g0p0s 20.03.06, 12:20 ... się podobno rozpoczyna. Bez komentarza. Topimy? www.spbarwaldsr.iap.pl/konkurs/marzanna.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g0p0s Re: Wiosna dziś... 20.03.06, 12:34 Marrtawu niech strepanuje pokrywę lodową Można też zgodnie z opisem spalić. Będzie materiał na ognisko, zwłaszcza że wiosna ma się rozpocząć po 19:00. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosenna pieśń radości 20.03.06, 12:38 Idzie sobie wiosna słychać świergot ptaka ładna ta piosenka tylko głupia taka. Już przyleciał bocian i w kałuży dłubie mi to nie przeszkadza dalej będzie głupiej. A a a a już jest wiosna A a a a dłuższe dnie A a a a kwiaty rosną A a a a głupie, nie? Słońce raźniej świeci dym się w polu snuje - zupełnie bez sensu ale sie rymuje. Budzi się przyroda już zielono wszędzie bać się nie ma czego - znowu refren będzie. A a a a już jest wiosna... Rozmarzają rzeki płynie kra do morza - zwrotka nienajgorsza tylko rymu nie ma. Drzewa mają pączki w jajkach są pisklęta przyroda jak zwrotka - niedorozwinięta. Wiosna jest po zimie w myśl ludowych przysłów ja już zdrowia nie mam do tych idiotyzmów. Kończy się piosenka śniegu nie ma prawie. Pisać głupie teksty nawet ja potrafię! Tak kiedyś witał wiosnę Władek Sikora z kabaretu "Potem") Powitajmy ją równie ciepło) Odpowiedz Link
daria_nowak Re: Wiosna dziś... 20.03.06, 12:39 Chyba się), bo marzanny nie ma gdzie Chyba, ze zaatakujemy jeziorko na Polach Mokotowskich, "przedarłszy" się pierwej przez zwały lodowego sniegu) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosna dziś... 20.03.06, 12:42 Mam parę pomysłów na pierwowzór maszkary, ale po pierwsze tu nie wolno o polityce a po drugie dwie identyczne kukły ? I nie cieszcie sie tak naiwnie! Wiosna i lato w tym roku będą przypominać listopad. Już to raz mówiłem a wy dalej swoje! Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 20.03.06, 12:47 A czy moczenie owej Marzanny w innym akwenie, niż otwarty, się liczy? Mam dużą wannę, mogę zołzę utopić. Ale nie dam głowy, czy popłynie prosto do morza... Odpowiedz Link
groha Re: Dla naszych panów:) 20.03.06, 13:28 Z okazji wiosny. Dla tych, co nie wierzą w jej nadejście też MARZENIA WIOSENNE (w tle "Marzenie" Schumana) O czym marzy co roku wiosną Pan stworzenia, postępu chorąży? Jakie w nim dylematy rosną, Co nurtuje go? Co go drąży? Czy kariera mu widzi się wielka W dyplomacji, że jest konsulem W szapoklaku, fraku i szelkach, Że angielski zna, i że wogóle...? Czy też duma że jest naukowcem Co wynalazł gazowy skobel Albo z krową skrzyżował owcę, I ktoś dzwoni: - Hallo! Tu Nobel! Może sobie w myślach przedstawia Że się wybił, że obniżył koszta, Lub że dostał Nagrodę Wrocławia Za sam wygląd i za całokształt? Że jest bardzo znanym chirurgiem Ma nóż, kleszcze i inne kawałki I że jedzie własnym wartburgiem Ministrowi wyrżnąć migdałki? Albo może że Samosierra, Że kartacze stadami, jak ptaki, A on, prawdaż, jako generał, A on, prawdaż: - Za mną, chłopaki! Czy rakieta ewewntualnie, Gra orkiestra, w słońcu kosmodrom, Ktoś przemawia doń pryncypialnie Ciut od rzeczy, żeśwa nad Odrą? Względnie saloon, banda przy barze, A barmana właśnie zabito, A on wchodzi, i patrzy im w twarze A w kaburze ma taaaakie kopyto... Gdy zapytać, to każdy opowie Jakieś szczytne-ambitne łamańce, Ale mówiąc między nami, panowie, To na wiosnę każdy marzy o Mańce... Andrzej Waligórski) Odpowiedz Link
groha Re: Przyszła... 20.03.06, 20:01 Naplotkowała sosna, że już się zbliża wiosna. Kret skrzywił się ponuro: Przyjedzie pewno furą. Jeż się najeżył srodze: Raczej na hulajnodze. Wąż syknął: Ja nie wierzę, przyjedzie na rowerze. Kos gwizdnął: Wiem coś o tym, przyleci samolotem. Skąd znowu – rzekła sroka- Ja z niej nie spuszczam oka I w zeszłym roku w maju, widziałam ją w tramwaju. Nieprawda, wiosna zwykle przyjeżdża motocyklem! A ja wam tu dowiodę, że właśnie samochodem. Nieprawda, bo w karecie! W karecie? Cóż pan plecie? Oświadczyć mogę krótko, że płynie własną łódką. A wiosna przyszła pieszo, już kwiaty za nią śpieszą, Już trawy przed nią rosną i szumią: WITAJ WIOSNO! Chyba faktycznie jest, bo mnie wzięło na wierszyki) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Przyszła... 21.03.06, 10:33 Pocztą Polską została wysłana. Mamy trochę czasu aby się przygotować. Może też nie dojść, tak jak inne przesyłki. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Przyszła... 22.03.06, 12:49 No i co ? gdzie ta wiosna? JAK SIE NIE POJAWI DO SOBOTY TO MNIE JASNY SZLAG NA MIEJSCU TRAFI I NIE ODPOWIADAM ZA SIEBIE. I NIECH NIKT MI NIE STAJE NA DRODZE BO SIE ZROBI DUZO TEMATOW DO KRYMINAŁÓW !!! a swoją drogą reklamy kłamią, Persen wcale nie uspokaja. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mariurzka Re: Przyszła... 22.03.06, 12:59 No to ja cię Krzysiu chyba dobiję... Siedzę sobie w pracy, patrzę przez okno i cóż widzę? Przepiękną śnieżną kurzawę... Momentami świata nie widać. PIĘKNA WIOSNA, NIE MA CO!!!! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Przyszła... 22.03.06, 13:01 Po trzech dniach można zgłosić zaginięcie. Wypada w piątek. Rysopis będzie potrzebny, może jakieś zdjęcie. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Przyszła... 22.03.06, 13:04 no co wy. Rano jak stałam na przystanku to ptaszki pitoliły i słonko świeciło. No to chyba przyszła Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 14:45 Pewnie, że przyszła. Wprawdzie aktualnie u mnie znowu pada śnieg, ale wczoraj spotkałam jej prawdziwego zwiastuna. Właśnie opowiedziałam o tym we właściwym wątku, dedykując tę historię wszystkim wątpiącym Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 15:15 U mnie tez wlasnie dopadowywa..i zawiewa z boku, a fuj jak bialo Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 19:28 Grohus, historia milosci tego mlodzienca musi, no musi nam byc dostarczona twoim zgrabnym piorem ....no! Wyczujesz wszystko na polpietrze, po jego oczach poznasz , w razie czego podpytasz )) Ja, z braku objawow wiosny na zewnatrz, urzadzilam sobie mala wiosne w kuchni przy garach. Dwie pelne garscie koperku do zupy i pachnie latem od razu. Koperek lepszy niz maciejka, no mowie wam. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 22:51 asia.sthm napisała: > Koperek lepszy niz maciejka, no mowie wam. Asiu, popieram! Z koperkiem zawsze lato w kuchni. Znaczy - koperkowe teściowe my obiedwie) Zakochanego osiłka obiecuję mieć na oku. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 15:19 Idzie, idzie wiosna z dala, słońce z góry.... (proszę sobie zrymować) żaba ..... w wodzie moczy (wiecie, co moczy), *^)&** (wyraz pięcioliterowy), jaki świat uroczy!! Wole pełny tekst, ale tu mi jakoś niezręcznie Odpowiedz Link
felis2 Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 17:07 Mam głupie koty i wiosny spodziewałam sie od jakichś trzech tygodni. Tak jakoś wtedy sierściuchy zwiększyły ilość futra zostawianego po kątach i wszędzie gdziekolwiek wlazły. Następnie zażyczyły sobie spacerów - zimą (oficjalną) ograniczały je do spojrzenia przez otwarty balkon. Następnie kolejny koci idiota przylazł odgrywać sceny balkonowe. Ewidentnie miłość platoniczna, bo moje panienki odkobiecone. Wniosek1: koty tez chcą wiosny. Wniosek2: ze zwierzęcym instynktem są jeszcze bardziej do tyłu niż ludzie. Wniosek3: wiosna powinna przyjść, żeby zwierzątkom wstydu nie robić Odpowiedz Link
marrtawu Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 23:13 Futro mojego psa zmienia się tak: Oho! Dni są dłuższe. Będzie wiosna. Cieńsze futro. Oho. Miałą być wiosna. Wciąż biegam po lodzie. Grubsze futro. Bez przesady, już marzec. Cieńsze futro. W marcu jak w garncu - grubsze futro... Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 22.03.06, 23:21 Marto, wychodzi na to, że Twój pies szybciej zmienia futra, niż ś.p. pani Onassis) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosna dziś... 23.03.06, 10:36 Słoneczko dzisiaj późno wstało I w takim bardzo złym humorze I świecić też mu sie nie chciało I mówi że zimno na dwooooorzeeeeee la la lalala Słoneczko nasze rozchmurz buzie Bo nie do twarzy ci w tej chmurze Słoneczko nasze rozchmurz sie Spacerować z tobą będzie lżeeeeeeeeej sia la lalalala upma upma rym cym cym Odpowiedz Link
marrtawu Re: Wiosna dziś... 23.03.06, 14:26 Krzysiek, bardzo mnie podbudowałeś tą dawno zapomnianą pieśnią U mnie wiosna jest, mimo mrozku. Coś mi ćwierka i jasno wreszcie jest, szmata za oknem poszła precz. Hurrrra! Tylko nie pisz więcej, że słońce świeci za bardzo, ok? Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 23.03.06, 14:39 Widziałam ją! Zakwitła pękiem przebiśniegów pod drzewkiem. Delikatnie dotknęłam paluszkiem - prawdziwe! Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Wiosna dziś... 23.03.06, 14:49 A czemuż to Szanowne Koleżeństwo nie wierzy w słowo pisane. Dotknąć musi, niedowiarczyni. W Krakowie słonko ładne, ale wietrzyk wieje i zimno. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 23.03.06, 15:14 No, musiała dotknąć, bo aż nie wierzyła swoim, zazimionym do cna, oczom A słoneczko też widzę i też nie mogę się nadziwić, że chce mu się świecić, choć tak zimno na dworze. Obudziło się pod wpływem Krzysiowej piosenki, nie może być inaczej Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Wiosna dziś... 24.03.06, 08:31 Zaczynam się zastanawiać, czy nie zacząć już czekać na lato. Może to pewniejsze niż ta wiosna na papierze. Tak mi się już marzy ciepełko. Co z tego słoneczko nawet ładnie świeci, jak jest zimno. Musiałam dzisiaj znowu ubrać czapeczkę, jak rano wychodziłam do pracy, to na termotetrze było -8. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wiosna dziś... 23.03.06, 15:23 W charakterze przebiśniegów, to głównie występują, hm, produkty przemiany materii pewnych popularnych zwierzątek domowych. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 24.03.06, 14:57 Wszystkim spragnionym prawdziwej wiosny, z życzeniami miłego weekendu Jeszcze chwilka i u nas też będzie tak pięknie: www.ga.com.pl/wiosna.htm Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 30.03.06, 15:18 No, dziś, to już ona, ta wiosna, jest naprawdę. Pytanie z dziedziny drażliwych oraz tych, o podwyższonym ryzyku: czy umyliście już okna po zimie? Dobra, dobra, już milknę. Idę myć swoje, bo świata przez nie nie widać. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Wiosna dziś... 30.03.06, 15:56 Zasłonki na okno i sprawa z głowy. Wychodzęo 6.30, wracam około 19 jak dobrze idzie. Na cholerę myc okna ? Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosna dziś... 30.03.06, 16:08 kotom jakoś brudne okna nie przeszkadzają ) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Wiosna dziś... 30.03.06, 17:48 Umyję, umyje... Jutro. Dzisiaj mi się nie chce. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 30.03.06, 19:54 Doszłam do tego samego wniosku Zamiast za okna, wzięłam się za porządkowanie gazet. Jeszcze nic nie wyrzuciłam, za to siedzę i nie mogę się nadziwić, jakim cudem, jeszcze tyle do czytania w tych dawno przeczytanych gazetach Odpowiedz Link
vivictoria Re: Wiosna dziś... 30.03.06, 20:21 Nie myję okien!!!! Jak ktoś się spóźnia, niech się obejdzie!!! Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 09:15 w sptawie wiosny to zaczalem od mycia kafelek w lazience, nastepnie wysprzatalem cala kuchnie od mycia podlogi szczoteczka po skrobanie piekarnika, kolejnym krokiem bylo umycie okien wraz z rozkrecaniem skrzydel bo to takie zabytkowe jeszcze a na deser wypralem wykladzine w pokoju. Szczerze powiem ze teraz wyglada gorzej niz przed zabiegiem, poprawie w sobote a jak to nic nie da to wezwe ekipe. a wieczorem przy telewizorku wyprasowalem 10 zmian poscieli ps. wiosna ma w nosie moje porzadki, prymulki z Geanta zdechly w 2 dni a mialy wode! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 10:18 na miejscu wiosny też bym się obraziła i kwiatki Ci wykończyła. Wiosna to kobieta, a kobieta nie lubi jak ją ktoś woła: chodz tu taka i owaka. Zapamiętała sobie. Musisz ją teraz przekupić czymś wiecej niż sprzątaniem i kwiatkiem z supermarketu. No trzeba drzewo posadzić przynajmniej Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 10:58 wiecie co? 10 cm swiezego sniegu nam dopadalo i jeszcze pada. Okien do wrzesnia nie umyje, protestuje i sie obrazilam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:09 A u nas już krokusy i przebiśniegi kwitną. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:33 Przebisniegi tez mam pod tym cholernym, swiezusienkim, dzisiejszym sniegiem. fuj jak tu brzydko Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:35 To wsiadaj w samolot i przylatuj do nas. Śniegu już ani widu, ani słychu. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:45 Oj jak chetnie bym sie przeleciala popatrzec jak wam wiosna dokazuje. Ech, zycie )) Odpowiedz Link
stara.gropa Liberum veto! 31.03.06, 11:07 W imieniu kobiet i wiosny protestuję! Jakby ktoś przyszedł i wysprzątał mi całe mieszkane, łącznie z myciem okien, to wcale bym się nie obraziła Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:30 tej wiosnie to sie nie przewraca? wysprzatane mieszkanie i kwiatki to malo? a co jeszcze? futro? wycieczke? brylant jakis? jak mnie wkurzy to do lata bedzie siedziec w kuchni i donosic mi piwo przed TV! niech wiec wybiera! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:35 Krzysiu ,widze ze masz taki humor dzis jak ja. Buntownik ze 100-ma powodami. Ja bym dzis chetnie walcem pojezdzila. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 11:45 u mnie wyznaczkiem dobrego humoru jest jeśli doprowadze do placzu tylko dwie urzedniczki. W stanach humoru zlego trup sciele sie gesto Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 12:34 Masz walec czy jakims innym sposobem te trupy? Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 12:40 O matko kochana, ależ marudne towarzystwo się tu dzisiaj zebrało Mnie tam nic nie rusza. Patrzę: leje, że świata nie widać. Patrzę ponownie: leje jeszcze bardziej. W domu lekkie pobojowisko po nieudanych początkach wczorajszego sprzątania, pod oknem krajobraz po bitwie: zamiast trawnika - rozdyźdane kołami ciężarówek błoto, betonowy gruz i hałdy ziemi, czyli zaplecze długoterminowych robót drogowych. Wraz z wykonawcą sztuk jeden, w ślicznej, pomarańczowej kamizeleczce. A ja sobie mruczę pod nosem "Jaki śmieszny jesteś pod oknem" i nawet nie chce mi się nikogo opierniczać. Chodząca łagodność dzisiaj jestem. A prymulki, drogi Krzyśku, to najczęściej zdychają od nadmiaru wody. One strasznie nie lubią mokrych głów, dlatego nie podlewa im się ziemi, tylko dolewa wodę na podstawkę. Ale na pocieszenie powiem, że mnie też nie udało się nigdy uratować żadnego kwiatka z roślinnego lagru, czyli z supermarketu. One są skazane na krótki żywot, niestety. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 13:02 Sprzedawać kwiatki długożyjące to kiepski interes. A tak, to może klient przyleci po następny. U mnie jeszcze nie leje, ale pewnie zaraz będzie. Dotychczas po definitywnym stopnieniu śniegu miasto było sprzątane. Teraz tego jakoś nie widć. Wiosna zaskoczyła sprzątaczy? Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 13:18 Sprzątacze pewnie liczą na to, że zima może jeszcze wrócić, więc co się będą śpieszyć. Zresztą, sprzątanie, to robota głupiego, bo te ludzie wciąż brudzo i brudzo) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 14:04 W zasadzie to ja też na to liczę Uzupełniłem zapas mediów do mycia szyb. Pierwszy krak zrobiony. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 14:57 g0p0s napisał: > W zasadzie to ja też na to liczę > Uzupełniłem zapas mediów do mycia szyb. Pierwszy krak zrobiony. To zwykłe akcesoria, typu płyn w psikaczu plus papierowe ręczniki, już Ci nie wystarczą?) Rozumiem, że robota paskudna, ale żeby zaraz wołać media i robić wokół niej szum, to chyba przesada)) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 15:13 Przydałoby się medium wywołujące ducha pracowitości Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 15:32 g0p0s napisał: > Przydałoby się medium wywołujące ducha pracowitości Jestem skłonna zgodzić się nawet na ducha byłej sprzątaczki, byle wracała na noc w zaświaty, bo nie lubię, jak mi się coś po ciemku tłucze po mieszkaniu) Odpowiedz Link
bumbecki Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 13:57 a ja codziennie tabuny sprzątaczy widzę, i rano i popołudniu... Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 31.03.06, 14:14 Czy widzicie to, co ja w reklamie nad forum? Padający śnieg! Jednak złośliwość ludzka nie zna granic... Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 05.04.06, 13:32 Im bardziej pada śnieg, bim-bom Im bardziej prószy śnieg, bim-bom Tym bardziej sypie śnieg, bim-bom Jak biały puch z poduszki. I nie wie zwierz, ni człek, bim-bom Choć żyłby cały wiek, bim-bom Kiedy tak pada śnieg, bim-bom Jak marzną mi paluszki. Pisane dn. 5 kwietnia, zmarzniętymi paluszkami, z prószącym śniegiem za oknem. Bim-bom Odpowiedz Link
g0p0s Re: Wiosna dziś... 14.04.06, 12:09 ...kołysze. Rano ulewa (gdzie niegdzie ponoć z gradem) i ciemnica, teraz słońce i barankowe chmury sobie po nim latają. Zimnawo. Odpowiedz Link
groha Re: Wiosna dziś... 14.04.06, 13:17 Zimnawo, niestety. Nie pada, ale za to łeb chce urwać. Czyli wieje (w oryginale: piździ, ale ja się tak brzydko nie wyrażam), jak w Kielcach na dworcu Odpowiedz Link