08.03.07, 08:14

Mamy święto, idziemy na manifę? smile))
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8a/Suffrage_parade-New_York_City-May_6_1912.jpg/800px-Suffrage_parade-New_York_City-May_6_1912.jpg
Obserwuj wątek
    • dorka_31 Re: 8 marca. 08.03.07, 08:36
      Ja właśnie dostałam kwiatka od dyrektora smile) Co roku 8 marca dyrektor kupuje
      tulipany i biega z nimi po biurze wręczając wszystkim paniom. Miłe, prawda? smile)
      • lylika Re: 8 marca. 08.03.07, 08:38
        Wszystkim kobitkom i sympatykom smile ode mnie z ogrodu.
        img293.imageshack.us/img293/1175/070307krokusikgw6.jpg
        • lylika Re: 8 marca. 08.03.07, 08:42
          Coś z bardzo głębokiego PRL-u.
          bi.gazeta.pl/im/3/724/z724493N.jpg
    • aurelia76 Re: 8 marca. 08.03.07, 08:43
      lylika napisała:

>
      > Mamy święto, idziemy na manifę? smile))

Ja tak, ale w portkach, żadnych sukienek i kapelutków!
    • xkropka Re: 8 marca. 08.03.07, 10:38
      Manifa to nie dla mnie...
      A kwiatki dostałam - od MałegoŻonka jeszcze wczoraj, a dziś od szefa i od speca
      od obrony cywilnej smile
      • groha Re: 8 marca. 08.03.07, 12:39
        Kropko, dostałaś goździczka?? Oczami swej pamięci, speca od obrony cywilnej
        zawsze widzę z goździczkiem. Oraz dyndającą u pasa maską pegaz smile
        • xkropka Re: 8 marca. 08.03.07, 13:09
          Nie - tulipanka. Goździki są demode, a szkoda - lubię.
          • groha Re: 8 marca. 08.03.07, 13:37
            O, właśnie o tym dyskutowałam przed chwilą. O martyrologii goździków, czyli o
            tej potwornej krzywdzie im zrobionej. Uważam je za największe, niewinnie
            skrzywdzone i najbrutalniej traktowane ofiary minionej epoki. Biedne kwiatki.
            Też je bardzo lubię. Prawie tak samo, jak wszelkie dygresje od tematu smile
            • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 13:56
              > Też je bardzo lubię. Prawie tak samo, jak wszelkie dygresje od tematu smile

Dygresji ciagle tu niedosyt, wiec sie staram nadrobnic.
              Czy nosil ktos torbe od maski pegazu jako cywilna normalna torbe ? To byly
              przeswietne torby ! Pasowaly do wszystkiego kolorem szarozielonomajtkowym, byly
              poreczne, mialy przegrodke na papierosy i wogole super torby. Zaopatrzyl mnie w
              takowa jeden taki zdolny projektant mody w owych czasach, kiedy to dostep do
              Prady, Gucci, Diora itp byl rownie wyobrazalny jak ladowanie kosmitow w
              Garwolinie.
              • stara.gropa Re: 8 marca. 08.03.07, 14:00
                Przypomniało mi się , że kiedyś byłam na awangardowej sztuce, której awangarda
                polegała na tym, że aktor występował na scenie nago, a w miejsce majtek miał
                przyczepioną maskę pegaz.smile)
                • xkropka Re: 8 marca. 08.03.07, 14:24
                  Idąc dalej z dygresjami - na stacji metra Centrum jest wystawa sklepu z
                  bielizną. Pokazują różne wzrory, ale męskich stringów z maski p/gaz to jeszcze
                  tam nie było...
                  • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 14:44
                    Podpowiedz im ze sa do tylu i powinni nadrobic braki w kolekcji.
                    • groha Re: 8 marca. 08.03.07, 19:42
                      Maska pegaz, jak sądzę, spełniała w tej sztuce o wiele ważniejszą rolę, niż
                      zwykłe majtasy. Niewątpliwie była uosobieniem męskości oraz symbolem tego, czym
                      naprawdę mężczyzna oddycha, czyli żyje. A więc była umieszczona na właściwym
                      miejscu, moim zdaniem wink)))) Stara Gropo, czy mogę prosić o informację, któryż
                      to aktor występował w tak intrygującym kostiumie scenicznym, bo mnie
                      zaciekawiłaś? smile)
                      • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 20:15
                        > to aktor występował w tak intrygującym kostiumie scenicznym, bo mnie
                        > zaciekawiłaś? smile)

O, wlasnie padlo pytanie , ktorego nie osmielilam sie zadac wink))
                        Symbol oczywiscie rozgryzlam , bo wybitnie jestem do przodu z ilorazem ..alboco
                        • groha Re: 8 marca. 08.03.07, 21:08
                          Myślisz Asiu, że ta sztuka była tak awangardowa, że aż nie wypada pytać o
                          nazwisko aktora? smile))
                          P.S. Z moim ilorazem, to czasem wytrzymać nie idzie. Raz błyśnie, to znów, jak z
                          dzielenia przez zero... Najgorsze, że to podobno zjawisko fizjologiczne, naukowo
                          nazywane efektem gasnącej świeczki. No, cudnie po prostu, nieprawdaż? smile)
                          • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 22:14
                            Wypada! I niech ja sie wreszcie dowiem kto w tej masce pegazu wystapil.
                            Stara.Gropa do tablicy !

PS
                            > dzielenia przez zero...
                            Zapamietaj se cholero,
                            ze nie dzieli sie przez zero.
                            A z tym efektem gasnacej swieczki, niech sie wypchaja trocinami i tluczonym
                            szklem. Grac w brydza i udzielac sie w TWCH zapomnieli ci naukowcy wziac pod
                            uwage, glupole jedne.
                            • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 22:15
                              Przepraszam,
                              Krolowa Stara gropa do tablicy !
                              • lylika Re: 8 marca. 08.03.07, 22:17
                                Asiu, Królowa króluje tylko do 15-tej. smile))
                                • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 22:26
                                  Poczekamy.
                                  Cierpliwi jestesmy.
                                  • lylika 8 marca. 08.03.07, 22:44
                                    8 marca na świecie.
                                    www.gazetawyborcza.pl/5,75539,3973083.html?i=5Cieplutko.
                                    • lylika Re: 8 marca. 08.03.07, 22:45
                                      To to miało być. smile))
                                      www.gazetawyborcza.pl/5,75539,3973083.html?i=5
                      • stara.gropa Re: 8 marca. 09.03.07, 07:44
                        groha napisała:

Niewątpliwie była uosobieniem męskości oraz symbolem tego, czym
                        > naprawdę mężczyzna oddycha,

Groho, zaskoczyłaś mnie, miałam na studiach fizjologię zwierząt, ale nie było
                        tam mowy, że tym męzczyzna oddychasmile)))))

A jeśli chodzi o nazwisko aktora, to zabij mnie, ale nie pamiętam. Sztukę
                        oglądałam przeszło 20 lat temu, będąc nieletnim dziewczęciem i wszystko co
                        zapamiętałam z wizyty w teatrze to była ta maska. Chociaż nie, pamiętam
                        drugiego aktora, który chodził po scenie z czajnikiem w ręku i mówił: Jestem
                        czjnik, proszę mnie zaparzyć.
                        Jak widać sztuka była wybitnasmile
            • stara.gropa Re: 8 marca. 08.03.07, 13:58
              Dla wszystkich miłośniczek goździków, z okazji Dnia Kobiet:
              www.twojekwiaty.pl/554_Kompozycja_z_gozdzikow.html
              Prawda, że piękny?
              A może bukiet dla naszej Guruy będzie z gożdzików?
    • groha Re: 8 marca. 08.03.07, 14:23
      Śliczności! Goździki w takiej masie są po prostu zachwycające.
      Asiu, pewnie, że miałam taką torbę! Jedyna sensowna rzecz, jaką wyniosłam z
      wojska, hihi, czyli z zajęć sanitarno-obronnych. Została z maski, która się
      "zezuła", jak mówił obywatel podpułkownik. Ileż w tej torbie mieściło się
      różnych rupieci! Pewnie używałabym jej do tej pory, bo przywiązuję się nieludzko
      do wszystkiego, ale niestety, chomik mi ją zjadł. Żył potem jeszcze, czyli mu
      nie zaszkodziła. Była z prawdziwego parcianego włókna, elegancka, jak diabli,
      prawda? smile)
      • asia.sthm Re: 8 marca. 08.03.07, 14:50
        > do wszystkiego, ale niestety, chomik mi ją zjadł.

Moja slonce wypalilo, zbladla mi do bialosci prawie i rozchodzila sie nie tylko
        w szwach sad
        Z wielkiej zalosci po niej zakosilam przyjaciolce, wlasnorecznie przez nia
        uszyta z cepeliowskiego pokrowca na jasiek, futrzana torbe tez przecudnej
        urody. Nie miala przegrodki na papierosy i wtedy to zawsze jadlam kanapki z
        tytoniem, ale tak jak twojemu chomikowi wcale mi nie zaszkodzilo.. i dlugo zyje.
    • lylika Re: 8 marca. 08.03.07, 15:10
      Też mam goździki. Dostałam kiedyś od Edeki. Prawda, że ładnie się trzymają? smile
      • lylika Re: 8 marca. 08.03.07, 15:11
        Nie zdążyłam wkleić. sad
        img204.imageshack.us/img204/9553/061008kwiaty003pc4.jpg
        • kocio_pierzaczek Re: 8 marca. 08.03.07, 15:19
          Oj, jakie cudne! I asparagus prawdziwy, a nie jakaś taka nowoczesna paprotka,
          co zaraz się sypie! Kocham goździki miłością wielką i szkoda, że tak rzadko
          można je kupić. Popularne miniaturki to już nie to, przynajmnie w bukietach,
          choć w ogródku moja babcia hodowała kiedyś takie nieduże, bladoróżowe i pięknie
          pachnące.
          • mzrr21 Re: 8 marca. 08.03.07, 16:14
            Niemożliwe żeby goździki były demode. dziisaj w "Pytaniu na śniadanie" w dwójce
            rozdawali wszystkim paniom , które były goścmi programu właśnie foździki.
            Niemożliwe żeby telewizja była demode. A swoja drogą co goździki winne, że
            ludie idioci?
            • groha Re: 8 marca. 08.03.07, 19:21
              Jeśli działo się to w telewizji publicznej, to śmiem podejrzewać jakąś
              mistyfikację. Mogły to być np. kaczyńce udające goździki... wink
      • edeka5 Re: 8 marca. 08.03.07, 21:02
        lylika napisała:
        > Też mam goździki. Dostałam kiedyś od Edeki. Prawda, że ładnie się trzymają? smile

Nie od Edeki, tylko od Sławka. Specjalnie szukał z asparagusem.
        • jotka13 Re: 8 marca. 09.03.07, 08:32
          A ja wczoraj zostałam odarowana trzema czerwonymi goździkami z prawdziwym
          asparagusem i cienką wstążeczką, pięknie pachną wink)
          • edyta95 Re: 8 marca. 14.03.07, 16:33
            goździki można kupić pod cmentarzami, w kwiaciarni faktycznie może być problem.
            Wiem bo kiedyś szukałam dla Asi smile
            • jotka13 Re: 8 marca. 14.03.07, 18:13
              o wypraszam sobie - moje były (a właściwie jeszcze są) kwiaciarniane wink)
              u nas cmentarza po drodze niet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka