woloduch1 21.10.07, 03:59 Z racji tak Waznego Dzisiejszego Dnia przypominam wszem i wobec: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=50851509&a=52027732 Pozdrawiam Woloduch P.S. A co to za glosowanie bylo 12.11.2006? Woloduch sklerotyk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Kukuleczka 21.10.07, 08:57 Wstałam, pójdę poprawić frekwencję tak pod wieczór. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Kukuleczka 21.10.07, 13:17 I ja też. Prawdę mówiąc to nie widziałam jeszcze takich tłumów na wyborach u nas, ale i trafiłam na frekwencję pomszalną. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kukuleczka 21.10.07, 13:42 A, zmobilizowałam się i poszedłam. posowałam w przedszkolu, a tam w ogródku grzybki muchomorki, krasnoludy płci obojga (!) i gipsowa kaczka. Nie wiem, czy nie powinnam zgłosić złamania czegoś tam. Odpowiedz Link
groha Re: Kukuleczka 21.10.07, 13:49 woloduch1 napisał: > P.S. A co to za glosowanie bylo 12.11.2006? > > Woloduch sklerotyk > Wybory samorządowe to były, Wołoduchu. Wybieralim radnych, bezradnych, szlachtę sejmikową... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kukuleczka 21.10.07, 15:43 Ciekawe czy tylko mnie tak pilnuja, bo pojawia mi sie takie Od 20.X, godz. 0:00 do 21.X do godz. 20:00 na Forum obowiązuje cisza wyborcza Komunikat forum Brak połączenia z bazą forum, proszę spróbować ponownie za chwilę. Odpowiedz Link
eulalija Re: Kukuleczka 21.10.07, 15:46 Obowiązek obywatelski spełniony, Ci co nie byli, niech korzystają z pięknej pogody, na spacer, proszę Szanownych, na spacer, a po drodze do lokaliku. Zaraz zobaczę czy mi jakies komunikaty piszą na ekranie ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kukuleczka 21.10.07, 16:17 – Wy w sprawie kartofli? – zadowcipkował na powitanie Rotter. – www.nie.com.pl/art8844.htm ciekawe czy czarny rynek ruszy...powinien ruszyc )) Odpowiedz Link
groha Re: Kukuleczka 21.10.07, 18:19 Spacerek zaliczyłam, obywatelski obowiązek spełniłam, a teraz cichutko sobie podśpiewuję, żeby ciszy wyborczej nie zakłócać: kukułeczka kuka, kuka, kuka - cyraneczka nie ptak, tra la la la la la... Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kukuleczka 21.10.07, 19:01 > cyraneczka nie ptak, dziewczyna nie ludzieee!! Booo naaa traaaktoorze jaaadzie i oooorze dziewczyna, nie luudziee --------- boje sie zajrzec w prognozy.. gdzie sa prognozy? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kukuleczka 21.10.07, 19:07 > Zaraz zobaczę czy mi jakies komunikaty piszą na ekranie ) Mnie juz przestali sie czepiac... wiec moge sobie pozwalac: <james_gastovski> Żelazna logika prezentowana przez moją niespełna trzyletnią siostrę: "Nie możesz zgnieść kotka, bo ma oczka!" Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kukuleczka 21.10.07, 19:09 <berettakk> Tego Walt Disney nie przewidział - Kaczor walczy z Donaldem. Odpowiedz Link
eulalija A cisza wyborcza wciąż trwa 21.10.07, 21:56 Wszystko przez naszą Szefową. Pewnie dotarła o 19.59 do lokalu po pobycie w lokalu i kartki już dla niej nie było, nim do jej lokalu dowiozą kartę formatu A2 i taką żółciuchną mniejszą, to się do północka zejdzie. Pani Prezes, my rozumiemy, obiadki, śniadanka, fryzjerzy, tańce, poprawiny ale żeby aż tak narozrabiać???? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: A cisza wyborcza wciąż trwa 21.10.07, 21:59 Ponoć Jadźka Staniszkis, nie mogąc się doczekać prezeski, of kurz, ciutkę się sypnęła... Odpowiedz Link
eulalija Re: A cisza wyborcza wciąż trwa 21.10.07, 22:10 Swoją drogą to jakaś paranoja. Czy wyniki wyborów w trzech, pięciu, nawet piętnastu lokalach, średnio na jedną komisję przypada około 1,5 tys. uprawnionych, 15 x 15 to 22,5 tys. ludzi, przy frekwencji 75% dla dużych miast to około 17 tys. ludzi, z chyba około 22 milionów uprawnionych do głosowania, co to może zmienić? Uważam, że informacje o wstępnych sondażowych wynikach z sond prowadzonych przed lokalami wyborczymi powinny ruszyć o 20.01. Dopiero teraz, przy przedłużaniu ciszy wyborczej, zaczynam mieć wątpliwości co do uczciwości liczenia głosów. Ale może to tylko moja spiskowa teoria dziejów. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A cisza wyborcza wciąż trwa 21.10.07, 22:37 Eulalijo, wprawdzie ogarnia mnie coraz większy niepokój, ale pewne rzeczy usiłuję sobie tłumaczyć, jak to ja, zdroworozsądkowo. Otóż o ile kojarzę ordynację wyborczą, to każdy uprawniony do głosowania musi mieć możliwość głosowania, jeśli wyrazi taką chęć. Czyli jeśli przyjdzie do wiadomego lokalu w obowiązujących ramach czasowych, to MUSI mieć szansę zagłosować (jeśli spełnia konstytucyjne warunki). W związku z tym, jeśli założymy, że prawdą jest to, co mówią o braku kart wyborczych, to PKW MUSI umożliwić głosowanie ludziom, którzy do lokalu przyszli. Nawet jeśli chodzi o hipotetyczne pięć czy dziesięć głosów w skali 30 milionów. Taki przepis. I wyborców guzik obchodzi, że już jest po czasie, oni mają konstytucyjne prawo głosować. Co nie zmienia faktu, że coś mi tu śmierdzi. Obym się myliła. Odpowiedz Link
eulalija Re: A cisza wyborcza wciąż trwa 22.10.07, 08:06 Dzidko, nie chodziło mi o odebranie możliwości głosowania ludziom, którzy udali się w poczuciu obowiązku do lokali wyborczych. Chodzi mi o idiotyczny fakt przedłużania ciszy wyborczej. Ciszę można było sobie zwyczajnie darować a głosowania przeprowadzić do końca tam gdzie komisje nawaliły pobierając zbyt małą liczbę kart. Jeśli moje pisanie zabrzmiało tak mało wyraźnie, to dobrze, że nigdzie nie kandydowałam, nikt by mnie nie zrozumiał )) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: A cisza wyborcza wciąż trwa 22.10.07, 09:30 > Ciszę można było > sobie zwyczajnie darować a głosowania przeprowadzić do końca Podanie wyników sondazowych mogłoby zasugerować głosującym, na kogo głosowac Pomijam drobiazg, że sama cisza wyborcza, przy tej ilości wszędzie wiszących plakatów, jest głupotą. Z drugiej storny - przynajmniej raz na kilka lat mamy w mediach dzień bez polityki. Warto Odpowiedz Link
groha Re: Kukuleczka 21.10.07, 22:57 ...i po ptakach - powiedział lotnik po oprysku lasu Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Kukuleczka 21.10.07, 23:08 uffff co ja sie dzisiaj natanczylam w intencji )) (bo glosu nie mam) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Kukuleczka 21.10.07, 23:21 I ja zachrypłam A teraz słucham jęków Kaczojaro Odpowiedz Link
groha Re: Kukuleczka 21.10.07, 23:36 Nu, i chwatit. Asiu, pięknie Ci dziękujemy za wspomaganie tańcem indiańskiem (ależ ten Twój ma niebywałą i wszechstronną siłę działania, coś niesamowitego!) i nie wiem, jak Wy, ale ja mam już chyba dosyć, więc ciupasem i w podskokach wracam sobie na apolityczną chmielewszczyznę. I rym cym cym, i hop sa sa! Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Kukuleczka 22.10.07, 04:12 A Szefowa chiba niezle zabradziazyla na tem weselu, bo 20:00 dawno minela, a Jej ani widu ani slychu... Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 22.10.07, 08:34 To neostrada zabradziażyła. Chyba się wszyscy upili w drobną kaszkę, bo nawet telefonów interwencyjnych nie było komu odebrać. Ja byłam na posterunku jeno bez dostępu. Ale przy takim święcie im wybaczam. ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kukuleczka 22.10.07, 09:51 ...że tak powiem HURRRRAAAAAA!!!!! VICTORIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co prawda nie wygrali ci na których głosowałem ale HURRRRAAAAAA! Kaczki na staw!!!! Niech się potopią!!!!! Ale najbardziej mnie cieszy że ten pustostan lepper i SS giertych nie weszli do sejmu !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kukuleczka 22.10.07, 19:21 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )) Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kukuleczka 22.10.07, 19:58 U mnie na stawie ani kaczuchy dziś... Bul bul bul! Odpowiedz Link
eulalija Re: Kukuleczka 22.10.07, 22:12 kocio_pierzaczek napisała: > U mnie na stawie ani kaczuchy dziś... Nakwakały wczoraj przed północą i szczęśliwie odlaciały, to znaczy jenda odleciała w pielesze, druga wydała ostatnio 83 tys.zł kancelaryjnych pieniędzy na alkohol, pewnie w przewidywaniu sromotnej klęski chciała mieć lekarstwo. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kukuleczka 22.10.07, 22:26 Ale oprócz procentów nabyła ponoć drogą kupna viagrę i testy ciążowe. Chce się rozmnażać na gwałt i na potęgę? Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 08:27 druga wydała ostatnio 83 tys.zł > kancelaryjnych pieniędzy na alkohol, ... No no... ładny grosz. Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 10:56 Kupcie koniecznie dzisiejszą gazetę. Jest z płytą. Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 08:26 Co > prawda nie wygrali ci na których głosowałem ... To zrozumiałe, że Pan Baron solidaryzuje się z mieszkańcami swoich włości i popiera partię ludową. Nic straconego Baronie, będziesz pan w koalicji. ) Odpowiedz Link
mysza63 Re: Kukuleczka 23.10.07, 11:06 Moi też nie wygrali ale ja z natury czerwona jestem więc się nie czepiam. Po to obiecująca partia więc może się unormalni i jakiś kącik dla lewicowców się znajdzie. Ważne, że kaczki szykują się do odlotu, choć po przegranej okazało się, że nie mogli wygrać z frontem (czy ktoś wie o jaki front chodzi?) Jaka płyta jest w gazecie? Odpowiedz Link
anmanika Pozdrawiam hołotę 23.10.07, 11:30 Politykom PiS puściły nerwy, gdy okazało się, że w stolicy PiS ma niskie poparcie. - Warszawa to hołota. Prawdziwej stolicy już nie ma. Zginęła w Katyniu i Charkowie. Tutaj jest warszawka, która nie potrafi nas docenić - wykrzykiwała w kierunku dziennikarzy Anna Rudzka, szeregowa działaczka PiS. Odpowiedz Link
eulalija Re: Pozdrawiam hołotę 23.10.07, 12:17 Ciekawa jestem ile pokoleń warszawiaków ma pani Rudzka. Ja jestem czwartym pokoleniem urodzonym w Warszawie a piątym w sensie mieszkania, ze strony Mamy, ze strony Ojca mam jedno pokolenie wiejcej. Przegrywać trzeba umieć, z twarzą, a nie dupą w lufciku. I po jaką cholerę ja się denerwuję? Odpowiedz Link
anmanika Re: Pozdrawiam hołotę 23.10.07, 12:31 Zamiesciłam to w charakterze kuriozum Ja można powiedziec wywodzę się z tej hołoty bo jestem po kądzieli warszawianką 1-go pokolenia. Moja rodzina wraz z inną hołotą przyjechała niezbyt dobrowolnie spod Wilna. Odpowiedz Link
lylika Frekwencja hołoty 23.10.07, 13:10 Czy Wy wiecie, że w tej Komisji na Ursynowie, która spowodowała przedłużenie ciszy wyborczej aż do 22.55 głosowało 91% hołoty uprawnionej do głosowania? I podobno mieli 86% trafnych. )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Pozdrawiam hołotę 23.10.07, 15:09 anmanika napisała: > Zamiesciłam to w charakterze kuriozum I w tym charakterze odpowiadałam. Nie znoszę bufonów z zadęciem, co ma do tego Charków? Mogła jeszcze dorzucić Miednoje i armię Andersa, jak szaleć to szaleć. Mam w dalszej rodzinie takich niedobrowolnych Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kukuleczka 23.10.07, 12:07 Baron jest raczej z tymi, co to mieli po wejściu ruskich wszystkich na latarniach wieszać. Dziwoląg jakiś - ahystokhata-komunista )) Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 12:21 ahystokhata-komunista )) > O Jezu! To mi się z Feliksem kojarzy. I Ty też tak nas na tych latarniach? Nie wierzę. Tyś dobry pan. Nas przecież oszczędzisz?! )) Odpowiedz Link
eulalija Re: Kukuleczka 23.10.07, 12:24 Pociesza mnie myśl, że Baron do zbyt pracowitych nie należy, ceni sobie wygodę, nieróbstwo, nie będzie mu się chciało latac od latarni do latarni )) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Kukuleczka 23.10.07, 12:25 Oszczędze, oszczędze. Nowa lewica może co najwyżej zarażać filipinką Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 13:49 Ma się rozumieć, że w wkonaniu lewicy "filipinka" musi być butelkowana. "Filipinka" w sensie ostrej mówki, to specjalność posła od peronu we Włoszczowie z zupełnie innej opcji. ) Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 14:54 Ludzie!!! Zapowiada się rozrywkowo aż miło. Wiecie kto będzie Marszałkiem Seniorem prowadzącym pierwsze posiedzenie Sejmu??? Nigdy nie zgadniecie! Tadeusz ROSS!!! ))) Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Kukuleczka 23.10.07, 14:58 O kurczę)) To znaczy, że cyrk się skończył, ale za to będziemy mieć kabaret)) Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 15:10 Będzie: -Tusk -Ross -Co tak syczy? -A teraz? -Przestało. -Teraz tuska. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Kukuleczka 23.10.07, 18:07 czy wy wiecie kochani, że ja tu po raz PIERWSZY widzę politykę) Ale też się cieszę z wyników, nawet bardzo. Ktos tu słusznie napisał - cudownie że nie będzie Leppera i Giertycha, po prostu miodzio. Pierwszy i jedyny raz Giertych spełni swoja obietnicę hiii. Pamietacie jak zarzekał się, że "nie wexmie złotówki z pensji poselskiej jak nie załatwi czegoś tam emerytom"??? I nawet nie będzie musiał spełniać CAŁEJ obietnicy. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kukuleczka 23.10.07, 18:39 A jeśli ktoś nie widział, na TVN 24 o 0.30 powtórka wykładu pana profesora Bartoszewskiego. Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 23.10.07, 19:30 Widziałam, słyszałam i cały czas jestem pod wrażeniem. Po wykładzie mężydło powiedział coś o czym sama cały czas myślałam: - Wiesz, jak Go słucham, to czuję się mały, głupi i przyziemny. Odpowiedz Link
eulalija Re: Kukuleczka 23.10.07, 21:37 Oboje z MLP wpisujemy się do Waszego klubu. On jest za mądry dla nas, wdeptało nas między szpary w podłodze. Odpowiedz Link
lylika Re: Kukuleczka 24.10.07, 08:56 On jest za mądry dla > nas, wdeptało nas między szpary w podłodze. ... Tu jest cały wykład: www.tvn24.pl/12690,1525882,wiadomosc.html Odpowiedz Link
anmanika Re: Kukuleczka 24.10.07, 10:01 Ja chodzę gdzie sie da by go słuchac, moge tak na okragło) Nawet miałam to szczęście by byc mu przedstawiona) Odpowiedz Link
anmanika Re: Kukuleczka 24.10.07, 10:56 Ja sama sobie ciągle zazdroszczę. Oczywiscie z tego wzruszenia nie byłam w stanie wydac jakiegokolwiek inteligentnego odgłosu paszczą. Mam nadzieje, ze p. profesor nie pomyslal, ze jestem niespelna rozumu lub pijana Odpowiedz Link
eulalija Re: Ciekawostka 24.10.07, 12:16 Dobrze, że Londyn to takie rozległe miasto Na warszawskiej Starówce to by się pokrzyżowała parę razy ta kolejka. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Ciekawostka 24.10.07, 12:45 Wytrwałam do 0.30, żeby nagrać (bo zawsze mi się wydaje, ze takie nagranie jest pewniejsze niż z róznymi timerami) i ...nie poszłam spać, tylko oglądałam i słuchałam. WARTO było. Odpowiedz Link