Dodaj do ulubionych

Strona Forum Samorządowego

29.11.09, 21:29
Trafiłem na stronę Forum Samorządowego. Nie jestem ich zwolennikiem, ale
widzę, że działają. Oby z korzyścią dla ludzi i miasta.
Obserwuj wątek
    • fajnymmx Re: Strona Forum Samorządowego 29.11.09, 22:05
      www.forum-zary.pl
      • croolick Re: Strona Forum Samorządowego 30.11.09, 21:45
        O widzę, że kandydatka Forum na burmistrza, po wycofaniu się na bezpieczną
        odległość od Zarządu Powiatu rozpoczęła kampanię wyborczą. Teraz trzeba
        przygotować się na polityczną walkę o "wrażliwość społeczną".
        Zaczęli kwestą na hospicjum, później TiM ciął "cmentarną kwestą", teraz
        odpowiedź FS - Żarskie Centrum Wolontariatu. A przecież od dawna działa
        wolontariat w Żarach w ramach MOPS i PCPR, bez pustego szumu ugrupowań
        politycznych. Ze strony FS wynika, że kandydatka na burmistrza odkryła właśnie
        Amerykę...
        • fajnymmx Re: Strona Forum Samorządowego 30.11.09, 23:30
          Wolontariuszy z MOPS i PCPR nie widziałem w działaniu. Jeżeli ich wolontariat
          ogranicza się tylko do bycia na listach w tych instytucjach to jaka to wielka
          korzyść dla społeczeństwa.
          Z tego co piszesz wyciągam jeden wniosek. Kampania wyborca powinna być przez
          cały czas. Dzięki niej mamy same korzyści.
          Oświeć mnie za czego znana jest ta kandydatka na burmistrza.
          • croolick Re: Strona Forum Samorządowego 30.11.09, 23:59
            fajnymmx napisał:

> Wolontariuszy z MOPS i PCPR nie widziałem w działaniu.

To trzeba było się zainteresować ich działalnością.

> Jeżeli ich wolontariat ogranicza się tylko do bycia na listach w
            > tych instytucjach to jaka to wielka korzyść dla społeczeństwa.

Obrażasz dziesiątki młodych ludzi, którzy od lat angażują się w działalność
            wolontariacką a nie oczekują poklasku.

> Z tego co piszesz wyciągam jeden wniosek. Kampania wyborca powinna > być przez
            cały czas. Dzięki niej mamy same korzyści.

Korzyści??? Że na rok przed wyborami rzucą hasła, podejmą jednorazowe akcje, o
            których zapomną jak tylko zdobędą/utrzymają władzę???

> Oświeć mnie za czego znana jest ta kandydatka na burmistrza.

Na pewno nie jest znana jako ta, która tworzyła od lat w Żarach wolontariat. O
            wolontariat pytaj Danutę Kurkowską z MOPSu a nie Danutę Madej, która będzie
            kandydatem FS na burmistrza.
            • fajnymmx Re: Strona Forum Samorządowego 01.12.09, 00:07
              Dzięki mobilizujesz mnie do działania. Zanim zacznę wypowiadać się na forum
              dokładnie zbadam sprawę. A hoj
              • croolick Re: Strona Forum Samorządowego 01.12.09, 00:25
                A nie mogliście tam w Forum przejrzeć chociażby internetu, by dowiedzieć się o
                wolontariacie w Żarach zanim ogłosiliście powstanie niepotrzebnego moim zdaniem
                Centrum Wolontariatu?

www.pcpr.powiatzarski.pl/poradnia%20specjalistyczna.html
                www.lo.zary.pl/viewpage.php?page_id=48
                Rozumiem, że słowo "wolontariat" to słowo wytrych do wielu serc, ale mdli mnie
                jak widzę, że jest wykorzystywane do prowadzenia lokalnej polityki.
                Zrozumiałbym, gdyby kandydatka na burmistrza chwaliła się wieloletnim działaniem
                w tworzeniu wolontariatu i określonymi sukcesami w koordynacji żarskiego
                wolontariatu. Ale tak nie jest. Centrum Wolontariatu stworzone przez ugrupowanie
                polityczne jakim jest Forum Samorządowe powtarza w założeniach cele działalności
                wolontariatu istniejącego od lat przy PCPR czy MOPS. Więc po co one? Ktoś powie,
                że kolejna grupa wolontariuszy nie zaszkodzi, ale ja się pytam jakie
                doświadczenie ma FS w tego typu działalności? Działacze FS chcieliby pomóc w
                tworzeniu wolontariatu? To niech się zgłoszą do MOPS i PCPR. Inaczej w szczerość
                ich intencji nie uwierzę.
                • jasio_flaszka Re: Strona Forum Samorządowego 01.12.09, 09:11
                  Przyszła Kandydatka na burmistrza jako członkini zarządu powiatu i szefowa
                  komisji finansów powiatowych mogła i może cały czas wykazywać sie aktywnością .
                  Mamy PCPR ale też i Powiatowy Urząd Pracy podległe kandydatce. Przez ostatnie
                  całe 3 (trzy) lata aktywności politycznej nie słychać było o ŻADNEJ inicjatywie
                  kandydatki.

PS. Osobiście znam kilku młodych wolontariuszy i wiem że to działa.
                  • p.e.k.o Re: Strona Forum Samorządowego 01.12.09, 10:20
                    jasio_flaszka napisała:

> Mamy PCPR ale też i Powiatowy Urząd Pracy podległe kandydatce.

Niby w jaki sposób?
                    • jasio_flaszka Re: Strona Forum Samorządowego 01.12.09, 10:53
                      PEKUŚ - inicjatywa Danki z wolontariatem przypomina mi poprzednią akcję z
                      ankietami w szkołach. Wszystko sprowadza się u Danki do tego jak wykorzystać
                      instrumentalnie młodzież do celów politycznych.
                      • p.e.k.o Re: Strona Forum Samorządowego 01.12.09, 14:57
                        Skup się jasio. Mnie nie interesuje sprawa wolontariatu, tylko na
                        jakich zasadach:

"Mamy PCPR ale też i Powiatowy Urząd Pracy podległe kandydatce.
                        "
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka