Dodaj do ulubionych

Daia Doncowa = "wschodnia" JCh ?

01.12.04, 21:47
Właśnie jestem po lekturze "Żona mojego męża" Darii Doncowej, reklamowana
jest jako JCh ze wschodu. Muszę przyznać coś w tym jest ubawiłam się świetnie.
Co Wy na to?
Czy ktoś czytał?

A tak przy okazji muszę się pochwalić, bo rozpiera mnie duma, iż posiadam
wszystkie (!) książki JCh!!! Hura - tylko co ja teraz będę zbierać??? To było
takie ekscytujące - polowanie na okazje w antykwariatach i na allegro... wink
Obserwuj wątek
    • edeka5 Re: Daia Doncowa = "wschodnia" JCh ? 02.12.04, 00:03
      Doncową kupiłam sobie (ambitnie) w oryginale na targach książki w maju, ale nie mogę znaleźć czasu, żeby ją przeczytać.
      Co do kolekcji JCh, to miałam takie same odczucie jak Ty. Kupowałam najczęściej pierwsze wydania, a później żałowałam, że już mam, jak widziałam ładniejsze egzemplarze następnych wydań. W tym roku "wymieniłam" sobie na allegro zaczytane tomy = rozpadające się, na serię w twardych okładkach.
    • chiara76 Re: Daia Doncowa = "wschodnia" JCh ? 02.12.04, 00:06
      nie porównuję Doncovej do Chmielewskiej, ale baaardzo lubię jej książki. ma
      specyficzne poczucie humorku, oczywiście trzeba na jej książki spojrzeć z dużym
      przymrużeniem oka, ale ja je lubię. Kończę właśnie piątą.
      • dc22 "Zbieranie" JCH? 02.12.04, 09:24
        okazje na allegro? wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr smile)
        to juz wiem kto mnie "przebijal" smile norrrrrrmalnie jedno zycie masz - tak nim
        szastasz !

smile
        • kasiula.g Re: "Zbieranie" JCH? 02.12.04, 10:50
          O nie nie, przepraszam, kupiłam tam raptem 2 szt. korzystałam z opci "Kup
          teraz", a potem okazało się, że są tańsze sad reszta to już antykwariat na
          Tarchominie (ale nie powiem ze 2 razy zdarzyło mi się tuż przed nosem komuś coś
          hihi)
          • siwapp Re: "Zbieranie" JCH? 02.12.04, 11:21
            Hej! Mieszkasz na Tarchominie? Zaraz się okaże, że jesteśmy sąsiadkamismile
            • kkeicam Doncova 02.12.04, 13:03
              tak, tak zyje (to zeby uprzedzic pytania)
              Daria Doncowa znam z paru ksiazeczek, z ktorych ostatnio wlasnie
              skonczone "Klamstwo na klamstwie" podoba mi sie najbardziej. I takie nutki
              chmielewskowe albo chociaz chmielewskawe wink w jej powiesciach widze.
              pozdrawiam
              kk (nie mieszkam na tarchominie, ale bylem tam cieciem za czasow studenckich,
              takze jak ktos mieszka w okolicach Mehoffera i ma kran w lazience to dzieki
              mojej bohaterskiej postawie jako pracownika dozoru mienia) wink
              • kasiula.g Re: Doncova 02.12.04, 16:17
                miszkałam koło komisariatu - świdry ale już nie mieszkam tera Nowa Iwiczna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka