Dodaj do ulubionych

Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkania.

21.05.07, 09:53
Spotkanie zatytułowane Wszystko Czerwone miało być połączone ze spotkaniem letnim z Guruą. Ponieważ nie wiemy kiedy ono się może odbyć, spotkanie czerwcowe organizujemy pod tym hasłem. Najwyżej będzie to próba generalna. smile
Ustalamy scenariusz.
Miejsce: ogródek na Żoliborzu.
Czas: 8 czerwca godz. 18.00
Scenografia i kostiumy:
1. Stroje, obuwie, makijaże, biżuteria i fryzury w stylu przełomu lat 60-70.
2. Akcesoria z tego okresu. Poszukujemy wszelkich gadżetów, takich jak: syfony, butelki do oranżady zamykane specjalnym kapslem , butelki z kapslem do mleka, koszyczki metalowe do szklanek, stare szklanki do herbaty itp.
3. Lampa pop art do postawienia w ogrodzie. Czerwona żarówka się znajdzie. smile
4. Szpikulec do ukatrupienia Edka.
5. Stary aparat fotograficzny (najlepiej Druh)
6. Radio Pionier mam na chodzie. Może ktoś ma adapter i stare płyty?
(Dwie ostatnie pozycje dla dodania większej liczby akcentów z epoki)
Pomyślcie co jeszcze.
Menu:
Takie jak w książce. Robimy listę.
Reżyseria:
Zgłaszajcie propozycje obsadowe i pomysły scenopisu.
Do roboty! smile
Obserwuj wątek
    • edyta95 Tajemnica 21.05.07, 10:08
      informacja dla osób zaprzyjaźnionych i związanych rodzinnie z panią Joanną
      - to będzie niespodzianka, prosimy nie informować naszego Bóstwa o
      przygotowanniach
      • stara.gropa Re: Tajemnica 21.05.07, 11:42
        Edytko, sugerujesz, że impreza odbędzie się w ogrodzie Guruy?
    • edyta95 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:10
      adapter posiadam, jeśli chodzi o płyty to Boney M i Afric Simonsmile
      • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:41
        Zdaje się, że w mojej nawiedzonej piwnicy jest syfon i stare butelki. Gorzej z
        pkt. 1 - pi razy oko wiem, co się wtedy naszało, gorzej ze źródłem takowych
        elementów odzieżowych. Może kto wie, co z współczesnych rzeczy dałoby się
        dopasować stylowo? Również w temacie chłop.
        • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:46
          Dziś po 20 na TVP1 ma być film szkoleniowysmile
          • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:49
            Możesz też poczytać i pooglądać. smile
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=57031108
    • stara.gropa Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:49
      Mogę odegrać każdą rolę, nawet Edka, albo Kazia i siedzieć w krzakach.
      Całe szczęście, że mamy Mateusza, pasuje do roli Pawła jak ulał, nieprawdaż?
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:50
        stara.gropa napisała:

> Mogę odegrać każdą rolę, nawet Edka, albo Kazia i siedzieć w krzakach.
        > Całe szczęście, że mamy Mateusza, pasuje do roli Pawła jak ulał, nieprawdaż?
        ...
        smileWykapany Paweł.
        Jeśli chodzi o Edka, to rola zarezerwowana dla Edeki. smile
        • stara.gropa Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 11:21
          Mogę być Zosią? Proszę Panią Reżyser o przydział roli. Bo muszę już zacząć
          ćwiczyć tekst.

Kto będzie panem M? Toż to będzie rola popisowasmile
          • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 11:30
            stara.gropa napisała:

> Mogę być Zosią? Proszę Panią Reżyser o przydział roli. Bo muszę już zacząć
            > ćwiczyć tekst.
            >

...
            Jeśli nikt nie oprotestuje, to jesteś Zosią. Tylko się nie ucz kwestii z Pana Tadeusza! smile))
            • stara.gropa Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 11:39
              Dziekuję. Nie dam sobie wydrzeć roli.
              Lecę ćwiczyć nerwowe przygotowanie jedzenia na przyjęcie.
            • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 11:59
              Przypominam, że do odtwórców ról Leszka, Roja i Henryka należy opanowanie wiedzy o zaletach i wadach różnych typów jachtów i konwersacja na ten temat w kilku językach jednocześnie. Głównie w języku niemiecko-angielskim. smile)
              • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 12:20
                Ja, ja, volksvagensmile
                • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 12:24
                  g0p0s napisał:

> Ja, ja, volksvagensmile
                  ...
                  Angielskiego musisz dorzucić. smile))
                  • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 12:28
                    Yes, oxycort!
    • aurelia76 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:50
      Oj, ja pracuję do 21-ej akurat ósmego. Duchem i pomysłem mogę Was wspierać jedyniesmile
      • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 10:56
        Duńską grabarkę możesz zagraćsmile
        • lylika Wszystko Czerwone - Stroje i te inne... 21.05.07, 11:09
          "...Anita była bardzo opalona, Ewa przeciwnie, zrobiona na blado, tak że drobna, szczupła Anita z wielką szopą czarnych, kędzierzawych włosów robiła przy niej wrażenie Mulatki...
          ... Zosia, Anita i Elżbieta były w spodniach. Ewa miała kieckę prawie do kostek i wysokie lakierowane buty..."
          • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Stroje i te inne... 21.05.07, 11:29
            To może być problem... Moja sukienka jest taka do kolan i w jaskrawe wzory.
            Poza tym jestem blada (i to raczej się nie zmieni). Ale jakbym do kogoś
            pasowała, to czemu nie...wink)
            • lylika Re: Wszystko Czerwone - Stroje i te inne... 21.05.07, 11:32
              dorka_31 napisała:

> To może być problem... Moja sukienka jest taka do kolan i w jaskrawe wzory.
              > Poza tym jestem blada (i to raczej się nie zmieni). Ale jakbym do kogoś
              > pasowała, to czemu nie...wink)
              ...
              Jeśli blada, to tylko Ewa. smile
        • aurelia76 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 11:09
          Zawsze to cośsmile
          • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 11:21
            Ktoś zadziabanego Edka musi wynieść, już nie pogotowie, bo nie ich klientsmile
        • lylika Wszystko Czerwone - Menu. 21.05.07, 11:19
          kawa
          herbata
          śmietanka, cukier
          mleko
          sok pomarańczowy
          różne soki w puszkach
          piwo w butelkach
          koniak
          słone paluszki
          szwajcarskie czekoladki
          polski sernik
          owoce
          kanapki (bardzo apetyczne)
          ekstra-mocne
          wielkie pudło z zapasem napojów do postawienia koło Edka
          • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Menu. 21.05.07, 11:22
            Ktoś widział teraz soki w puszkach?
            • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Menu. 21.05.07, 11:27
              No tak... tyle rzeczy jest w puszkach, ale soki? Trzeba sie rozejrzeć. Zawsze
              mozna kupić w kartonie i przelać do dzbanka wink)
            • mkostki Re: Wszystko Czerwone - Menu. 21.05.07, 23:56
              I jeszcze puszka oleju silnikowego przyniesionego przez pomyłkę.
              Nie wiem,skąd wziąć w puszce. Teraz występuje tylko w plastikowych
              zasobniczkach.
    • lylika Re: Wszystko Czerwone - Lampa 21.05.07, 11:03
      " Obiekt kultu świecił czerwonym, blaskiem na wysokości nieco mniej niż metra, oświetlając wyłącznie nogi siedzących wokół osób. Wielki, płaski klosz, z wierzchu czarny, nie przepuszczał najmniejszego promyka, tak że głowy i popiersia tych osób tonęły w głębokim mroku, za ich plecami zaś panowała absolutna ciemność. Samotne, wyeksponowane, purpurowe nogi, pozbawione swoich właścicieli wyglądały nieco dziwnie, ale nawet dość efektownie."
    • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 11:16
      lylika napisała:

> Spotkanie zatytułowane Wszystko Czerwone miało być połączone ze spotkaniem
      letnim z Guruą. Ponieważ nie wiemy kiedy ono się może odbyć, spotkanie
      czerwcowe organizujemy pod tym hasłem. Najwyżej będzie to próba generalna. smile
      > Ustalamy scenariusz.
      > Miejsce: ogródek na Żoliborzu.
      > Czas: 8 czerwca godz. 18.00
      > Scenografia i kostiumy:
      > 1. Stroje, obuwie, makijaże, biżuteria i fryzury w stylu przełomu lat 60-70.
      > 2. Akcesoria z tego okresu. Poszukujemy wszelkich gadżetów, takich jak:
      syfony,
      > butelki do oranżady zamykane specjalnym kapslem , butelki z kapslem do
      mleka,
      > koszyczki metalowe do szklanek, stare szklanki do herbaty itp.
      > 3. Lampa pop art do postawienia w ogrodzie. Czerwona żarówka się znajdzie. smile
      > 4. Szpikulec do ukatrupienia Edka.
      > 5. Stary aparat fotograficzny (najlepiej Druh)
      > 6. Radio Pionier mam na chodzie. Może ktoś ma adapter i stare płyty?
      > (Dwie ostatnie pozycje dla dodania większej liczby akcentów z epoki)
      > Pomyślcie co jeszcze.

Ciuch mam - sukienka mojej mamy z lat 60-tych + szal, biżuterii wręcz nadmiar
      (jak ktoś chce takie wieeelkie kulkowe korale, to mogę przynieść więcej)
      Gorzej z gadżetami... Takie metalowe do szklanek też pewnie bedą... Adapter mam
      ale nie przydźwigam, płyty też by się znalazły, coś z lat 60-tych na pewno
      posiadam smile
      Przydałby się wazonik z goździkami na stół wink)
      Osoby pamiętające lepiej tamte lata niech podpowiedzą co jeszcze, wtedy się w
      zakamarkach poszuka smile)

> Menu:
      > Takie jak w książce.

To znaczy jakie? Pamięta kto?

> Reżyseria:
      > Zgłaszajcie propozycje obsadowe i pomysły scenopisu.

Do scenopisów to się nie nadaję, ale we wszystkim pozostałym pomoc swą chętnie
      zgłaszam smile))
      • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 11:18
        Z menu, to tylko Edkowe pamiętam - pudło krajowych alkoholismile
        • lylika Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 11:22
          g0p0s napisał:

> Z menu, to tylko Edkowe pamiętam - pudło krajowych alkoholismile
          ...
          Na pewno był Jarzębiak. smile
          • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 11:31
            Na alkoholach się nie znam...
            Chyba poszukam w domu jakichś starych zdjęć z tamtych czasów i popatrzę co było
            na stołach wink)
            • lylika Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 11:36
              dorka_31 napisała:

> Na alkoholach się nie znam...
              > Chyba poszukam w domu jakichś starych zdjęć z tamtych czasów i popatrzę co było
              >
              > na stołach wink)
              ...
              Jarzębiak, Soplica, Angielska gorzka, Wyborowa, Winiak luksusowy, Wiśniak na rumie, Cytrynówka, Pomarańczówka, Ajerkoniak.
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 11:46
        dorka_31 napisała:
        płyty też by się znalazły, coś z lat 60-tych na pewno
        > posiadam smile
        ...
        Sprawdż jakie masz płyty. Edyta ma adapter.
        • anmanika Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 12:15
          Mam plyty, tylko musze pojechac na Mazury i zobaczyc co na nich jest. Metalowa
          podstawke pod szklanke posiadam. Z ciuchami gorzej, za duzo bylo przeprowadzeksad
          Ewentualnie posiadam takze, radio z adapterem tylko to z wczesniejszej epoki i
          nawet nie wiem czy na chodzie bo nikt nie mial odwagi wyprobowac.
          O, cos takiego: www.allegro.pl/item195849541_radio_z_adapterem_antyk.html
          • lylika Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 12:23
            anmanika napisała:
            >Metalowa podstawke pod szklanke posiadam.
            ...
            Srebrne spodeczki to ja mam. Ale to chodzi o koszyczki. W tym guście:
            ssl.allegro.pl/item197636163_sliczne_koszyczki_pod_szklanki.html#photo
            • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 12:26
              A pokrowce na butelki ktoś pamięta? Pudelki na drutach czy szydełku dziargane?
              Szał ciał i uprzężysmile))
            • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 12:58
              Takie koszyczki mogę zapewnić. U mamy w kuchni są smile
            • anmanika Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 13:01
              Taki wlasnie koszyczek sztuk 1 posiadam, jakas konna trojka na nim jest.
              • lylika Re: Wszystko Czerwone - Moda 21.05.07, 13:12
                Kilka fotek z modą.
                img524.imageshack.us/img524/8457/2006090401560101ms5.jpg
                img519.imageshack.us/img519/275/imagesuo0.jpg
                img524.imageshack.us/img524/8868/godwincompositexn7.jpg
                img519.imageshack.us/img519/1735/z3873392nux8.jpg
                img518.imageshack.us/img518/3466/il155x1255982745tm3.jpg
                img519.imageshack.us/img519/2546/balerinkiqe5.jpg
                img519.imageshack.us/img519/3466/60smodguywu3.jpg
                • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Moda 21.05.07, 14:13
                  Śliczne te kapelusze! Niestety nie posiadam... sad
                  A ta moda, to jakaś taka wykwintna jest... Zaczynam sie obawiać, czy ta moja
                  sukienka w jaskrawe mazaje to w ogóle pasować będzie... (choć dużo w niej
                  czerwonego, to moze choć to).
                  • lylika Re: Wszystko Czerwone - Moda 21.05.07, 14:17
                    Kapelusz nie jest konieczny. Sztuczne rzęsy obowiązkowe! I krecha!!!
                    img524.imageshack.us/img524/8868/godwincompositexn7.jpg
                    • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Moda 21.05.07, 14:24
                      Krechę to pewnie da sie zrobić, gorzej z tymi rzęsami... wink
          • edyta95 Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 12:52
            ukradnę Mamuni wazonik na goździki, taki chudy i długi, w kolorowe mazaje,
            raczej on lata 70 jest
        • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - gadżety i inne 21.05.07, 12:41
          Jakieś zagraniczne skladanki na 100%. Ale i polskiego coś chyba było...
          Jakby co, to pożyczę od taty on ma baaardzo duży zbiór (z tamtych lat i nie
          tylko). A może ktoś ma magnetofon szpulowy? Mój tata ma chyba ze 2, ale nie
          przytargam. Za to taśm od metra i trochę smile
    • bbbzyta Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:22
      >Srebrne spodeczki to ja mam. Ale to chodzi o koszyczki. W tym guście:
      ssl.allegro.pl/item197636163_sliczne_koszyczki_pod_szklanki.html#photo

Rzeczonych koszyczków mam sztuk 6.
      Płyty z lat 60. też się znajdą, repertuar urozmaicony.
      Aparat fot. ruski, lustrzanka firmy Lubitiel', ale mój dobry mąż miał kiedyś Druha, i chyba nawet ma go nadal smile Poszukam. Radyjko tranzystorowe ruskie, niedziałające, ale robi dobre wrażenie - chyba już wtedy były, tj. koniec 60-tych?
      Nie przejmujemy sie, że rzecz się dzieje w Danii, gdzie jednak były inne standardy i sprzęty?
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:26
        Gdzie są propozycje obsadowe? Kto będzie Joanną???
        • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:01
          Ja nie śmiem. Przyjdziemy oboje, Migos jak raz nada się do gadania po
          angielsku, on filolog, w charakterze jednego z trzech dyskutantów. Ja zresztą
          też, mogę wspomagać. Może na Elżbietę się nadam, ale czy ona musi być w
          spodniach? Bo odstroić się dokładnie tak, jak w WC, to mus absolutny? Bo kieckę
          stosowną właśnie znalazłam. I jeszcze świeżutko ostrzygłam się, to chałka
          odpada.
          Pani Reżyser, proponuję rozdzielić role, cobyśmy mogli ról się pouczyć. A kto
          będzie Alicją? Czyżby gospodyni?
          • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:13
            Role kombinujcie sami. Przecież nas będzie więcej niż 9 osób, to role mogą się dublować. Nie ma musu co do stroju. To był tylko cytat. W zamyśle inscenizacja miała dotyczyć tylko pierwszego wieczoru ale ani myślę siebie ani Was ograniczać. Róbta co chceta. Tylko ustalmy co robimy. smile
            Alicją nie będę, bo to były młode kobiety przed czterdziestą. Eulalijska mi podkradła Vivien, więc będę grać rolę kopca ze źwierzęciem. smile
            • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - scenariusz 21.05.07, 14:29
              lylika napisała:

> Role kombinujcie sami. Przecież nas będzie więcej niż 9 osób, to role mogą
              się
              > dublować. Nie ma musu co do stroju. To był tylko cytat. W zamyśle
              inscenizacja
              > miała dotyczyć tylko pierwszego wieczoru ale ani myślę siebie ani Was
              ograniczać. Róbta co chceta. Tylko ustalmy co robimy. smile
              > Alicją nie będę, bo to były młode kobiety przed czterdziestą. Eulalijska mi
              podkradła Vivien, więc będę grać rolę kopca ze źwierzęciem. smile

Super, tylko nie wiem czy nie trzeba bedzie wprowadzic jakiś drobnych zmian w
              scenariuszu, dostosowane do strojów i gadżetów jakie uda nam sie wytrzepać.
              A moze ma ktoś kamerę, co by sie potem napawać sukcesem wink)
              • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - scenariusz 21.05.07, 14:39
                Kamera będzie. Póki będzie światło, nakręcimy co się da.
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:27
        bbbzyta napisała:
        > Nie przejmujemy sie, że rzecz się dzieje w Danii, gdzie jednak były inne standa
        > rdy i sprzęty?
        ...
        Nie przejmujemy. Absolutnie! smile))
    • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:27
      Z uwagi na nieposiadywanie rekwizytów zgłaszam swój udział do ciężkich prac
      fizycznych (przekopanie ogródka na Żoliborzu) oraz prac przy apetycznych
      kanapkach. 8 czerwca jestem do wzięcia już od rana z powodu posiadywania na ten
      dzień urlopu.
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:30
        36krzysiek napisał:

> Z uwagi na nieposiadywanie rekwizytów zgłaszam swój udział do ciężkich prac
        > fizycznych (przekopanie ogródka na Żoliborzu) oraz prac przy apetycznych
        > kanapkach. 8 czerwca jestem do wzięcia już od rana z powodu posiadywania na ten
        >
        > dzień urlopu.
        ...
        Przekopywać nic nie musisz. Do kanapek jak najbardziej się nadajesz.smile))
        Ty się ucz roli pana M. Wychodzi mi, że to rola dla Ciebie jak ulał. smile))
      • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:31
        > zgłaszam swój udział do ciężkich prac
        > fizycznych (przekopanie ogródka na Żoliborzu)
        Lylika, masz w ogródku grobowiec ze zwierzęciem doświadczalnym?
        • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:32
          Mam dziurę za garażem. Może być?
          • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 13:42
            Trza nie trza - przekopać zawsze można wink Lyliko, Ty zrób szczegółowy fotoalbum
            ogródka dla potomności, bo po insenizacyji będzie nie tylko nie do poznania ale
            nawet nie do Bydgoszczy! Co do roli pana M. to nie wiem, czy dam radę udżwignąć
            ciężar odpowiedzialności,bądź co bądź, kluczowej postaci. Bez charakteryzacji
            mogę zagrać Bobusia a przy niewielkim nakładzie pracy Białą Glistę.
            • eulalija Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:01
              36krzysiek napisał:

> Bez charakteryzacji
              > mogę zagrać Bobusia a przy niewielkim nakładzie pracy Białą Glistę.

Zaraz, moment, ze względu na piękno wszystkich głównych bohaterów i wielkie
              piekno wszystkich Forumek, mnie by pozostawała do wyboru Biała Glista albo ta
              Vivien, co to papierosy zabrała. Nawet bardziej Vivien, bo miała na sobie coś
              pomiędzy spodniami i sukienką i z głową też nie była akurat modna. A Biała
              Glista nie ubierała się na biało już.

Lylika nie zgodziła się, żebym zagrała lampę.

A i trochę dla mnie za wcześnie decydować co ja będę mogła robić 8-go. Strojów
              z epoki nie mam, butów też nie, malować się nie mogę ...

A przewidziani są jacyś sędziowie? Widzowie? Ostatecznie sprzątaczki?

• kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:03
                Zaraz, gdzie Vivien, a gdzie lampa, inscenizujemy wieczór morderstwa, całość
                czy więcej wybranych fragmentów? bo się pogubiłam. A koniecznie pragnę choć
                maleńkiej rólki. I wolny wieczór mam, i opiekę do dziecka już załatwioną...
                • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:11
                  kocio_pierzaczek napisała:

> Zaraz, gdzie Vivien, a gdzie lampa, inscenizujemy wieczór morderstwa, całość
                  > czy więcej wybranych fragmentów? bo się pogubiłam. A koniecznie pragnę choć
                  > maleńkiej rólki. I wolny wieczór mam, i opiekę do dziecka już załatwioną...

O naiwności !!! Oko moje nie widziało i ucho moje nie słyszało, żeby TWCh
                  doprowadziło imprezę do stanu ładu , porządku i zgodności z założeniami. Każdy
                  zagra kogo ma ochotę, konkurujące akcje będą się odbywać w co ciemniejszych
                  zakamarkach a kto wie, może i dojdzie do prawdziwej zbrodni podczas wymiany
                  poglądów i wzajemności osób zgromadzonych. Będzie pięć Alicji, dwóch Włodków,
                  niezliczona ilość dubli (nie tak to było!)i ani jednej lampy wink
              • anmanika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:05
                Barona proponuję na pana Muulgaardasmile
                • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:08
                  anmanika napisała:

> Barona proponuję na pana Muulgaardasmile
                  ...
                  To już postanowione, choć On pragnął być Białą Glisdą. smile))
                  • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:10
                    Obawiam sie, że na Joannę i Alicję to nikt nie będzie miał śmiałości się
                    zgłosić, bo to przecież zaszczyt ogromny. Pani Prezes musi tu chyba zarządzić
                    odgórnie wink)
                    • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:17
                      Joannę zagra oczywiście Lylika, Charakteryzacji nie potrzebuje a i
                      charakterologicznie są zgodne z bohaterką. Na Alicję proponuję ogłosić
                      referendum. Głosy będę liczył ja. Osoby mające parcie na rolę zapraszam z
                      odpowiednią opłatą pod adres... wink
                      • lylika Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:22
                        36krzysiek napisał:

> Joannę zagra oczywiście Lylika, Charakteryzacji nie potrzebuje a i
                        > charakterologicznie są zgodne z bohaterką.

Wykluczone. MŁODA Joanna ma być. Charakteryzacji, to ja nie potrzebuję teraz, a to było 35 lat temu!!!
                        • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:26
                          Czyli wracamy do punktu wyjścia - Pani Prezes nasze podobizny ma, jak wyglądamy
                          wie i mam nadzieję, że zarządzi, bo inaczej to my do sądnego dnia tego nie
                          wyreżyserujemy...
                        • stara.gropa Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:27
                          A co myślicie o Edycie jako Alicji, tylko czarną perukę trzeba jej założyć.
                          Lylika musi być Joanną, nie bądźmy drobiazgowi , pięć lat w jedną stronę, czy w
                          drugą. Nie ma znaczenia.
                          Anita - kto?
                          Ewa - kto?
                          Henryk - kto?
                        • aurelia76 Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:29
                          Ja nawet z imienia i pod kolor włosów podpadam, oczki nie czarne, ale w
                          ciemnosci bez różnicy, wiek ujdzie, tylko data spektaklu nieodpowiednia jak dla
                          mniesmile Ale z charakteru to raczej nerwową Zosię, mać Pawła bardziej przypominamsmile))
                          • edyta95 Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:35
                            charakter to ja mam raczej Anity smile Alicja to dla mnie Dorka, kiedyś
                            wyczytałam, że to taka nerwowa facetka (czasami skakała na jednej nóżce) i
                            Dorkę mam w oczach
                            na rozmawiaczy o jachtach to mi Syncio pasuje, ten uparty
                            • lylika Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:54
                              edyta95 napisała:

> na rozmawiaczy o jachtach to mi Syncio pasuje, ten uparty
                              ...
                              Doprowadzisz? smile))
                        • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:31
                          Żadne tam wykluczone ! Joanna ma byc młoda? No to jest przecież !!!
                          Joanna=Lylika - koniec i kropka.
                          • stara.gropa Re: Wszystko Czerwone - role i rólki 21.05.07, 14:33
                            I to się nazywa męska decyzja! Koniec i kropka. Przegłosowane.
    • stara.gropa Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:38
      A w ogóle to możemy całą książkę odegrać w jeden wieczór. Potrzeba będzie
      więcej aktorów, np. Marianne i Włodzio - Jotka i Krzysiek , zgadzają się?
      A kto zagra Ciotunię?smile
      Elżbietę?
      Agnieszkę?
      Kazia?
      Męża Ewy? (zapomniałam imienia)
      • aurelia76 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:41
        Mąż Ewy - Rojsmile W scenariuszu powinno być koniecznie umieszczone usiłowanie
        całowania Ewy po piętachsmile))
      • anmanika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:42
        Mężów wszelakich trzeba zaprząść do zabawy. Ja mogę odgrywać jakąś rolę
        wyznaczoną odgórnie przez szanowną p. Prezes, tylko ostrzegam, że na trzeźwo
        nie gram bo mi nie wychodzismile)
        A tak wogóle to ktoś pożyczył ode mnie "Wszystko czerwone" na wieczne
        nieoddanie wr....
      • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:51
        Joanna/Lylika i Alicja/Edyta - absolutnie popieram. Oraz niech Pani Reżyser
        zreasumuje, jakie role są już obsadzone, za zgodą zainteresowanych, rzecz
        jasna. O, coś jak raz dla Eulalii - obsady dopilnować, scenopisik uzgodnić.
        Eulalijo - jest robota!!!!
        A my mamy duński krawat. Polecamy się z Migosem na Roja i Ewę. Zaś Goposa na
        Leszka proponuję.
        • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 14:54
          Tak nie apropos - oczyma duszy ujrzałam w naszym wykonaniu przedstawienie,
          jakie Lesio z ekipą w towarzystwie lokalnych amatorów odegrali... Raz to
          zobaczyć w naturze! Juz więcej nie będę zbaczać z wątku, można się nie
          czepiać smile
        • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:07
          Co racja, to racja. Co się będę sama wszystkim zajmować?
          Odpowiedzialna za obsadę Eulalija. Przymuje zgłoszenie zapisuje, pilnuje, porządkuje.
          Organizacja foto-kamera i oprawa muzyczna: Pierzaczek. Ustala co kto ma i co kto da. Kto robi zdjęcia, jakie są płyty i czy sprzęt działa.
          Kuchnia i aprowizacja: Edyta. Menu już znane. Jak robimy; czy składkowe te kanapki, czy przynoszą wszyscy zapakowane w papier śniadaniowy?
          Napoje wyskokowe i postne - dowodzący: G0p0s. Czy kupujemy hurtem czy jak?
          Tyle na razie mi przyszło do głowy.
          Każdy zakłada swój wątek i trzyma przy piersi, bo w jednym, to małpiego rozumu dostaniemy. smile))

• edyta95 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:30
            co sobie poplanujemy to naszesmile
            miły dzień dziś mam dzięki wam
            • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:38
              edyta95 napisała:

> co sobie poplanujemy to naszesmile
              > miły dzień dziś mam dzięki wam
              ...
              Gdzie Twój wątek kulinarny? Elegancką wymianę poglądów na temat menu proponuję przeprowadzić. No... o garach chciałam pogadać. smile))
          • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:50
            To ja mogę wspomóc oprawę foto oraz oprawę muzyczną smile)
            • edyta95 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:53
              kulinarny to miał być mój małżonek do spólki z małzonkiem biuralistki
              a wątek kulinarny założym jutro, dziś już do chałupy czas
              może cycki Lilki ugotuję
              • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:58
                Się zastanawiam, czy zapuszczać już baki i wąsy a`la PKS?
                • edyta95 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 22.05.07, 10:15
                  przeczytałam, że Krzysiek zastanawia się czy już ma zacząć puszczać bąki smile))))
              • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 16:06
                edyta95 napisała:
                > może cycki Lilki ugotuję
                ...
                Łomatko! To ja już nie żyję? Czy tak na żywca będziesz obrzynać?
                • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 16:18
                  Jedna litera, a tyle panikismile
            • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:57
              Proszę zgłosić się do odpowiedniego wątku, napisać podanie i nabyć znaczek
              skarbowy.smile
              • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 15:59
                To powyżej to do Dorki było... Krzysiek mi się wciął między wódkę a zakąskę...
                • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 16:03
                  Znaczki skarbowe zniesione, opłata w kasie lub na kontosmile)
    • woloduch1 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:06
      Ja w dwoch sprawach.
      1. Koszyczki do szklanek.
      Oprocz metalowych (srebrne, niklowane) byly rowniez platikowe.
      2. Moda meska - druga polowa lat 60.-tych.
      Spodnie - dzwony, ewentualnie z kontrafalda; buty - beatlesowy, na wysokim
      obcasie i ze spiczastym nosem; koszule - wszelkiego rodzaju polo (najlepiej
      elastyczne), lub elastyczny golf; dla posiadajacych waluty wymienialne - dzinsy
      marki Rifle, Lee, Wrangler Levy-Strauss (od najtanszych).

Pozdrawiam

Woloduch
    • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:12
      Jeju, ja oczom nie wierzę! Ale się zmobilizowało towarzystwo...
      No, no - Lylika, czy Ty zauważyłas jaką dyscyplinę wprowadzasz? smile)
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:20
        dorka_31 napisała:

> Jeju, ja oczom nie wierzę! Ale się zmobilizowało towarzystwo...
        > No, no - Lylika, czy Ty zauważyłas jaką dyscyplinę wprowadzasz? smile)
        ...
        Jaką dyscyplinę? Ja tylko marchewkę podtykam. Wszystkim zasmakowała. smile)
        • cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:35
          Smaczna marcheweczka,smaczna wink))
          To jak, rozwijamy się dalej? Głupie pytanie, jasne, że się rozwijamy!
          Podaj dalej!
          • monika_anna Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:38
            Znaczy że kij też będzie?
            • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:40
              monika_anna napisała:

> Znaczy że kij też będzie?
              ...
              Nie, tylko szpikulec do dziabnięcia Edka. smile
              • cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:50
                O,to,to!!! Chciałam napisać, ale Pani Pezes mnie ubiegła!
                Jak gdzieś tutaj czytałam, to za najlepszy szpikulec do zadziabania i taki nie
                do wykrycia byłby sopel lodu. Ma ktoś taki na składzie???
                • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:52
                  O tej porze roku będzie kłopot. Może rożen z grilla?
                  • cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 19:55
                    Nie da się zutylizować, ale nie o to tym razem chodzi. Narzędzie zbrodni musi
                    zostać odnalezione, nie wiem tylko co na to Edek-a???
                    • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 20:14
                      Uwaga! Mam trójkątną szafkę, poszukuję kwasu pikrynowego. Oczekuję poważnych propozycji.
    • biurallistka Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 21.05.07, 23:26
      Z rekwizytów pozaodzieżowych, to mogę zaoferować koszyczki do szklanek, ale
      chyba tylko takie plecione zostały. Do tego syfon. Poniewiera się wprawdzie w
      piwnicy, to znaczy stoi spokojnie na półce, ale myślę, że zdatny do użytku.
      A może ktoś wie, gdzie można obecnie nabyć odpowiednie naboje do robienia
      bąbelków? Mielibyśmy prawdziwą sodówkę.

Co do roli, to chętnie wcieliłabym się w jakąś jeszcze wolną, małomówną i
      spokojną smile A wizualnie to czarną (charakterem też). Przejrzę dokładnie spis
      Eulaliji.

• lylika Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 22.05.07, 07:54
      Ciekawe jaka będzie pogoda 8-go. Ktoś ją wie?
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Szpikulec. 22.05.07, 08:16
        Jakoś nikt się nie chce przyznać, że ma. Chowacie na prywatny użytek? smile)
        • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Szpikulec. 22.05.07, 09:42
          Ja w domu nie posiadam. A taki śrubokręt ze szpicem nie nadał by się? Tylko
          osadzic go jakos na rączce...
          Majaczy mi się, że jakieś takie narzędzie mój tatuś kiedyś posiadał, ale pewna
          nie jestem.
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 22.05.07, 11:44
        lylika napisała:

> Ciekawe jaka będzie pogoda 8-go. Ktoś ją wie?
        ...
        Ja się namolnie dopytuję. Zna ktoś długoterminową prognozę pogody? Uprzejmie proszę o informację jak pogoda będzie 8 czerwca.
        • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 22.05.07, 11:54
          Żartujesz? Z dnia na dzień są wpadki, a ty chcesz od pogodziarzy na prawie trzy
          tygodnie spełniającą się prognozę?
          Wyjścia są dwa:
          a/ wokół Żoliborza zrzucimy jodek srebra z samolotu i wszystkie chmury się
          wypadają naokoło
          b/ Asia zatańczy na suszęsmile))
          • eulalija Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 22.05.07, 12:01
            Pogodziarze na razie mówią o dwóch tygodniach takiej pogody jak dziś.
            Przypominam Wam, że zwykle dłuższe łickendy mają kiepską pogodę, przykładem
            ostatni, najdłuższy.

Oprócz tego, też jakoś konsekwentnie, w Warszawie w Boże Ciało chodzą burze
            albo chociaż klasycznie pada i czasem przenosi się to na następne dni. W
            zeszłym roku o rzeczonej porze padał deszcz bez śniegu.

Ja nikogo nie zniechęcam

• cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 22.05.07, 12:07
              No nie bądźmy czarnowidzami! Faktycznie przez najblizsze 2 tygodnie pogoda ma
              być iście letnia, powyżej 30 stopni z małą obniżką od jutra na 3 dni. Jak się
              sprawdzi,to trzeba będzie obejrzeć następną prognozę długoterminową.Zawsze
              jeszcze zostają tańce Asi na odczynianie wink
              • asia.sthm Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 22.05.07, 13:00
                No i prosze: trzecia rola zdalnieczynna mi sie trafila.
                Ugram sie w tym przedstawieniu jak zawodowa.
                I dobrze mi tak!
                • cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Edytaaaaa!!! 22.05.07, 18:43
                  Gdzie jest wątek kulinarny???
                  Rozumie się samo przez się, że:
                  -kawę,herbatę
                  -śmietankę
                  -cukier
                  -mleko
                  -sok pomarańczowy
                  -piwo w butelkach
                  -koniak
                  -słone paluszki
                  -szwajcarskie czekoladki
                  -owoce
                  -ekstra-mocne,
                  da się nabyć drogą kupna w każdym prawie sklepie, jeśli w domu zabraknie,ale:
                  -polski sernik kto upiecze???
                  O sokach w puszce już było więc się nie powtarzam, ale:
                  -kanapki (bardzo apetyczne!) kto poza Baronem ma produkować? Ja, jakby co,
                  zgłaszam się na podkuchenną u Gospodyni, czasu wolnego u mnie skolko ugodno,
                  no i ostatnie:
                  -wielke pudło z zapasem napojów postawione koło Edka. Czy tu zdajemy się na
                  G0p0sa,czy ja mam jednak tę cytrynówkę wyprodukować wchodząc w kompetencje
                  Twoje i G0p0sa?
                  Takie miałabym zapytanie.
                  Proszę o niebicie, ja tak z dobroci dbania o sprawę wink))
                  • biurallistka Re: Wszystko Czerwone - Edytaaaaa!!! 22.05.07, 22:42
                    Nie mam dwu lewych rąk, więc się zgłaszam na pomagiera w razie potrzeby.
                    Czasowa jestem ponadto.
                  • lylika Re: Wszystko Czerwone - Edytaaaaa!!! 23.05.07, 08:08
                    cytrynka6543 napisała:
                    > -polski sernik kto upiecze???
                    ...
                    Jak to kto??? smile
        • lylika Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 30.05.07, 13:06
          lylika napisała:

> lylika napisała:
          >
          > > Ciekawe jaka będzie pogoda 8-go. Ktoś ją wie?
          > ...
          > Ja się namolnie dopytuję. Zna ktoś długoterminową prognozę pogody? Uprzejmie pr
          > oszę o informację jak pogoda będzie 8 czerwca.
          >

....
          Może ktoś sprawdzić czy już wiadomo co z POGODĄ???
          • asia.sthm Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 30.05.07, 13:26
            meteo.icm.edu.pl/index.php
            • asia.sthm Re: Wszystko Czerwone - Pogoda. 30.05.07, 13:40
              pogoda.gazeta.pl/pogoda/0,0.html
              cholera, wywala mnie ta pogoda, ale wiem ze mozna tam zbadac prognoze na
              tydzien.
              Jak mnie przestanie wywalac to zbadam, a potem zatancze i wykrzę
              • lylika Wszystko Czerwone - Pogoda. 31.05.07, 14:58
                img257.imageshack.us/img257/622/070531prognozafz8.jpg
    • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 22.05.07, 20:53
      Lyliczko kochana, jeśli dysponujesz jeszcze jakimiś fotkami z wybiegów z
      tamtych lat, powieś pliz. Przestudiowałam, co już jest, ale wena gdziesik
      poszła. Albowiem takich zabytków moja rodzina nie posiada i trzeba
      współczesnego coś przystosować, a coś ciężko to idzie.
    • groha Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 22.05.07, 23:55
      Z ludzkiej ciekawości zapytuję, czy scenariusz obejmuje jeden wybrany fragment,
      czy całą książkę, bo chyba się nieco pogubiłam i nie wiem, a lubię. Sądząc po
      liście płac, tfu, znaczy - spisie osób żywych, martwych i poszkodowanych, to
      chyba będą wybrane fragmenty z całości, tak? To warto pamiętać o winnych gronach
      sytych jad. Przecież szkoda byłoby przepuścić taką okazję... ups, co ja dzisiaj
      piszę... Chciałam powiedzieć: szkoda byłoby nie odegrać takiej ślicznej sceny,
      rzecz jasna wink
      • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania , czyli co?? 23.05.07, 10:19
        groha napisała:

> Z ludzkiej ciekawości zapytuję, czy scenariusz obejmuje jeden wybrany
        fragment,
        > czy całą książkę, bo chyba się nieco pogubiłam i nie wiem, a lubię. Sądząc po
        > liście płac, tfu, znaczy - spisie osób żywych, martwych i poszkodowanych, to
        > chyba będą wybrane fragmenty z całości, tak? To warto pamiętać o winnych
        gronach sytych jad. Przecież szkoda byłoby przepuścić taką okazję... ups, co ja
        dzisiaj> piszę... Chciałam powiedzieć: szkoda byłoby nie odegrać takiej
        ślicznej sceny, rzecz jasna wink

Grohuś, wyprzedziłaś mnie o krótki pysk. Własnie miałam nieśmiało poprosić o
        jakieś skonkretyzowanie zakresu jaki ma byc odegrany. Początkowo była mowa
        tylko o scenie w ogrodzie z lampą i to da się zrobić. Całość będzie
        trudniejsza, bo o ile pamietam nie tylko w ogrodzie wszak akcja się dzieje. Jak
        ktoś się podejmie tak poskracać scenariusz, co by treść nie umknęła to czemu
        nie, ale nie jestem pewna, czy nie lepiej by było pozostać na scenie ogrodowej,
        za to zadbać o szczegóły.
        • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania , czyli co? 23.05.07, 10:25
          Pierwsze WCz będzie próbą do spotkania z Guruą. Można przećwiczyć co się da, a
          potem wybrać to, co nam najlepiej wychodzi. Świętowanie lampy być musi, a co
          dalej, to pani reżysersmile
          • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania , czyli co? 23.05.07, 13:06
            Absolutnie musi, powtarzam MUSI!!!! być odegrana scena Joanny wlazącej po
            wyścigach przez okno i udyźdanej w pułapce na złoczyńcę!!! No i pozostaje
            sprawa kukły z papieru toaletowego !!!! Część spiewaczą prosi się o ćwiczenie
            krzyku na AAAAAA !!! bo w ksiązce tego dużo! "Pomyliłaś się i zaczęłaś
            krzyczeć ? " Ludzie! Jak ja kocham WuCze!
          • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania , czyli co? 23.05.07, 13:15
            g0p0s napisał:

> Pierwsze WCz będzie próbą do spotkania z Guruą. Można przećwiczyć co się da, a
            > potem wybrać to, co nam najlepiej wychodzi. Świętowanie lampy być musi, a co
            > dalej, to pani reżysersmile
            ...
            Świętowanie lampy z dodaniem innych postaci oraz elementami co smaczniejszych scenek. Nie jest konieczne ścisłe trzymanie się tekstu. Np wchodząc przez okno wpaść w pułapkę może pan Muldgaard. Będzie jeszcze śmieszniej. smile)
            • goonia Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania , czyli co? 25.05.07, 03:12
              Czytalam WCZ zilion razy, ale po przeczytaniu tego watku smiem watpic, czy ja
              cokolwiek pamietam. lece nadrabiac.
    • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 12:16
      Moja wyobraźnia działa i nic na to nie poradzę. Rodzą mi się scenki tej orgii
      jak króliki na wiosnę i muszę je opisać.
      Alicja niesie na tacy trzy kawy w szklankach. Za jej plecami wyrasta Edek i
      drze sie jej do ucha: Alicja! Ty się narażasz! Nie musze opisywać skutków tego
      ataku smile Dwie osoby z grona naradzają się cichaczem a następnie udają w ciemny
      kąt Lylikowego ogrodu i tam wydają z siebie przerażający wrzask, od którego
      sąsiedzi wzywają policję. Jedna z osób może być nawet ucharakteryzowana na
      zewłoki za pomocą keczupu. Namolny pan M. zaczepia wszystkich po kolei bez
      opamiętania (jarzębiak) i wypytuje czy ta dama to pana mać wink
      • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 12:42
        Leżę i kwiczę. Już nie mogę się doczekać.
      • asia.sthm Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 13:00
        No i jeszcze pare pulapek do wpadania z rumorem by sie przydalo...i jedna taka
        do spadania na glowe. Wszystko na czerwono. Duzo soku malinowego i wisniowego
        do polewania sie nawzajem z psikawek...e to juz chyba przesada, zapedzilam sie.
        • groha Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 13:41
          No, to mamy tak samo, hihi. Wprawdzie moja wyobraźnia dopiero dzisiaj ruszyła z
          kopyta, ale już nadrabia zaległości. Właśnie widzę scenę pandemonium w postaci
          wizji lokalnej: wszyscy latają w te i nazad, zderzając się w ciemnościach,
          sypiąc wokół mąką, solą i cukrem, wyniesionymi z kuchni Lyliki i przekrzykując
          się nawzajem.
          - Odsuń się, teraz ja mam lecieć do kuchni!
          - Po jaką cholerę ktoś przyniósł proszek do prania z łazienki?
          - Miały być produkty zastępcze przecież. Gdzie ja mam postawić ten garnek?
          - Gdzie tu leziesz? Tam masz stać!
          - Ała, nie depcz mi po szpilkach...
          - Tylko nie sowy! Tylko nie sowy!
          - Lylika, mieszkasz na parterze, nie? O kurczę, to chyba pomyliłam drzwi...
          Na stole pojawia się Dzidka w roli puszki z olejem, funkcjonariusz policji (nie
          wiem kto, ale to w końcu wszystko jedno) wydaje z siebie niekontrolowane ryki i
          łupie kolejną szklaną w stół, rozpryskujące się szkło sieje ogólny popłoch i
          wyraźnie przeszkadza Leszkowi oraz Henrykowi, którzy mimo wszystko usiłują wejść
          w rolę i pogrążyć się w rozmowie. W końcu oni też nie wytrzymują napięcia i
          zamiast spokojnie siedzieć na tyłku, zaczynają nerwowo latać po obejściu. Przy
          którymś okrążeniu potykają się o wijącego się w konwulsjach pana Muldgaarda i
          obaj padają na dziób, prosto w zielony gąszcz powojów, broniony przez Tycjana.
          Jednak nikt nie zwraca uwagi na ich bolesne jęki i dziki wrzask kota, bo
          wszystkich nagle stopuje głos sąsiadki, która jak żywe wcielenie Walkirii stoi w
          drzwiach swego domostwa, z rozwianym włosem i tłuczkiem w uniesionej dłoni, i
          potężnym głosem krzyczy: wooon mi stąd!
          No, pięknie może być, po prostu smile
          • cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 13:50
            Oj, cudnie!!!
          • g0p0s Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 14:06
            Relację już mamy, proszę mnie nie ścigać. Lylika tylko fotkami uzupełnismile)
          • dorka_31 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 14:06
            groha napisała:

> Właśnie widzę scenę pandemonium w postaci wizji lokalnej: wszyscy latają w te
            i nazad, zderzając się w ciemnościach,sypiąc wokół mąką, solą i cukrem,
            wyniesionymi z kuchni Lyliki i przekrzykując się nawzajem.
            > - Odsuń się, teraz ja mam lecieć do kuchni!
            > - Po jaką cholerę ktoś przyniósł proszek do prania z łazienki?
            > - Miały być produkty zastępcze przecież. Gdzie ja mam postawić ten garnek?
            > - Gdzie tu leziesz? Tam masz stać!
            > - Ała, nie depcz mi po szpilkach...
            > - Tylko nie sowy! Tylko nie sowy!
            > - Lylika, mieszkasz na parterze, nie? O kurczę, to chyba pomyliłam drzwi...
            > Na stole pojawia się Dzidka w roli puszki z olejem, funkcjonariusz policji
            (nie
            > wiem kto, ale to w końcu wszystko jedno) wydaje z siebie niekontrolowane ryki
            i łupie kolejną szklaną w stół, rozpryskujące się szkło sieje ogólny popłoch i
            > wyraźnie przeszkadza Leszkowi oraz Henrykowi, którzy mimo wszystko usiłują
            wejść w rolę i pogrążyć się w rozmowie. W końcu oni też nie wytrzymują napięcia
            i zamiast spokojnie siedzieć na tyłku, zaczynają nerwowo latać po obejściu. Przy
            > którymś okrążeniu potykają się o wijącego się w konwulsjach pana Muldgaarda i
            > obaj padają na dziób, prosto w zielony gąszcz powojów, broniony przez Tycjana.
            > Jednak nikt nie zwraca uwagi na ich bolesne jęki i dziki wrzask kota, bo
            > wszystkich nagle stopuje głos sąsiadki, która jak żywe wcielenie Walkirii
            stoi w drzwiach swego domostwa, z rozwianym włosem i tłuczkiem w uniesionej
            dłoni, i potężnym głosem krzyczy: wooon mi stąd!

...A Dorka-Anita zamiast dziabać Edka myszkuje w pobliskich krzach szukając
            dojrzałych porzeczek... W tle słychać:
            - Gdzie jest morderca! Edek już powinien nie żyć!! wink)

Taaa... wizytę radiowozu mamy jak w banku... Jak myślicie, czy panowie władza
            dadzą się wciągnąć w przedstawienie? Jaki realizm by był! wink))
            • kocio_pierzaczek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 14:57
              A jak Edek będzie stawiał opór przy wchodzeniu w rolę to na krzyki "dobij go!
              dobij go!" radiowóz na karku mamy jak w banku. Hi hi hi - mnie też różne rzeczy
              się zaczynają wymyślać. Biedne zwierzątka Lyliki, może by je do hotelu? Bo jak
              Mateusz będzie je chciał pomidorami karmić?...
              • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 15:11
                O ludzie!!! usmiałem się jak norka!!! Groha masz rację,dźwięczy mi to w uszach:
                -No gdzie się pchasz! Poźniej wchodzisz!
                -Gdzie jest Edek??!!
                -Poszedł siusiu- pada w odpowiedzi i akcja wstrzymuje się na 15 minut. Pan M.
                po opróznieniu jarzębiaku rozpoczyna śledztwo przed morderstwem, a Biała Glizda
                w najlepszej komitywie siedzi z Alicją ramie w ramię i rozmawiają zajadle
                zupełnie nie na temat. A najbardziej aktywną osobą na przyjęciu okaże się
                Lilian. Ciekawi mnie ile razy Anita, na oczach wsztstkich, będzie dziabała
                biednego Edka, żeby reszta zaakceptowała ruch pozycję oraz precyzję pchnięcia.
                Założe się, że najbardziej zainteresowanyprecyzją i wiernościa z oryginałem
                będzie Edek, który po każdym ciosie będzie się zrywał z fotela smile))))) jedyną
                osobą, która ma szanse na zagranie wiernie roli Grocha! smile))
                • bbbzyta Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 18:12
                  To chyba ja mam najlepiej (jako Agnieszka)! Biorę Mateusza (jako Pawła)
                  za frak, ciągam go gdzieś na zewnątrz roztaczając wachlarz damskich wdzięków,
                  a potem udaję się do piwnicy smile i daję się utłuc.
                  Rola jak marzenie! smile W scenach bardzo zbiorowych nie uczestniczę
                  - ew. mogę służyć za suflera z egzemplarzem w łapie,
                  bo chyba taka funkcja się przyda?
                  Albo drinki podawać - zawsze najlepiej przy korycie smile
                  • cytrynka6543 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 18:20
                    bbbzyta napisała:
                    >W scenach bardzo zbiorowych nie uczestniczę
                    > - ew. mogę służyć za suflera z egzemplarzem w łapie,
                    > bo chyba taka funkcja się przyda?

Oj, Bbbzyto!!! Z nieba mi spadłaś Ja,JAAAA będę potrzebowała suflera, Lylika
                    się nie ustosunkowała do moich fochów, bądź suflerem!!! Pliiiiiiz!!!
                    • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 25.05.07, 19:06
                      cytrynka6543 napisała:
                      Lylika
                      > się nie ustosunkowała do moich fochów,
                      ...
                      Ustosunkowała się. Nawet bardzo. Bardzo. smile))
                      • jotka13 Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 29.05.07, 08:01
                        W związku z tym, że nasze plany wyjazdowe pokrzyżowały się i zostajemy w
                        Warszawie mam pytanie czy przygarniecie jeszcze dwie dusze? wink)
                        • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 29.05.07, 08:08
                          jotka13 napisała:

> W związku z tym, że nasze plany wyjazdowe pokrzyżowały się i zostajemy w
                          > Warszawie mam pytanie czy przygarniecie jeszcze dwie dusze? wink)
                          >
                          Podanie, znaczki skarbowe, 6 fotografii, zaświadczenie od sołtysa... no, pani Minister sama najlepiej wie co potrzeba złożyć w takich okolicznościach. smile)
                          P.S. Role wybierajcie - ino migiem. smile))
    • 36krzysiek ALARM !!! 29.05.07, 11:37
      Ja chciałem tylko delikatnie zauważyć, że 8 czerwca jest już za rogiem a
      Państwo się raczy op.. tego.. obcyndalać. Postanowień niet, decyzji niet,
      dokładnie jak nasz sejm senat i rząd razem wzięci! Może taka obraza podziała
      mobilizująco ! wink
      • lylika Re: ALARM !!! 29.05.07, 12:09
        No... panikarz to Ty jesteś niebywały. Rozumiałabym Twój niepokój, gdyby dziś był 6 czerwca... smile))
        • 36krzysiek Re: ALARM !!! 29.05.07, 12:21
          O święta Genowefo! Przecież to juz powinny być zadania przydzielone,
          pokwitowane za odbiór i sporządzony wzór raportu dziennego, spływający do godz.
          6.00 nastepnego dnia na specjalną małpią krzynkę! Powinny byc wytypowane co
          najmniej 3 sklepy na wypadek pożaru i dwie ekipy na wypadek święty! Że o już co
          najmniej trzech zebraniach organizacyjnych odbytych nie wspomnę. A Państwo
          sobie lekce tak ważą i liczą że się to samo zorganizuje?! Ano nie!! W świecie
          się samo azali organizuje nic i tu trzeba masa pracy poczynić!
    • dominika.rosak Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 29.05.07, 12:26
      Witam, mam pytanie, dostałam adres tego forum, na grze literackiej, odbywającej
      się w noc muzeów. Zobaczyłam ten wątek, ale powiem, że połowę rozumiem i stąd
      mam kilka pytań, czy na to spotkanko może przyjśc każdy, czy muszę się jeszcze
      gdzieś dać poznać? smile Jeżeli każdy, to gdzie dokładnie jest to spotkanko? I o
      której. I co się będzie działo?

pozdrawiam
      Całkiem świeża, choć zagorzała fanka J. Ch.
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 29.05.07, 13:08
        dominika.rosak napisała:

> Witam, mam pytanie, dostałam adres tego forum, na grze literackiej, odbywającej
        >
        > się w noc muzeów. Zobaczyłam ten wątek, ale powiem, że połowę rozumiem i stąd
        > mam kilka pytań, czy na to spotkanko może przyjśc każdy, czy muszę się jeszcze
        > gdzieś dać poznać? smile Jeżeli każdy, to gdzie dokładnie jest to spotkanko? I o
        > której. I co się będzie działo?
        >
        > pozdrawiam
        > Całkiem świeża, choć zagorzała fanka J. Ch.

...
        Witaj Zagorzała Fanko Dominiko. smile Tu masz wszystkie wątki dotyczące spotkania czerwcowego:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62766548&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62800179&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62800179&v=2&s=1
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62840279&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62824996&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62824996&v=2&s=1
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62960578&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62919030&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62823193&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=62926836&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=63221106&v=2&s=0
      • groha Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 29.05.07, 13:21
        Witaj Dominiko! Nie przejmuj się, że czegoś nie rozumiesz, to u nas zupełnie
        normalne. Wszystko dopiero jest na etapie umawiania się, jak widzisz, więc
        nieliczni coś zaczynają łapać, a tego, co się będzie działo, to już na pewno
        nikt nie jest w stanie przewidzieć. Więc rozgość się, poczytaj sobie inne
        wąteczki, napisz coś, jeśli masz ochotę i spokojnie czekaj na rozwój wypadków.
        Grunt, że tu trafiłaś, reszta zaraz się ułoży. Pozdrawiam bardzo chmielewsko i
        zapraszam - bądź z nami, naprawdę warto smile
      • eulalija Dominiko 29.05.07, 13:34
        A może byś tak wzięła udział w naszej forumowej zabawie. Nie jest obowiązkowa i
        nie boli, 78 osób się przekonało, że idzie to przeżyć.

Jest wątek: Ranking książek Guruy. Jedyną bolesną sprawą jest przeczytanie dość
        uważnie pierwszego postu. Potem zwyczajnie klikasz w odpowiedz, robisz kopię
        tytułów, punktujesz i koniec mordęgi, możesz wysyłać. "Zapalniczkę" oceniamy w
        wątku "Komunikaty rankingowe".

Zapraszam do zabawy.
        Podpisano
        Zgrzany i zdesperowany Cerber Rankigowy
        primo voto Eulalija (też nieco przegrzana)
        • papuga_ara Re: WuCze cede:) 29.05.07, 14:06
          Kochani!!! Jak można pomóc? Co jeszcze można zrobić? (pytanie dodatkowe: co już
          jest zrobione??). W piątek od 16.00 ja sem dyspozycjna..!!!
          • 36krzysiek Re: WuCze cede:) 29.05.07, 14:33
            Już za późno na pomoc. Nic sie nie da zrobić. Duch imprezy się rozlazł,
            uczestnicy wykruszeni, impreza odwołana.
            • lylika Re: WuCze cede:) 29.05.07, 14:37
              Całkiem odwołana nie jest. Chyba, że nikt nie podpisze rewersu czereśniowego, to wtedy odwołamy. Absolutnie. smile)
              • kocio_pierzaczek Re: WuCze cede:) 29.05.07, 15:07
                No nie, nie siejcie takiego defetyzmu. Aż tak źle nie jest, jak szefowa
                zauważyła, jeszcze trwa maj smile
                • papuga_ara Re: WuCze cede:) 29.05.07, 15:30
                  Absolutnie nie odwołujmy! Protestuję i się nie zgadzamsmile))) A z braku roli i
                  przydziału będę w krzakach siedzieć z sąsiadamiwink
                  • 36krzysiek Re: WuCze cede:) 29.05.07, 15:56
                    Do godziny WCz zostało pi razy oko 242 godziny. I to ma być to dużo czasu ? wink))
                    Hej! Szable w dłoń!
    • 36krzysiek Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 31.05.07, 14:09
      1. Czy będziemy trenować na spotkaniu hymn?
      2. Kiedy jedziemy do Asi-Pobudki?
      • lylika Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 31.05.07, 14:27
        36krzysiek napisał:

> 1. Czy będziemy trenować na spotkaniu hymn?

> 2. Kiedy jedziemy do Asi-Pobudki?
        ...

1/ Piosenki tylko z lat 60/70.
        2/ Na lekcje śpiewu?
      • groha Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 31.05.07, 15:06
        36krzysiek napisał:

> 2. Kiedy jedziemy do Asi-Pobudki?

Mam nadzieję, że wiesz, co czynisz, zadając to pytanie tu i teraz, panie
        Baronie? wink
        • papuga_ara Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 31.05.07, 16:44
          Ja też chcę do Osiołka!!!
          • papuga_ara Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 31.05.07, 17:15
            Co kupić do pożarcia??? Do popicia???
            • papuga_ara Re: Wszystko Czerwone - Przygotowania do spotkani 31.05.07, 17:32
              Acha. Przeczytałam w innym wątku. Przywiozę tort kajmakowy. Mrowie a mrowie
              słodyczy on jest, mniam....
              • bbbzyta Dom 01.06.07, 17:57

• bbbzyta Dom Alicji, czyli tzw. entourage 01.06.07, 18:04
                  Sorry za post o schodek wyżej, paluszek w temacie mi zjechał na entera, i stało się! Ale do rzeczy.
                  Grzebałam w starych postach, gdzie rozstrząsaliście plany domu -
                  obecnie to str. 5, "Dom Alicji" bodajże.
                  I tam nieoceniony G0p0s zamieścił planik:
                  img216.imageshack.us/img216/4509/alicjaie4.jpg
                  Uważam, że szalenie pożyteczny, bo jako Agnieszka
                  chciałabym sobie wyobrazić, gdzie właściwie dostałam w łeb smile))
                  Bardzo G0p0sowi przy okazji dziękuję,
                  bo w ogóle ten planik bardzo ułatwia lekturę WCz
                  i na pewno wart jest przypomnienia smile
                  • lylika Re: Dom Alicji, czyli tzw. entourage 01.06.07, 18:21
                    BZyto, nawet o tym nie myśl. Domu do piątku nie przebuduję. smile)
                    • cytrynka6543 Re: Dom Alicji, czyli tzw. entourage 01.06.07, 19:13
                      A może choć spróbujesz???
                      • april02 Re: Dom Alicji, czyli tzw. entourage 01.06.07, 22:19
                        A my Ci w tym pomożemy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka