stara.gropa 02.04.08, 13:02 Czy ktoś ma jakieś fajne propozycje? Idę dzisiaj do biblioteki, proszę o sugestie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groha Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 13:29 Właśnie zaczęłam "Wspomnienia" Ignacego Krowiaka ze wsi Wesoła koło Dynowa, polecane przez "Pinezkę", i już czuję, jak szarpie mną fascynacja pomieszana z czymś w rodzaju ulgi, że urodziłam się dużo, dużo później... Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 13:35 Cejrowski, "Rio Anaconda". Przepiękne. Wczoraj się nad tym schichrałam w metrze do łez. Odpowiedz Link
anmanika Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 13:53 Przedwczoraj skończyłam: merlin.pl/Sekrety_Hanna-Bakula-Anna-Ibisz-Anna-Klara-Majewska/browse/product/1,576982.html a wczoraj na promocji książki Henryka Malechy p. Bakuła usiadła koło mnie. Niestety nie miałam okazji pogratulowac jej książki, bo musiałam wyjsc w połowie. teraz zabrałam się za: merlin.pl/Spinalonga_Jacek-Rebacz/browse/product/1,567187.html Odpowiedz Link
dorka_31 Re: prywata do KOCIA 02.04.08, 14:52 Kociuuu, a Twoje to czy pożyczone??? Ja mam Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion". Czytałam już ze dwa razy i uważam, że jest rewelacyjne. Z przyjemnością przeczytałabym coś innego ) kocio_pierzaczek napisała: > Cejrowski, "Rio Anaconda". Przepiękne. Wczoraj się nad tym > schichrałam w metrze do łez. Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: prywata do KOCIA 03.04.08, 12:43 Eeee... chyba moje, tzn. nasze, muszę mąża spytać, bo on ostatnio z pracy mnóstwo książek od koleżanki przynosi. Dorciu, a jak nasze, to machniom? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: prywata do KOCIA 03.04.08, 14:07 Nooo!!! Z miłą chęcią ) To napisz mi na maila albo sms-em (masz mój telefon??), co bym nie targała niepotrzebnie. kocio_pierzaczek napisała: > Eeee... chyba moje, tzn. nasze, muszę mąża spytać, bo on ostatnio z > pracy mnóstwo książek od koleżanki przynosi. Dorciu, a jak nasze, to > machniom? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 13:57 Aż tak źle żyło się panu Krowiakowi? Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 14:39 A ja siedzę w II cz. Bartoszewskiego )) I delektuję się, w przerwach czyniąc skoki w peerelowskie kryminały i korekty wydawnictw bardzo lokalnych. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 14:49 Dzięki za podpowiedzi, idę do biblioteki. Ten Krowiak mnie intryguje. Jak tu o niego zapytać, żeby się nie roześmiać - Czy są wspomnienia Krowiaka? Nie wiem czy dam radę Odpowiedz Link
groha Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 16:52 Stara Gropo, tu można przeczytać fragmenty pamiętników pana Ignacego, bez zbędnych i kłopotliwych pytań: www.pinezka.pl/content/blogcategory/22/427/ Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 17:08 E, nazwisko bliskie magnackiemu. Czy aby babunia samej Stefci Rudeckiej nie była z domu Krowiczówna? )) Odpowiedz Link
groha Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 17:52 Nazwisko, jak nazwisko, bywają bardziej śmieszne. Niestety, życie autora pamiętnika raczej trudno zaliczyć do zabawnych, ale dla tych, co lubią taką wspomnieniową literaturę, to prawdziwy rarytasik. A dla rozrywki, to właśnie mam nowe, czyli jeszcze nie czytane Agatki, gdyż wczoraj dostarczono mi 3 sztuki (słownie: trzy), za całe 12 złotych polskich brutto, ha! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 18:14 Gdzie bije to tanioagatkowe źródełko? I jakie Agatki dostałas? Odpowiedz Link
groha Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 18:56 ewa9717 napisała: > Gdzie bije to tanioagatkowe źródełko? I jakie Agatki dostałas? Zgrabnie podpięłam się pod mamusiowe zamówienie na szmatkę do czyszczenia sreber, szklany pojemniczek na cytrynę, Wielki Śpiewnik Polski i tym podobne atrakcyjne towary, które oferuje Klub dla Ciebie, hihi, i wśród tego wątpliwego dobra znalazłam pakiet trzech tytułów: Po pogrzebie/Niemy świadek/Dom zbrodni. Aż mi się wierzyć nie chciało, ale wczoraj przysłali i faktycznie - Wydawnictwo Dolnośląskie, trzy tytuły, 12,50 brutto, wszystko gra i buczy. Właśnie chciałam wkleić link, ale już nie widzę tego w ofercie, czyli chyba miałam ślepe szczęście, czy coś. Dzięki mamusi, której pojemnik na cytrynę okazał się plastikową tandetą, niestety Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 17:35 Wywiad z prof. Batoszewskim - ambrozja. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 17:47 Oj, tak! Dlatego po przeleceniu wypożyczeniowym kupiłam sobie swoje własne ksiązeczki i delektuję się teraz niespiesznie. Odpowiedz Link
myszwkropki Re: Kwiecień - co czytamy? 02.04.08, 18:54 Ja też właśnie zaczęłam tenże wywiad i ciężko zachwycona jestem, jak i pierwszą częścią byłam. Skończyłam dopieroco "Innego końca świata nie będzie" - rozmowę z prof. Barbarą Skargą - i wspomnienia, i filozofia, i klasa! Odpowiedz Link
lylika Re: Kwiecień - co czytamy? 03.04.08, 12:40 Pochłonęłam Nie ogarniam Świata Kapuścińskiego i zmęczyłam Śnieg Pamuka. Idę kupić Bartoszewskiego. Coś mi się należy dobrego po Pamuku. ) Odpowiedz Link
meduza7 Re: Kwiecień - co czytamy? 03.04.08, 14:37 Ja bym sobie Dukaja też bardzo chętnie, ale na razie będę testować prezent imieninowy w postaci drugiego tomu "Achai". Odpowiedz Link
lylika Re: Kwiecień - co czytamy? 03.04.08, 21:35 Jutro planuję wypad po książki. Lód mnie zaintrygował. Cena też mrozi krew w żyłach. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Kwiecień - co czytamy? 07.04.08, 08:43 pl.youtube.com/watch?v=7PQstnnLscU lektury do polecenia Odpowiedz Link