lylika 08.07.09, 13:52 Proponuję: KOCIE WORKI Jako odzew może być: BARANIA NOGA Może być? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio_pierzaczek Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 15:38 Dobre. Choć barania noga nachalnie kojarzy mi się z motylą nogą wujka Dobra Rada. Hi hi, a może "Kocie worki" - "zawsze we wtorki"? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 15:43 Zainspiruję się lumpeksem: Kocie worki - świeża dostawa XX zł/kg Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 15:46 Ja tu czuje nawiazanie do spotkania ubieglorocznego i nie rozumiem dialogu. Wypowiem sie, jak mi kto wyjasni idee transparentu, moge sie wypowiedziec na spotkaniu. Co do hasla i odzewu. 'Barania noga' mi srednio nie konweniuje z kotami. Kocie worki sa lekkie, tajemnicze, i z drugim (trzecim, piatym) dnem, a barania noga jest stara i nieswieza. Tak ma byc? Jesli tak, to spoko, zloczynnie i zbrodniczo. Wiesz, jaki mi sie odzew by mi sie podobal? Z "Alicja" cos. Haslo. Kocie worki. Odzew. Alicja nosi je jak norki. Cos takie. Ale to moze nietakt... ? Odpowiedz Link
groha Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 15:47 Nie chcę się wtrącać, ale na hasło: kocie worki, to nie wiem czemu, ale nachalnie pchnął mi się odzew: Blekot. Bo on lubi je nie tylko jesienią Odpowiedz Link
goonia Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 17:13 Nie chce sie wtaracac, ale kocie worki byly juz na prezent. Na transparent (reklamowy?)moze "Druga aukja/ licytacja TWCh" wstep tylko na haslo...... Zeby sie nie powtarzac z workami, bo to i tak wszyscy wiedza. A informacja o licytacji moze byc zamieszczona w zaproszeniu dla Guruy. Bo Ona i Goscie tez chyba moga uczestnieczyc? Czy to punkt programu juz po wyjsciu gosci? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 17:22 To że impreza z kocimi workami w roli głównej już była można nawet w Autobiografii wyczytać, więc może rzeczywiście jakies inne hasło? A co z koncepcją sylwestrową? Nie idziemy w tym kierunku? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 18:13 No właśnie co z sierpniowym sylwestrem? Miał być Odpowiedz Link
konopika Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 19:24 Gurua ma chyba pecha do Sylwestrów... Odpowiedz Link
konopika Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 19:48 Są wakacje - może coś z "Większego kawałka świata". U mnie jest to lektura obowiązkowa na początek każdych wakacji. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 22:15 konopika napisała: > Gurua ma chyba pecha do Sylwestrów... no to właśnie taka była koncepcja, żeby zorganizować Sylwestra w połowie roku i wreszcie odczarować Guruowego pecha. W każdym razie ja się przy tej koncepcji nie upieram, spytałam tylko, żeby jakiś motyw przewodni spotkania znaleźć. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 22:22 Ja pokornie przyjme wszystko tylko blagam doprecyzujcie stroje przed 5 sierpnia Odpowiedz Link
lylika Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 22:38 Tak czy siak wieczorowe. Możesz przyjść w piżmie. Ale koniecznie w piórach. Edyta nie odpuści. Bez piór nikt nie zostanie wpuszczony. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 22:57 moje wlosy wygladaja jak piora ale mam tu przyklady "wytwornych" nakryc glowy, to moze cos wybiore Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Pióra 08.07.09, 23:23 Oooo! Peszek ma piora z moich marzen. W takich moge wystapic, problem z glowy. Odpowiedz Link
aganoreg Re: Pióra 08.07.09, 23:27 Masz takie Asiu? Kurcze i jak ja mam nie miec nadbagazu Kieca, piora i wkupne Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Pióra 08.07.09, 23:37 juz nie mam, te po dzieciach wylysiale gdzies przepadly. Ale bede miec, bo mam w okolicy wscieklego bazanta , ktoremu od lat obiecuje wyrwanie pior z kupra i chyba sie nieborak doczekal wyroku. A jak go nie dorwe to kupie gotowy i bez nadbagazu sie wyrobie. Kto mi zabroni miec je na sobie, mnie nie waza. A przeciez do kina nie ide w udziwnionym kapeluszu tylko w samolot wsiadam. Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Hasło na transparent. 08.07.09, 21:47 Na transparent to mi się nachalnie prosi coś z epoki. Na przykład "Aby Gurua rosła w siłę, a fani dostali żytniej" - albo jakoś tak... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 05:44 Hasło jak coca-cola! A co do piór, po przeczytaniu we wczesnym dzieciństwie opisu stroju pewnej panienki w jakimś kryminale, marzyłam o wystąpieniu w podobnym. Otóz panienka, wedle narratora, pokazywała się mając na sobie sznur pereł i pióra w pupie. Od dziecka miałam dobry gust. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 08:21 > Otóz panienka, wedle narratora, pokazywała się mając na > sobie sznur pereł i pióra w pupie. I była, wg słów tegoż narratora, prosiakowatą blondynką. "Róże pani Cherrington", Craig Rice Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 16:41 the_dzidka napisała: > > Otóz panienka, wedle narratora, pokazywała się mając na > > sobie sznur pereł i pióra w pupie. > > I była, wg słów tegoż narratora, prosiakowatą blondynką. "Róże pani > Cherrington", Craig Rice Prosiakowatą blondynę puściłam we wzgardliwa niepamięć, natomiast ten sznur pereł i pióra w zadku od czasu do czasu jeszcze miłym dreszczem mnie przejmują. Był to dla mnie wtedy szczyt perwersji, choć może jeszcze słówka na P nie znałam... > Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 17:34 Mnie jeszcze bardziej nakręciło to, że wg mojego tłumaczenia to nawet nie był sznur, a SZNUREK pereł! Odpowiedz Link
aganoreg Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 11:04 ewa9717 napisała: marzyłam o wystąpieniu w podobnym. Otóz panienka, wedle narratora, pokazywała się mając na sobie sznur pereł i pióra w pupie. Czyli mozemy liczyc na ow wytworny stroj? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 11:06 Mamy na stanie tylko jedną Papugę. Czy wystarczy piór dla wszystkich ? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 12:58 A jak zamiast piór użyć śledzia, to będzie syrenka (pomysł jakiegoś KGBisty wg Suworowa). Cuukier krzepi, Gurua lepiej? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 13:39 > A jak zamiast piór użyć śledzia, to będzie syrenka I śledziopusz indianski na glowe, to bedzie Świtezianka Odpowiedz Link
szkorbut.pl Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 15:17 Czy pióra mogą być wieczne albo od wycieraczek? Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 16:39 g0p0s napisał: > Cuukier krzepi, Gurua lepiej? BARDZO mi się podoba takie hasło! Odpowiedz Link
lylika Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 22:24 Wobec tego proponuję: SIERPNIOWY SYLWESTER W BRAZYLII Pod to hasło pióra muszą być koniecznie. Mogą być gęsie lub kulkowe. Wtykać można gdzie chcieć. Ważne żeby były, żeby świeciło się i migało młyg młyg. Najważniejsze żeby wreszcie hasło zaistniało, bo musimy wysłać zaproszenie. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 22:35 Znaczy się pióra w dowolnym tłumaczeniu,tak? Proszę,proszę,zgódzcie się nim Edyta z urlopu wróci! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 22:45 lylika napisała: > Wobec tego proponuję: SIERPNIOWY SYLWESTER W BRAZYLII > Pod to hasło pióra muszą być koniecznie. Mogą być gęsie lub kulkowe. Wtykać moż > na gdzie chcieć. Ważne żeby były, żeby świeciło się i migało młyg młyg. I ubiór w kolorach brazylijskich? Zielono-żółty? I ma młygać? Myślę,że da się zrobić! Od tych kolorów,to chyba wszyscy będą mieli młyg,młyg. Pióra,no cóż,pojęcie względne. "Swoje" strusie wyrzuciłam z pół roku temu,bo opadały i usłyszałam,że złą karmę ze sobą niosą. Nimam,nimam,ale siem postaram! Papuga,gdzie jesteś???? Odpowiedz Link
asia.sthm SIERPNIOWY SYLWESTER W BRAZYLII 09.07.09, 22:56 Dobrze! I dobrze ze sledzia nie trzeba miec w tylku. Za to sledzie mozna podac jako eleganckie menu , prosto z beczki. Jak sie upijemy to wszyscy sie w Syrenki/Switeslezianki sami zamienia . Tego jeszcze nie bylo! Czyli młyg młyg i piora, dobrze zrozumialam? Zebym sie nie wyglupila. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: SIERPNIOWY SYLWESTER W BRAZYLII 09.07.09, 23:03 Pióra jakiekolwiek, jak rozumiem? A co z kolorami? Czy Gurua nie pisała przy okazji ścierki na Teresie, że nie znosi zestawienia żółtego z zielonym? Czy to jej mamusia nie znosiła? Odpowiedz Link
aganoreg Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 22:59 Nie wiem, czy zielono - zolty, moze bardziej pstrokato? Piora sie znajda, tylko to swiecace musze wykombinowac Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 23:08 aganoreg napisała: > Nie wiem, czy zielono - zolty, moze bardziej pstrokato? A widzisz coś bardziej pstrokatego niż zielono-żółty??? > Piora sie znajda, ...no może u Ciebie! Papuga,gdzie jesteś!? >tylko to swiecace musze wykombinowac Nie Ty jedna,nie Ty jedna,kochana! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 23:15 ja sie jeszcze zastanawiam czy to ma byc stroj na lato czy na zime, bo z ta pogoda to cholera wie... Odpowiedz Link
aganoreg Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 23:22 Wlasnie, tambylcy problemu nie maja, ale my musimy wczesniej pokombinowac. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 23:59 A co bylo w ub roku takiego, bez czego nie wpuszczaliscie? Kapelusz? Nie, niemozliwe, nie wszyscy nie mieli. Co? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 00:05 Dla tych co nie mieli Szefowa miala kufer kapeluszy. Mozna bylo sobie wybrac i nawet marudzic przebierajac. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 00:10 Aa, a jednak! Na zdjeciach pamietam mase osob bez niczego, ale na pewno do zdjec tylko zdjeli, bo jak to tak, sie wylamac, no nie?. To teraz bedzie chyba jakis zapasowy golab do oskubania, albo kufer golebi? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 02:17 asia.sthm napisała: > Dla tych co nie mieli Szefowa miala kufer kapeluszy. Mozna bylo sobie wybrac i > nawet marudzic przebierajac. No ba,mnie ten jeden,jedyny przypadł do gustu i został mi darowany na zawsze! Próbowałam zwrócić,ale lylika wspaniałomyślnie mnie nim uszczęśliwiła,DZIĘKUJĘ!!! Bo to znamienny kapelusz jest! Odpowiedz Link
aganoreg Re: Hasło na transparent. 09.07.09, 12:21 Takie cos odszukalam i wklejam (a propos sylwestra w sierpniu): Kocio przygotowała się do tematu wcześniej. Poinformowała wszystkich co podamy do żarcia, co i kto ma kupić, kto baloniki, kto nadmucha, kto posprząta, jaki temat ciuchowy, o której się stawiamy, itp. Załatwiła to wszystko w 10 minut. No ma talent organizacyjny trzeba jej przyznać. To ja poprosze o wytyczne Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 09.07.09, 23:23 Transparent transparentem, a zaproszenie? Szykujemy jakieś? W tym miesiącu mamy dwa spotkanka, to może by je jakoś twórczo wykorzystać... Odpowiedz Link
groha Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 12:50 Rany Julek, zlitujcie się i powiedzcie, o co właściwie tu kaman, że tak się brzydko wyrażę, bo mnie już się wszystko popiętroliło, za przeproszeniem, i nie ogarniam kto, kiedy, gdzie i co to właściwie ma być. To znaczy, co to jest transparent, to wiem, i że hasło na nim, też pojmuję, bo zawsze jakieś było, ale raczej samo, nie? Odzew zwykle był na innym transparencie. A jeśli było hasło wraz z odzewem, to nie było mowy o żadnym transparencie, a nawet wręcz przeciwnie, musiało być po cichutku, na ucho i tylko dla wtajemniczonych, jeśli dobrze pamiętam. Więc proszę o wyjaśnienie, czy to ma być takie dwa w jednym? I czy ma wisieć, stać, czy być mówione? Tak tylko pytam, ze zwykłej, ludzkiej ciekawości i tzw. zagubienia się w temacie. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 12:56 groha napisała: > I czy ma wisieć, stać, czy być mówione? Yyy, wcielane w życie? Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 13:00 Groszko, jeśli szukasz normalności, to nie w TWCh. Odpowiedz Link
groha Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 13:18 Toteż nie szukam normalności, Stara Gropo, tylko ewentualnie dziury w całym, hihi. I dlatego właśnie pytam, jak ma wyglądać TEN transparent, bo jak wygląda normalny, to przecież mówię, że wiem. Odpowiedz Link
groha Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 13:02 g0p0s napisał: >Yyy, wcielane w życie? A to żyto w płynie? To raczej wpajane, bym powiedziała. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Hasło na transparent. 10.07.09, 13:04 O Sylwestrze mówiliśmy jesienią i bardzo się raduję ja i wszystkie moje pióra, że pomysł przeszedł Widziałam fajne boa w przejściu podziemnym pod Rotundą, zdaje się, że niedrogo. Mam iść sprawdzać cenę i zapodawać? Muzę sylwestrową mam, jakby co. Teraz myślę nad transparentem.... A może by tę Brazylię jakoś z CZN połączyć?... Jak myślicie? Coś o Stella di mare (Sylwester na pokładzie?) Odpowiedz Link