mmistique 15.03.05, 19:52 W Autobiografii Gurua opowiada opowiadanie króre czytała leżąc w szpitalu po porodzie. Nie wymienia jego tytułu, bo go nie zna. Czy ktoś z was może się zainteresował i wie jakie to opowiadanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asikx Re: Opowiadanie Mrożka 16.03.05, 07:51 Podpinam się pod pytanie.... Baaaardzo chciałabym przeczytać to opowiadanie w oryginale. Pozdrówka Aśka PS. Zwłaszcza mnie męczyło jak leżałam po cesarce w szpitalu. "...Kościelny wypadający z krzaków ze strasznym krzykiem "Alleluja!"..."" - śmiałam się na wspomnienie opisu z autobiografii - co by było w naturze?! Odpowiedz Link
dc22 Re: Opowiadanie Mrożka 16.03.05, 08:48 to sie nazywa braterstwo mysli jestem wlasnie na etapie atubiografii (po raz kolejny ale pierwszy raz mam wszystkie 5 tomow na wlasnosc dzieki allegro) i wczoraj bylam przy tym fragmencie! i tez chcialam o to Was zapytac hihihihihi Odpowiedz Link
groha Re: Opowiadanie Mrożka 16.03.05, 12:20 Szukając odpowiedzi na to pytanie, zaczęłam nawet przekopywać stare wątki (opowiadania Mrożka również), bo wydało mi się wprost nieprawdopodobne, żeby dotąd nikt na nie nie odpowiedział. Albo słabo szukam (wolno idzie, bo wciąż mnie coś innego wciąga), albo faktycznie: opowiadanie - widmo. Szukam dalej Odpowiedz Link
slotna Re: Opowiadanie Mrożka 16.03.05, 15:01 Cos mi sie majaczy, ze to jednak nie bylo Mrozka. Ze ktos znalazl i napisal, ze sie pani Joannie pomylilo. Ale moze zmyslam. PS. Ja kocham te pykniecia kapeluszaDD Odpowiedz Link