ida14 25.01.08, 23:41 Żeby było przejrzyscie (dlatego 2) i wesoło (dlatego reaktywacja odsmucaczy) Daje to co mnie niezmiennie bawi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=73028008 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta95 Re: Odsmucacze 2 27.01.08, 18:40 no piekne to, przeczytałam z przyjemnością. Idusiu, ja naprawdę nie chcę rozwiewać całej Twojej młodzieńczej wiary w życie, ale tak dzieje się naprawdę, to nie jest czysta fikcja i miłego dnia życżę, w zasadzie wieczoru. Duje za oknem calkiem nastrojowo, winka sobie naleję, książęczkę wezmę, kocykiem zawinę i za Jolke wypije ps wszystkie jolki jakie znam, takie właśnie lekko zakręcone są Odpowiedz Link
ida14 Re: Odsmucacze 2 27.01.08, 22:52 Cóż Edytko Moje skromne doswiadczenia mówią mi, ze tak własnie ejst. A znajomosc własnej psychiki pozwala stwierdzic, że ja mam identyczne sklonnosci jak Jolka Odpowiedz Link
g0p0s Re: Odsmucacze 2 28.01.08, 13:00 Link do cz. 1: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=35672967&a=35672967 Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Odsmucacze 2 06.02.08, 11:15 Polecam! Ale raczej nie w pracy, bo ja juz mało się nie oplułam herbatą ) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=55020757&s=0 Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Odsmucacze 2/prywata do dorki 06.02.08, 12:15 Dorcia, odesłałam sms-a zwrotnego, doszedł? Odpowiedz Link
lylika Re: Odsmucacze 2/prywata do dorki 06.02.08, 21:38 Były zięć mojej sąsiadki młody szczaw około czterdzieski, zgłosił się dzisiaj do mnie z zaptaniem; a pani to umie posługiwać się internetem, byłbym zainteresowany.... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Odsmucacze 2/prywata do dorki 06.02.08, 22:03 No, interesująco się zaczyna. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Pytanie konkretne 06.02.08, 22:10 Kto czytał Siesickiej "Przez dziurkę od klucza"? Z babunią (i Joanną) w roli głównej? Ciekawe, co babunia powiedziałaby na Internet, i jak wyglądałaby scena, w której filolog orientalny i Joanna tłumaczyliby babuni, jak z niego korzystać? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Pytanie konkretne 07.02.08, 14:48 the_dzidka napisała: > Kto czytał Siesickiej "Przez dziurkę od klucza"? > Z babunią (i Joanną) w roli głównej? > Ja czytałam! Jaaa!!! Swojego czasu miałam hopla na punkcie tej książki. Miała ja moja przyjaciółka i pod byle pretekstem ciągle ją od niej pożyczałam Niektóre, co śmieszniejsze urywki to niemal na pamięć znałam. Po latach w końcu gdzieś ja dopadłam i mam własną. Może komuś pożyczyć?? )) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Pytanie konkretne 08.02.08, 12:31 cytrynka6543 napisała: > Mnie-jeśli byś mogła. Nie ma sprawy, już pakuję Mam nadzieję, że będziesz dzisiaj... Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Odsmucacze 2 07.02.08, 11:40 ida14 napisała: > Żeby było przejrzyscie (dlatego 2) i wesoło (dlatego reaktywacja odsmucaczy) > Daje to co mnie niezmiennie bawi: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=73028008 No nie, piękna sprawa.... Boże, to o mnie.. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Odsmucacze 2 07.02.08, 12:51 koniecznie, ale koniecznie posłuchajcie, popłakałam się i usmarkałam www.youtube.com/watch?v=EoOvpEakkpwcudo Odpowiedz Link
manai Re: Odsmucacze 2 07.02.08, 13:45 tylko bez tego "cudo" na końcu. ale rzeczywiście piekne - "Kurza ich parszywa, nie dojona, w galaktykę kopana, z wiaderkiem węgla kolczastym drutem przez Most Poniatowskiego w te i nazad ganiana morda!" Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Odsmucacze 2 07.02.08, 14:10 www.youtube.com/watch?v=EoOvpEakkpw no właśnie mi się wyraz do adresu doczepił tym razem powinno byc dobrze Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Odsmucacze 2 07.02.08, 14:11 no szlag mnie ciężki trafi chyba www.youtube.com/watch?v=EoOvpEakkpw Odpowiedz Link
dorka_31 Re: CUDO! :) 21.02.08, 09:39 Znalazłam to na forum mojego byłego kierunku studiów - bibliotekoznawstwa, ale i do nas pasuje jak ulał Melodii co prawda nie znam, ale sam tekst wystarczył, co bym sie prawie usmarkała. Sami zobaczcie: "Ballada o niepoczytalnym bibliotekarzu" Gdzieś w bibliotece gminy podmiejskiej Działy się ponoć sceny dantejskie Gdyż bibliotekarz, potworny typ Powiększał liczbę miejscowych styp. Najpierw się znęcał nad starszym panem, Potem go dobił Tomaszem Mannem. Potem studentkę całą godzinę Okładał w kącie Sołżenicynem, Aż ogłuszona złożył na skrypcie I tam zniewolił jak mógł najszybciej. Niepoczytalny bibliotekarz Krąży cichutko pośród książek W afekcie pokazuje siekacz Oraz garnitur samych dziąseł Niepoczytalny bibliotekarz Gdzieś za regałem czai się Z tomem Herberta lub Steinbecka Czeka… Na krwawe tete a tete… Następny odszedł znany adwokat Dziś ludzie szepczą o jego zwłokach, Które szaleniec z niemałą wprawą Włączył do działu „Państwo i Prawo”. Osobno ręka, osobno głowa – Wszystko – rzecz jasna- skatalogował: Ręce, wątrobę, nerki i kiszki Wpisał, jak trzeba, w oddzielne fiszki. Niepoczytalny bibliotekarz…itd. Amelię Szpagat, żonę sąsiada, Zatłukł , zboczeniec, tomem de Sade’a Nowym wydaniem dzieł Tetmajera Zmiażdżył przedziałek Cześka-fryzjera, Zaś pana Kafla. Który był zdunem, Zgładził zdzieliwszy Knutem…Hamsunem… Już od tygodnia jest spokój w gminie, Bo się powiesił na Hucku…Finnie Niepoczytalny bibliotekarz Co dostał kota od Eliota Pierdolca zaś od Bohomolca I bzika od Asnyka Niepoczytalny bibliotekarz Dziś trup – zaledwie czasu pył. Lecz mimo wszystko żal człowieka, Bo oczytany to on był. Słowa – Jan Kazimierz Siwek; Muzyka – Wojciech Gęsicki Odpowiedz Link
papuga_ara Samolotowo:))))))) 13.03.08, 17:49 Dla tych, którzy lubią latać samolotami!!! Podobno autentyczne dialogi pilotów... Wieża: Żeby uniknąć hałasu, odchylcie kurs o 45 stopni w prawo. Pilot: Jaki hałas możemy zrobić na wys. 35000 stóp? Wieża: Taki kiedy wasz 707 uderzy w tego 727, którego macie przed sobą... *** Wieża: Jesteście Airbus 320 czy 340? Pilot: Oczywiście, ze Airbus 340. Wieża: W takim razie niech pan będzie łaskaw włączyć przed startem pozostałe dwa silniki. *** Pilot: Dzień dobry Bratysławo. Wieża: Dzień dobry. Dla informacji - mówi Wiedeń. Pilot: Wiedeń? Wieża: Tak. Pilot: Ale dlaczego, my chcieliśmy do Bratysławy. Wieża: OK w takim razie przerwijcie lądowanie i skręćcie w lewo... *** Pilot Alitalia, któremu piorun wyłączył pół kokpitu: - Skoro wszystko wysiadło, nic już nie działa, wysokościomierz nic nie pokazuje.... Po pięciu minutach nadawania odzywa się pilot innego samolotu: - Zamknij się, umieraj jak mężczyzna *** Pilot: Mamy mało paliwa. Pilnie prosimy o instrukcje... Wieża: Jaka jest wasza pozycja? Nie ma was na radarze. Pilot: Stoimy na pasie nr 2 i już całą wieczność czekamy na cysternę. *** Pilot: Prosimy o pozwolenie na start. Wieża: Sorry, ale nie mamy waszego planu lotu, dokąd lecicie? Pilot: Do Salzburga, jak w każdy poniedziałek... Wieża: DZISIAJ JEST WTOREK Pilot: No to super, czyli mamy wolne... *** Wieża: Wasza wysokość i pozycja? Pilot: Mam 180 cm wzrostu i siedzę z przodu po lewej... *** Wieża: Macie dość paliwa czy nie? Pilot: Tak. Wieża: Tak, co? Pilot: Tak, proszę pana. *** Wieża: Podajcie oczekiwany czas przylotu. Pilot: Wtorek by pasował... *** DC-1 miał bardzo daleką drogę hamowania po wylądowaniu z powodu nieco za dużej prędkości przy podejściu. Wieża San Jose: American 751, skręć w prawo na końcu pasa, jeśli się uda. Jeśli nie, znajdź wyjazd Guadeloupe na autostradę nr 101 i skręć na światłach w prawo, żeby zawrócić na lotnisko. *** Po każdym locie, piloci linii lotniczych są zobowiązani do wypełnienia kwestionariusza na temat problemów technicznych, napotkanych podczas lotu. Formularz jest następnie przekazywany mechanikom w celu dokonania odpowiednich korekt. Odpowiedzi mechaników są wpisywane w dolnej części kwestionariusza, by umożliwić pilotom zapoznanie się z nimi przed następnym lotem. Nikt nigdy nie twierdził, że załogi naziemne i mechanicy są pozbawieni poczucia humoru. Poniżej zamieszczono kilka autentycznych przykładów podanych przez pilotów linii QUANTAS oraz odpowiedzi udzielone przez mechaników. Przy okazji warto zauważyć, że QUANTAS jest jedyną z wielkich linii lotniczych, która nigdy nie miała poważnego wypadku... *** P = problem zgłoszony przez pilota O = Odpowiedź mechaników *** P: Lewa wewnętrzna opona podwozia głównego niemal wymaga wymiany. O: Niemal wymieniono lewą wewnętrzną oponę podwozia głównego. *** P: Przebieg lotu próbnego OK. Jedynie układ automatycznego lądowania przyziemia bardzo twardo. O: W tej maszynie nie zainstalowano układu automatycznego lądowania. *** P: Coś się obluzowało w kokpicie. O: Coś umocowano w kokpicie. *** P: Martwe owady na wiatrochronie. O: Zamówiono żywe. *** P: Autopilot w trybie \'utrzymaj wysokość\' obniża lot 200 stóp/minutę. O: Problem nie do odtworzenia na ziemi. *** P: Ślady przecieków na prawym podwoziu głównym. O: Ślady zatarto. *** P: Poziom DME niewiarygodnie wysoki. O: Obniżono poziom DME do bardziej wiarygodnego poziomu. *** P: Zaciski blokujące powodują unieruchomienie dźwigni przepustnic. O: Właśnie po to są. *** P: Układ IFF nie działa. O: Układ IFF zawsze nie działa, kiedy jest wyłączony. *** P: Przypuszczalnie szyba wiatrochronu jest pęknięta. O: Przypuszczalnie jest to prawda. *** P: Brak silnika nr 3. O: Silnik znaleziono na prawym skrzydle po krótkich poszukiwaniach. *** P: Samolot śmiesznie reaguje na stery. O: Samolot upomniano by przestał, latał prosto i zachowywał się poważnie. *** P: Radar mruczy. O: Przeprogramowano radar by mówił. *** P: Mysz w kokpicie. O: Zainstalowano kota. *** P: Po wyłączeniu silnika słychać jęczący odgłos. O: Usunięto pilota z samolotu. *** P: Zegar pilota nie działa. O: Nakręcono zegar. *** P: Igła ADF nr 2 szaleje. O: Złapano i uspokojono igłę ADF nr 2. *** P: Samolot się wznosi jak zmęczony. O: Samolot wypoczął przez noc. Testy naziemne OK. *** P: 3 karaluchy w kuchni. O: 1 karaluch zabity, 1 ranny, 1 uciekł. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Samolotowo:))))))) 14.03.08, 13:10 papougo dzieki wielkie, usmarkałam sie ze smiechu Odpowiedz Link
lylika Re: Samolotowo:))))))) 14.03.08, 13:34 ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Samolotowo:))))))) 20.03.08, 10:21 Staram się w pracy chichotać cicho i dyskretnie, ale tym razem (korzystając z nieobecności kolegi Mikołaja) dałam czadu... Odpowiedz Link
meduza7 Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 10:31 Dwa wpisy z forów: I. witam, chciałabym napisac prace licencjacką na temat jane austin, zastanawiam sie czy to dobry pomysł, chciałabym aby ta praca pokazywała kobiecą siłę żeby była silna, zaskakująca z tym że jeszcze dokładnie nie wiem jak sprecyzować teze.... powiem tak nie przeczytałam od początku do końca żadnej z jej książek z tym że planuje to nadrobić, jedyne co mnie z nią wiąże to 'duma i uprzedzenie' w wersji filmowej, oglądałam dwie różne wersje w tym jedna "indyjska czy jakaś podobna" i jestem zachwycona... II. Chcę napisać opowiadanie o młodym Indianie Jonesie. A teraz pytanie do was . Co według was powinno się pojawić w opowiadaniu? Nie mam także pomysłu na fabułe. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 13:35 Tym pierwszym pocieszalam się już jakiś czas temu, ale drugie właśnie mnie rozwaliło. Ale z drugiej strony, jak się pomysli, że ktos to zupełnie serio wpisał, mróz po kosciach wali! Odpowiedz Link
eulalija Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 13:46 ewa9717 napisała: > Ale z drugiej strony, jak się pomysli, że ktos to zupełnie serio > wpisał, mróz po kosciach wali! Nie tak dawno młody człowiek, który ma przystąpić w tym roku do matury, uczeń klasy biologiczno-chemicznej wmawiał mi, że osy nie mają gniazd w ziemi, tylko w ulach i w takim ulu mieszkają samice i królowe (!) a samce, czyli szerszenie latają dookoła i pilnują. I ten ignorant ma zamiar podobno zdawać na medycynę. Może zdąży mnie szlag trafić niem on zostanie lekarzem Odpowiedz Link
meduza7 Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 13:52 No bo po co kolega ma się uczyć o osach, skoro będzie leczył ludzi? (Potem: po co ma wiedzieć cokolwiek o sercu, skoro będzie laryngologiem?) Odpowiedz Link
eulalija Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 14:01 Nie dobijaj mnie! Ostatnią nadzieję na inteligentnych lekarzy we mnie zabijasz Oczywiście, wiem, że to tak działa, "trzy z" to zdaje się nadal aktualna zasada, zakuć, zdać, zapomnieć. Ale mnie się to wcale nie podoba. Napisałaś następny odcinek? Mam iść coś poczytać czy nadal trząść się z niecierpliwości?? Odpowiedz Link
meduza7 Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 14:08 A trzęsiesz się? Oj. Miałam być twarda (trza być twardym, nie mientkim) i wrzucić kolejny odcinek dopiero w piątek. Ale może się złamię? Odpowiedz Link
eulalija Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 14:15 No, jak taka skała jesteś, jak się chcesz trzymać zasad, to ja nie mogę naciskać nachalnie. Ale pliiiiizzzzz ..... Wyczesałam dziś owczarkową, wypucowałam łazienkę, że bez ciemnych okularów strach wchodzić, upiekłam schab środkowy, piekę karkowy, uprałam i uprasowałam większość firanek, może coś mi na osłodę się trafi? Odpowiedz Link
meduza7 Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 14:21 No i wpędziłaś mnie w kompleksy, wstydź się ach wstydź! U mnie jeszcze wszystko w lesie, a ja siedzę bez sensu w pracy i, nie ukrywajmy, opierdalam się koncertowo. Zresztą, nie tylko ja (patrz notatka Kury). Dobra, puszczam, a co tam. Pociesz się, pracowita kobieto. Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Odsmucacze 2 21.03.08, 11:20 Prawdziwe szczęście, że nie zostanie weterynarzem. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 14:50 U seksuologa : - Panie doktorze, gdzie znajde precyzyjnie punkt G ? - Na klawiaturze organow w Oliwie, w trzecim rzedzie, pomiedzy F a H. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 15:09 Przychodzi mężczyzna do sklepu z zabawkami i chce kupić swojej córce laleczkę Barbie. Sprzedawczyni poleca: - Jest wiele różnych modeli, mamy: "Barbie w szkole" za 127,95 "Barbie na kempingu" za 127,95 "Barbie imprezowa" za 127,95 "Barbie wychodzi za mąż" za 127,95 "Barbie na zakupach" za 127,95 "Barbie na plaży" za 127,95 oraz "Barbie rozwiedziona" za 627,95 Zaskoczony facet pyta: - Co proszę??? Co to był za model na końcu?? - "Barbie rozwiedziona" za 627,95 - Hmmm, dlaczego "Barbie rozwiedziona" kosztuje o 500 więcej???? - No tak... Wie Pan, w zestawie "Barbie rozwiedziona" jest masę dodatków: Domek Kena, auto Kena, motocykl Kena, stereo Kena... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Odsmucacze 2 20.03.08, 15:12 Nie miałabym chyba nic naprzeciwko pobyciu se ostatnim modelem... Odpowiedz Link
meduza7 Re: Odsmucacze 2 21.03.08, 09:19 Pamiętacie naszego ulubionego Bibliotekarza? Tego od nawiedzonych domów i czarcich borów? Otóż dostąpił on zaszczytu zostania ocenionym (czytaj: pożartym, przeżutym i wyplutym) na pewnym bardzo ciekawym blogu. ant-sweet.blog.onet.pl/ i jam ci, nie chwaląc się, dała autorkom namiary na niego. Uwaga! Bloga proszę nie czytać przy porannej kawie, bo monitor będzie w brązowe kropki! Odpowiedz Link
biaua_glysta Re: Odsmucacze 2 21.03.08, 11:29 Dodatek do serii napisów na murze. Na przeciwko bloku moich rodziców przez kilka ładnych lat stojało: MYJ ZęBY - WIELKANOC IDZIE!!! Czego Wam wszystkim życzę. Odpowiedz Link
lylika Re: Odsmucacze 2 21.03.08, 12:12 Żoliborz, lata 80-te. Napis na murze przy sklepie mięsnym: ŻEBER FOR EVER! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odsmucacze 2 21.03.08, 12:13 a ja widzialam takie: Jezus zawsze zywy - Wielkanoc odwolana. Odpowiedz Link
meduza7 Ktoś pisze bloga, może instrukcyjkę? 27.03.08, 09:16 Jak wiadomo, pisanie bloga jest trudną sztuką. Czasami przyda się porada kogoś doświadczonego. Dlatego pewne dziewczę na swym słitaśnym blogasku otwarło dział z instrukcjami. 1. Jak zrobić "ź" Dziesiaj mam dla was ludkowie instrukcję jak zrobić ź? To żadna filozofia po prostu klikamy na x i alt (po prawej stronie) równocześnie i mamy ź. 2. Jak zrobić nowy "alians". Dobra to teraz instrukcja na nowy alians. Jest strasznie którutka, ponieważ nei mam dużo czasu. Wchodzimy na stronę www.xx.pl Otwieramy okienko sprawdz wolny alians i wpisujemy ten który chciali byśmy mieć na blogu (w moim przypadku to w-o-m-m-s.xx.pl) Nie wpisujcie z www.w-o-m-m-s.xx.pl tylko pez xx.pl Potem wypełniamy folularz. Wszystko jest w nim napisane po polsku więc nie będę tego przetłumaczać. Kiedy juz wypełnimy sprawdzamy, czy wchodzi na nasz nowy alians. Na koniec cieszymy się, że mamy 2 adresy strony hehe . 3. Jak wklejać obrazki Dam jeszcze instre na wstawianie obrazków pez zajmowania pamięci. Wchodzmy w stronkę www.imageshack.us Gdy juz otworzy nam się srona klikamy na przycisk przeglądaj i wybieramy zdjęcie. Następnie niżej w linijcie piszemy swój e-mail. Klikamy na host i. Następnie kopiujemy link z tytółem Direct link to image. Wklejamy do notki lub nagłówka i oto mamy obrazek który nie zajmuje pamięci. 4. Jak zrobić menu Hejka. Jak widziecie mam remont, ale postaram się go szybko skończyć. Dziesiaj będzie instrukcja, którą stwożę sama wzorując sie na instrukcji Adki nastolatki i Mrs. Menager. Jak zrobić Menu? 1. Klikamy w pisz bloga i logujemy się. 2. Klikamy w ustawienia i wybieramy link. 3. W tytule piszemy Menu. 4. Klikamy nowa grupa i piszemy tam np. '' cennik" 5. Kiedy będziemy mieli tyle grup ile nam potrzeba klikamy na Ramkę Pisz. 6. Jeśli w którejś grupie w linku mamy Regulamin to w tym pisz bloga piszemy Nasz regulamin. 7. Publikujemy. 8. Chodzimy w nasz blog. 8. Klikamy prawym przyciskiem myszki na tą notkę którą właśnie opublikowaliśmy. 10. Wybieramy właściwości i kopiujemy Adres (Url). 11.Wchodzimy w ten link który stworzyliśmy i pod jego nazwą wklejamy skopiowany ADRES. To już koniec. Mam nadzieję, że instruklcja się przyda. Narazie nie mam czasu na inną postaram się opublikować nową jutro. Odpowiedz Link
lylika Re: Ktoś pisze bloga, może instrukcyjkę? 27.03.08, 21:27 Dzięki za instrukcję. Bez tego byłabym jak bez ręki a jestem bez kolna, bo na kolanach to czytałam i teraz wstać nie mogę. ) P.S. Bloga nie piszę, ale co to ma do rzeczy? ))) Odpowiedz Link