croolick 20.11.10, 11:37 Widziałem wczoraj jak robili betonową wylewkę nad Media Expertem. Usłyszałem, że przygotowują lokal pod KFC. Hehe, jakieś ździebko prawdy w tym jest? Jakaś restauracja, czy sieciowy fast-food? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shrek35 Re: Co robią w Eli? 20.11.10, 14:28 Na KFC bym nie liczył-za małe miasto. Najbliżej KFC jest w Zielonej. W Żarach nawet Mcdonalda nie chcą budowac bo się nie opłaca. Chociaż byłbym stałym bywalcem KFC bo lubie te ich żarcie;).Prędzej otworzą jakąs nową pizzerię albo restaurację. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 21.11.10, 16:31 shrek35 napisał: > Na KFC bym nie liczył-za małe miasto. No tak, ale: Spółka jest w stanie sfinansować swój rozwój w 2010 roku (otwarcie 60-70 nowych restauracji) wykorzystując wewnętrzne przepływy pieniężne oraz finansowanie dłużne. link Amrest prowadzi także Burger Kinga, Pizza Hut, Starbucksa, Rodeo Drive więc może w planach intensywnej ekspansji uwzględnią też mniejsze miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
shrek35 Re: Co robią w Eli? 22.11.10, 22:31 Dzisziaj dostałem odpowiedź od KFC na moje pytanie czy jest szansa na powstanie ich restauracji w naszym mieście.Oto treść odpowiedzi: "Witam serdecznie Dziękujemy za odwiedzenie naszej strony internetowej. Bardzo nas cieszy zainteresowanie naszymi restauracjami. Pragniemy zapewnić, że firma AmRest, która jest operatorem sieci KFC w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej chce, aby restauracje KFC były umiejscowione jak najbliżej swoich Klientów. Ale. nigdy nie podajemy dokładnego czasu i miejsca pojawienia się nowych lokali KFC. Pragniemy, aby była to dla Państwa miła niespodzianka. Otrzymaną sugestię przekazaliśmy do działu rozwoju naszej firmy. W przyszłości zostanie wzięta pod uwagę. Tymczasem serdecznie zapraszamy do KFC w innych miastach. Jeszcze raz bardzo dziękujemy za list i cenne spostrzeżenia.". I co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Co robią w Eli? 23.11.10, 11:27 ja myślę, że albo będzie miła niespodzianka, albo nie:) jakby nie mogli jasno napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 09.12.10, 22:10 Te prace to konkretna przebudowa, powstał nowy szyb, czyżby windy? Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: Co robią w Eli? 11.12.10, 10:13 Mnie to się odrazu skojarzyło z szybem windy jak tylko to zobaczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
s3b00 Re: Co robią w Eli? 12.12.10, 22:09 po poprostu sklep z dolu ma byc przeniesiony do gory i stad ta winda.. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 12.12.10, 22:11 Pytanie zatem brzmi, co będzie na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
shrek35 Re: Co robią w Eli? 05.01.11, 22:59 Czy komuś już udało się dowiedzieć co w końcu ma powstać na górnym piętrze w "Eli"? Ostatnio byłem tam to ruchome schody były nieczynne "z powodu remontu".czyżby je rozbudowywali na górne piętra? A takz innej beczki-wiadomo co z budową "Auchan" w Żarach? W tym roku lub w zeszłym miała być decyzja głównych władz firmy(podajże we Francji) co do opłacalności tej inwestycji w naszym mieście i na razie cisza... Martwi mnie te,że w jednym z ostatnich wydań Gazety Regionalnej był artykuł z którego można było wywnioskować,że właściele sklepików cieszą się z wygranej PO w naszym mieście bo w końcu nie pozwoli ona na dalszą budowę jakichkolwiek marketów lub hipermarketów w naszym mieście (tak przynajmniej zrozumiałem tresć artykułu).To dla mnie bez sensu bo uważam ,że marketów w Żarach nie jest znowu aż tak za duzo (dla porównania Bolesławiec-miasto wielkości Żar i mają więcej marketów niż my i jakoś żyją a co najwazniejsze mają dwa hipermarkety czyli sklepy co najmniej dwa,trzy razy większe od naszego "Kauflandu" i uważam,ze o ile bez sensu jest budowanie w naszym mieście kolejnych markecików typu "Aldi" to już jeden Hipermarket z prawdziwego zdarzenia mógłby w końcu powstac... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 06.01.11, 01:54 shrek35 napisał: > Ostatnio byłem tam to ruchome schody były nieczynne "z powodu remontu". Jak byłem we wtorek to nieczynne były górne schody, bo oparto na nich rusztowanie. Chciałem zapytać robotników, co robią, ale nie było ich akurat w pobliżu. Pojawili się, gdy akurat schodziłem i nie chciało mi się wracać na górę. > A takz innej beczki-wiadomo co z budową " Auchan" w Żarach? Na pewno trwają uzgodnienia nt. dróg dojazdowych. > W tym roku lub w zeszłym miała być decyzja głównych władz fir > my(podajże we Francji) co do opłacalności tej inwestycji w naszym mieście i na > razie cisza... Co do celowości inwestycji chyba nie ma wątpliwości, kwestią jest wielkość marketu i czy powstanie przy nim market budowlany. > Martwi mnie te,że w jednym z ostatnich wydań Gazety Regionalnej > był artykuł z którego można było wywnioskować,że właściele sklepików cieszą si > ę z wygranej PO w naszym mieście bo w końcu nie pozwoli ona na dalszą budowę ja > kichkolwiek marketów lub hipermarketów w naszym mieście (tak przynajmniej zrozu > miałem tresć artykułu). No niestety to jest możliwe, skoro działacze PO w naszym mieście byli w pierwszym szeregu tych, co blokowali rozbudowę Spomaszu (czekać tylko jak odniosą sukces i firma się z Żar wyprowadzi...) >To dla mnie bez sensu bo uważam ,że marketów w Żarach ni > e jest znowu aż tak za duzo (dla porównania Bolesławiec-miasto wielkości Żar i > mają więcej marketów niż my i jakoś żyją a co najwazniejsze mają dwa hipermarke > ty czyli sklepy co najmniej dwa,trzy razy większe od naszego "Kauflandu" Dokładnie! W Żarach jest jak najbardziej miejsce na co najmniej jeden hipermarket. > i uważam,ze o ile bez sensu jest budowanie w naszym mieście kolejnych markecików typu > "Aldi" to już jeden Hipermarket z prawdziwego zdarzenia mógłby w końcu powstac > ... Myślę, że Aldi będzie ostatnim dyskontem a patrząc na jego parking można mieć wątpliwości, co do opłacalności tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: Co robią w Eli? 06.01.11, 09:12 Myślę, że Aldi będzie ostatnim dyskontem a patrząc na jego parking można mieć wątpliwości, co do opłacalności tej inwestycji. No cóż, jakiś spec od marketingu zapewne tak podpowiedział inwestorowi. Dla mnie to handlowa porażka roku. Byłem tam raz i raczej nigdy więcej nie bedę. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Co robią w Eli? 06.01.11, 11:28 croolick napisał: > Myślę, że Aldi będzie ostatnim dyskontem a patrząc na jego parking można mieć w > ątpliwości, co do opłacalności tej inwestycji. Robię zakupy tam, gdzie mam najbliżej. Jako mieszkaniec dzielnicy muzyków, najchętniej odwiedzam InterMarche, a potem Biedronkę. Z tych właśnie powodów nie jestem klientem ani Netto, ani Kauflandu, ani Lidla. No chyba że bardzo sporadycznie, albo przez przypadek. Wprawdzie ostatnia plaga marketowych remontów zmieniła nieco tą sytuację, ale to tylko stan przejściowy. Aldi też powinien znaleźć swoją klientelę wśród okolicznych mieszkańców, którym nie chce się jechać na drugi koniec miasta po jedną suszoną śliwkę. A przecież są też ludzie, którzy do przemieszczania używają tylko nóg. Poza tym Aldi ma dobrą lokalizację u zbiegu ważnych miejskich dróg, zatem też nic nie stoi na przeszkodzie, żeby co jakiś czas ktoś tam pod sklep zajechał, ot tak po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 06.01.11, 12:52 p.e.k.o napisał: > Aldi też powinien znaleźć swoją klientelę wśród okolicznych mieszkańców, którym > nie chce się jechać na drugi koniec miasta po jedną suszoną śliwkę. Ale gęstość zaludnienia w promieniu 300 m od sklepu jest niewielka. W naszym kraju do dyskontów jednak ludzie chodzą głównie pieszo, czego najlepszym dowodem jest ogromna popularność Netto wśród okolicznych mieszkańców, czy Biedronek. > A przecież są też ludzie, którzy do przemieszczania używają tylko nóg. No właśnie - do Aldiego najbliżej mają wiewiórki z parku. > Poza tym Aldi ma dobrą lokalizację u zbiegu ważnych miejskich dróg, zatem też n > ic nie stoi na przeszkodzie, żeby co jakiś czas ktoś tam pod sklep zajechał, ot > tak po drodze. Ja choć bardzo często tamtędy jeżdżę nie odczuwam potrzeby zajechania po drodze. Wolę Biedronki, które również mam po drodze a oferują ciekawszy asortyment w niższych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Co robią w Eli? 06.01.11, 19:00 croolick napisał: > No właśnie - do Aldiego najbliżej mają wiewiórki z parku. Poza tym mieszkańcy Poznańskiej, Żabikowskiej, części Moniuszki, Podchorążych i Myśliwskiej, Zielonogórskiej, Skarbowej, Ludowej... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 06.01.11, 21:23 p.e.k.o napisał: > Poza tym mieszkańcy Poznańskiej, Żabikowskiej, części Moniuszki, Podchorążych i > Myśliwskiej, Zielonogórskiej, Skarbowej, Ludowej... I co? Są tak samo liczni jak np. mieszkający koło Biedornki ludzie z Wieniawskiego, Szymanowskiego, Paderewskiego, Krótkiej, Chopina, Kurpińskiego, Kazimierza Wielkiego, Telemanna? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Co robią w Eli? 07.01.11, 00:10 croolick napisał: > I co? Są tak samo liczni jak np. mieszkający koło Biedornki ludzie z Wieniawski > ego, Szymanowskiego, Paderewskiego, Krótkiej, Chopina, Kurpińskiego, Kazimierza > Wielkiego, Telemanna? Nie są tak liczni. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 07.01.11, 00:22 p.e.k.o napisał: > Nie są tak liczni. No właśnie i z tego powodu Aldi nie cierpi na nadmiar klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Co robią w Eli? 08.01.11, 00:12 croolick napisał: > No właśnie i z tego powodu Aldi nie cierpi na nadmiar klientów. Ja też nie cierpię z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 08.01.11, 10:55 p.e.k.o napisał: > Ja też nie cierpię z tego powodu. A ja jako miłośnik miasta cierpię, bo zbudowano paskudny pawilon nie cieszący się popularnością w miejscu ciekawej zabudowy fabrycznej, którą moim zdaniem trzeba było zaadaptować na inne cele, lub zachować w większym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 01.02.11, 13:22 Winda już w dużym stopniu skompletowana. Fajna, przeszklona, nowoczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: Co robią w Eli? 01.02.11, 19:12 Lubię to połączenie: przeszklone windy, długonogie dziewoje, krótkie spódniczki ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
luc-re Re: Co robią w Eli? 10.02.11, 20:47 Ponoć w "tym" miejscu ma być siłownia! Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 10.02.11, 22:13 luc-re napisał: > Ponoć w "tym" miejscu ma być siłownia! A to by wyjaśniało przebudowę na tyłach budynku i umieszczenie napisu Hart SM Sport. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 17.03.11, 23:10 luc-re napisał: > Ponoć w "tym" miejscu ma być siłownia! Okazuje się, że nie i na górę przeniesiono delikatesy. Wjazd windą to fajne rozwiązanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
timba-land Re: Co robią w Eli? 18.03.11, 20:08 a ja uważam, że to zły pomysł, z przeniesieniem eli na górę. jak chciałem coś szybko kupić to "wpadł-wypadł" i miałem. a teraz windą, czy schodami.. to już nie będzie tak szybko :/ Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 18.03.11, 23:38 timba-land napisał: > a ja uważam, że to zły pomysł, z przeniesieniem eli na górę. Ja nie oceniam, dobry czy zły. Ciekawy po prostu. Jedziesz sobie przeszkloną windą do sklepu spożywczego. Rzadko spotykane... > jak chciałem coś szybko kupić to "wpadł-wypadł" i miałem. W sumie windą nie jedzie się jakoś powoli. > a teraz windą, czy schodami.. to już nie będzie tak szybko :/ Przede wszystkim nie wszyscy zorientowali się w przenosinach a co niektórzy mają lęk przed windami i ruchomymi schodami, więc pomysł może zakończyć się porażką. Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: Co robią w Eli? 19.03.11, 07:18 > Przede wszystkim nie wszyscy zorientowali się w przenosinach a co niektórzy maj > ą lęk przed windami i ruchomymi schodami, więc pomysł może zakończyć się porażk > ą. Dlatego też , widziałem wczoraj , że do jazdy windą zachęcała przeurocza Pani Windziarka ;-) Dla samej Pani warto się przejechać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Co robią w Eli? 18.03.11, 22:52 croolick napisał: > Okazuje się, że nie i na górę przeniesiono delikatesy. Wjazd windą to fajne rozwiązanie:-) Ot ciekawostka. A co w takim razie na dole? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 18.03.11, 23:35 p.e.k.o napisał: > Ot ciekawostka. A co w takim razie na dole? Może faktycznie jakiś sieciowy fast - food? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Co robią w Eli? 19.03.11, 14:42 Mnie się marzy Empik:) Swoją drogą ciekawy pomysł z kafejką na górze, mam nadzieję, że asortyment będzie bardziej urozmaicony niż tylko kawa, jak było dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Co robią w Eli? 19.03.11, 16:39 dami251 napisała: > Mnie się marzy Empik:) Hmmm, od dawna była o tym mowa, sam Empik szukał miejsca w Żarach. Odpowiedz Link Zgłoś