dorka_31 18.08.06, 13:30 Ojojoj! Za oknem zagrzmialo! ... No i już pada.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mucha90 Re: Aktualności 2 18.08.06, 15:51 No proszę... a u mnie słoneczko i upał 30 stopni... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Aktualności 2 18.08.06, 15:52 czarno się zrobiło i lunie zapewne dokladnie w momencie, kiedy wyjdę z biura. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 18.08.06, 16:38 36krzysiek napisał: > czarno się zrobiło i lunie zapewne dokladnie w momencie, kiedy wyjdę z biura. Ha, ha - u mnie lunęło pół godziny przed! Czarno za oknem, do tego grzmoty i ściana deszczu. Na szczęście o 16.00 już tylko ledwo kapało, parasolkę mam, a do domu 10 minut piechotą ) Ale to chyba jeszcze nie koniec, bo znowu się zbiera... Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 18.08.06, 16:46 Chętnie wypchnę, bo mnie już wilgoci wystarczy ) P.S. Już powiesiłam! Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności 2 24.08.06, 13:18 Pada. Miało wczoraj, miało dziś rano, zaczęło teraz. Odpowiedz Link
maalza Re: Aktualności 2 25.08.06, 10:18 Od rana w Bochni i Krakowie jest przepięknie! Powietrze jest rześkie, niebo błękitne, słońce świeci - to sie nazywa pogoda optymalna, moi mili Oby tak było przez najbliższy tydzień, bo jadę na urlop. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 25.08.06, 14:43 Fajnego urlopu, Małżo! A po powrocie prosimy się natychmiast zameldować, żebyśmy nie musieli słać listów gończych. I tak po tych wakacjach trudno nam się doliczyć niektórych forumowiczów, zaginionych na amen A Ty jedź i wracaj do nas, wypoczęta, odpoczęta i jak nowa Odpowiedz Link
maalza Re: Aktualności 2 25.08.06, 14:52 Oczywiście, zamelduję się natychmiast po powrocie Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Aktualności 2 31.08.06, 02:30 Raczej ciekawostka, niz aktualnosc, bo, po pierwsze, nie dotyczy pogody, a po drugie, wydarzylo sie dwa dni temu. Otoz wkrotce w Toronto odbeda sie wybory wladz miejskich i w zwiazku z tym trwaja kampanie wyborcze politykow wszelkiej masci. Tego dnia poszedlem na zakupy. Ide sobie spokojnie ulica myslac o zakupach a tu nagle zaczepia mnie jakis facet i wrecza kartke z wizerunkiem kandydatki i informuje mnie, ze moge sobie z nia, jak rowniez z premierem prowincji, ktory jej towarzyszy, porozmawiac. Okom mi blysnelo, ze bede sobie mogl pouzywac na panu premierze w kontekscie jego obietnic wyborczych i polityki rzadu prowincji i mu niezle nawrzucac, ale zauwazylem kilku smutnych panow i po niecalej sekundzie namyslu zrezygnowalem z tego "zaszczytu". Tak wiec do dzisiaj nie wiem, czy za naupychanie (polityczne) panu premierowi wsadziliby mnie do ula, czy nie. I na ile... pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
viking2 Re: Aktualności 2 31.08.06, 04:03 Nie wsadziliby Cie, chyba, zebys im naublizal (prawnie nazywa sie to "uzywajac slow powszechnie uznanych za obelzywe"). I nie mozna takze zarzucic im czynow przestepczych - np. powiedziec McGinty'emu "ty zlodzieju", chyba, ze masz jakis dowod na to, ze kradnie. Mozna natomiast powiedziec mu "ty klamco" (w kontekscie podnoszenia/nie podnoszenia podatkow), albo nazwac go idiota, bo to tzw. "ocena subiektywna". Inaczej mowiac, "glupiec", "baran", czy "kretacz" oznacza rozne rzeczy dla roznych osob, wiec prawo nie wdaje sie w ocene, kto rzeczywiscie jest, a kto nie jest idiota lub klamczuchem. Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 31.08.06, 15:57 Chyba się w Warszawie ktoś powiesił bo tak wieje, że okna wyrywa z futryną. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 01.09.06, 16:45 Aż w wiadomościach sprawdziłam - nikt z tych ważnych (na usta mi się ciśnie - niestety, ale zmilczę). Wczoraj definitywnie odleciały jaskółki z gniazd zaokiennych, a dzisiaj spotkałam Jesiennego Pana. To musiał być on: miał wielki parasol, trochę zmartwień wypisanych na twarzy i był taki śmieszny z żółtym, brzozowym listkiem, przyklejonym do włosów... Wsiadał do autobusu. A może to ten z lasu? "Wsiadł do autobusu człowiek z liściem na głowie..." Nie wiem. Ale, że jesień prawie już, to wiem na pewno. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności 2 11.09.06, 15:47 Serwery gazety dziś chodzą jak chore krowy. Przynajmniej od mojej strony. Dla urozmaicenia czasami sypną czczionką podkreśloną. Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 11.09.06, 17:52 Tak chodzą od wczoraj. Tyle reklam władowali, że ciągle się zapychają i wiszą w różnych konfiguracjach. Forsa najważniejsza. Odpowiedz Link
lylika O Starej Gropy 12.09.06, 08:44 Czy i kiedy odbędzie się spotkanie rocznicowe? Czy i kiedy odbędzie się spotkanie urodzinowo-kacykowe? Czy może to będzie jedno wspólne? Czy zebranie okresowe 6 października jest odrębne? Uprzejmie dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
g0p0s Re: O Starej Gropy 12.09.06, 10:25 Chyba imieninowo-kacykowe? 33333 post cichcem ktoś wypuścił) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: O Starej Gropy 12.09.06, 11:58 g0p0s napisał: > 33333 post cichcem ktoś wypuścił) Ciekawe kto.... A gdzie w ogóle jest ta informacja o ilości postów?? Bo jakoś tak nie mogę się dopatrzeć... Odpowiedz Link
g0p0s Re: O Starej Gropy 12.09.06, 12:02 Na stronie startowej tego forum, zaraz obok tytułu. Lub jak się wchodzi z menu forum, to przy poszczególnych są ilości postów. Licznik bije od początku i obejmuje zarchiwizowane posty też. Ale nie przywiązujmy do tego wagi Odpowiedz Link
dorka_31 Re: O Starej Gropy 12.09.06, 13:03 Dzięki! Zawsze byłam "spostrzegawcza"..... ) Odpowiedz Link
lylika Re: O Starej Gropy 12.09.06, 15:40 g0p0s napisał: > Chyba imieninowo-kacykowe? > 33333 post cichcem ktoś wypuścił) ... Oczywiście, że imieninowego. Przepraszalska jestem. Nie ma Wołoducha to nie ma komu przypilnować kto wpuszcza "okrągłe" posty. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: O Starej Gropy 12.09.06, 12:15 Najbliższe spotkanie -16 września, w Anatolce Zebranie październikowe - 6 października Na nich uczcimy wszystkie rocznice. Data spotkania kacykowego zostanie podana w terminie późniejszym. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 13.09.06, 14:41 Portal gazety padł, jak rażony piorunem, ale jakoś udało mu się dźwignąć, biedactwu. Mam nieodparte wrażenie, że kiedyś mu się nie uda. I jak my się wtedy, zagubione sieroty, poznajdujemy w tym wielkim necie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualności 2 13.09.06, 14:44 Wyjście awaryjne: Zaatakujemy forum na stronie oficjalnej Guruy. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aktualności 2 13.09.06, 14:48 bez paniki, gazeta juz nie raz padala na troche. Biora srubokret , obcegi, szlagborek, wichajstrem w te i wewte i..juz. A wyjcie awaryjne jest niezagracone w razie co. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności 2 13.09.06, 14:49 Ale tamto forum jest dla mnie nieczytelne. Krótkie strony, po kiego grzyba obrazeczki, podział na tematy, kolejność wątków narzucona, brązowe tło dla całości. Dla mnie męczarnia dla oczu. Niech gazeta nie pada. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 13.09.06, 15:04 Wyjścia awaryjne zawsze mnie troszkę przerażały, więc za każdym razem, gdy portal pada, mam ochotę lecieć i jakieś sztuczne oddychanie zrobić, albo co. Byle powstał. Odpowiedz Link
