki, zeby urósł, bo dla mnie każdy cykl to coraz wieksza załamka Odpowiedz Link
2samanta Re: CLOSTILBEGYT 07.12.09, 23:09 hi. witam was ja jestem obecnie 3 mies na closto.. i dupha ..dzisiaj byłam na monitoringu dzisiaj jest 10 dzień i mam pęcherzyk jeden ma 11 mm drugi 14,5mm ale czuje ze znowu nic chyba bende musiała udać się do kliniki .. może któraś miała podobną sytuację do mojej? znacie jakąś zaufaną klinikę? Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 08.12.09, 09:13 Samanta, masz piekne pęcherzyki! teraz tylko staranka! nie wiem skąd jesteś, ale poczytaj na górze są przydatne linki i tam dziewczyny podają zaufane miejsca i lekarzy. Ja osobiście mam najblizej do Poznania i od przyszłego tygodnia będę chodziła do lekarza, który przyjmuje w szpitalu gin-poł. na ul. Polnej. Mam nadzieję, że zdziała cuda! powodzenia! Odpowiedz Link
adamczykowa Re: CLOSTILBEGYT 08.12.09, 10:01 Moniu-lka. Jestem z Poznania. Możesz mi napisać do jakiego lekarza będziesz chodzić??? Ja byłam u dr Czerniaka, ale był wiecznie zabiegany, więc zamierzam go zmienić na innego. Słyszałam wiele dobrego o dr Mościckim, zreszta kiedyś u niego byłam (wieki temu). Obydwoje przyjmują na polnej Pozdrawiam Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 08.12.09, 11:27 Ja wybieram się do doktora Ruszkiewicza, pomógł mojej siostrze, która była po operacji jajników!! we wtorek mam wizytę, musiałam czekać m-c, a w tym czasie chodziłam do innego. Doktor przyjmuje na Krakowskiej. Czekam z niecierpliwością co mi powie. A Ciebie doktor Czerniak przyjmował prywatnie czy na NFZ? pozdrawiam Odpowiedz Link
adamczykowa Re: CLOSTILBEGYT 09.12.09, 17:17 Hej i jak wizyta?? Byłaś czy dopiero w nadchodzący wtorek 15grudnia?? Czerniak przyjmował mnie prywatnie, a na badania przyjmował na oddział i robił badania na koszt NFZ. Usg też czasem miałam w szpitalu (nie płaciłam mu wtedy), i głwnie wtedy (w szpitalu) miał bardzo mało czasu. Może zbieg okoliczności... Sama nie wiem. Czekam do 13grudnia żeby się umówić do dr Mościckiego. Po cichu licze, że może @ nie przyjdzie. A jeśli jednak @ przyjdzie to od kolejnego cylku chcę podjąć jakieś działania. Może nadal clo (brałam dopiero jeden cykl). Pozdrawiam Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 09.12.09, 21:23 Cześć, byłam dziś na usg, no niestety pęcherzyk nie urósł tak jak powinien i lekarz powiedział, ze za bardzo nie daje szans żeby dalej rósł i pękł, i ze to najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny. Od następnego cyklu mam zwiększoną dawkę CLO. Ciekawa jestem co we wtorek doktor w Poznaniu mi powie i czy zaleci mi bardziej szczegółowe badania? Tak z ciekawości zapytam ile masz lat? Ja 29 (skończone) i czuje jak czas ucieka... Pozdrawiam! Dam znak jak po wizycie Odpowiedz Link
adamczykowa Re: CLOSTILBEGYT 10.12.09, 08:11 W tym roku skończyłam 26 lat. Życzę samych dobrych informacji na wtorkowym spotkaniu z ginem Z nowym rokiem na pewno się uda Odpowiedz Link
2samanta Re: CLOSTILBEGYT 13.12.09, 21:06 hi dziewczynki mam pytanie jestem na clos.. dzisiaj jest 16 dzień cyklu strasznie mnie bolał brzuch tak jak by jakieś skurcze czy coś? czy możliwe że dzisiaj właśnie pęk pęcherzyk?czy miała któraś takie uczucie?Słyszałam ze ok 14 dnia po clos. powinna wystąpić owulacja sama już nie wiem?.............. Odpowiedz Link
asianna26 Re: CLOSTILBEGYT 13.12.09, 21:50 Nie sądzę, żebyś odczuwała pęknięcie pęcherzyka. Ja jestem po pierwszej dawce CLO, brałam od 7 do 11 dc. 12 dc miałam robiony monitoring i były dwa pęcherzyki, jeden większy (22 mm). Starania trwały od 13 do 15 dc. Teraz mam 18 dc i też boli mnie podbrzusze, kłuje raz jeden, raz drugi jajnik. Nie wiem już co o tym myśleć... Odpowiedz Link
pheleczka Re: CLOSTILBEGYT 26.12.09, 13:31 Cześć dziewczyny Uff , przeczytalam caly wątek ) I mam pytanie: otóż - o dzidzie staramy sie z mezem od stycznia.... mąż ma dobre wyniki, ja juz po hsg-tez ok, wyniki hormonów w normie, oprocz estradiolu ktory jest lekko zanizony... Nigdy nie bralam zadnych leków na stymulacje i wogole. W zeszlym cyklu udało mi się zajsc w ciąże.... niestety poronilam w 5 tyg samoistnie... ( Gin powiedzial ze czasami sie tak poprostu zdaza.... ( powiem ze zmienilam wczesniejszego gina bo caly rok do niego chodzilam a nawet badania homronów mi nie zlecil wiec sama sobie je zrobilam) teraz chodze do innego, ktory powiedzial zebym ten miesiac odczekala i od nastepnego mam brac Clo od 2dc do 7dc.... i oczywiscie na monitoring przyjsc, i tu moje pytanie.... gin sie chyba zapomnial zapytac jak dlugie ja mam cykle a mam zazwyczaj 30-32 dniowe. Czy przy takich dlugim cyklach nie powinnam brac clo od pozniejszego dc ??? Dodam ze owulacje mam zawsze w granicach 15-17dc. I jeszcze tak, owulacje mam zawsze.... ale kiedys gin powiedzial ze moge miec niedojrzala dobrze komoreczka ktora wyplywa z pecherzyka i ze clo mi w tym pomoze.... Co o tym myslicie??? Odpowiedz Link
zankap Re: CLOSTILBEGYT 09.04.10, 21:32 Czesc dziewczyny. ja czekam obecnie na okres. zaczynam brac clo od 2 dnia.mam nadzieje ze mi pomoga bo staramy sie z mezem rok i bardzo chcemy byc rodzicami Odpowiedz Link
cheeringup Re: CLOSTILBEGYT 10.01.11, 11:44 pytanie do znawczyń tematu) to był mój pierwszy cykl na CLO. Owulację miałam swoją ale po ciąży biochem. jajniki długo wracały do swojego rytmu i lekarz przepisał na poprawienie CLO dawkę 1 tabl. na dzień i oczywiście monitoring. W 14 dniu cyklu miałam "idealny" pęcherzyk i doktor zalecił starania gdyż miał zaraz już pękać. Zrobiłam przy okazji test owulacyjny tak dla eksperymentu bo nigdy wcześniej ich nie używałam. Test potwierdził diagnozę. Moje pytanie jest takie, czy skoro test owu. wyszedł pozytywnie to czy ta owulacja była? czy może się zdarzyć, że test wykazał że owu powinna być w ciągu 24 - 36h. a pęcherzyk i tak nie pękł i przekształci się w torbiel. Pytam z czystej ciekawości bo do lekarza mam przyjść w okolicach mającej się pojawić miesiączki. Odpowiedz Link
chiyo28 Re: CLOSTILBEGYT 10.01.11, 13:42 a dlaczego Twój lekarz nie wyznaczył Ci wizyty, żeby sprawdzić, czy pecherzyk pękł. Mi lekarze zawsze monitoruja cykl od poczatku do konca. Według mnie taki lekarz jak Twój, który nie robi do końca porządnie monitoringu to leń, olewający sprawe. Mi ostatnio po stymulacji 1 pecherzyk pękł, a z drugiego zrobiła sie torbiel. dzieki temu, ze byłam sprawdzic, czy po pregnylu pecherzyki pekły, od razu dostałam leki na torbiel i nie bede tracić kolejnego cyklu. Co zrobisz jeśli przyjdziesz w okolicach miesiaczki i okaze sie, ze pecherzyk jednak nie pekł ? Dostaniesz leki na wchłoniecie torbieli i o kolejnej stymulacji mozesz zapomnieć. Drażnią mnie tacy lekarze jak twój, bo to czysta ignorancja pacjentki i leczenie po łebkach. Odpowiedz Link
moniu-lka80 Re: CLOSTILBEGYT 07.01.10, 12:35 nie chcę za bardzo się nakręcać, ale tym razem po clo coś tam urosło, tzn. mam pęcherzyk, w 12dc. miał 15mm, lekarz powiedział, że jak na ten dzień, to prawidłowo. No i co dwa dni jeżdżę żeby obserwować cykl. Jest zatem nadzieja pozdrawiam Odpowiedz Link
ewik-0 Re: CLOSTILBEGYT 06.01.11, 21:20 Witam! Jeśli ma ktoś do sprzedania CLOSTILBEGYT proszę o kontakt na e-maila jurna-1978@o2.pl.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
monia9500 Re: CLOSTILBEGYT 25.07.13, 09:20 Witam mam do odsprzedania clostilbegyt kontakt monika9500@op.pl Odpowiedz Link
pegaznx Re: CLOSTILBEGYT 26.09.15, 12:22 Sprzedam 4 opakowania Clostilbegyt 50 mg-cena 25 zł za opakowanie. Termin ważności 04.2018.Kontakt nionia13@op.pl Odpowiedz Link
edzia16051983 Re: CLOSTILBEGYT 03.01.16, 13:36 Jak masz receptę to tabletki kosztują kolo 5zl Odpowiedz Link
rafal9541 Re: CLOSTILBEGYT 02.11.16, 15:35 Witam, również sprzedam lek clostilbegyt, opakowanie zawierające 10 tabletek za 20 złotych. Lek 100% oryginalny. Kupiony w aptece. Możliwość płatności przy odbiorze. Posiadam 5 opakowań. Zainteresowanych proszę o kontakt: rafal9731@gmail.com lub 695025599 Odpowiedz Link
anecia1003 Re: CLOSTILBEGYT 08.12.18, 09:41 Kupię clostilbegyt i bromergon anecia1003@wp.pl Odpowiedz Link
karina880 Re: CLOSTILBEGYT 11.01.14, 15:57 Witajcie, piszę pierwszy raz choć często czytam forum mam pytanie które bardzo mnie nurtuje, wczoraj skończyłam brać clo po 5 dniach i doktorka wyznaczyła mi współżycie na 13-14 dzień cyklu, czy tp oznacza, że w tym konkretnym i tylko tym dniu mamy odbyć stosunek i w żaden wcześniejszy nie możemy?? będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link
magdi_na81 Re: CLOSTILBEGYT 02.11.16, 16:18 Przy zazywaniu clo powinnas miec monitoring cyklu 1.nie wiadomo kiedy dokladnie bedzie owulacja 2.jest ryzyko cyst dlatego trzeba kontrolowac co sie dzieje. Nie weim czy to ma sens zeby stosunke byl tylko tego 13-14 dnia, bo sa tez badania mowiace, ze lepiej jak sie nasienie co jakis czas produkuje nowe, nie weim jak to wytlumaczyc Odpowiedz Link