kasiakaz1 11.07.08, 17:22 Wracam wczoraj z pracy, wchodzę do kuchni. Moja Mateńka siedzi nad michą pełną wiśni i stwierdza z radosnym uśmiechem "wszystko czerwone robię!" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ter.eska Re: Wszystko czerwone. 11.07.08, 17:41 )))))))))))))),ZAZDRASZCZAM,UWIELBIAM WISNIE. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wszystko czerwone. 11.07.08, 19:17 Znając Twoją Mateńkę (qa mam wszakże tę przyjemność, pochwalę się!) bez problemu zrobiłaby rónież Studnie Przodków i Nawiedzony Dom Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Wszystko czerwone. 11.07.08, 19:20 Byle nie skończyło się Całym Zdaniem Nieboszczyka Kicior, co Ty tu robisz? Odpowiedz Link
kicior99 Re: Wszystko czerwone. 11.07.08, 19:47 A szukam grafiki na licencji GDFL... Kto jak kto ale Towarzycho powinno czymś dysponować... A tak w ogóle to spadam Odpowiedz Link
konopika Re: Wszystko czerwone. 12.07.08, 10:17 no, można jeszcze zrobić "nieboszczyk mąż"...sama robię "kocie worki". Odpowiedz Link
kasiakaz1 Re: Wszystko czerwone. 12.07.08, 11:00 Dziś od rana (tzn odkąd się obudziłam)kombinuje jak zrobić boczne drogi. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Wszystko czerwone. 12.07.08, 11:47 ja od dawna kombinuje jak zrobic KROKODYLA Z KRAJU KAROLINY Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Wszystko czerwone. 15.07.08, 02:13 Ja to chyba najczęściej robię nawiedzony dom )) Acz, nie przeczę, wielkie zasługi i 2/3 sukcesu też się zdarzają do zrobienia Skarby natomiast gromadziłam i układałam po powrocie z domu ś.p. babci, przywiózłszy sobie stamtąd pudełko przedwojennych baniek choinkowych i woreczek koronek (niektóre też przedwojenne). Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Wszystko czerwone. 15.07.08, 15:08 minerwamcg napisała: > przywiózłszy sobie > stamtąd pudełko przedwojennych baniek choinkowych i woreczek koronek (niektóre > też przedwojenne). O, Minerwo!! Czy też jesteś z południa? Ja też mówię "bańki" )) Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Wszystko czerwone. 15.07.08, 22:20 No z Krakowa przecież A bańkami to nawet mąż-warszawiak się ode mnie zaraził i rodzina się z niego nabija, że niedługo zacznie wychodzić na pole zamiast na dwór Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Wszystko czerwone. 16.07.08, 23:36 Albo "idze, idze, klarnecie bosyyy" (koniecznie z przeciąganiem końcówki). Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Wszystko czerwone. 18.07.08, 14:57 Idźże - idź plus partykuła wzmacniająca -że, charakterystyczna dla gwary krakowskiej "Idze, idze" brzmi finezyjniej i mniej ordynarnie niż ogólnopolskie "spadaj" Odpowiedz Link