smitte 28.10.03, 10:48 Znowu nam się wątek rozrósł, więc zakładam nowy, mam nadzieję, ze nie straciliście ochoty do zabawy. A pytanie mam takie: W różnych ksiażkach mąż Alicji nosi różne imiona. Jakie i gdzie? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stara.gropa Re: Zagadki cz.3 28.10.03, 10:52 To dobre! Prawie w tej samej chwili 2 takie same wątki. Oddaję pierwszeństwo. Mąż raz pojawia się jako Gunnar. Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cz.3 28.10.03, 10:55 A Gunnar to tylko jedno z kilku, wysilcie pamięć jeszcze troszeczkę Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cz.3 28.10.03, 10:57 Ale to niesamowite, teraz sprawdziłam, dokładnie w tej samej chwili nam to samo przyszło do głowy! A kościelna synowa ma na imię Anka, rzecz jasna. Pozdrawiam najserdeczniej. Odpowiedz Link
asikx Re: Zagadki cz.3 28.10.03, 11:04 Thorkild.... jako nieżyjący już w WC Gunnar jako narzeczony w Krokodylu więcej nie pamiętam.... Odpowiedz Link
smitte Re: Zagadki cz.3 28.10.03, 11:06 Jeszcze było gdzieś jakieś jedno, ale nie będę się upierać. Dawaj zagadke! Odpowiedz Link
asikx Zagadki - nówka 28.10.03, 11:21 Kim był szalenie elegancki wróg w smokingu czający się w krzakach w czasie akcji odbijania ojca z wychodka? Odpowiedz Link
karolinchen Re: Zagadki cz.3 28.10.03, 21:23 a wiecie nad czym ja sie przez wiele lat swojego czytania Chmielewskiej zastanawiałam..... jak ma na imie "moja mamusia" ??? bo zawsze było ciotki: Teresa i Lucyna no i matka, ale to imie mi umkneło, dopiero niedawno w czytanej po raz n-ty autobiografii raz znalazłam..... No wiec ??????? Odpowiedz Link
asikx Re: Zagadki cz.3 29.10.03, 08:05 Już się to gdzieś tu na forum pojawiło Mamusia była Janina, imieniny obchodzili razem z ojcem. Odpowiedz Link