Dodaj do ulubionych

Dlaczego oficjalna www jest wyłączona?

09.02.09, 22:07
Ktoś ją wie?? Książki chciałam zamówić...
Obserwuj wątek
    • lylika Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 22:11
      Wiadomości z ostatniej chwili nie czytałaś? Pan T. już nie jest agentem Guruy, co za tym idzie wydawnictwo już nie sponsoruje strony. Konkretów mamy nadzieję sie dowiedzieć na spotkaniu.
      • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 22:32
        Oczywiście, że jestem na bieżąco z "wiadomościami" i szykuję się na
        piątek na spotkanie z GH, ale kompletnie nie rozeznaję się w tym,
        kto i kogo sponsoruje i nie miałam pojęcia, że fakt, iż pan Tadeusz
        przestał być agentem Guruy spowoduje, że nie będę mogła wejść na
        oficjalną stronę Chmielewskiej.
        • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 22:34
          Czyli pan Tadeusz jest jakoś związany z jakimś wydawnictwem, które
          sponsoruje/sponsorowało stronę. Tak mi wyszło z dedukcji. I czy to
          oznacza, że ta strona przestała istnieć? życie jest jednak
          pokomplikowane.
          • edyta95 Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 22:35
            z tym związaniem to masz słuszną słuszność, węzłem dozgonnym jest związany, pewnie nawet przysięgą smile
            • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 22:36
              Aaaa.... Rozjaśnia mi się zatem coraz więcej.... smile
              • mimbla.londyn Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 23:11

Jest mezem "wydawnictwa" wink
                Opatrznosciowym ,oczywiscie :p
                • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 09.02.09, 23:35
                  wink A pewnikiem dwa w jednym!
        • the_dzidka Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 10.02.09, 09:51
          > nie miałam pojęcia, że fakt, iż pan Tadeusz
          > przestał być agentem Guruy spowoduje, że nie będę mogła wejść na
          > oficjalną stronę Chmielewskiej.

Nie martw się Papuniu, dla przeciętnego zjadacza książek ten związek
          przyczynowo-skutkowy nie jest absolutną oczywistością. No, co innego
          dla Elylit... wink
          • anorektyk2006 Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 10.02.09, 10:09
            ciekawe czy jakby załatwić tańszy druk o lepszych to ksiązki by wydawali na lepszym papierze smile

jakby przez przypadek ktoś z wydawnictwa czytał to proszę o kontakt wink

Anor
            • gastonlemiel Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 10.02.09, 23:50
              i co,nie bedzie juz oficjalnej strony?? To granda jakas!!
              • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 11.02.09, 09:28
                No więc właśnie ta granda mocno mi się nie podoba!
                • g0p0s Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 11.02.09, 11:57
                  Jeżeli ma być całkiem nowa strona, to wymaga przemyślenia, wykonania
                  i konsultowania kolejnych projektów itp. Nie wypada, żeby na
                  początku było byle co, a potem rozwijać. Tak mnie się wydaje.
                  • bbbzyta Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 11.02.09, 14:02
                    Wyobrażam sobie, jak okropnie muszą byc wkurzeni stali użytkownicy.
                    A Gurua zasługuje na maxprofesjonalne, piękne i funkcjonalne forum i już!
                    • groha Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 11.02.09, 14:12
                      bbbzyta napisała:
                      > A Gurua zasługuje na maxprofesjonalne, piękne i funkcjonalne forum i już!

Święte słowa, Bbbzyto, święte słowa.
    • g0p0s Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 11.02.09, 15:58
      Forum ze strony oficjalnej na nowym adresie wylatuje z googla, więc
      chyba można link podać:
      www.zikulapro.pl/forum/
      Ogólnie wiadomo, że nic nie wiadomo.
      • asia.sthm Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 11.02.09, 22:43
        Jesli forum im zostalo to juz wilk caly. Reszte se dorobia i czesc.
        • mariurzka Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 12.02.09, 00:11
          Z tego, co widać, to raczej uczestnicy oficjalnego forum przenieśli
          je sobie jakoś na inny serwer. Czyli reszty nie dorobią, bo po
          pierwsze nie mają jak, a po drugie, raczej nie do końca mają prawnie
          taką możliwość.
          Dziwne jest tylko to, że na nowej stronie, u dołu, jak byk widać:
          Kobra Media. Mnie tam nic do tego, ale strona na innym serwerze,
          składająca się z samego forum, raczej nie powinna mieć takiego
          napisu, bo to mylące. Rozumiem przenosiny zawartości ale z całą
          szatą graficzną? Innym słowy, jak to napisał G0p0s - nadal wiadomo,
          że nic nie wiadomo.
          • lylika Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 12.02.09, 09:27
            A może zapytajmy Legs, to Ona była administratorem strony.
            • lylika Pytanie do Legs. 12.02.09, 09:29
              Czy pani Małgorzata może nam rozświetlić mroki w kwestii strony oficjalnej i jej forum?
              • papuga_ara Re: Pytanie do Legs. 12.02.09, 09:47
                Legs tam w styczniu napisała, że próbuje jakoś ogarnąć ten remanent.
                Może ogarnia.
                • edyta95 do modem_angel 16.02.09, 21:44
                  post została usunięty. Nie popieramy piractwa, podając link przyczyniasz się do kradzieży.
                  • modem_angel Re: do modem_angel 16.02.09, 22:14
                    Bardzo przepraszam, nie pomyslalam o tym sad
                    Sama posiadam wszystkie ksiazki pani Joanny w formie drukowanej, jak i pewnie
                    wszyscy tu obecni.
                    Swoja droga to prawdziwe chamstwo - firmowanie nazwa strony oficjalnego forum
                    pisarki pirackiego zbioru wszystkich jej e-, audiobookow, sluchowisk i filmow.
                    Na portal trafilam dzisiaj zupelnym przypadkiem szukajac w sieci zupelnie innych
                    polskojezycznych informacji. Pisze z zagranicy, wydaje mi sie, ze u mnie taki
                    numer by nie przeszedl i strona zostalaby bardzo szybko zamknieta.
                    Nie mozna czegos zrobic w tej sprawie? Przeciez to jawna kradziez?
                    • edyta95 Re: do modem_angel 16.02.09, 22:16
                      zazwyczaj informowaliśmy o czymś takim Pana T, a On działał dalej, teraz nie wiem kogo informować
                      • lylika Re: do modem_angel 16.02.09, 22:18
                        Chyba ta pani się z nas naigrawa. Gdyby nie chciała popierać piractwa nie linkowałaby tej strony.
                        Tak sobie dumam...
                        • cafeszpulka Re: do modem_angel 16.02.09, 22:34
                          przeprosiła przecież, trza dać szansę
                          • modem_angel Re: do modem_angel 16.02.09, 22:47
                            NAPRAWDE nie pomyslalam, przepraszam jeszcze raz.
                            To znaczy, dokladnie rzecz biorac pomyslalam, ze akurat wlasnie tu moge tego
                            linka podac, bo skoro dyskutuja panstwo o tworczosci pisarki, nabywaja panstwo
                            jej ksiazki w ksiegarniach i antykwariatach, jak i ja. osobiscie posiadam caly
                            dorobek literacki pani Chmielewskiej i nawet do glowy mi nie przyszlo cokolwiek
                            z podanej przeze mnie strony sciagac.
                            Poza tym, zauwazylam, ze maja panstwo kontakt z osobami z otoczenia pani Joanny,
                            wiec pomyslalam, ze moze im akurat przydalaby sie taka informacja i dokladny
                            link aby ukrocic piractwo.
                            Dalej nie moge sie nadziwic, ze caly ten portal jest legalny, bo zdaje sie jest.
                            • edyta95 Re: do modem_angel 16.02.09, 22:59
                              Państwo mogą przejść na Ty smile
                              • cafeszpulka Re: do modem_angel 16.02.09, 23:01
                                Aneta, bardzo mi miło smile
                              • lylika Re: do modem_angel 16.02.09, 23:01
                                Bardzo chętnie. Cześć, Lylika jestem.
                              • heniulaa Re: do modem_angel 16.02.09, 23:06
                                A ja heniulaa jestem. Miło mi.
                                • modem_angel Re: do modem_angel 16.02.09, 23:14
                                  A ja Basia smile, bardzo mi milo i przepraszam, za niefortunny debiut na forum.
                                  A swoja droga, bo jakos nie nie bardzo rozumiem. Co wy z tym weselem, czyje
                                  wesele? Zaznaczam, ze "Okropnosci" czekaja na mnie w Polsce jako prezent
                                  urodzinowy, czy to cos z tej czesci autobiografii? Jesli tak, to nie chce za
                                  bardzo znac szczegolow smile
                                  • cafeszpulka Re: do modem_angel 16.02.09, 23:22
                                    wesele nie dotyczy Okropności. masz pełny obraz forum a tylko jeden
                                    problem smile na ostatnim spotkaniu z Guruą, jednej z nas się wyrwało
                                    pytanie czy Pani weźmie z nami ślub... i teraz, jednej grupie się
                                    wydaję że to super pomysł, druga jest zniesmaczona a trzeciej jest
                                    wsio rawno. Ot i cała awantura smile
                                    obyś pisał na forum w ciekawych czasach chciałoby się powiedzieć smile
                                    witaj i baw się lepiej od nas smile
                                  • asia.sthm Re: do modem_angel 16.02.09, 23:22
                                    Czesc, witaj.
                                    Nie przejmuj sie debiutem,jutro juz wszyscy zapomna.

A wesele nasze, po slubie tez naszym, z Gurua. Jestesmy zareczeni i
                                    tak dlugo na kocia lape nie daje rady zyc. Papiery nam potrzebne.
                • legs Re: Pytanie do Legs. 17.02.09, 12:52
                  Nic nie wiem, poza tym, co Wy wiecie, że Wydawnictwo i Joanna Chmielewska jednej
                  strony już mieć nie będą.
                  Forum mogliśmy przenieść, to przenieśliśmy, ale faktycznie niepotrzebnie z logo
                  Kobra Media - przeoczenie.

I to tyle sad
                • legs Re: Pytanie do Legs. 17.02.09, 12:55
                  Wiem tylko tyle, co Wy - że wydawnictwo i Joanna Chmielewska już nie będą mieć
                  jednej strony. Forum mogliśmy przenieść, to przenieśliśmy, faktycznie
                  niepotrzebnie z logo Kobra Media - przeoczenie

I tyle sad
                  • lylika Re: Pytanie do Legs. 17.02.09, 13:57
                    Niewiele. Dobrze, że chociaż forum dało się przenieść. Pozdrowienia.
    • cafeszpulka Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 16.02.09, 23:24
      ooooo, namacalny przykład masz. i tak tu zawsze
      • asia.sthm Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 16.02.09, 23:30
        zawsze to sie kochamy, bardzo rzadko naparzamy
        • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 16.02.09, 23:32
          A jak już się naparzamy, to wyłącznie z miłości big_grin
          • groha Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 16.02.09, 23:45
            Bowiem już dawno zostało ustalone, że kochamy nie za coś, a mimo wszystko smile
            Cześć, Basia!
            • kurcgalopek Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 16.02.09, 23:47
              Witaj Basiu. Ja też tutaj od niedawna, ciepło tu i miło, chociaż czasami trudno
              nadążyćsmile Ja nadrabiam wiedzę czytając stare wątki.
          • modem_angel Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 00:06
            O, jak u was milo smile
            Czasami czytuje jeszcze forum o gotowaniu, ale tam czesto sie wyzywaja i ogolnie noze lataja w powietrzu.
            Z tym slubem uspokoiliscie mnie, bo juz sie obawialam, ze cos strasznie_waznego przegapilam smile
            A za to mialam miesiac temu w domu wlamanie "jak z Chmielewskiej".
            Mieszkam w czyms jakby "lepszej dzielnicy" w domu, w ktorym sa 3 mieszkania. Mieszkan w ogole nie zamykamy, drzwi do nich sa na zwykla klamke. Drzwi wejsciowe maja oczywiscie zamek zatrzaskowy, na klucz ich nikt jednak nie zamyka. Z tym, ze trzeba go, aby wejsc do domu. I mamy piwnice z pralkami, suszarkami, zamrazalnikami itp. I oknem. Piwnicznym. Pod oknem stoi palma Yukka i dlugi na 80cm taki "falliczny" kaktus. No i zloczyncy wlamali sie oknem. Yukke pod nim bylo widac, niestety zaslaniala kaktusa. Pierwszy opryszek wskoczyl wiec do piwnicy, ewidentnie nadzial sie na ten kaktus, prawdopodobnie prosto w krocze i uciekl od raz drzwiami do ogrodu, ktore sa obok okna z kwieciem. Ogolnie, to drzwi nie byly zamkniete, ale widocznie bandyci nie szarpneli z zewnatrz za klamke. Pierwszy wylecial wiec unieszkodliwiony, sasiad mowil potem, ze widzial kogos bardzo dziwnie biegnacego. Drugi wszedl bez problemow do mieszkania na dole. Po krotkiej penetracji ukradl.... popielniczke koszmarnie wstretna z mosiadzu, moze myslal, ze zloto? W tym momencie otworzylam drzwi zewnetrzne kluczem wracajac z wiekszych zakupow. Facet przestraszyl sie na ten dzwiek i ruszyl do ucieczki. Wylecial przez te drzwi wejsciowe jakby go cos ugryzlo. Glupio jednak, ze akurat wywloklam z samochodu skrzynke wody mineralnej i postawilam przed drzwiami. Nie zauwazyl oczywiscie, potknal sie, zlecial z 3 schodkow i z impetem wypadl na jezdnie, prosto pod wolnutko jadacy samochod. Niestety, nie glin, a babci z przeciwka, ktora akurat chciala wjechac do garazu, dlatego zwolnila. Zanim sie zorientowalismy, wstal i mocno kulejac rowniez uciekl. Skrzynka wody ocalala. Wezwane gliny mialy niezly ubaw, w szczegolnosci po tym, jak wydedukowaly po sladach i odciskach palcow ten numer z kaktusem smile
            No niefart mieli ci zlodzieje ewidenty.
            • papuga_ara Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 00:15
              O rany! Czytałam z zapartym tchem!! sytuacja czysto chmielewska i za
              sam fakt uczestnictwa w niej powinna Ci być oszczędzona degustacja
              glutów na chrzcie wink A tak poza tym, to masz dar trzymania
              czytelników w napięciu! smile
              • ewa9717 Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 00:23
                Cześć wink
                Ale fajne włamanko! Tak myślę, że ten włamywacz potknięty skrzynkowo
                i tak był wygrany w porównaniu z tym drugim!
                • stara.gropa Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 09:52
                  A może to byli wielbiciele Guruy i zrobili inscenizację Szajki bez
                  końca specjalnie dla Koleżanki? A Koleżanka na nich policję nasłała:0
                  • asia.sthm Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 10:10
                    To nasi byli, na bank. Nikt inny tak ladnie by nie potrafil.
                  • modem_angel Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 10:13
                    hmmmm, pan uprawiajacy bieg przez plotki, tego.., skrzynki z woda mineralna byl
                    dosc poludniowej aparycji. nie wiem, czy w tych rejonach tworczosc chmielewskiej
                    jest popularna.
                    i tez sadze, ze ucieczka z polowa kolcow kaktusa miedzy nogami moz byc lekko
                    utrudniona i dosc nieprzyjemna smile sprint po walnieciu glowka w maske i zderzak
                    samochodu to przy tym praktycznie gimnastyka rekreacyjna.
                    srodkow bezpieczenstwa w domu po wlamaniu nie zwiekszylismy. tyle tylko, ze
                    drugim sporym kaktusem z duzo bardziej upierdliwymi kolcami kupionym na pchlim
                    targu zastawilismy na razie drzwi ogrodowe zima niezbyt potrzebne smile
                    polecam ten system zdecydowanie bardziej niz instalacje alarmowa, na ktorej
                    wycie nikt nie zwraca uwagi.
                    • bbbzyta Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 12:15
                      Łomatko, jaka piekna historia smile! Serdecznie obściskowywuję i witam nową forumowiczkę, mam nadzieję, że już na długo.
                      • bbbzyta Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 15:21
                        Ja bym proponowała, aby tę piękną historię ABSOLUTNIE I KONIECZNIE!!! przepisać do przyszpilonego wątku "Jak pokonałam Alicję", bo ci włamywacze ewidentnie ją pokonali, i żeby gdzieś nie przepadła w natłoku innych wpisów... Ona nie może zaginąć!!!
                        • modem_angel Re: Dlaczego oficjalna www jest wyłączona? 17.02.09, 15:40
                          Heh, tam wlasnie umiescilam 2 inne pouczajace historyjki, ktore zdarzyly mi sie
                          w ciagu ostatnich kilku miesiecy.
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=25266237&a=91487969
                          Przysiegam, smieszne wydarzenia wrecz mnie kochaja, a w ich osobistym,
                          niezamierzonym produkowaniu osiagnelam rowniez mistrzostwo swiata.
                          Opowiadanie numeru z obcym samochodem przy wigilijnej kolacji, spowodowalo
                          niezaplanowana zmiane obrusu w trakcie posilku. Mysle, ze jednak powinnysmy byly
                          odczekac z mama z jej opowiedzeniem do deserow, a nie zabawiac nia reszte
                          rodziny przy barszczu z kulebiakiem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka