Dodaj do ulubionych

Ostry protest!

15.07.06, 09:23

Ja ostro protestuję przeciwko tej ciszy weekendowej. Nie dość, że wylegujecie się do południa /już po 9-tej a wszyscy śpią/ to jeszcze potem dwa dni cisza w eterze. Tak dalej być nie może. Musi się wreszcie skończyć to lenistwo. Cały kraj i zagranica na nas patrzą!
Urzędnicy do biur, pisarze do piór a forumowicze do klawiatur!
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Ostry protest! 15.07.06, 10:46
      przyznaję bez bicia - byczyłam się w łóżku do prawie 9 rano. Ale wczoraj mąż
      wrócił po tygodniowej nieobecności i długo razem siedzieliśmy. Więc chyba
      jestem usprawiedliwiona?... smile
      • dorka_31 Re: Ostry protest! 15.07.06, 11:20
        A ja się po prostu lubię pobyczyć, ot co! smile))

Poza tym, w weekend często nadrabia się zaległości z tygodnia - rodzinne,
        spacerowe i inne. Dziś pogoda taka ładna to może ludzi sprzed komputerów
        odegnało. Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Żyrardowie jest dziś bardzo
        wiertrznie. Słonko swieci, ale wiaterek taki orzeźwiający. Idealna pogoda! Do
        tego przed chwilą odebrałam maila od kleżanki z USA, że u niej ma być 43
        stopnie gorąca! A my narzekaliśmy, że u nas upały....
        Chyba wezmę psicę i też pójdę gdzieś na spacer smile)
    • the_dzidka Re: Ostry protest! 15.07.06, 12:20
      Litości, harowałam rzy dni na delegacji, wczoraj wróciłam, a teraz chciałabym
      iść poczytać "Boczne Drogi"...
    • groha Re: Ostry protest! 15.07.06, 12:27
      lylika napisała:
      < Urzędnicy do biur, pisarze do piór a forumowicze do klawiatur!

Ro-bot-ni-cy do fa-bryk! Stu-den-ci na stu-dia! Rę-ce precz...!
      Zaraz, od czego to było: ... od kolei? ...od kolegi?
      Wsio rawno, pokrzyczelim w słusznej sprawie, możemy sobie odpocząć wink)
      Jeju, mojeju, Lyliko, czyżbyś była prawdziwym rannym ptaszkiem?
      Tutaj jest moje usprawiedliwienie oraz tych, którzy też, niestety, rankami nie
      są tak śliczni:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=39384080
      A weekend, to już w ogóle. Dla każdego forumowicza ciężki jest. Kiedyś,
      cholercia, trzeba przecież dom jakoś ogarnąć, rodzinę policzyć, manicure starte
      na klawiaturze poprawić i takimi tam, innymi dyrdymałami się zająć. Lekko nie
      jest. A w wakacje, to już szkoda gadać - ogródki, plaże, wyjazdy, przyjazdy...
      Jakie leniuchowanie? Toż to prawdziwa orka... smile
      • lylika Re: Ostry protest! 15.07.06, 16:09
        No i okazuje się wszyscy usprawiedliwieni. Chociaż uważam, że paluszek i główka
        /czasem nózka/ to szkolna wymówka. Miłego wypoczynku życzę nóżkom, główkom i wszystkim innym spracowanym częściom ciał.
        • mzrr21 Re: Ostry protest! 17.07.06, 07:48
          O przepraszam. Ja w domu komputera nie posiadam, z założenia. Gdybym go
          posiadała go w domu to pracowałabym 24 na dobę, tak już kiedyś było.
          • lylika Re: Ostry protest! 17.07.06, 08:06
            To trzeba na komputerze umieścić napis: /wołami/"Nie używać do pracy! Urządzenie
            służy wyłącznie do rozrywki i wygody". Ja taki mam i stawiam w weekendy i po
            20.00 na komputerze mężydła. Moja synowa ściągnęła "patent" ode mnie i stawia na komputerze syna. A to jest przypadek /mój syn znaczy/ kliniczny - jest informatykiem. Jeśli go zastanie przy pracy a nie rozrywce, podstawia tekturkę pod nos zamiast sobie strzępić język. Może nie do końca skutkuje ale jaki wyrzut sumienia!
            • dorka_31 Re: Ostry protest! 17.07.06, 09:03
              To rzeczywiście dziwny przypadek... Mój mąz też czasem pracuje w domu przy
              komputerze, ale tylko wtedy, gdy naprawdę MUSI. W pozostałych przypadkach
              komputer w domu służy rozrywce smile)
            • the_dzidka Re: Ostry protest! 17.07.06, 10:04
              > Moja synowa ściągnęła "patent" ode mnie

Lylika, to Ty juz taka duża jesteś? smile
              • lylika Re: Ostry protest! 17.07.06, 14:52
                Albo jescze większa. Przeciez pisałam, że do Was nie pasuję bo za stara jestem to mnie pocieszałyście, że starości nie ma. A teraz od dużych wyzywają.
                • the_dzidka Re: Ostry protest! 17.07.06, 15:06
                  A od kiedy to duża znaczy stara? big_grin
                  Ja też jestem duża (zwłaszcza wszerz), a do starości mi jeszcze daleko...
            • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 14:16
              lylika napisała:

> To trzeba na komputerze umieścić napis: /wołami/"Nie używać do pracy!
              Urządzeni
              > e
              > służy wyłącznie do rozrywki i wygody". Ja taki mam i stawiam w weekendy i po
              > 20.00 na komputerze mężydła. Moja synowa ściągnęła "patent" ode mnie i stawia
              n
              > a komputerze syna. A to jest przypadek /mój syn znaczy/ kliniczny - jest
              inform
              > atykiem. Jeśli go zastanie przy pracy a nie rozrywce, podstawia tekturkę pod
              no
              > s zamiast sobie strzępić język. Może nie do końca skutkuje ale jaki wyrzut sum
              > ienia!
              >

Sadystka jesteś!!
              Ja mam napis (wołami): "To jest narzędzie pracy, które musi na siebie
              zapracować. Stosowanie dla rozrywki jest dopuszczalne po wykonaniu obowiązków."
              Niestety, to nie skutkuje. sad Całe szczęście, ze nikt poza mna tego nie widzi...
              • lylika Re: Ostry protest! 19.07.06, 15:14
                fatalna.baba napisała:To jest narzędzie pracy, które musi na siebie
                > zapracować. Stosowanie dla rozrywki jest dopuszczalne po wykonaniu obowiązków.
                I Ty, z takim napisem wymyślasz mi od sadystek? smile))
                • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 15:18
                  Trzydzieści i parę lat się tym masochistycznym narzędziem torturuję po
                  kilkanaście godzin dziennie. sad(
                  • mzrr21 Re: Ostry protest! 19.07.06, 15:23
                    Z czym ty się tak męczysz 30 i pare lat?
                    • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 15:34
                      Z komputerami. Kiedyś to się nazywało elektroniczne maszyny cyfrowe.
                      • mzrr21 Re: Ostry protest! 19.07.06, 15:35
                        Właśnie dlatego się trochę zdziwiłam, bo komputerów jako takich 30 lat ?
                        • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:24
                          No tak, kiedys mi jakis małolat powiedział na GG, ze jakbym miała tyle lat, to
                          bym nie umiała obsłuzyc komputera i nie wiedziała, co to jest GG. =8-o
                          Dla młodziezy, to komputery zaczęły się od pentium. A one mają juz ok. 70
                          lat. smile
                          A ja się dorobiłam emerytury jako programista. A uczyli mnie jeszcze starsi
                          programiści. To były czasy! Programista był wtedy dla zwykłego smiertelnika
                          magiem. smile)
                          To też były komputery jako takie. Moze nawet jeszcze bardziej takie niz jakie.
                          W dodatku systemy operacyjne miały one dużo mądrzejsze i sprawniejsze niż
                          windows.
                          Nie były jedynie multimedialne. Za to, gdybys raz usłyszała "Taniec z szablami"
                          rozpisany na czytnik, perforator, drukarke wierszowa i mruczando jednostki
                          centralnej, to bys tego koncertu nie zapomniała do końca zycia.
                          Obrazeczek w nagłówku tego forum jest taka właśnie próbką ówczesnej twórczości
                          graficznej. Jeszcze krąży po necie sławny portret Einsteina stworzony ze znaków
                          pisarskich.
                          I nawet gry na nie robiliśmy! big_grin
                          • g0p0s Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:35
                            Pierwsze komputery, jakich używałem to ODRA i MERAsmile) ale spectrumy już w
                            lepszym świecie były.
                            • woloduch1 Re: Ostry protest! 19.07.06, 17:09
                              A ja mialem stycznosc z UMC-1.

Pozdrawiam

Woloduch
                          • woloduch1 Re: Ostry protest! 19.07.06, 17:15
                            Swiete slowa, dobrodziejko, swiete slowa! Pamiec operacyjna mala wtedy byla i
                            droga (czy Odra nie miala przypadkiem CALE 64k RAMu?), wiec systemy operacyjne
                            byly dopracowane, a programisci walczyli o zbicie w oprogramowaniu kazdego bita.
                            Pamietam tez portret Mony Lizy. A z Odra gralem w kolko i krzyzyk i nawet
                            zremisowalem w pierwszym podejsciu. Ech, stare dzieje. A dzisaij mamy monstrum,
                            zwane winzgroza...

Pozdrawiam

Woloduch
                            • g0p0s Re: Ostry protest! 19.07.06, 17:22
                              Z tego co pamiętam, to ODRA miała od 32 do 256k. Przy maksymalnej PAO to było w
                              dwóch szafkach. Zasoby (w tym czas) bardzo się oszczędzało.
                              • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 17:36
                                Wszystko zalezy jaka ODRA. Pracowałam m. in. na ODRZE 1104. Ona miała 128
                                kilosłow, a słowa były 32-bitowe. To wszystko było na bebnach magnetycznych.
                                Staruszka pracowała 20 lat bez zarzutu i zal ja nam bylo zegnac.
                                Pierwszy komputer, z jakim mialam do czynienia i na ktorym robilam prace
                                dyplomowa, to byla ICL 4-50, na owe czasy, bardzo porzadna maszyna. Kolega
                                robil dyplom na ZAM2 Gamma - to bylo dopiero cudo, lampowe jeszcze! Zajmowalo
                                toto 2 hale, a praca glownie polegala na szukaniu, ktora lampa nawalila. smile))

Pewnie nie wiecie, ze pierwszego peceta stworzono w Polsce, w 1973 roku
                                bodajze. Wynalazce ujaili na tyle dokladnie, ze sie wkurzyl, kupil gospodarke i
                                poszedl hodowac swinie, a wynalazek poszedl na polke. Potem IBM zrobilo na
                                podobnym rozwiazaniu wielką kasę.
                                • kasiakaz1 Re: Ostry protest! 19.07.06, 19:02
                                  Babo, czy zajmowałaś się dziurawieniem kilometrów taśm? Bo zwały takowej
                                  pamiętam z wczesnodziecięcych wizyt na fizyce na uniwerku. To była magia, a nie
                                  programowanie...
                                  • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 20:27
                                    Zgadza się. Nawet to kiedyś umiałam czytać bez drukowania, nieopisane karty
                                    też. smile
                                    Programowanie polegało zawsze głównie na produkcji makulatury.
                                    Przedszkole dostawało potem wydruki do gryzdania (druga strona czysta), a
                                    okoliczne szkoły przychodziły po kolorowe dziurawe tasmy i confetti do
                                    dekoracji sali. smile)
                      • dorka_31 Re: Ostry protest! 19.07.06, 15:42
                        A ja tam lubię komputery i traktuję je przyjaźnie (zwłaszcza, gdy mają dostęp
                        do internetu i gdy wykorzystuję je w celach rozrywkowych smile)
        • maalza Re: Ostry protest! 17.07.06, 09:15
          Pewnie, że wszyscy usprawiedliwieni, usprawiedliwienie znajdzie się zawsze.
          Polak potrafi, Polka też smile
          Ja tez nalazłam dla siebie - w weekend nawet komputera nie dotykam wink)))
    • ida14 Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:06
      Czyzby cisza poobiednia również obowiązywała?? Towarzystwo leżakuje?? Dobrze,
      że jeszcze cisza nocna ie obowiązuje...
      • g0p0s Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:15
        A kto by jadał o tej porze?
        Wypoczęłaś, to dawaj pracęsmile)
        • ida14 Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:33
          Ja sie w sobie zamknę! Prosze nie naciskać! Wogóle to chyba nie pojawie sie na
          forum az zapomnicie.
          Po co chcecie to czytać?? To jest niedopracowane i chaotyczne oraz pełne
          błędów. Jesteście masochiści?? Bo ze sadyści to zauważylam tongue_out
          • woloduch1 Re: Ostry protest! 19.07.06, 17:08
            Oczywiscie ze jestesmy sadomasochisci! Dopiero teraz to zauwazylas? Ty tez
            jestes! Jesli wejdziesz miedzy wrony, musisz krakac jak i one. Wiec teraz sie
            nie wymiguj, nie zamykaj w sobie (ani w pokoju), ani nie chowaj, bo Cie i tak
            znajdziemy. Po prostu zakasaj rekawy i do roboty!

Pozdrawiam

Woloduch
      • lylika Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:16
        Ubolewam i ja z powodu tej ciszy poobiedniej bo ona się przeciąga do późnych godzin nocnych. I raczej nie chodzi tu o leżakowanie tylko forum zjeżdża do domów i zabiera się do pracy niekomputerowej. Obiadki, przepierki, ścieranie kurzu, podlewanie kwiatków i takie tam duperelki uprzykrzające życie.
        • mzrr21 Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:20
          Wyhamuj! To wygląda tak, jakbyśmy w pracy nic nie robili tylko na forum
          siedzieli
          • fatalna.baba Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:26
            A robicie coś jeszcze poza tym? wink
            • april02 Re: Ostry protest! 20.07.06, 08:13
              No owszem, jem śniadanie smile
              • stara.gropa Re: Ostry protest! 20.07.06, 08:34
                A ja w drodze do pracy kupiłam kilo bobu, ugotowałam go i razem z pracownikami
                pożarliśmy go na pierwsze śniadanie.
          • lylika Re: Ostry protest! 19.07.06, 16:34
            mzrr21 napisała:

> Wyhamuj! To wygląda tak, jakbyśmy w pracy nic nie robili tylko na forum
            > siedzieli

Przepraszam, jeżeli ktokolwiek poczuł się urażony.
            • dorka_31 Re: Ostry protest! 20.07.06, 09:17
              O rany, przecież wszyscy wiemy, że w pracy bywa różnie! Raz człowiek się nudzi
              a raz pada na pysk. Szczęściarze ci, którzy mają dostęp do internetu, do tego
              jeszcze nieblokowany.
              Co zaś do mnie, to ja mogłabym siedzieć przy komputerze rano, po południu,
              wieczorem i w nocy, ale sama czasem się odciągam, co by zupełnie od tego
              ustrojstwa nie zwariować....

A zmieniając temat - co tam u Was słychać?? wink)
    • 36krzysiek Re: Ostry protest! 20.07.06, 12:25
      a propos ciszy likendowej to nie posiadywam w domu internetu. zaznaczam, iz
      mieszkam w samym centrum stolycy ale tu loncz nie przewidzielismile) komputer
      posiaduje, ale sie wziol i zepsiul. JAKBY BYL NIE ZEPSIUTY, TO BYM JUZ DAWNO
      POWIESC SKONCZYL A MOZE I DRUGA ZACZOL
    • mzrr21 Re: Ostry protest! 20.07.06, 12:40
      Napisz ręcznie, zawsze się znajdzie ktoś kto przepisze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka