30.06.07, 12:22
TVP1: poniedziałek, dwadzieścia minut po północy rozpoczyna się cały cykl
pięknych rozmów Magdy Umer z Agnieszką Osiecką: "Rozmowy o zmierzchu i
świcie".
Obserwuj wątek
    • groha Re: Dla sów 30.06.07, 12:45
      Jakem najsowsza z wszystkich gatunków sów - oglądam. Pierwsza część już była, w
      ubiegły poniedziałek. A we wtorek - cudne "Ja gorę!" i Kabaret Starszych Panów.
      W środę porucznik Borewicz, rzecz jasna, za to we czwartek - Kobra i Kapitan
      Sowa... Chyba jeszcze nigdy tyle nie nasiedziałam się przed telewizorem, jak w
      te wakacyjne nocesmile
      • ewa9717 Re: Dla sów 30.06.07, 12:49
        Całą resztę też rzetelnie odsiedziałam przed telewizorem, ale pierwszy
        odcinek "Rozmów..." mi umknął, dlatego machnęłam informację dla takich slepaków
        jak ja. smile)
        • groha Re: Dla sów 30.06.07, 13:00
          Ja też trafiłam na tę rozmowę przez przypadek, właściwie wyłącznie dzięki
          czereśniom. Zachciało mi się je drylować do placka i włączyłam telewizor, żeby
          się trochę rozerwać przy tym mnisim zajęciu. Opłaciło się. W tak ciekawym
          towarzystwie, zleciało mi, jak z bicza trzasł i nie wiadomo kiedy wydrylowałam
          dwa razy więcej, niż zamierzałamsmile
        • groha Re: Dla sów 30.06.07, 13:22
          Och, ja też musiałam czekać aż do wtórnej młodości, żeby nie tracić zbyt wiele
          czasu na sen, ale wreszcie się doczekałam. Teraz spokojnie wystarcza mi 4
          godziny snu do zregenerowania sił, lub góra 6 - dla piękności. I wreszcie mogę
          sobie nie spać, kiedy tylko mi się zachce smile
      • edeka5 Re: Dla sów 30.06.07, 12:50
        Jak mówi Asia - zazdraszczam Ci Groho oglądania tych perełek. Ja o tej porze najczęściej jeszcze nie śpię, ale jak usiądę na fotelu przez telewizorem to przepadło. Ani końca nie pamiętam, ani środka, a często to i początku wink
    • lylika Re: Dla sów 30.06.07, 12:52
      Gwiżdżę sobie na tę godzinę. O tak: fiuuuuuuu. Mam nagrane w całości z pierwszej emisji i oglądam kiedy chcę. Powariowali w tej telewizji, wszystko co jest warte obejrzenia nadają po północy. A ja się muszę trochę przespać, bo w dzień pilnuję żeby mi ciotki w szpitalu nie wykończyli. No i jeszcze parę innych dupereli mam do zrobienia.
    • lylika Re: Dla sów 05.07.07, 13:16
      Dzisiaj Kobra. Dobra obsada.
      tvp.pl/View?Cat=4178&id=520234
      • lylika Re: Dla sów 05.07.07, 13:31
        Nie dla sów. smile
        Film doskonały, więc zupełnie nie wiadomo dlaczego tak wcześnie. Kto nie widział niech sobie wygospodaruje trochę czasu, a kto widział pewnie też obejrzy z przyjemnością. smile

TVP Kultura
        Poniedziałek (09.07.2007) 20:30
        Lato z kinem czeskim - Pociągi pod specjalnym nadzorem, Czechosłowacja 1966; reż.: Jiri Menzel; wyk: Vaclav Neckar, Josef Somr

I powtórka.
        Wtorek (10.07.2007) 15:00
      • eulalija Re: Dla sów 05.07.07, 15:02
        Nauczona smutnym doświadczeniem z poprzedniej Kobry, ustawiam dziś wydeło na 20
        minut wcześniej. Z Joe Alex'a ta pogięta telewizja ukradła mi jakieś dziesięć
        minut.
        • lylika Re: Dla sów 06.07.07, 11:17
          eulalija napisała:

> Nauczona smutnym doświadczeniem z poprzedniej Kobry, ustawiam dziś wydeło na 20
          >
          > minut wcześniej. Z Joe Alex'a ta pogięta telewizja ukradła mi jakieś dziesięć
          > minut.
          >
          I chyba niedobrze zrobiłaś, jeśli zrobiłaś. Zaczęło się z opóźnieniem. sad
          • eulalija Re: Dla sów 06.07.07, 12:37
            Telewizja już wiele razy robiła mnie w bambuko, teraz mi może na pancerz
            ewentualnie skoczyć, z założenia używam tylko kaset 240 i 300 i po każdym
            programie mam godzinę albo i lepiej zapasu smile)

A to wszystko przez kurdupla, ech, już nic nie mówię, żadnej polityki.
            • eulalija Odwet - krótka recenzja 06.07.07, 21:29
              Wprawdzie dość przewidywalne ale dobre. Rewelacyjny Marian Kocinak. Miło
              zaskoczyła mnie Pani Chodakowska. Źle w swojej roli czuła się Pani Gabriela
              Kownacka, wyraźnie jej to nie leżało.

I kurdupel nie przeszkodził, obejrzałam i koniec i początek wink)
              • lylika Re: Odwet - krótka recenzja 07.07.07, 08:32
                Dziecko, jak zwykle, nagrało mi na dvd. Będę miała ładną kolekcję gadów. Chyba założę terrarium. smile
            • lylika Re: Dla sów 07.07.07, 08:27
              eulalija napisała:
              >
              > A to wszystko przez kurdupla, ech, już nic nie mówię, żadnej polityki.
              >
              ...
              Jakiej polityki? Ornitologii co najwyżej albo historii starożytnej. smile)
    • bbbzyta Re: Dla sów 07.07.07, 11:32
      A ja wczoraj z rozkoszą obejrzałam nagrany we wtorek Kabaret St. Panów: "14 3/4" z moimi ulubionym piosenkami. Nie daruję sobie wyliczanki:
      "Szuja" - "nieudana galareta z ryb" zawsze mnie powala!
      "Całuj wuja z dubeltówki" - "pływającą całuj z łódki, przewoźnika całuj z promu" big_grin
      "Nie, nie, nie budźcie mnie" - ile razy bym tak chciała!
      "Najlepsze są drobne panie z ogromnym mieszkaniem" - Czechowicz wykazuje się tak dobrym gustem, jeśli chodzi o wnętrza, że wybacza mu się to całe wyrachowanie...
      Itd.
      Teraz czekam na inny mój ulubiony wieczór: "Zaopiekujcie się Leonem" (chodzi o mysz, jakby ktoś nie wiedział) i Gołasa: "Moja dziewuszka nie ma serduszka" - prześliczne, choć nieco brutalne smile
    • lylika Re: Dla sów 10.07.07, 11:30
      Dzisiaj - TVP 1

01:00
      Dobre, bo polskie - Kabaret Starszych Panów - "Nieznani sprawcy" - wieczór 12, widowisko 1962
      • lylika Re: Dla sów 10.07.07, 11:35
        Jutro TVP 1
        00:10
        Dobre, bo polskie - 07 zgłoś się - odc. 3 / 21 - Dziwny wypadek, serial TVP Polska 1976; reż.: Krzysztof Szmagier; wyk: Bronisław Cieślak, Zdzisław Kozień
        01:00
        Dobre, bo polskie - Droga - odc. 3 / 6 - Ostatnich gryzą psy, serial obyczajowy TVP Polska 1973; reż.: Sylwester Chęciński; wyk: Wiesław Golas, Zofia Walkiewicz
    • lylika Re: Dla sów 10.07.07, 11:37
      W czwartek TVP 1
      23:55
      Dobre, bo polskie - Kobra: Amerykańska guma do żucia "Pinky", spektakl teatralny Polska 1972; reż.: Józef Słotwiński; wyk: Emil Karewicz, Krzysztof Kowalewski
      01:25
      Dobre, bo polskie - Kapitan Sowa na tropie - odc. 3 / 8 - Termos, serial TVP Polska 1965; reż.: Stanisław Bareja; wyk: Wiesław Gołas, Joanna Jędryka
      01:55
      Dobre, bo polskie - S. O. S. - odc. 3 / 7 - Pułapka, serial TVP Polska 1974
    • groha Re: Dla sów 10.07.07, 11:58
      We wtorki, przed KSP, lecą też świetne filmiki z serii "Opowieści niezwykłe",
      m.in. "Ja gorę" i "Ślepy tor", a dzisiaj - "Szach i mat". Bardzo godne
      obejrzenia, moim zdaniem. A wczoraj na TVP Kultura "Profesora Zazula" i
      "Przekładańca" widzieli? Takie cacuszka, a o bardzo przyzwoitej porze dali,
      ludzkie pany.
      • eulalija Re: Dla sów 18.07.07, 09:16
        Czwartek, 19 lipca, Właściwie to piątek bo godzina 00.10 program TVP1
        Śmierć w najszczęśliwszym dniu, spektakl z 1974 r.
        W willi pani Loden (Małgorzata Lorentowicz), wdowy po milionerze, zostaje
        zamordowany tuż przed ceremonią ślubną przyszły mąż jej pasierbicy. Śledztwo w
        tej sprawie podejmuje porucznik Smike (Jan Machulski), którego wspomaga
        sierżant Bolt (Krzysztof Wróblewski). Wszystkie poszlaki wskazują na to, że
        morderstwa mógł dokonać syn pani Loden z poprzedniego małżeństwa. Jednak
        policjanci przyjmują inną hipotezę przebiegu i przyczyn zbrodni. Podstęp
        porucznika Smike'a doprowadza do ujawnienia prawdziwego winnego.
        Pod pseudonimem pisarskim Jerry McKee ukrył się wówczas niespełna
        dwudziestoletni syn reżysera - Juliusz Machulski.

Czwartek, 19 lipca, 21.50 dla tych co mają Ale Kino
        Poirot: Morderstwo w Mezopotamii, film z 2001 r.
        Słynny belgijski prywatny detektyw Hercule Poirot tym razem rozwiązuje zagadkę
        kryminalną w dalekim Iraku. Ktoś zamordował żonę archeologa, doktora Erica
        Weidnera. Przed śmiercią Louise otrzymywała listy od byłego męża. Lecz jak
        można oskarżyć kogoś, kto przed laty zginął w katastrofie kolejowej?
        Reżyseria Tom Clegg.

Wtorek, 24 lipca, 18.10, dla tych co mają Ale kino
        Poirot: Zło, które żyje pod słońcem, film z 2002 r.
        Poirot prowadzi sprawę zleconą przez towarzystwo ubezpieczeniowe, które
        odkrywa, że powierzony jego opiece szlachetny kamień należący do pewnej aktorki
        jest falsyfikatem, ona sam zaś umiera w zagadkowych okolicznościach podczas
        pobytu w kurorcie.
        Reżyseria Brian Farnham

Wtorek, 24 lipca, 20.00, dla tych co mają Zone Europa
        Morderstwo w Orient Expressie, film z 1974 r.
        Reżyseria Sidney Lumet
        Bez komentarza

Czwartek, 26 lipca, a właściwie też już piątek bo 00.05, program TVP1
        Upiór w kuchni – spektakl z 1993 r
        Reżyseria Janusz Majewski
        „Upiór w kuchni” – komedia kryminalna utrzymana w klimacie czarnego humoru
        angielskiego, do złudzenia przypominająca najbardziej brytyjski z gatunków,
        wyszła z pod pióra polskiego autora ukrywającego się pod pseudonimem Patrick G.
        Clark. Realizacja nawiązuje do złotego okresu słynnej "Kobry". Reżyseria:
        Janusz Majewski; reżyseria tv: Anna Minkiewicz; występują: Irena Kwiatkowska,
        Hanna Śleszyńska, Leonard Pietraszak, Stanisław Brudny, Wiktor Zborowski,
        Andrzej Butruk, Marek Kondrat, Paweł Wawrzecki, Krzysztof Kowalewski i inni.
        • 36krzysiek Re: Dla sów 18.07.07, 09:20
          Dzięki Eulaljo! No to mam tydzień na opanowanie video. Upiora nagrać to
          pierwsze przykazanie Chmielewszczyka. A jak już gra Kwiatkowska no to nie ma
          zmiłuj!
          • groha Re: Dla sów 18.07.07, 11:22
            Uwielbiam Kobrę i internet też. Popatrzcie, jaką niesamowicie intrygującą
            informację w nim znalazłam na temat tajemniczego autora Upiora:
            "Komedia kryminalna (...) wyszła spod pióra polskiego autora ukrywającego się
            pod pseudonimem Patrick G. Clark.
            Przekład: Janusz Majewski (również jako Patrick G. Clark - pseudonim)
            Reżyseria: Janusz Majewski"

Wychodzi na to, że pan Janusz Majewski tłumaczył sam siebie. Z polskiego na
            nasze, czy jak? smile
            • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 14:05
              Faktycznie tak napisali na stronie filmu polskiego.
              Pan Majewski pewnie umie dobrze liczyć. Zawszeć to lepiej wziąć stawkę autorską i dodatkowo za przekład. smile)
              • eulalija Re: Dla sów 18.07.07, 14:17
                To jeszcze taka ploteczka o Majewskim, jego Pani, i Pani Nasierowskiej.
                Jak wiadomo, to obie panie wymyśliły "Siedlisko" i bardzo starały się namówić
                Janusza Majewskiego, żeby to reżyserował. Nie chciał. Niedaleko Ełku, gdzieś w
                okolicach gdzie Majewscy kupili "posiadłość", ma swoje włościa Jerzy Hoffman. I
                do niego postanowiły się obie Panie zwrócić o reżyserowanie. Tego Pan Majewski
                nie zdzierżył! I mamy śliczny serial bez Bohuna wink)
                • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 14:26
                  eulalija napisała:

> To jeszcze taka ploteczka o Majewskim, jego Pani, i Pani Nasierowskiej.
                  ...
                  Bigamista na dodatek? smile)
                  • g0p0s Re: Dla sów 18.07.07, 14:29
                    Jedną partnerkę ma jako autor, drugą jako tłumacz, co w tym dziwnego? smile)
                    • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 14:32
                      g0p0s napisał:

> Jedną partnerkę ma jako autor, drugą jako tłumacz, co w tym dziwnego? smile)
                      ...
                      Tylko która jest Pani a która Pani Nasierowska? smile)
                      • eulalija Re: Dla sów 18.07.07, 14:36
                        Pani jest Majerówna (fotograficzka), Pani Nasierowska występuje w 9 odcinku
                        serialu w roli Malwiny, siostry Teodory, Róży i Mamy Marianny (czy padło w
                        serialu jak miała na imię Mama Marianny?)
                        • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 14:44
                          eulalija napisała:

> Pani jest Majerówna (fotograficzka), Pani Nasierowska występuje w 9 odcinku
                          > serialu w roli Malwiny, siostry Teodory, Róży i Mamy Marianny (czy padło w
                          > serialu jak miała na imię Mama Marianny?)
                          >
                          Łomatko, Wanda Majerówna przekwalifikowała się z aktorstwa na fotografowanie? A Zofia Nasierowska co teraz robi?
                          I na 100% Majerówna grała Malwinę.
                          filmpolski.pl/fp/index.php/127191
                          • eulalija Re: Dla sów 18.07.07, 14:52
                            Łup pustym łbem o blat.

Masz rację, coś mnie strasznie zaćmiło, dokładnie odwrotnie, Dowgird do roboty!
                            Roznieść ostatnią szarą komórkę na szablach, spalić, rozsiać po Dzikich Polach,
                            do niczego innego nie jest potrzebna.

Bez szarej komórki udaję się na spacer z psicą, po deszczu wyszła wstrętna
                            wielka żółta morda na niebieskie i jest zupa. Będziemy się czołgać.
                            • woloduch1 Re: Dla sów 18.07.07, 20:53
                              A tak w kwestii formalnej - dotyczy Dowgirda.
                              Byla to rzeczywiscie postac historyczna. Ale jak to zwykle bywa, z drobnymi
                              roznicami. Otoz w rzeczywistosci Dowgird nosil nazwisko Kalkstein i swojej
                              kariery nie zakonczyl na Dzikich Polach, ale w lochu Jego Elektorskiej Mosci.

Pozdrawiam

Woloduch
                              • eulalija Re: Dla sów 18.07.07, 20:59
                                Ty potrafisz podnieść na duchu, wlać w serce otuchę wink

Na Dzikich Polach miały być rozwianie popioły mojej ostatniej szarej komórki,
                                według serialu Dowgird skończył w męczeńskim stanie małżeńskim.
                                • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 21:05
                                  eulalija napisała:

> Ty potrafisz podnieść na duchu, wlać w serce otuchę wink
                                  >
                                  >
                                  >

Wołoduchy słyną z podnoszenia i wlewania. smile)
                  • eulalija Re: Dla sów 18.07.07, 14:32
                    O masz! To by mnie pułkownik Dowgird szablą rozsiekał, gdyby się dowiedział, że
                    go z Panią Nasierowską rozwiodłam i w ramiona Pana Majewskiego wepchnęłam.
                    • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 14:34
                      To teraz Dowgird z Majerówną i z Nasierowską? Co to się robi. smile)
                      • groha Re: Dla sów 18.07.07, 14:48
                        Ani chybi, koniec świata blisko, pani kochana smile)
                        • ewa9717 Re: Dla sów 18.07.07, 20:28
                          Mnie to majda, ale czy czasem Dowgird nie uczęszcza z panią Majdą? Bogdaną
                          zresztą.
                          • lylika Re: Dla sów 18.07.07, 20:38
                            Nie uczęszczał i nie uczęszcza, tym bardziej, że zmarła w 1995.
                            • groha Re: Dla sów 18.07.07, 20:56
                              A ja miałam zapytać, czy ktoś oglądał wczoraj uszminkowanego na biało Andrzeja
                              Łapickiego, jako tajemniczego mistrza tańca, rozdającego wizytówki z napisem:
                              memento mori i zabijającego mocno podmalowanym wzrokiem, ale zapomniałam.
    • eulalija Krótka recenzja "Smierć w najszczęśliwszym dniu" 24.07.07, 08:06
      Klasyczne, takie angielskie. Dobra rola Pani Lorentowicz.

Sztuka zaczęła się jakieś 45 minut póżniej przez konusa. Gadał i gadał, cały
      program pojechał przez niego.
    • eulalija Dwie krótkie recenzje 26.07.07, 20:45
      Poirot: Zło, które żyje pod słońcem

Jak dla mnie, doskonałe. Wprawdzie opis, który zamieściłam powyżej, ściągnięty
      z jednej z gazet telewizyjnch (nie piszę jakiej, żeby im wstydu nie robić) nie
      ma wiele wspólnego z treścią filmu, żadnego klejnotu i towarzystwa
      ubezpieczniowego nie było, ale była piękna kobieta zabita w kurorcie i Poirot
      ślicznie wszystko wydedukował. Czapki z głów.

Morderstwo w Orient Expresie

Powiew luksusu, że daj nam Panie Boże. Obsada po byku, Ingrid Bergman, Lauren
      Bacall, Jacqueline Bisset, Sean Connery, Anthony Perkins, John Gielgud, ten
      młody od muszkieterów, York chyba, tchu nie wystarczy, żeby sławy wymieniać.
      Klasyka, aż się serce raduje.

Ale odtwórca głównej roli ... o matkooo, nieporozumienie, tragedia, dramat,
      Albert Finney, sorry, w tej roli, w tym filmie, kojarzy mi się z wkurzonym,
      upasionym hitlerkiem. Cały smak filmu spieprzyny przez to odczucie.

Przypominam, dziś w nocy upiory straszą w kuchni, nie podjadamy z lodówek wink)
      • ewa9717 Re: Dwie krótkie recenzje 26.07.07, 21:07
        No, tyle gwiazd i najgorszy z Poirotów. Cały pogrzeb na nic - jak mawiał Franc
        Fischer.
    • groha Re: Dla sów 31.07.07, 12:02
      Telewizornia wprost oszalała w te wakacje, na wszystkich kanałach. Na Jedynce -
      wiadomo, Kultura też od czasu do czasu cyknie jakimś cymesikiem, w Kinie Polska
      - Cybulski i Bareja wieczorową porą, normalne szaleństwo. W życiu nie naczuwałam
      się tyle przed telewizorem, co w te letnie (hehe - letnie!) noce. Ale za to, że
      wczorajsze rozmowy z Osiecką przenieśli z 0.30 na godzinę 2, to aż mnie nosi,
      żeby tak móc dorwać w pazury ten czyjś durny łeb...
      • lylika Re: Dla sów 31.07.07, 12:29
        TV oszalała do tego stopnia, że aż się pomyliła i jeden ciekawy program nadaje o "ludzkiej" godzinie. Może dlatego, że to TV Polonia.

Biografie - Pięć portretów pana Kazimierza
        05.08.2007 (Niedziela), godzina: 15:50
        2006
        czas trwania: 41 minut
        /dozwolone od lat 12/
        reżyseria: Marian Kubera
        producent: AMBERMEDIA SP. Z O.O.
        Film o wybitnym polskim aktorze Kazimierzu Rudzkim. Próba zbudowania portretu aktora, który był także pedagogiem, konferansjerem i wielkim społecznikiem. Film zawiera doskonałe zdjęcia dokumentujące jego pracę sceniczną. Dorobek sceniczny Kazimierza Rudzkiego to ponad 20 ról, wystąpił też w ponad 22 filmach. Wypracował swoisty styl konferansjerki estradowej i kabaretowej. Od 1965 roku był profesorem Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej, a następnie jej prorektorem. Rola filmowa, która przyniosła mu sukces, to rola porucznika Turka w filmie Andrzeja Munka "Eroica", lecz dziś pamiętany jest głównie z roli ojca w serialu telewizyjnym "Wojna domowa" Jerzego Gruzy. Prowadził też w Polskim Radiu audycje dla młodzieży propagujące kulturę słowa i uczące podstawowych umiejętności aktorskich. Zmarł w 1976 roku, mając 65 lat.
        • ewa9717 Re: Dla sów 05.08.07, 22:38
          Obejrzałam.
          A co lepsze kawałki dobregobopolskiego już nawet nie dla sów, lecz dla jakichś
          znerwicowanych skurwionków - poniedziałkowe "Rozmowy o zmierzchu i świcie"
          startują 0 2.05. Jeśli tradycyjnego poślizgu nie będzie.
          • groha Re: Dla sów 05.08.07, 23:14
            Ewo, znerwicowany skurwionek, to raczej ten, co przesunął godzinę emisji, nie?
            Bo ten, kto to ogląda, to albo pasjonat, albo prawdziwa sowa, która nie musi
            udawać skowronka. Tak czy tak - ofiara, a nie sprawca i nie ma co ubliżać,
            niewinnej istocie. Ja tam, uważam, spokojna jestem, jak ocean wink
            • ewa9717 Re: Dla sów 05.08.07, 23:24
              Ja tam niespotykanie spokojny czlowiek jestem, mnie na język nadeptać można smile)
    • lylika Re: Dla sów 05.08.07, 22:46
      Ja się już tak przyzwyczaiłam do tych godzin, że o wcześniejszych już bym chyba nie umiała oglądać telewizji. W każdym razie pęłabym ze zdumienia gdyby coś przyzwoitego o wcześniejszej godzinie nadano.
    • lylika Re: Dla sów 07.08.07, 17:52
      Dziś w jedynce o 1.05 "Zaopiekujcie się Leonem".
      • ewa9717 Re: Dla sów 07.08.07, 17:57
        A wcześniej "Duch z Canterville" z Ludwiżanką m.in. Wołłejko za
        ducha robi.
    • lylika Re: Dla sów 08.08.07, 14:20
      Dobre, bo polskie - Parada oszustów - Mistrz zawsze traci

08.08.2007 (Środa), godzina: 01:45
      1976
      czas trwania: 39 minut
      /dozwolone od lat 12/

reżyseria: Grzegorz Lasota
      scenariusz: Jerzy Janicki,Andrzej Kudelski
      zdjecia: Witold Adamek
      producent: Producent MAF

występują:
      Stanisław Igar, Bronisław Pawlik, Wojciech Pszoniak, Piotr Fronczewski, Roman Wilhelmi, Jan Englert.

Na cykl telewizyjnych filmów "Parada oszustów" składają się nie związane ze sobą opowieści kryminalne - fikcyjne, choć często zainspirowane autentycznymi wydarzeniami. Bohater pierwszego odcinka w latach trzydziestych wyprowadził w pole sławnych szachistów. Skromny francuski aptekarz, Renaud (Bronisław Pawlik), wpada na pomysł, jak zarobić sporo pieniędzy. Pisze listy do dwóch szachowych arcymistrzów - Greewe‘a i Sulechina i wyzywa ich na pojedynek. Ku zdziwieniu obu asów, którzy się osobiście nie znają, Renaud osiąga rewelacyjne wyniki. Jaka jest tajemnica tych sukcesów?
    • lylika Re: Dla sów 13.08.07, 23:41
      Dzisiaj rozmowa 8 z Agnieszką Osiecką. O 2.10. Sądząc po ostatnich dniach, to będzie około godziny spóźniona.
    • lylika Re: Dla sów 16.08.07, 14:59
      Dzisiaj:
      23:55
      Dobre, bo polskie - Kobra: Przecież ty nie żyjesz, spektakl teatralny Polska 1977; reż.: Wojciech Marczewski; wyk: Jerzy Kamas, Teresa Marczewska
      • groha Re: Dla sów 17.08.07, 15:32
        Wcale nie było dobre, moim zdaniem, bo nic nie słyszałam, choć całkiem głucha
        jeszcze nie jestem, a ze względu na porę, na cały regulator dać nie mogłam. I
        takie jakieś to wszystko rozwlekłe było i straszliwie wydumane, że całą
        krzyżówkę-jolkę rozwiązałam, żeby nie usnąć. Bo potem był Sowa i "Skarb trzech
        łotrów" wg Szczypiorskiego, obydwa bardziej przyjemne do oglądania, jak się okazało.
        • lylika Re: Dla sów 17.08.07, 15:45
          Też mnie zezłościła ta fonia i znudziła Kobra, obejrzałam więc w dwójce Sublokatora. Z dużą przyjemnością. smile
          • groha Re: Dla sów 17.08.07, 15:54
            A wcześniej był "Morderca zostawia ślad", oglądałaś? Ja chyba po raz ochnasty i
            chyba tylko dla tej ostatniej roli Cybulskiego, którego wciąż kocham. Kurczę,
            dobrze, że te wakacyjne powtórki się kończą i mój telewizor nadal ma narowy, bo
            jeszcze bym, tfu, tfu, telemaniaczką została, czy coś smile
            • lylika Re: Dla sów 17.08.07, 16:02
              Mordercę widziałam niedawno, wczoraj nie. smile
              Jak się ma białe noce, to trudno nie zostać telemaniakiem. Czytać przy świetle nie mogę zbyt długo.
              • ewa9717 Re: Dla sów 17.08.07, 16:17
                Z "Kobrą" i dźwiękiem miałam tak samo. Nie wiem, co jest, ale często
                na polskich filmach i sztukach marzy mi się lektor...
              • groha Re: Dla sów 17.08.07, 16:20
                Ja tam zawsze lubiłam nocne życie smile) I na szczęście, czytać mogę nawet przy
                świeczce, tylko okularki muszę sobie zrobić trochę lepsze. A telewizor, tak
                naprawdę doceniłam dopiero teraz, gdy tyle powtórek wartych obejrzenia, a ten,
                jak na złość, zaczął odmawiać posłuszeństwa. Ciekawe, że wcześniej, gdy stał i
                obrastał kocimi kłakami, to jakoś mniej mi na nim zależało...
                • lylika Re: Dla sów 17.08.07, 16:42
                  Mój telewizor też tak świrował. Zaobserwowałam, że wyłącza się przede wszystkim gdy coś mocno błyśnie na ekranie, np flesz. Chyba uczulony na papparazzichsmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka