Dodaj do ulubionych

Zebranie wrześniowe

22.08.05, 10:04
Bumbecki ogłosiła w innym wątku, że zebranie wrześniowe odbędzie się 23
września. A tymczasem Goonia napisała, że na początku września będzie w
Warszawie. Wypadałoby powitać nową Koleżankę, przybyłą zza oceanu.
W związku z tym pytanie do Goonii. Kiedy Koleżanka ma zamiar wizytować krze
warszawskie, jakaś data? Wtedy ustalimy grafiksmile)) spotkań.
Obserwuj wątek
    • white.falcon Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 00:13
      Informuję tak z pewną nieśmiałością, że zagubiony duch też chyba mógłby objawić
      się jako pewnego rodzaju atrakcja towarzyska. Tylko mam nadzieję, że mnie nikt
      nie zadziabie w związku z nieobecnością, która z przyczyn niezależnych,
      aczkolwiek ważnych, trwała dość długo. Tylko nie pytajcie proszę, o co
      chodziło, bo nie chcę łgać, a powiedzieć - nie mogę. Jak już coś zostanie
      ustalone, to się pojawię.

Pozdrawiam,
      Falconetta
      P.S. Czy otrzymałaś mojego maila? smile
      • edyta95 Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 08:27
        no zadziobiemy Cię smile) dobrze że się pojawiłaś, mamy niecne plany wykorzystania
        Cię wkrótce :}}}
        myślałam że stałaś się sławną autorką i zadawać się z nami już nie chcesz smile
        przyjdz koniecznie
        pozdrowionka Edyta
        • klarisa Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 09:36
          Edytka ma rację nie zadziobiemy ciesmile
          No może tak troszkę się na ciebie rzucimy jak takie małe wampirkismile
          • goonia Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 18:43
            Ach, mna sie az tak bardzo nie przejmujcie, bo jak wspomnialam moge stchorzyc i
            wtedy zmiana terminu bylaby na nicsmile. Krze warszawskie bede wizytywac od 3-19
            wrzesnia. Czyli 2 i 3 piatek wchodza w rachube. Niestety od 2 IX nie bede miala
            dostepu do internetu. W zwiazku z tym moge nie byc na biezaco z ew. zmianami.
            Pozdrawiam serdecznie
            Goonia
          • white.falcon Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 21:47
            Wampirzyce chyba, he,he. wink

A co dotyczy wykorzystania mnie, to co nie co już wiem i zgadzam się z radosnym
            piskiem. Nigdy czegoś takiego nie robiłam wprawdzie i nie wiem, jak tę
            sprawę "ugryźć", ale jak dobrze pomyślimy, to wspólnie wymyślimy. Jeszcze nie
            było tak, byśmy nie wymyślili czegoś. smile
    • edeka5 Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 19:08
      A dlaczego nie tradycyjnie 2 piątek miesiąca?
      • bumbecki Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 22:27
        a no bo Szanowna Pani Prezes Stara Gropa udaje się wizytować zamorskie krze ...
        a nikt przecież nie zna formułki... no tej co wiesz smile)
    • magdajeden Re: Zebranie wrześniowe 23.08.05, 19:28
      może na wrzesniowe się załapię, bo przed sierpniowym zrejterowałam.
      • stara.gropa Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 07:11
        Tak , jak już Bumbecki pisała w drugi piątek miesiąca będę daleko od Szpulki,
        dlatego nieśmiała prośba o przniesienie zebrania na inny termin. Jak Towarzysze
        wolą 2 czy 23 września? Może 2 września, to Goonia będzie miała szansę zobaczyć
        nasze oblicza? A może i Magdajeden nabierze ochoty na spotkanie?
        Tylko gdzie? Tradycyjnie w Szpulce, czy w Mozaice?

--Moja prababka znała jedną hrabinę i ja nie jestem byle kto!
        • stara.gropa Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 07:40
          Teraz przeczytałam ,że Goonia będzie w Warszawie od 3 września, więc 2 września
          odpoada. To już nie wiem co robić.
          • klarisa Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 10:20
            Komisyjnie sklonujemy naszą Szanowną Przewodniczącąsmile))
            • g0p0s Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 10:58
              Szybciej, łatwiej i taniej będzie skserować smile
              • klarisa Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 11:25
                Ew.zeskanowaćsmile)
                • stara.gropa Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 11:49
                  Hmmmm, no ładnie.
                  Może nie kręćmy terminami, tylko ustalmy zebranie tradycyjnie na drugi piątek
                  miesiąca, czyli 9 września. Tym razem zebranie poprowadzą dwie panie Vice,
                  Edeka i Bumbecki. Dobrze? Ten termin pasuje Goonii i White.falcon.
                  Tylko gdzie, w Szpulce, czy w Mozaice?
                  • sloggi Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 11:52
                    W Mozaice? (jestem za)
                  • g0p0s Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 14:05
                    Konflikt kalendarzowy można w pewnym stopniu załagodzić.
                    Wystarczy rozpocząć spotkanie wrześniowe 9 i go nie zakończyć, tylko ogłosić
                    przerwę do 23 i wtedy wznowić smile
                    Można też wzorem Lesia przekonać otoczenie, że np. jutro jest dziś, ale to jest
                    trudne...
                    • goonia Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 16:47
                      A czy sznowna Pani Prezes nie zdarzy zza morza wrocic na 16 wrzesnia?
                      A wogole jestem jak najbardziej za 9 IX. Magdajeden moze sie umowimy wczesniej
                      zeby sobie wzajemnie otuchy dodac przed spotkaniem? Mam cykora, przyznaje bez
                      bicia. A, i musicie mi dokladny adres podac Szpulki badz tez Mozaiki, bo ja sie
                      nie orientujesad.
                      • magdajeden Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 22:29
                        no jeśli nie będę jedyną nową to chętnie się pojawię. a wolę Mozaikę bo mam
                        bliżej smile
                        goonia - chętnie.
                  • edeka5 Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 17:43
                    Proszę nie zmieniać "nowej świeckiej tradycji" i spotkanie organizacyjne Towarzystwa musi być w Szpulce. W Mozaice możemy się spotkać z innej okazji lub bez okazji.
                    • white.falcon Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 18:21
                      "Mozaika" ponoć miała być śladami książki w ramach wyjątku. Moze tam Pierzaczek
                      lub jego duch się czai? Należałoby chyba to sprawdzić. wink
                      • bumbecki Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 22:12
                        no ale ewentualne "pasowanie" to tylko w Szpulce... bo stąd na razie nas
                        jeszcze nie wyrzucają (może boją się wariatów), a w takiej Mozaice to nie
                        wiadomo co...
                        a więc nasunęła mi się taka konkluzja (ale mi fajnie po polskiemu wyszło):
                        jeżeli nowe sztuki nie stchórzą to spotkanie w Szpulce, a termin - jaki
                        chcecie - ja się z wami mogę spotykać codziennie big_grinbig_grin
                        • goonia Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 23:15
                          aaaaaaaaaa jakie znowu pasowanie,
                          ja tylko zagladnac chcialam i na wlasne oczy Was obejrzec i pomacac, mowilam ze
                          stracha mamsmile)
                          Incognito musze w takim razie przyjsc i udawac, ze mnie nie ma.
                          • bumbecki Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 23:22
                            no dobra, odpuszczamy pasowanie bo i tak Szanownej Pani Prezes nie będzie...
                            chociaż tę ceremonie juz tyle osób przeżyło ... bez uszczerbku na ciele smile)

może się zdecydujesz następnym razem ....
                          • magdajeden Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 23:23
                            goonia to razem przyjdźmy incogito. w kupie raźniej wink
                            • goonia Re: Zebranie wrześniowe 24.08.05, 23:37
                              No mowie przeciez zebysmy sobie otuchy dodaly wczesniej.
                              Tylko ja w dalszym ciagu nie wiem czy spotkanie bedzie 9IX czy tez Pani Prezes
                              z wojazy wroci na 16IX.
                              • stara.gropa Re: Zebranie wrześniowe 25.08.05, 07:13
                                Niestety nie będzie mnie 16 IX, wracam 18 IX.
                                • klarisa Re: Zebranie wrześniowe 25.08.05, 09:06
                                  Hm incogito???
                                  No nie wiem czy wam się udasmile))Wyśledzimy, wypatrzymy hihihismile)
                                  • edeka5 Re: Zebranie wrześniowe 25.08.05, 09:53
                                    Możecie być incognito, ale ubrane na czerwono smile
                                    • marrtawu Goonia i Magda1 25.08.05, 13:21
                                      Bo to bedzie tez moj pierwszy raz.... to moze poboimy sie razem? Upierajmy sie
                                      za Mozaika, tam nam podobno ciezej krzywde wyrzadzic. Choc nie wiem, gdzie to i
                                      nie wiem, czy mamy prawo glosu... A w ogole 9.09 to jesli o mnie chodzi,
                                      najlepsza data. Scisk!
                                      • goonia Re: Goonia i Magda1 25.08.05, 16:20
                                        Oj jak fajnie, mam nadzieje, ze zdolamy sie spotkac. Juz mi razniejsmile)
                                        • asia.sthm Re: Goonia i Magda1 25.08.05, 21:18
                                          I tak macie szczescie ze takiej jednej Aski nie bedzie...bo wtedy to by napewno
                                          bolalo, a tak, to tylko bedzie szczypac.

Hi hi hi ( to taki parszywy smich)
                                        • magdajeden Re: Goonia i Magda1 25.08.05, 22:31
                                          jestem bardzo "za". też mi raźniej smile
    • stara.gropa Ogłoszenie 26.08.05, 07:47
      Zebranie wrześniowe zostało zaplanowane na 9 września o godz. 19.00. Odbędzie
      się ono w kawiarni-restauracji Mozaika, ul. Puławska 53.
      Zebraniu przewodniczyć będą dwie panie Vice: Edeka i Bumbecki
      Bumbecki obiecała, że przygotuje referat.
      Mozaika reklamuje się tym, że panuje w niej klimat PRL-u, pozwoli to lepiej
      poczuć atmosferę Tajemnicy i Wszystkich podejrzanych.
      Z Mozaiki jest rzut beretem na ulicę Belgijską, a tam, jak wiadomo na trzecim
      piętrze mieści się nielegalna jaskinia hazardu. Zwróćcie tylko uwagę, czy na
      parapecie stoi donica z palmą.
      Wesołej zabawy.
      P.S. Do nowych osób.
      Jak poznać panie Vice?
      Powiedziałabym, że wyglądają jak wcielenie niewinności.....gdyby nie te
      k..wiki w oczachsmile))))))))))))))))))).
      Może będą miały na sobie koszulki z logo TWCh.
      • klarisa Re: Ogłoszenie 26.08.05, 09:03
        Hasło:
        szkorbut, szkorbut?????smile))
        Hihihi ciekawe co na to obsługa Mozaiki.
      • bumbecki Re: Ogłoszenie 26.08.05, 09:08
        stara.gropa napisała:

> Jak poznać panie Vice?
        > Powiedziałabym, że wyglądają jak wcielenie niewinności.....gdyby nie te
        > k..wiki w oczachsmile))))))))))))))))))).
        > Może będą miały na sobie koszulki z logo TWCh.

najpierw przeczytałam, że wyglądamy jak wcielenie "nienawiści"... potem że
        mamy "wilki" w oczach...

Pani Prezes - proszę o pełny temat referatu na maila smile)
        • przytulkasie Re: Ogłoszenie 26.08.05, 09:26
          oo!Mozaika, rzeczywiście klimat iście PRL-owski, jest nawet przymusowa szatnia..
          jak wiecie jestem nowa, nie wiem czy po tym opisie uda mi się rozpoznać panie
          Vice-może postawicie jakiś gadżet na stoliku?

pozdrawiam
          • stara.gropa Re: Ogłoszenie 26.08.05, 09:34
            Na stoliku, jak na stoliku, ale przy stole powinien siedzieć trup! ("Tajemnica")
            • przytulkasie Re: Ogłoszenie 26.08.05, 09:46
              ale czy trup będzie obcy, czy też znajomy, bo nie wiem czy opłaca sie
              przychodzić na początku-wolałabym pozostać jeszcze trochę przy życiuwink)
          • bumbecki Re: Ogłoszenie 26.08.05, 10:01
            przytulkasie napisała:
            > Vice-może postawicie jakiś gadżet na stoliku?
            >
            proszę o zgłaszanie propozycji co może być znakiem rozpoznawczym smile
      • bumbecki Re: Ogłoszenie 26.08.05, 10:02
        Pani Prezes,

nie wie Pani czy trzeba robić rezerwację ???
        • stara.gropa Re: Ogłoszenie 26.08.05, 10:16
          Jak tam kiedyś byłam na rozpoznaniu terenu, (na początku naszej działalności),
          to mówili, że mogą przygotować stół na więcej osób, tzn. połączyć kilka
          stolików. Czy jest tam duży ruch i konieczna będzie rezerwacja, nie wiem.
          • magdajeden Re: Ogłoszenie 26.08.05, 10:57
            w życiu nie widziałam tam ruchu. ale może nie bywałam wieczorami.
            to ja chętnie się stawię w tej MOzaice - ale nowi lączcie się!big_grin
            • white.falcon Re: Ogłoszenie 26.08.05, 19:10
              Byłam kiedyś w Mozaice. Zaniosło mnie tam przy okazji wizytacji Znajomego,
              który przyjechał na szkolenie i od lat go nie widziałam. Najpierw siedzieliśmy
              i gadaliśmy o starych dobrych czasach w jednej knajpie, potem w drugiej, potem
              w trzeciej. I tak powolutku co jakiś czas leźliśmy Puławską w górę, no i w
              pewnym momencie doleźliśmy do "Mozaiki". Weszliśmy, wpuścili nas, choć byliśmy
              już po kilku piwach, posiedzieliśmy i zostaliśmy kulturalnie obsłużeni, a dalej
              knajp nam zabrakło i Znajomy pojechał do hotelu, a ja pojechałam do domu.
              Taksówkami jechaliśmy, bo tyle mieliśmy rozumu, by nie narażać się, jadąc
              transportem miejskim. A następnego dnia tak mnie łeb bolał, że myślałam, że
              umrę.

Wnioski:
              1) Knajpa porządna, tylko trzeba będzie uprzedzić kelnerów, ze my tylko bawimy
              się i nic im nie poniszczymy.
              2) Ceny są umiarkowane.
              3) Dojazd dobry (autobusy i tramwaje, które jadą w kierunku Woronicza i na
              Służewiec).
              4) Pomyślicie chyba, że Falconik jest pijak i alkoholik. sad Pozory mylą, ale
              to wydarzenie zapamiętałam właśnie dlatego, że takiego doświadczenia
              alkoholowego nie zapomina się tak łatwo.

Pozdrawiam. smile
              Falconetta
              • marrtawu Re: Ogłoszenie 26.08.05, 19:32
                To ja jeszcze beg o namiar dokladniejszy, gdzie ten nr 53 jest, bo nie moge
                skojarzyc i proponuje nowicjuszom umowic sie kwadrans wczesniej i szybciutko
                zintegrowac, zanim kolejno zrobimy z siebie posmiewiskobig_grinD Co na to reszta?
                • white.falcon Re: Ogłoszenie 26.08.05, 20:36
                  Jest to bodajże przystanek "Morskie Oko", a cafe widać - "siedzi" w takiej
                  wnęce. Jak staniesz nosem w kierunku Służewca po tym, jak wysiądziesz z
                  tramwaju lub autobusu, to zerknij na lewo i chyżo pomykaj na przejście dla
                  pieszych i idąc w kierunku Służewca (parę kroków) utkniesz na parkingu, gdzie
                  miotał się Pierzaczek i "Mozaikę" trudno przegapić. Sprawdzę nazwę przystanku w
                  poniedziałek, bo przejeżdżam obok codziennie.
                • bumbecki Re: Ogłoszenie 26.08.05, 21:05
                  qrcze, czemu wy się nas tak (tzn straszych stażem) boicie ??? naprawdę takie
                  okropne jesteśmy ????
                  • asia.sthm Re: Ogłoszenie 26.08.05, 21:25
                    Harpie Harpie Harpie Harpie..
                    najharpniejsze harpie i juz
                    powtarzam: hi hi hi
                    • stara.gropa Re: Ogłoszenie 30.08.05, 11:30
                      To nasze nowe motto TWCh.
                • magdajeden Re: Ogłoszenie 27.08.05, 00:59
                  jestem za kwadransem w porywach do 20 minut wink
                  a to jest prawie vis a vis madalińskiego (tam jest szpital położniczy) i przy
                  budyneczku przypominającym rogatki. mieści się w ciągu budynków trochę
                  odsuniętych od Puławskiej - nie sposób przeoczyć bo to chyba jedyny taki ciąg.
                  a i jadąc z centrum jest po lewej stronie.
                  • marrtawu Re: Ogłoszenie 27.08.05, 15:24
                    Bardzo merci za wskazowki. To moze spotkamy sie wlasnie na przystanku Morskie
                    Oko, czy jakkolwiek on sie nazywa? Cos rozpoznawczego przykleimy sobie na czole?
                    • magdajeden Re: Ogłoszenie 27.08.05, 18:25
                      ale ja nie wiem gdzie ten przystanek, ja bede samochodem.
                      może napisze po cichu jakim i bede stała i trąbiła pod Mozaiką. hmm, tylko
                      istnieje ryzyko że potem mnie nie wpuszczą wink
                      • asia.sthm Re: Ogłoszenie 27.08.05, 19:14
                        Stan i trab ile pary w klaksonie i wola boska - albo wpuszcza albo wywala.
                        Najwyzej spotkanie odbedzie sie na parkingu
                        zazdroszcze wam i dlatego tak wrednie gadam.
                        smile
                        • magdajeden Re: Ogłoszenie 27.08.05, 19:39
                          byle zdjęcia nia sztywno nie zrobili i podpisu nie wstawili "tych klientów nie
                          obsługujemy"
                          big_grin
                          • goonia Re: Ogłoszenie 28.08.05, 02:22
                            Jestem za a nawet przeciw. Okolic nie znam wcale, za to umiem sie poslugiwac
                            taksowkasmile Chetnie stawie sie wczesniej o ile komunikacja przed taksowkowa
                            dopisze, bo niestety ze wsi bede najprawdopodobniej jechac. Z dobrych
                            wiadomosci internet bede miala na co dzien, wiec bede na biezaco. Co do znakow
                            rozpoznawczych to dobry pomysl, moze sie zdarzyc, ze sie na tym przystanku
                            jednak nie poznamy.
                            • bumbecki Re: Ogłoszenie 28.08.05, 11:09
                              znak rozpoznawczy - wszystko czerwone - wypaliła za pierwszym razem to i teraz
                              poskutkuje smile))

pozdrawiam porannie smile
                              • edeka5 Re: Ogłoszenie 28.08.05, 11:31
                                Tak jest. Obiecuję czerwoną bluzkę.
                                Podrzuciłam też do góry zdjęcia ze spotkań w Szpulce i "śladami JCh" jako pomoc w rozpoznaniu uczestników tych spotkań:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=16505671&v=2&s=0
                            • marrtawu Re: Ogłoszenie 28.08.05, 11:35
                              No to moze spotkanie na rogu dwoch ulic w takim razie, o 18.40? Wszystko
                              czerwone u mnie akurat odpada, bo nie posiadam takowej garderoby w nadmiarze,
                              ale skoro net jest na biezaco, to jak sie dzien wczesniej zorientujemy co od
                              pogody, to na pewno jakos tam sie uprzedzimy co do ubranek. Czekam na odzew!
                              • magdajeden Re: Ogłoszenie 28.08.05, 11:45
                                jestem za! najbliży Mozaice róg po tej samej stronie Puławskiej. to chyba nie
                                jest madalińskiego tylko dworkowa.
                                • marrtawu Re: Ogłoszenie 28.08.05, 12:18
                                  Gud, gud, gud, ekselent, jak zawsze mowi moja hostkasmile Zatem reszte nowicjuszy
                                  zapraszamy na spotkanie na rogu, hehe. Nie moge sie doczekac, zrobilabym sobie
                                  nawet nowa linijke, ale nie potrafiesmile Ino smetnie, ze Szefowej nie bedzie i
                                  jeszcze tej jednej takiej, co mi tu caly czas lapka dzielnie machala przez
                                  morze cale dwa miesiace...
                                  • white.falcon Re: Ogłoszenie 28.08.05, 19:58
                                    He, he. Ja pamietam, jak przed pierwszym spotkaniem w "Szpulce" kręciłam się
                                    przed wejściem i kręcił się jakiś facet w czerwonym szaliku. Ja do
                                    niego: "szkorbut, szkorbut", a on popatrzył na mnie jak na dopust Boży i czym
                                    prędzej zwiał. Jeszcze się oglądał, czy za nim nie lecę. Nie rzucajcie się
                                    zatem odrazu na przechodniów w czymś czerwonym, tylko rozważcie, czy ten ktoś
                                    też nie patrzy na Was, wątpiąc, czy Wy - to Wy, czy wręcz odwrotnie. A to potem
                                    w gazetach będą pisać o napastowaniu przechodniów na Puławskiej przez szpiegów -
                                    terrorystów (to modne ostatnio). wink
                                  • asia.sthm Re: Ogłoszenie 29.08.05, 10:53

marrtawu napisała:

> jeszcze tej jednej takiej, co mi tu caly czas lapka dzielnie machala przez
                                    > morze cale dwa miesiace...
                                    No faktycznie, namachalam sie az odsapnac musze smile
                                    Nadal bede machac, a ty sie nic a nic nie martw, w tej Mozaice jest moj duch.
                                    Spedzilam tam pol pierwszej mlodosci smile
                                    Jak wam ktos buuu powie albo cichcem cos rozleje to bedzie wlasnie moj duch.
    • groha Re: Zebranie wrześniowe 28.08.05, 23:09
      Jezu... Nie, ja już nie mogę tego czytać. To jest po prostu pastwienie się nas
      biednymi istotami, które nie będą na spotkaniu. To gorsze niż lizanie lodów
      przez szybę. Okrutnice! Ale i tak będę trzymała kciuki za te trzęsące się ze
      strachu nowicjuszki, bo mam dobre sercesmile)
      • g0p0s Re: Zebranie wrześniowe 30.08.05, 10:07
        Ta szyba się przesuwa. Wprawdzie całkiem sporo trzeba ją przesunąć, ale jednak
        się da. Jeżeli plusy spotkania nie przesłaniają minusów, to może coś dopisać do
        plusów? Zakupy, zwiedzanie, odwiedziny znajomych?
      • m_magmali Re: Zebranie wrześniowe 31.08.05, 21:27
        O rany, no w pełni się zgadzam ze zdaniem powyżej wygłoszonym!!!
        Aż się jeszcze bardziej postaram plany zmienić i tak wszystko ustawić, co by na
        spotkanie jednak przybyć. Ha, a co!
        Uaa, ale by było fajnie...
        • goonia Re: Zebranie wrześniowe 03.09.05, 00:00
          Pogubiona nieco jestem, mam nadzieje przed 9IX doczytac dokladnie czy to rog
          czy przystanek i po ktorej stronie, czerwonego nie nosze ale moge robic glupie
          miny. Pozdrowionka.
          Ps. Juz dzisiaj lecesmile)
          • magdajeden Re: Zebranie wrześniowe 03.09.05, 00:19
            to ja poproszę kogoś bardziej zdyscyplinowanego o wyznaczenie miejsca i czasu
            akcji. chętnie sie dostosuję
    • white.falcon Czy mogę? - Pilne :-) 05.09.05, 23:10
      Czy mogę na spotkanie przyprowadzić koleżankę, która też czytuje pasjami utwory
      Guruy ale nie ma netu i dlatego jej tu nie ma w "widzie pisanym"? Przyjeżdża do
      mnie w piątek z rana z Kielcowa i mam do wyboru - albo z Nią przyjść, albo
      opuścić spotkanko. I co Wy na to?

Nie ukrywam, że liczę na szybki termin podjęcia decyzji, bo jak zaczniecie
      dyskutować, to się przestraszę. wink
      • magdajeden Re: Czy mogę? - Pilne :-) 05.09.05, 23:17
        ja tam się nie wypowiadam ale im więcej tym lepiej wink
      • bumbecki Re: Czy mogę? - Pilne :-) 06.09.05, 09:06
        bez dyskusji - weź ze sobą !!!
        smile
      • g0p0s Re: Czy mogę? - Pilne :-) 06.09.05, 13:00
        Mozaika to pojemny lokal. Przyprowadź kogo uważaz za stosowne.
        • marrtawu Nowicjusze 06.09.05, 13:57
          To moze ostatecznie spotkajmy sie przed wejsciem do Terranowy, przynajmniej
          jesli ktos przyjdzie wczesniej, bedzie mial gdzie dreptac miedzy stojakami i
          nie umrze z nudow ani nie stchorzysmile
          • magdajeden Re: Nowicjusze 06.09.05, 14:28
            ja będę (98%)o której? 15 minut wcześniej? 20? a o której to całe spotkanie bo
            jakoś mi już umknęło a nie chce mi się przekopywać?
            • edyta95 Re: Nowicjusze 06.09.05, 14:36
              punktualność nie jest naszą zaletą, tak sobie to piszę
              pozdrowionka
            • g0p0s Re: Nowicjusze 06.09.05, 15:56
              magdajeden napisała:
              > a o której to całe spotkanie bo
              > jakoś mi już umknęło a nie chce mi się przekopywać?

O 19. Proszę.
              • white.falcon Przystanek "Dworkowa" 06.09.05, 17:13
                A przystanek nazywa się "Dworkowa" - sprawdziłam. smile
              • magdajeden Re: Nowicjusze 06.09.05, 22:19
                dziękuję.
                • goonia Re: Nowicjusze 07.09.05, 00:08
                  Co to jest Terranowa?
                  I tez prosze o 19.00, bo mam daleko do domu i nie bede mogla dlugo zostac.
                  Chyba zamiast czerwonego przyniose ksiazke i bede nia machacsmile
                  • white.falcon Re: Nowicjusze 07.09.05, 00:28
                    Terranova to taki sklep z odzieżą - napis powinnaś dostrzec (tam teraz są
                    przeceny, informują o tym plakaty w jego witryniach - tło takie pomarańczowe i
                    napisy "od 9.00 do 39 bodajże PLN"). Jest to wolnostojący szary parterowy
                    budyneczek typu baraczek socrealizmu. Obok ma doczepiony butik z droższą
                    odzieżą. Stoi na dość wolnej, jak na ul. Puławską, niezabudowanej przestrzeni,
                    a za nim - lekko na ukos jest ogromniasty blok z wielkiej płyty.

Czy mi opis sie udał? Zobaczymy...
                    • marrtawu Re: Nowicjusze 07.09.05, 01:10
                      Takie przeceny? To na bank będę wcześniejbig_grin Widzicie, mam już polskie znaki...
                      • white.falcon Re: Nowicjusze 07.09.05, 22:19
                        Byłam, obejrzałam i kupiłam parę ciuchów (w tym bluzkę za 7 PLN - ciekawa
                        jestem, co z niej po praniu zostanie): białe portki za 9 PLN, bluzeczki - sztuk
                        trzy - za 9 PLN. Sporo tam odzieży, w której chyba na bal przebierańców tylko
                        można iść, ale, jak pogrzebać, to można coś wygrzebać.

Tak na moje oko - parę rzeczy nadawałoby sie do inscenizacji sytuacji,
                        opisanych w książkach Guruy. smile
                        • marrtawu Re: Nowicjusze 07.09.05, 23:32
                          Skoro inni mogą, to ja teżsmile Pojawię się pod rzeczoną Terranovą z koleżanką,
                          również pasjonatką, aczkolwiek nie zaglądającą (na razie!!!) na nasze forum.
                          Przypuszczam, że będzie jedyną osobą, do której nie będę zwracać się po nickusmile
                          • magdajeden Re: Nowicjusze 08.09.05, 00:19
                            no ładnie sad to wy przyprowadzicie sobie wsparcie a ja jak ta noga stołowa?sad
                            nie bawie się tak! co to za samopomoc z supportem za plecami, ehhh
                            • g0p0s Re: Nowicjusze 08.09.05, 09:55
                              Don't panic, be happy!
                              PS. Prezentów wystarczy.
                              • anchan Re: Nowicjusze 08.09.05, 10:09
                                To może i ja dołączę. Czy jest jakaś górna granica wieku?
                                • asia.sthm Re: Nowicjusze 08.09.05, 10:35
                                  Wiek naszej Guruy + pi razy oko jakies 25 lat.
                                  Potem zaczynaja sie czepiac i nie chca serwowac piwa.
                                  smile
                                  • white.falcon Re: Nowicjusze 08.09.05, 10:51
                                    No nie strasz. wink Tylko wraz z kuflem piwa podają szklaneczkę z wodą... na
                                    sztuczną szczękę. Przeiwdujący są, bo rzeczywiście ze śmiechu może wypaść. wink
                              • magdajeden Re: Nowicjusze 08.09.05, 12:34
                                prezenty to się rozumie samo przez się, ale co się stresu na łykam (wdycham?)
                                to moje sad

a jakie te prezenty? duże??
                                • g0p0s Re: Nowicjusze 08.09.05, 13:03
                                  Spokój, tylko spokój! Są na świecie tacy, co to przeżyli.
                                  Niespodzianka.
                                  Transport bagażowy nie będzie potrzebny smile))
                                  • marrtawu Re: Nowicjusze 08.09.05, 20:08
                                    Jednakowoż, nie podajesz szczegółów co do ich stanu fizyczno-psychicznego... Ja
                                    się boję jak ho-ho, ale i strrrrrasznie już nakręcona jestem! Wszak wybieram
                                    się od czerwca. Biorę aparat!
                                    • magdajeden Re: Nowicjusze 08.09.05, 22:41
                                      zaczynam się wahać....
                                      wahu wahu wahu.....
                                      • marrtawu Re: Nowicjusze 08.09.05, 22:58
                                        Nie rób mi tego.
                                        • white.falcon Re: Nowicjusze 08.09.05, 23:51
                                          Przestańcie, proszę. My nie jesteśmy straszne. Może Was pocieszy, że mnie chyba
                                          zlinczują, bo na długo przepadłam. Zbiorę bury (a może mi się upiecze?), a Was
                                          już straszyć nie będą. smile
                                          • edeka5 Re: Nowicjusze 09.09.05, 00:15
                                            white.falcon napisała:

> mnie chyba zlinczują, bo na długo przepadłam.

Akurat !!! Toż my się cieszymy, że się odnalazłaś smile))
                                            Będziesz robiła za córę marnotrawną.
                                        • magdajeden Re: Nowicjusze 09.09.05, 10:51
                                          wah.

to jest niezależne ode mnie wink hłehłe, będę! chyba, że jakaś katastrofa
                                          nastąpi wink
                                          • g0p0s Re: Nowicjusze 09.09.05, 11:00
                                            Jedyna słuszna decyzja.
                                            • magdajeden Re: Nowicjusze 09.09.05, 15:45
                                              te prezenty......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka