mariken 30.06.08, 09:59 są same miłe o nas słowa DD w wywiadzie z Guruą, rzecz jasna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 10:04 Prosze natychmiast przepisac najbarwniejsze urywki ! Kto to widzial tak baknac polgebkiem i koniec ? Mariken, ty cholero litosci nie masz. A my cie tu tak kochamy! ) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 10:56 Hm, jakiś ten wywiad nie do końca taki... Jeszcze od biedy można się zgodzić, że organizujemy Gurui urodziny (w końcu to rzecz umowna), ale koci worek był dosyć dawno temu... Ale OK, Gala zakupiona, do archiwum, no i czekamy na te pięć książek... z lekkim strachem Odpowiedz Link
g0p0s Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 11:18 Tiaaa. Dziękuję za wyczerpujące streszczenie. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 11:23 Oj g0p0sie, mam na całe gardło krzyczeć, że zaraz zeskanuję i wyslę? (małpia poczta gazetowa za 10 minut) Odpowiedz Link
finetka68 Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 15:56 weźcie pod uwgę, że wywiad był robiony w zeszłym roku, sądząc po fotkach w czasie realizacji programu dla tvn Style- w roli głównej Odpowiedz Link
eulalija Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 16:07 Bierzemy, bierzemy ) Też zauważyliśmy, bo oglądaliśmy po parę razy, żeby się na pamięć nauczyć)) Odpowiedz Link
eulalija Dzidko! 30.06.08, 12:15 Pusto w skrzynce, pusto w skrzynce, pusto w skrzynce ... Buuuuuuu (((( Odpowiedz Link
the_dzidka Spokojnie! 30.06.08, 12:19 Zaraz pójdzie. Jestem dzisiaj pierwszy dzień w robocie i nie mam kiedy taczki załadować Odpowiedz Link
eulalija Re: Spokojnie! 30.06.08, 12:23 Aaaa, a to już czekam spokojnie. Myślałam, że tylko smaku narobiłaś i już sobie poszłaś) Może piasek w blokach ładować? Bo tak po ziarenku to długo się zejdzie))) Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 12:26 GALA: Fanklub imienia Joanny Chmielewskiej nazywa się Stowarzyszenie (Od kiedy? przyp. Kocio)Wszystko Chmielewskie i obchodzi pięciolecie istnienia. Lubi ich Pani? JOANNA CHMIELEWSKA: Są zachwycający! Co roku urządzają mi urodziny, na które przyjeżdżam z rodziną i przyjaciółmi. Wymyślają najróżniejsze dyrdymały, jak odszczekiwanie pod stołem, pasowanie na rycerza (Eh? przyp. Kocio) za pomocą przykładnicy (architekci wiedzą, co to takiego), itp. Ostatnio (tak? przyp. Kocio) dostałam od nich koci worek, z niewiarygodnymi idiotyzmami w środku. GALA: Odszczekiwanie, pasowanie... ki diabeł? J. CH.: Ganc pomada, ale to nawiązanie do wątków z "Lesia" i inne przepiękne trawestacje pomysłów z moich książek. Urodzinowe życzenia Stowarzyszenia Wszystko Chmielewskie (chyba -go - przyp. Kocio) zawierają tyle aluzji i cytatów, że jak BOga kocham, oni o wiele lepiej wiedzą, co nawypisywałam w moich książkach. Tyle o nas, co do całości liczcie na skan Dzidki, komentarze z nawiasach. Chyba jakiś półkownik, ten wywiad, acz zilustrowany zdjęciem przysięgłabym z tvnowskiego wywiadu prowadzonego przez Magdę M. Odpowiedz Link
g0p0s Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 12:36 Też mam wrażenie, że trochę ten wywiad przechodzony. Nawet na pewno, wnioskując z jednego faktu (chyba, że wywiadówka o czymś nie wie). Odpowiedz Link
groha Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 12:37 Ani chybi, pani dziennikarce wlazło w paradę Stowarzyszenie Umarłych Poetów Odpowiedz Link
eulalija Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 13:01 Jak przystało odpowiedzialnej członkini Towarzystwa, wywiad przeczytałam. Słowo wstępne P.Liliana jakieś dziwne w sumie napisała, niektóre fragmenty odpowiedzi na pytania żywcem niemal spisane z Autobiografii. Zdjęcie w bursztynach z papierosem też mi się wydaje wzięte z "W roli głównej". A może "przechodzenie" wynika z czegoś innego. Nie było wywiadu w TS, może TS odsprzedał materiał? Ale to chyba spiskowa teoria ) Ogólnie, dla nas, żadne dziwo i żadna nowość Szanowne Rycerstwo Odpowiedz Link
the_dzidka Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 13:20 Jedna jedyna rzecz, jaka była nowa i nie pojawiła się nigdzie przedtem, to slub na Dominikanie chyba?.. Odpowiedz Link
bumbecki Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 12:33 kocio_pierzaczek napisała: > GALA: Fanklub imienia Joanny Chmielewskiej nazywa się Stowarzyszenie > (Od kiedy? przyp. Kocio)Wszystko Chmielewskie i obchodzi pięciolecie > istnienia. hmmm... a czy przypadkiem nie jesteśmy stowarzyszeniem o nazwie "Towarzystwo WCH' ?? Stara Gropo - jak było w dokumentach rejestrowych ? Odpowiedz Link
g0p0s Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 12:43 Z tego co ja wiem, to jesteśmy stowarzyszenie zwykłe o nazwie T... W... Ch... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 13:47 > /.../ jesteśmy stowarzyszenie zwykłe TWCh jest ZAREJESTROWANYM stowarzyszeniem? Serio? No to nie ma pomylki. Ale prosze, czego to sie mozna dowiedziec. Co innego przeciez formalna osobowosc prawna stowarzyszenia lub fundacji, co innego samozwancze towarzystwo. Swoja droga, fiu, fiuuuu Odpowiedz Link
g0p0s Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 13:58 W warszawskim rejestrze S.O. III. 5050A pod numerem 566 jesteśmy) Odpowiedz Link
lylika Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 14:02 Jest pomyłka. Proszę: img393.imageshack.us/img393/9303/rejestracja801lr7.jpg Macie jeszcze Regulamin. Do stosowania on jest. img360.imageshack.us/img360/5373/regulamin802av2.jpg Odpowiedz Link
stara.gropa Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 14:15 Przeczytałam regulamin. Z perspektywy czasu wygląda, że na ciężkiej bani go układaliśmy) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 14:41 > Jest pomyłka. Hmm, jak sympatyk, czytelnik, niezrzeszony fan, itd, to ja przyznam, ze dopiero pani Śnieg-Czaplewska mi rozjaśnila, ze jesteście stowarzyszeniem w rozumienu ustawy, o tym nie ma słowa ani w Autobiografii, ani nigdzie indziej. Zawsze sadziłam, że to takie NIEFORMALNE, luźne, oparte na wspólnej zabawie, grono specyficznych osób Być moze członkom (pardon the pun to "Stowarzyszenie Wszystko Chmielewskie" zgrzyta, ale mnie zadzwoniło nowością taką, a przeciez ja Was znam już, z tego forum. Zresztą jakby to wygladało "Stowarzyszenie: Towarzystwo"? Prasa rządzi sie swoimi prawami, to niezręcznie brzmi, prawniczo. Pomyłka to byłaby w dokumencie, a to tylko luźny wywiad. Ale, ale... Skoro jednak "pomyłka" - i nie jest to małostokowość, tylko ważna sprawa - może napiszcie sprostowanie do Gali? Prawo prasowe nakazuje wydrukowac. Zaraz poszukam ile maja na to czasu. Odpowiedz Link
romy_sznajder OT: sprostowanie w prawie prasowym 01.07.08, 14:43 Fragment Ustawy Prawo Prasowe z 26 stycznia 1984 (DZ. U. Nr 5 poz. 24) Rozdział 5 - Sprostowania i odpowiedzi Art. 31. Na wniosek zainteresowanej osoby fizycznej, prawnej lub innej jednostki organizacyjnej redaktor naczelny redakcji właściwego dziennika lub czasopisma jest obowiązany opublikować bezpłatnie: 1) rzeczowe i odnoszące się do faktów sprostowanie wiadomości nieprawdziwej i nieścisłej, 2) rzeczową odpowiedź na stwierdzenie zagrażające dobrom osobistym. Art. 32. 1.Sprostowanie lub odpowiedź należy opublikować w: 1)dzienniku - w ciągu 7 dni od dnia otrzymania sprostowania lub odpowiedzi, 2)czasopiśmie - w najbliższym lub jednym z dwóch następujących po nim przygotowywanych do druku numerów, 3)innym niż dziennik przekazie za pomocą dźwięku oraz dźwięku i obrazu - w najbliższym analogicznym przekazie, nie później jednak niż w ciągu 14 dni od dnia otrzymania sprostowania lub odpowiedzi. 2. Sprostowanie lub odpowiedź dotyczące wiadomości lub stwierdzeń zamieszczonych w kronice filmowej należy opublikować na koszt wydawcy kroniki filmowej w ciągu miesiąca, w dzienniku o zasięgu ogólnokrajowym; informacja o tym powinna być podana w najbliższej kronice filmowej. 3. Sprostowanie lub odpowiedź należy dodatkowo opublikować w odpowiednim dzienniku, w ciągu miesiąca, na wniosek zainteresowanej osoby, na koszt wydawcy, gdy możliwy termin opublikowania sprostowania lub odpowiedzi przekracza 6 miesięcy. 4. Terminy, o których mowa w ust. 1-3 nie mają zastosowania, jeżeli strony na piśmie umówiły się inaczej. 5. Sprostowanie w drukach periodycznych powinno być opublikowane lub przynajmniej zasygnalizowane w tym samym dziale równorzędną czcionką oraz pod widocznym tytułem, w pozostałych publikacjach powinno być nadane w zbliżonym czasie i w analogicznym programie. 6. W tekście nadesłanego sprostowania lub odpowiedzi nie wolno bez zgody wnioskodawcy dokonywać skrótów ani innych zmian, które by osłabiały jego znaczenie lub zniekształciły intencję autora sprostowania; tekst sprostowania nie może być komentowany w tym samym numerze lub audycji; nie odnosi się to jednak do odpowiedzi; nie wyklucza to jednak prostej zapowiedzi polemiki lub wyjaśnień. Odpowiedz Link
ter.eska Re: OT: sprostowanie w prawie prasowym 01.07.08, 21:36 kurcze-ja tez myslalam,ze jestesmy poprostu grupa ludzi zwariowanych na punkcie tworczosci naszej Guruy,nie myslalam,ze to jest tak powazne.do jasnego groma-DLACZEGO JA TU WCZESNIEJ NIE TRAFILAM.BLAD. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 12:49 Jedną rzecz ten wywiad nam uświadomił. W tym roku - w listopadzie - mija 5 lat od założenia TWCh (od rejestracji 4 lata). Jakaś impreza się kroi? Odpowiedz Link
groha Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 13:05 To chyba już należałoby zacząć jakoś zbierać do kupy wszystkich stowarzyszonych, bo jest okazja, a czasu strasznie mało. Co to jest pięć miesięcy na takie przedsięwzięcie? Tyle, co nic. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 13:08 Jak teraz zaczniemy, to pewnie uda się zorganizować coś na dziesięciolecie))) Odpowiedz Link
groha Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 13:15 No, sama akcja poszukiwawcza może potrwać ładnych parę lat, podejrzewam. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: a "Galę" widzieli? 30.06.08, 13:33 I w trakcie tej akcji na pewno parę osób zaginie Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 14:37 Dzidka na znaczki nie zarobi tym ładowaniem taczek ) Żartuję, z pewnością pcha do wszystkich chętnych, bo to bardzo dobra dziewczynka jest, bo Ona ma kota, a ten kto ma kota musi być bardzo dobry. Ja mam psa, jestem dobra inaczej ) Chyba bredzę, za ciepło mi dziś. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 14:42 błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli, dzięki Kociu za zamieszczenie atrakcyjnego fragmenta, gdyby nie Ty to ino ta wiara by mi pozostała Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 14:52 Sluchajcie, a czy to nie Gala byla ta gazeta, ktora sie narazila, chciala robic promocje Toyot, wyslala nieprzygotowanego goscia itd...? Czy to byla Viva? Bo jesli to jednak byla Gala, to ja jakos nie wierze, zeby sie Gurua zgodzila na spotkanie. Byc moze zgodzila sie na uklad w stylu: do pytan prosze sobie dopasowac odpowiednie fragmenty z 'Autobiografii', ale to tez naciagane. Zwlaszcza, ze takie pisma maja dlugi cykl wydawniczy (o ile rzecz nie dotyczy tzw. niusow), a Gurua miala problemy ze zdrowiem. Skoro mamy czerwiec, to wywiad musialby byc przeprowadzony w lutym? W marcu to juz po ptakach, chyba ze cos przyspieszylo w takich produktach. Nie czytalam wywiadu, w kolejce do kasy w sklepie osiedlowym przejrze, ale bardzo mi sie sensowne zdaja Wasze podejrzenia, ze cos nie gra. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 15:05 Do Ciebie tez wysłałam, w eulalijskim sorcie. Nie doszło? Wyśle jeszcze raz. Odpowiedz Link
smitte Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 15:29 Ja bardzo hm... tego, przepraszam, wysłałyby mi jakaś dobra dusza ten skan co tu ponoć krąży? Dziękuję bardzo. Jaki ślub na Dominikanie? Ja coś nie w temacie jestem, Gurua wzięła ślub???????????? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 15:46 > Gurua wzięła ślub???????????? ) Było o Dominikanie ze 2 razy w sprawozdaniach. Młoda (wtedy in spe) para jest na zdjęciach z ostatniego Spotkania. Odpowiedz Link
smitte Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 15:55 Ja też dziękuję, to jakaś ściema ten wywiad straszna, nie wierzę, żeby Gurua w ten sposób rozmawiała z kimkolwiek. A o Dominikanie już wiem Odpowiedz Link
g0p0s Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 16:07 No właśnie, jakoś to dziwnie wygląda. Koci worek nie był ostatnio, tylko dawno temu. O mafii wyścigowej było już w kilku wywiadach i nie wiem, czy powtarzanie tego przez Guruę kolejny raz było możliwe. Z drugiej strony ta Dominikana. O wnyczkach też nowe. Może to jest drastycznie pocięte z czegoś większego? Odpowiedz Link
moleslaw Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 18:45 Odpowiadam na pytanie zadane kilka postów wstecz.Tak ta gazeta ,która wysłała nieprzygotowanego dziennikarza to "Gala".Zrobili z tego w pewnym sensie reklamę Toyocie Awensis.Mam nawet ten artykuł w domu.zaraz lecę do kiosku po kolejna "Galę". Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 19:20 nie tylko widzieli,ale maja)) o nasze niepewnosci najlepiej byloby spytac Guruę. jakby ktos z Lublina lub okolic chcial zeskanowac sobie to sluze,ja niestety nie mam skanera. Odpowiedz Link
lylika Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 22:07 Widzieli i mają. Nie wgłębiam sie niuanse typu: kiedy? czy był? Wiem, że był wywiad. Podawałam tę informację o wywiadzie w listopadzie. Poinformował mnie o tym pan Tadeusz z własnej, nieprzymuszonej woli. Chodzi mi o coś innego. Dla mnie ten wywiad nie ma żadnej, tak zwanej, "myśli przewodniej" ani celu. Takie zwykłe pogaduchy i skakanie z tematu na temat. Wiem, że się czepiam. Co redaktorka z gazety, która pewnie nie przeczytała nawet połowy książek Guruy, może wymyślić za pytania, kiedy my sami mamy problemy z pytaniami - vide - ostatnie spotkanie - temat: pytania. Czepnę się też 54 książek. To oznacza, że przeczytałam więcej niż Gurua napisała. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 22:28 przyznam sie bez bicia,ze jeszcze nie czytalam,szukam dogodnej,spokojnej chwili,ale po waszych postach zaciekawia mnie coraz bardziej. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 22:57 lylika napisała: > Wiem, że był wywiad. Podawałam t > ę informację o wywiadzie w listopadzie. Poinformował mnie o tym pan Tadeusz z w > łasnej, nieprzymuszonej woli. Ale w listopadzie na uszy my dostali, na zaduszkowym spotkaniu, że w Twoim Stylu, a to Gala. Coś na ucho usłyszałaś wtedy dodatkowo? > Czepnę się też 54 książek. To oznacza, że przeczytałam więcej niż Gurua napisał > a. Też mi sie ilość za Chiny Ludowe i cały Źwionzek Radziecki nie zgadza. Bo jest 56, licząc Autobiografię za jedną sztukę i Wielki Diament takoż jeden sztuk. Bo na upartego to mamy nawet 62 sztuki, ot, P.Liliana w matematyce słabowała, oj, słabowała. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 23:15 Ooo, wlasnie! Twoj Styl to nawet ja pamietam, tak, o tym byla mowa, a nie o Gali. Wyglada mi na to, ze albo pani Liliana stala sie zupelnie wolnym strzelcem, albo jeszcze w listopadzie byla zwiazana z Twoim Stylem (nawet rozmowy Czaplewskiej z Beksinskim - ksiazka, byla wydana przez Wyd. Twoj Styl - polecam swoja droga), a po niedawnych rewolucjach spakowala manatki, przeniosla sie do Gali wraz z wywiadem juz autoryzowanym? Tylko to by to wyjasnialo, bo znaja sie wiele lat - co wynika z tekstu, S-C ma pozycje w branzy, wiadomo, ze profesjonalistka, glupoty nie zrobi z wypowiedzia.... Tyle, ze nie mam pewnosci, czy przy okazji opisu tego incydentu z kryptoreklama Avensisa nie padly jakies mocniejsze deklaracje, ze Gala skreslona, i teraz nie wyszklo glupio? Gdzie tego szukac? W Autobiografii czy w Chmie.Dla.Zaaw.? Sam wywiad, bym rzekla, poprawny. Dla kazdego cos milego, i dla chmielewsko-laikow, i dla w miare obytych. Czuc luz i "sie czyta". Jednak Gala to nie Literatura na Swiecie, no nie? Odpowiedz Link
thorgalla Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 23:26 Ktoś tu coś rozdaje. Ja też poproszę o skan. Wzamian dam zdjęcie ślicznego koteczka (mojego) Odpowiedz Link
ter.eska Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 23:21 no co sie czepiasz kobity,przecie w dziennikarstwie polski wazny nie matma))))))))))))))))) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Dzidkooooo!!! 30.06.08, 23:26 Geografia tez nie bardzo. Wilanow - pod Warszawa? To przed wojna chyba? Odpowiedz Link
woloduch1 Re: Dzidkooooo!!! 01.07.08, 21:23 Dzidko! Ja tez bardzo pieknie prosze o ten skan! Pozdrawiam Woloduch Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Dzidkooooo!!! 01.07.08, 22:09 Podczepiam się pod prośbę Wołoducha i pięknie proszę o skan na pocztę gazetową. Z góry mersi boku. Gacia Odpowiedz Link
madamepantalon Re: Dzidkooooo!!! 01.07.08, 22:29 Pardon, że słi tre dezole. Następnym razem postaram się użyć poprawnej formy ) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Dzidkooooo!!! 02.07.08, 00:44 Prosze tez. Dziekuje Uszanowanie dla litosciwego. Odpowiedz Link
asia.sthm Mersi Romy S 02.07.08, 10:44 ha , juz mam ) ostatni tom autobiografii rozgrzebany...czyli dobrze jest. Juz zacieram lapy. Odpowiedz Link
asia.sthm Groha!!!! 02.07.08, 10:52 Widzialas ? O malo nie spadlam z tylka ! Gurua uzyla slowa na b! Na poczatku zdania. Albo nie wierze, albo nie wiem co teraz )))))) Odpowiedz Link
groha Re: Groha!!!! 02.07.08, 11:33 asia.sthm napisała: > Widzialas ? O malo nie spadlam z tylka ! > Gurua uzyla slowa na b! Na poczatku zdania. Albo nie wierze, albo > nie wiem co teraz )))))) Widziałam, widziałam. I wybieram to pierwsze Twoje "albo", Asiu, bo co teraz, to prawie już jestem pewna - w następnym takim, he he, wywiadzie, zobaczymy na początku zdania urocze, małe "mi", włożone w Jej usta. I to dopiero będzie prawdziwie dramatyczny dramat ) Odpowiedz Link
gastonlemiel Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 00:30 a ja to co, od macochy?? tez poprosze na malpia gazetowa ten wywiadzik i fotke) Z gory dzieki!! hmm, czy mi sie wydaje czy nikt jeszce tu nie napisal o pewnej nowosci wydawniczej? buszujac po empiku, przy okazji ostatniej bytnosci nad wisla, natknalem sie na dzielo pt PRL Jak pieknie sie zylo. Przegladajac owo dzielo, w oko wpadlo mi cos, co wydalo mi sie chmielewskie. Wiec wroc, i mamy - 2 strony o guRui - i fotka z wyscigow,raczej juz w latach 90tych strzelona, ale nic to, bo mnie sie owa podobizna podoba (kocham ten jej zdegustowany wyraz twarzy jak wie, ze powinna zapozowac, a jej sie nie chce.... Napisany poprawnie ow artykul, glownie na bazie autobiografii, ale o jednej rzeczy a propos tego, co Jej cenzurowala cenzura, nie wiedzialem. poza tym - milo ze i ja tam ujeli. Czego mi malo bylo w tej ksiazce to jednka fotek z tamtcyh czasow, Ale i tak mam ochote nabyc, jak znowu bede. W kazdym razie polecam do przejrzenia Odpowiedz Link
ter.eska Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 06:49 nooooooo,musze zajrzec przy okazji.dzieki. Odpowiedz Link
gastonlemiel Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 12:29 e no, fajny ten wywiad, pomijajac to Stowarzyszenie)) naturlanie i dobrze sie czyta, nie udziwniony i nie przeinaczony odautorsko, widac faktycznie, ze sie kobitki znaja i lubia aha - i zdjecia fajne, i te starsze i te nowe. Date slubu dokladna tez poznajemy Odpowiedz Link
groha Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 15:03 Gastonie, czy mogę pożyczyć sobie to naturlanie? Piękne jest! Uwielbiam takie i słowo Ci daję, że będę używać, żeby się nie zmarnowało. Mogę? Odpowiedz Link
lylika Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 15:07 Że ja tego naturlania nie zauważyłam. Też uwielbiam takie kąski. No ale cóż, Groha była pierwsza. ) Odpowiedz Link
gastonlemiel Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 15:15 heheh no taaak, bo Ty, Lyliko, to masz wzrok wyostrzony tylko na moje wielkie i male literki, tudziez ich brak!!! I widzisz jak sie to na tobie zemscilo A Groha, zachowujac swieze i nieskalane spojrzenie na moje wpisy, prosze, zwinela Ci sprzed nosa,,, Przykrosc) Odpowiedz Link
groha Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 15:25 Bo ja naprawdę kocham takie słówka, więc same wpadają mi w oko. Ale co tam, nie ważne kto pierwszy zauważył, Lyliko, byle tylko Gaston pozwolił nam używać tego naturlania bez ograniczeń Odpowiedz Link
gastonlemiel Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 15:13 Naturlanie, ze mozesz, z jemnoscia przy uzyczam Ci tego sformulowania Odpowiedz Link
thorgalla Re: a "Galę" widzieli? 01.07.08, 16:57 Dziękuję za skan. Za krótki ten wywiad,taki o wszystkim i o niczym.A właściwie to nawet nie o wszystkim.Podoba mi się ten fragment o zidioceniu )))) Odpowiedz Link
moleslaw romy_sznajder 01.07.08, 18:12 Informacja na temat tego artykułu w "Gali' dotyczącego Toyoty znajdziesz w ostatnim tomie autobiografii str.35 do str.37 "W czasopiśmie zaś okazało się ,iż jest to rozkładówka ,w której osobiście reklamuję Toyotę Avensis. Szlag mnie nie trafił chyba wyłącznie z tego braku czasu.W życiu bym się na coś podobnego nie zgodziła!Za żadne pieniądze świata nie reklamowałabym czegoś,co sama uważam za wybrakowane,a co tu mówić za darmo!Pomijając już to że o żadnej reklamie nie było mowy,zostałam wzięta z zaskoczenia i zrobiono ze mnie balona. Oczywistą jest rzeczą ,że obydwoje z panem Tadeuszem,moim plenipotentem,zionąc ogniem ,postanowiliśmy wytoczyć im sprawę sądową.I może należało,ale rychło wyszło nam ,że skrupiłoby się na tym chłopaku( autorze tego artykułu dop.mój),który mi głowę zawracał i co?Od niego żądać odszkodowania?Zgnębić go owszem,dałoby się ,zasługiwał na to czy nie,obojętne,ale marnować czas,siły,zdrowie i pieniądze tylko dla głupiej zemsty?Idiotyzm. Co nie przeszkadza ,że osoby ,wmieszane w tę kretyńską imprezę,postarałam się zapamiętać na resztę życia." Przytoczyłam fragment dla osób,które nie mają tego tomu pod ręką. Odpowiedz Link
ter.eska Re: romy_sznajder 01.07.08, 19:17 a ja jeszcze nie znalazlam spokojnej i sposobnej chwili zeby przeczytac(( Odpowiedz Link
romy_sznajder Moleslaw! 01.07.08, 19:25 Dziekuje! No i czy nie wyglada w tym kontekscie glupio ta Gala? Kto sie tak pomylil? (bo to dopiero jest pomylka!) P. Tadeusz Lewandowski przekazujac pani Lylice inf o Twoim Stylu? Cyz p. Snieg-Czaplewska, nie informujac gdzie wywiad pojdzie? Ja bym sie wkurzyla strasznie, bo jak publicznie (i to w Autobiografii, ktora jest na uzytek wywiadow i stanowi kanon wiedzy ogolnej o J.Ch.), wiec jak sie publicznie wiesza psy na jakims tytule, to nalezy oczekiwac konsekwencji w opiniach.... chyba? > Co nie przeszkadza ,że osoby ,wmieszane w tę kretyńską imprezę,postarałam się > zapamiętać na resztę życia." Chyba z tytulem na czele? Glupia sprawa, i troche obciach. Odpowiedz Link
eulalija Re: Moleslaw! 01.07.08, 21:54 romy_sznajder napisała: > Kto sie tak pomylil? (bo to dopiero jest pomylka!) > P. Tadeusz Lewandowski przekazujac pani Lylice inf o Twoim Stylu? Pan Tadeusz przekazał informację o wywiadzie w TS wszem i w przytomności mrowia a mrowia na spotkaniu zaduszkowym (horedującym również 4-ro lecie forumowe). Nawet dyskutowałam z nim przez chwilę, bo rzucił, że będzie w świątecznym numerze TS, a już był pi razy oko jakiś 11 listopada i TS grudniowy, świąteczny niemal leżał w kioskach. Po chwili rozmowy wyszło, że może w jakimś następnym, ale TS trzymał się dzielnie. Odpowiedz Link
goonia Dzidko, w pas sie klaniam 02.07.08, 22:33 i prosze o skan na kszynke gazetowa. Slicznie dziekuje. Odpowiedz Link
stara.gropa Re: a "Galę" widzieli? 03.07.08, 09:18 W tym wywiadzie najfajniejsze jest ostatnie zdanie. Oj byłoby śmiesznie Odpowiedz Link
konopika Re: a "Galę" widzieli? 12.07.08, 10:53 Mi też się to zdanie bardzo podoba i jeszcze to, że pięć książek się tworzy. Odpowiedz Link