maalza Re: Aktualności 2 13.09.06, 15:23 Spokojnie, musimy zaopatrzyć się tylko w tlen i środku uspokajające Za to popatrzcie, jak nam bedzie fajnie w weekend: pogoda.onet.pl/0,815,38,miasto.html Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności 2 25.09.06, 12:33 Lato trwa Gdyby komuś Autobiografii brakowało: www.chmielewska.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=296&mode=thread&order=0&thold=0 Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności 2 28.09.06, 13:32 Pada i grzmoci, ale w oddali. Parasol oczywiście złośliwie został w domu. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 28.09.06, 14:15 U mnie już spadło i przestało, ale chmurzyska wciąż krążą... A te grzmoty to też słyszałam, tylko nie byłam pewna, czy to burza, czy może jakiś duży samochód po poarkingu przejechał )) Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 28.09.06, 14:58 dorka_31 napisała: > U mnie już spadło i przestało, ale chmurzyska wciąż krążą... > A te grzmoty to też słyszałam, tylko nie byłam pewna, czy to burza, czy może > jakiś duży samochód po poarkingu przejechał )) ... Lało na Żoliborzu i północnym Śródmieściu. Grzmotnęło raz ale za to siarczyście. Teraz spokój. Odpowiedz Link
maalza Re: Aktualności 2 28.09.06, 16:00 Iście jesiennie się zrobiło w Krakowie - pada i ciemno. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Aktualności 2 28.09.06, 19:11 Jakie lało? Jakie grzmoty? Na południu, po praskiej stronie Wisły nic, absolutnie nic. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 28.09.06, 21:24 U mnie też słońce dyżurowało cały dzień, ale nie wykluczone, że jutro popada, bowiem umyłam okna. Zwykle deszcz lubi poprawić tę robotę. Z balkonu usunęłam dwa wory opadłych liści kolorowej fasoli, żałując, jak diabli, że nie mam kozy. Zjadłaby sobie i byłby spokój. Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 28.09.06, 22:43 groha napisała: . Z balkonu usunęłam > dwa wory opadłych liści kolorowej fasoli, ... Mam dylemat. Na moim balkonie są dwie wielkie donice z surfiniami. Kwiatów jeszcze jest zatrzęsienie a liście i łodyzki zbrązowiałe i łyse. Tak więc mam coś co jest ładne-brzydkie. Nie wiem co robić. Co radzisz? Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 28.09.06, 23:17 Chyba nic, niech sobie kwitną w spokoju do pierwszych przymrozków. Pięknie jest, że jeszcze tak obficie kwitną, prawda? Przecież już koniec września. W ubiegłym roku, na początku było kilka bardzo zimnych nocy i o tej porze już wisiały smętne resztki. U mnie, oprócz fasoli, której dojrzewają stąki i naturalnie podsycha, wszystko jeszcze kwitnie: powojnik, nasturcje, nawet groszek pachnący, który już miałam wyrzucić, nagle wypuścił nowe pędy i zakwitł. Komarowiec szaleje i zarasta okna, a w skrzynkach wykiełkowały opadłe nasiona petunii! Wegetacja na okrągło, jak w tropikach. Szkoda, że za kilka tygodni nic z tego nie zostanie, szkoda. Przerażają mnie trochę te nadchodzące miesiące, z gołymi badylami i szaro-burymi szmatami za oknem, zamiast nieba, brr... Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 28.09.06, 23:32 groha napisała: Przerażają mnie trochę te nadchodzące > miesiące, z gołymi badylami i szaro-burymi szmatami za oknem, zamiast nieba, > brr... . To już sa dwie przerażone. Ja też cierpię w tych ciemnych miesiącach. Pocieszam się tylko tym, że podobno ma być długa i ciepła jesień. Aż do grudnia. Oby. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 03.10.06, 12:24 Nooo, u mnie też! ) Własnie świeci mi zza pleców w monitor, więc chwilami niewiele widzę, ale nie gniewam się - niech świeci! ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Aktualności 2 03.10.06, 13:05 Nie wiem, co i gdzie wam świeci. W oczach wam świeci! Albo wewnętrzne światło )) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 03.10.06, 13:21 Wewnętrzne to oby jak najczęściej (a i to zewnętrzne mile widziane) ...Ale teraz znowu się zachmurło... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Aktualności 2 03.10.06, 13:49 35000 post. Z tej okazji chciałem pozdrowić wszystkich piszących i zachęcić do ujawnienia się niepiszących Odpowiedz Link
goonia Re: Aktualności 2 04.10.06, 21:46 Forum zwariowalo, wyswietla jakies dziwne daty, nie zgodne z tym co mnie sie wydaje Ale dziala!!!! co za wspanialy dzien Odpowiedz Link
dorka_31 Re: ciekawostka... 09.10.06, 11:37 Wczoraj kupiłam w sklepie "Kubek z PODSTAWKIEM" (?) Byłam przekonana, że w języku polskim jest "podstawka", a nie "podstawek". Czy ja może czegoś nie wiem??... Odpowiedz Link
lylika Re: ciekawostka... 09.10.06, 15:05 Jest "podstawek" ale dotyczy wyłącznie instrumentów smyczkowych. To taka podpórka pod struny. Wszystko inne to podstawka. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: ciekawostka... 09.10.06, 15:06 Na podpórkę pod struny to jakoś nie wyglądało... ) Odpowiedz Link
lylika Re: ciekawostka 2 10.10.06, 14:55 Zakupiłam dziś ręczniki papierowe, sztuk 4. Mężydło odbierając mnie z pracy zainteresował się zakupem. Po co tyle tego? Będę myła okna, taka ładna pogoda. Codziennie chociaż po jednym. Nie ma sensu. Nie myj tych okien. Wymienimy na nowe. Bardzo mi się ten pomysł podoba. Odpowiedz Link
36krzysiek OKNA 10.10.06, 15:10 Czy koniecznośc wymiany stolarki okiennej jest związana z niedawnym zebraniem TWCh u Szanownej Pani ?! Odpowiedz Link
lylika Re: OKNA 10.10.06, 15:23 36krzysiek napisał: > Czy koniecznośc wymiany stolarki okiennej jest związana z niedawnym zebraniem > TWCh u Szanownej Pani ?! Ależ skądże. Goście okna zostawili w zupełnym spokoju. One, te okna, są już w wieku emerytalnym zaawansowanym /jeszcze przedwojenne/ i czas na nie. Odpowiedz Link
lylika OKNA c.d. 23.10.06, 11:53 Będziemy wymieniać! Właśnie zamówiliśmy. Dobrze, że nie myłam starych.)) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: ciekawostka 2 10.10.06, 15:21 lylika napisała: > Nie ma sensu. Nie myj tych okien. Wymienimy na nowe. > Bardzo mi się ten pomysł podoba. > Ha, ha, ha! - dokładnie to samo zrobiliśmy 2 lata temu! )) Okna były stare i zdecydowanie do wymiany (przy większym deszczu nie wiedzieliśmy gdzie najpierw z garem lecieć bo tak ciekło). No i właśnie na jesieni zaczęlismy przemyśliwać, że dobrze byłoby je chyba umyć, ale żadne z nas się nie rwało do tej czarownej pracy i w końcu zdecydowaliśmy, że nie ma sensu, bo przecież i tak będziemy wymieniać... ))) Odpowiedz Link
lylika Urodziny 15.10.06, 11:04 Dziś są urodziny Ojca Założyciela Sloggiego-Sibeliussa, który co prawda nie wpisał się w nasz Urodzimiennik, ale przed nami nic się nie ukryje. Wszystkiego najlepszego i dużo zdrowia! Odpowiedz Link
ida14 Re: Urodziny 15.10.06, 15:01 OOO nie wiedziałm. wszystkiego najlepszego Urodziny dziś obchodzi rownież mój tata więc będę pamiętała na przyszłośc Odpowiedz Link
woloduch1 Sekcja obcojezyczna? 15.10.06, 22:07 Pech. Ksiazka autorstwa Joanny Chmielewskiej przetlumaczona na niemiecki i wydana pod tytulem "Mordsstimmung" Dowiedzialem sie o niej w zaszlym roku i nagabnalem mojego przyjaciela Niemca o nia (mieszka tutaj, w Toronto). Ten kazal swojej mamie ja kupic i przywiezc przy najblizszej okazji. No i tak sie stalo. Kupila i przywiozla. Tyle tylko. ze ten lobuz mi o tym nie powiedzial. Wlasnie dzisiaj go widzialem i byl pelen zachwytu dla ksiazki i pytal o dalsze tytuly. Tak wiec rosnie nam generacja niemieckojezycznych fanow (aha, przy najblizszej okazji odbiore ksiazke). Jest rowniez zaciekawiony angielskojezycznymi przekladami Czy ktos cos wie? Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Uuuuuuuuu 19.10.06, 15:58 Zaraz się rozejdziecie do domów i znowu będzie pustka i głusza, że tylko wyć. Odpowiedz Link
goonia Re: Uuuuuuuuu 19.10.06, 17:08 Przestraszylam sie, ze cos sie stalo powaznego. Ja juz sie do pustki przyzwyczailam a wyc nie moge jako ze w pracy siedze. Wystarczy, ze sie glosno smieje. Odpowiedz Link
lylika Re: Uuuuuuuuu 19.10.06, 17:24 goonia napisała: Wystarczy, ze sie > glosno smieje. ... To masz opinię wesołej dziewczyny. Odpowiedz Link
goonia Re: Uuuuuuuuu 19.10.06, 17:37 nie rozumiem dlaczego sie na mnie dziwnie patrza? Odpowiedz Link
lylika Re: Uuuuuuuuu 19.10.06, 18:06 Odpowiedz im, że sie śmiejesz bo jesteś bardzo zdowolona z...pracy. Odpowiedz Link
goonia Re: Uuuuuuuuu 19.10.06, 18:18 no cos ty, potem sie nie bede mogla o podwyzke upomniec zadowolenie zachowam w tajemnicy Odpowiedz Link
lylika Aktualne Aktualności 23.10.06, 09:30 Aktualnie, poza Edeką, nikt nawet nie pisnął, że żyje. Wszystkich wcięło dokumentnie. Daję na wybębnienie! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualne Aktualności 23.10.06, 10:08 Piiiiiiiiiii. Lyliko, czy mogłabyś zrobić zdjęcie butelki białego wina, które piłam u Was. Było pyszne. Zapomniałam jak się nazywało, pamiętam, że było niemieckie. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualne Aktualności 23.10.06, 10:19 Niech będzie. Wino było tak pyszne, że zasługuje na reklamę. Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualne Aktualności 23.10.06, 10:33 Proszę bardzo. img240.imageshack.us/img240/8243/061023wino003gv3.jpg To jest jeszcze lepsze ale trudne do zdobycia. img240.imageshack.us/img240/8243/061023wino003gv3.jpg Czasami bywa w Minieuropie na Wilsona. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualne Aktualności 23.10.06, 10:36 A nie było jeszcze innego, wydawało mi się, że nazwa zaczyna się na K? Na drugim zdjęciu jest ta sama butelka Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualne Aktualności 23.10.06, 10:38 Przepraszam. Pierwsze zdjęcie powinno być to. img154.imageshack.us/img154/5803/061023winove9.jpg Odpowiedz Link
stara.gropa Do Maalzy 23.10.06, 11:09 Nie dokonałaś wyboru, to wysyłam torebkę wybraną na chybił trafił. Odpowiedz Link
maalza Re: Do Maalzy 23.10.06, 12:13 O rety, faktycznie nie dokonałam. Czasami mam wrażenie, że jestem jak ten struś z okiem większym od mózgu Ale to i dobrze, bo nie mogłam się zdecydować Dzięki Gropo. Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 23.10.06, 15:40 Piskam cichutko, krótkim "pi", żeby nie było, że przestałam istnieć. Jestem i sama się za to podziwiam. Bo w takim zamocie, rozgardiaszu i rweteście, jaki obecnie mam, to się zgubić można, naprawdę. A ja nic. Spokojna jestem, twarda i niewzruszona, jak głaz narzutowy. Albo jeszcze bardziej. Szkoda tylko, że na forumowanie nie mam już głowy ni czasu, ale to przejściowe. Wciąż gdzieś gubię parę godzin na dobę, ale mam nadzieję, że kiedyś je odnajdę. A wtedy, to i głowa odrośnie. Jak smoku. Smokowi. A właściwie smoczycy. Albo hydrze. Wsio rawno, byle nie gorsza. Ta głowa znaczy. No, to tyle na razie. Pa! Odpowiedz Link
stara.gropa Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 10:52 bo o północy na TV Polonia będzie reportaż o Teatrze Kobry. Pamiętacie Kobrę? (pytanie do zaawansowanych wiekiem członków). Arszenik i stare koronki - to już klasyka, Upiór w kuchni też świetny. Odpowiedz Link
groha Re: Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 11:58 Dziękuję Stara Gropo za cenną informację. Kobra, to wszystkie czwartkowe wieczory mego dzieciństwa. W najwcześniejszym jego okresie oglądana przez dziurkę od klucza. Do dziś pamiętam ciary na plecach, gdy w towarzystwie charakterystycznej muzyczki wiła się na ekranie i puszczała oko. Na pewno nie ominę reportażu o tak znaczącym zjawisku, jakim był Teatr Sensacji i Fantastyki Kobra, choćby miał być o 3 nad ranem (tym, że nie znajduje się lepszego czasu antenowego dla takich programów, już dawno przestałam się dziwić, bo to normalka). Niedawno oglądałam jeden ze spektakli Kobry na TWP Kultura, ze ś.p. Aleksandrą Śląską, tytułu nie pomnę, "Pomyłka, proszę się wyłączyć" bodajże. Mój Boże, jaki to był wspaniały teatr! I jakie miłe przeżycie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 12:36 Kobre pamietam jeszcze z tych czasow kiedy grana byla na zywo. Pamietam Jozefa Narberczaka, ktory jako zamordowany nieboszczyk byl laskaw podrapac sie w noge na oczach wszystkich widzow.Pamietam radosc mojego ojca z odkrycia faktu, ze to wszystko na niby ))...no i mozliwosc powiadomienia pana Jozefa przy najbliszczej okazji w sklepie na Al. Niepodleglosci : - No ale truposzczakow to nie umiesz pan odgrywac. Odpowiedz Link
groha Re: Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 12:57 Uwielbiałam pana Józefa Nalberczaka! Takiego łobuzerskiego błysku w oku, jak On miał, teraz nie ma już nikt. Był wspaniały w każdej roli, nawet w malutkich epizodach (u Barei, jako robotnik dojeżdżający do Wa-wy - miodzio!) po prostu - wspaniały. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 13:06 O jerumpajtasz! Nazwisko panu Nalberczakowi przekrecilam, zgroza! Przepraszam! Pan Nalberczak robil zakupy w tym samym sklepie co my. Mial lobuzerski blysk w oku na codzien tez, chyba chmielewszczyk w nim siedzial. Odpowiedz Link
groha Re: Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 13:13 Asiu, nie ma za co przepraszać, literówki ludzka rzecz. A panu Nalberczakowi i tak na pewno miło, że o Nim pamiętamy. Pewnie się cieszy, że na tym padole są jeszcze takie dwie, co pamiętają jego szelmowski wdzięk i zachwycają się błyskiem Jego oczu, na pewno się cieszy Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Dziś wieczorem duża kawa potrzebna, 25.10.06, 13:20 Groho, i ja oglądałam "Pomyłkę", bałam się tak samo, jak wtedy kiedy byłam dzieckiem. Miałam wrażenie, że morderca czai się za moimi drzwiami. Może będzie więcej powtórek Kobry, byłoby wspaniale. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Aktualności 2 31.10.06, 07:58 Małża, Never, Lylika, Dorka i Krzysiek będą proszeni, o potwierdzenie pewnego wydarzenia, jakie niebawem u nich nastąpi. Wiem, że nie macie pojęcia o co chodzi, ale jak coś dostaniecie, to zrozumiecie, o co biega Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 31.10.06, 08:23 O rany, nie wiem jak reszta, ale ja juz jestem mocno zaintrygowana... ...mam nadzieje, ze nie będzie bolało...)) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności - Stara Gropo!!! 31.10.06, 19:30 stara.gropa napisała: > Małża, Never, Lylika, Dorka i Krzysiek będą proszeni, o potwierdzenie pewnego > wydarzenia, jakie niebawem u nich nastąpi. Wiem, że nie macie pojęcia o co > chodzi, ale jak coś dostaniecie, to zrozumiecie, o co biega Dostałam! DZIĘKI!!! Mowę mi odebrało.... Poczułam sie niezwykle zaszczycona ) Więcej napiszę Ci w osobistym mailu... Odpowiedz Link
never_enough Re: Aktualności - Stara Gropo!!! 01.11.06, 10:38 Potwierdzam, wydarzyło się! Dostałam! Bardzo pięknie dziękuję! Zaszczyt to i honor! Pozdrawiam ))) Odpowiedz Link
stara.gropa Lylika, Małza, Krzysiek 06.11.06, 10:26 Kochani! I jak, było coś w skrzynce? Odpowiedz Link
lylika Re: Lylika, Małza, Krzysiek 06.11.06, 13:38 stara.gropa napisała: > Kochani! I jak, było coś w skrzynce? ............... Same rachunki. Odpowiedz Link
maalza Re: Lylika, Małza, Krzysiek 14.11.06, 11:06 Matko kochana, ale jestem opóźniona, dopiero teraz zauważyłam tą informacje od Gropy Tak, w skrzynce było cos, było - mam na myśli list zza oceanu) Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 02.11.06, 08:38 U mnie normalnie, jak co roku w okolicach Wszystkich Świętych. Cmentarze - goście, goście - cmentarze + praca. Cmentarze jeszcze do niedzieli, goście - nie wiem. W pracy troszkę odpoczywam. Nie mam czasu na forum, nie mam czasu przypomnieć sobie jak się nazywam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Aktualności 2 02.11.06, 09:55 Na stronie: www.freehost.pl są eboki Guruy. Jakby co to nie my. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Aktualności 2 02.11.06, 10:04 mzrr21 napisała: > Na stronie: www.freehost.pl są eboki Guruy. Jakby co to nie my. Zgubiłam: www.ksiazki.freehost.pl Odpowiedz Link
groha Re: Aktualności 2 02.11.06, 13:28 U mnie śnieg robi wszystko na raz: sypie, leży i się topi. A ja od rana mu powtarzam, że jeszcze go nie chcę. I żeby stąd spadał, bo na drzewach pełnych liści i zielonych trawnikach wygląda, jak nie powiem co. No, głupio strasznie. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aktualności 2 02.11.06, 13:52 a u mnie jeszcze glupiej wyglada. Mamy wielkie zaspy , wszystko zasypane rowno gruba warstwa sniegu, a na tym wszystkim zielone liscie swiezo opadniete, nie zolte czy czerwone, ale wlasnie nadal zielone. Az glupio po tym deptac...a pod spodem slisko jak diabli chociaz liscie suche. Trzeba nauczyc sie stąpać po tym egzotycznym podlozu. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 02.11.06, 15:11 No właśnie, czy Wy też macie wrażenie, że ta jesień w tym roku dziwna jakaś? Liście zaczęły opadać, zanim zdążyły dobrze sie przebarwić, a teraz śnieg sypnął zanim jeszcze opadły... ...ja nie chcę jeszcze zimy!!!!...( Odpowiedz Link
edeka5 Re: Aktualności 2 02.11.06, 15:25 Za Wisłą jeszcze nie ma zimy. Za to wczoraj na cmentarzu tak mnie grad złomotał ... Odpowiedz Link
felis2 Re: Aktualności 2 02.11.06, 16:23 Za oknem zamieć. Oraz drzewa z zielonymi, zaczynającymi żółknąć, liśćmi. Jak dla mnie kontrast prawie jak kastaniety na haku na mamuta Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aktualności 2 02.11.06, 19:02 > mnie kontrast prawie jak kastaniety na haku na mamuta No wlasnie o to mi chodzilo! Nie potrafilabym tego lepiej nazwac.' Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 05.11.06, 09:56 Dziś w telewizji Puls o 23.10 -Cafe "Pod Minogą"- z 1959r. Film słabiutki ale występuje plejada, przedwojennych jeszcze, aktorów komediowych. www.filmpolski.pl/fp/index.php/122301 No i tekst Wiecha... Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 05.11.06, 10:33 Podrzucam Wam Wiecha pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Wiechecki Ci co nie znają i nie wiedzą to poznają i się dowiedzą, a Ci co znają też się uśmiechną... ... Wiech to gwara warszawska, a zwłaszcza literackie naśladownictwo tej gwary wzorowane na tym, które stosował w swej twórczości Stefan Wiechecki ps. „Wiech”. Także zjawiska z gwary warszawskiej pojawiające się w wypowiedziach w języku ogólnopolskim. W literaturze rolą wiechu jest nadanie, zwłaszcza dialogom, elementów rodzajowości i komizmu. Słowo „wiech" w tym sensie zyskało pewną popularność w latach pięćdziesiątych i sześćdziesiątych XX wieku. Niektórzy językoznawcy, zwłaszcza Witold Doroszewski próbowali stosować i promować określenie „wiech” dla wszelkich gwar miejskich, a nawet dla wszelkich „niekonwencjonalnych, odmian języka” potocznego, „naruszających lub rażących ustalony konwenans kulturalno-językowy”. Jednak obecnie słowo to zaniknęło w polszczyźnie i nie jest więcej spotykane. ... bo dodaję jeszcze Tuwima. /pewnie to wszystko już było na forum, ale co tam/ ... ................................... A polski bez jak pachniał w maju W Alejach i w Ogrodzie Saskim, W koszach na rogu i w tramwaju, Gdy z Bielan wracał lud warszawski! Szofer nim maił swą taksówkę Frajerów wioząc na majówkę, Na trawkie, pifko i muzykie; Gnał na sto jeden, na rezykie; A wiózł śmietankie towarzyskie: Kuchtę Walercię, tę ze Śliskiej, Burakoszczaka z Czerniakowskiej I Józia Gwizdalskiego z Wolskiej. Byli spocone i zziajane I wszystka trzech w drebiezgi pjane, I jak jechali bez Pułaskie, Fordziak w latarnię wyrżnął z trzaskiem, I przebiegł (tyż pod gazem krzynkie) Flimon szarpany za podpinkie. Szofer czarował go natralnie, Że on zapychał leguralnie, I "Niech ja skonam, niech ja skonam (Zawsze dwa razy! Rzecz stwierdzona), Skoro jeżeli znakiem tego Nie jest to wina bzu danego, Któren cholernie się uwietrzniał I mocny zapach uskuteczniał; Ciut, ciut mnie z niego zamroczyło I właśnie bez to się zdarzyło". Policjant mówił: "Ja nie frajer I pan nie weźmiesz mnie na bajer, Pan się zatrudniasz anhoholem" - I nagle krzyk : "To ja chramolę!" I "Nie bądź pan tu za szemrany!" A kuchta w pisk: "Zabiją! Rany!" A Józio w pysk, a Józia w mordę, I już w powietrzu pachnie mordem, I wszyscy do komisariatu, A z winy - majowego kwiatu. Potem to ślicznie Wiech uwieczniał, Z daleka więc do pana Wiecha Pełen wdzięczności się uśmiecham... I cóż pan też uskutecznia? Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Aktualności 2 05.11.06, 10:40 Ogladałam wczoraj, mimo mojego uwielbienia dla Wiecha, oglądania tego filmu po raz n-ty usnęłam Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aktualności 2 05.11.06, 11:40 > Z daleka więc do pana Wiecha > Pełna wdzięczności się uśmiecham... > I cóż pan też uskutecznia? Zebyscie wiedzieli jak moj Ojciec pieknie wiechem mowil ) do mnie, do malego dziecka mowil: nie pękaj, nie jestes frajer, zaiwaniaj. )) Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 05.11.06, 12:05 asia.sthm napisała: > > Zebyscie wiedzieli jak moj Ojciec pieknie wiechem mowil ) > do mnie, do malego dziecka mowil: nie pękaj, nie jestes frajer, zaiwaniaj. > )) > Asiu, mój ojciec tak się kiedyś "zagalopował w Wiechu", ze występując przed sądem powiedział: Wysoka Frekfencjo! Przez chwilę był zdziwiony dlaczego wszyscy się śmieją - nie wyłączając Wysokiego Sądu. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Aktualności 2 05.11.06, 12:26 Moj tez uwielbial w wysokich progach popeliny troche posiac...wcale sie nie musial rozgalopowac. On taki po prostu byl..moj Ojciec ))) Odpowiedz Link
lylika Re: Aktualności 2 05.11.06, 16:19 Zauważyłam dwa błędy: ... >Pan się zatrudniasz anhoholem" - ... powinno być: ankoholem --- > I cóż pan też uskutecznia? ... powinno być: I cóż pan TERAZ uskutecznia? ... Przepraszam, powinnam była wcześniej sprawdzić dokładnie. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Aktualności 2 15.11.06, 14:22 Tak przy okazji... czytelnia.onet.pl/0,1433667,0,0,0,nominacje_do_nagrody_wielkiego_kalibru,wiadomosci.html Odpowiedz Link