Dodaj do ulubionych

Dziury na drogach w Żarach

14.01.11, 18:09
Dziś wpadłem w dużą nową dziurę na ulicy zgorzeleckiej, w ogóle drogi w Żarach to masakra, zero porządnych rozwiązań komunikacyjnych a Zgorzelecka i Okrzei do świateł to jakas masakra, jeszcze w dzień możnaby jakoś ominąć ale w nocy porażka zalicza się dziurę za dziurą , czy w ogóle bedziemy mieli kiedyś drogi na miarę XXI w. jak np. w Zielonej Górze.
Obserwuj wątek
    • p.e.k.o Re: Dziury na drogach w Żarach 14.01.11, 18:15
      czarny.stefan38 napisał:

> czy w ogóle bedziemy mieli kiedyś drogi na miarę XXI w. jak np. w Zielonej Górze.

Ktoś musiałby wykraść sekret zielonogórskich dróg. Jak oni to robią, że dziury im się nie robią?
      • debest3 Re: Dziury na drogach w Żarach 14.01.11, 18:29
        pewnie wymieniają co pewien czas nawierzchnię to raz,a dwa nie mają Kronopolu
    • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 14.01.11, 18:45
      czarny.stefan38 napisał:

> czy w ogóle bedziemy mieli kiedyś drogi na miarę XXI w. jak np. w Zielonej Górze.

Ale które to są w ZG drogi na miarę XXI w.? Może Zamkowa, Batorego, Jedności, czy może Sikorskiego jak po świeżym bombardowaniu? Jak nie musisz zjechać z Długiej, Konstytucji 3 maja, czy Wojska Polskiego to drogi mogą wyglądać lepiej, bo główne arterie wykonano tu porządnie. Ale reszta dróg wcale nie jest lepsza.
      • czarny.stefan38 Re: Dziury na drogach w Żarach 14.01.11, 20:26
        Ja zastrzeżeń nie mam tylko do obwodnicy ale to krajówka
        • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 14.01.11, 20:42
          czarny.stefan38 napisał:

> Ja zastrzeżeń nie mam tylko do obwodnicy ale to krajówka

A jechałeś fragmentem zielonogórskiej obwodnicy - Trasą Północną? Od ronda ze Zjednoczenia do Batorego to istny horror, jak po bombardowaniu i tak jest co roku. W Żarach nie jest tak źle (no poza beznadziejnie rozwiązaną przebudową pl. Łużyckiego/Wolności i JPII i od lat fatalnym stanem Żagańskiej), na pewno poważnego remontu i przebudowy wymaga Katowicka i S. Okrzei (odcinek od Katowickiej do Zgorzeleckiej). Mówię to porównując np. z Żaganiem (koszmar na Przyjaciół Żołnierza, Lotników Alianckich, J. Kochanowskiego, II Armii WP i kilku innych).
          • czarny.stefan38 Re: Dziury na drogach w Żarach 15.01.11, 21:26
            Ale Z.G. ma przynajmniej swoją ekspresową S3 a u nas po S12 Zary-Żagań ani widu ani słychu, ot jak się traktuje prowincję
            • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 15.01.11, 21:50
              czarny.stefan38 napisał:

> Ale Z.G. ma przynajmniej swoją ekspresową S3 a u nas po S12 Zary-Żagań ani widu
              > ani słychu, ot jak się traktuje prowincję

No cóż, tak to jest jak żaranie głosują na polityków z Zielonej Góry (np. słynną "Żarówę") a przedstawiciele żarskich partii politycznych grzecznie godzą się, by z naszego okręgu wygrywali faworyci ich struktur wojewódzkich (umiejscowionych w... a jakże) z Gubina, Krosna czy innej miejscowości, byle nie z Żar. Za partyjne nominacje boją się otwarcie lobbować na rzecz Żar.
            • p.e.k.o Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 00:55
              czarny.stefan38 napisał:

> Ale Z.G. ma przynajmniej swoją ekspresową S3 a u nas po S12 Zary-Żagań ani widu
              > ani słychu, ot jak się traktuje prowincję

Nie słyszałem o S3 w okolicach ZG. Chyba dopiero ma być budowana? W dodatku nie wiadomo kiedy.
              • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 01:16
                p.e.k.o napisał:

> Nie słyszałem o S3 w okolicach ZG. Chyba dopiero ma być budowana? W dodatku nie
                > wiadomo kiedy.

Jak to nie wiadomo kiedy? Tę wisienkę na torcie "Żarówa" zostawia sobie na tegoroczną kampanię wyborczą.
                • p.e.k.o Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 10:05
                  croolick napisał:

> Jak to nie wiadomo kiedy? Tę wisienkę na torcie "Żarówa" zostawia sobie na tego
                  > roczną kampanię wyborczą.

Zdziwiłbym się, gdyby coś się ruszyło przed 2013.
                  • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 14:06
                    p.e.k.o napisał:

> Zdziwiłbym się, gdyby coś się ruszyło przed 2013.

Ważne, że zapowiedź padnie przed wyborami, nawet jeśli realnie nie będzie to zrealizowane do 2020 r.
                    • p.e.k.o Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 15:56
                      croolick napisał:

> Ważne, że zapowiedź padnie przed wyborami, nawet jeśli realnie nie będzie to zr
                      > ealizowane do 2020 r.

Droga jest w trakcie realizacji i tyle.

Masz chyba słabe pojęcie o tym, co należy wykorzystywać w kampanii wyborczej :)
                      • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 22:56
                        p.e.k.o napisał:

> Droga jest w trakcie realizacji i tyle.

W trakcie realizacji w czasach ogromnego budżetowego deficytu...

> Masz chyba słabe pojęcie o tym, co należy wykorzystywać w kampanii wyborczej :)

Racja, nie kłamię ani nie oszukuję wyborców. Więc faktycznie mam małe pojęcie "o tym, co należy wykorzystywać w kampanii wyborczej"
                        • p.e.k.o Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 23:37
                          croolick napisał:

> W trakcie realizacji w czasach ogromnego budżetowego deficytu...

Tak więc w kontekście budżetowego deficytu nikt raczej nie będzie obiecywał rychłego zakończenia tej inwestycji.

Swoją drogą trochę mnie to martwi, bo chciałbym już mieć S3 od ZG na północ. Dobre i to, że od Gorzowa do Szczecina można już pomykać.

> Racja, nie kłamię ani nie oszukuję wyborców. Więc faktycznie mam małe pojęcie
                          > "o tym, co należy wykorzystywać w kampanii wyborczej"

Czyli co? Wszyscy, którzy w ostatnich wyborach samorządowych zostali radnymi Rady Miejskiej w Żarach, kłamali i oszukiwali? Nie sądzę.
                          • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 16.01.11, 23:47
                            p.e.k.o napisał:

> Tak więc w kontekście budżetowego deficytu nikt raczej nie będzie obiecywał ryc
                            > hłego zakończenia tej inwestycji.

Ale rozpoczęcia jak najbardziej...

> Swoją drogą trochę mnie to martwi, bo chciałbym już mieć S3 od ZG na północ. Do
                            > bre i to, że od Gorzowa do Szczecina można już pomykać.

A mnie najbardziej martwi A18, którą jeździłbym o wiele częściej niż S3...

> Czyli co? Wszyscy, którzy w ostatnich wyborach samorządowych zostali radnymi Ra
                            > dy Miejskiej w Żarach, kłamali i oszukiwali? Nie sądzę.

No to liczę, że pod koniec kadencji rzetelnie rozliczysz ich z obietnic. W razie czego służę osobistą kolekcją materiałów wyborczych - skrupulatnie zbierałem wszystkie.
                            • p.e.k.o Re: Dziury na drogach w Żarach 17.01.11, 00:08
                              croolick napisał:

> No to liczę, że pod koniec kadencji rzetelnie rozliczysz ich z obietnic.

A Ty już rzetelnie rozliczyłeś radnych poprzedniej kadencji?

> W razie czego służę osobistą kolekcją materiałów wyborczych - skrupulatnie zbierałem
                              > wszystkie.

Oddaj do biblioteki miejskiej, niech wszyscy korzystają.
                              • croolick Re: Dziury na drogach w Żarach 17.01.11, 10:56
                                p.e.k.o napisał:

> A Ty już rzetelnie rozliczyłeś radnych poprzedniej kadencji?

Oczywiście.

> Oddaj do biblioteki miejskiej, niech wszyscy korzystają.

Dyrektor MBP też zbiera i ma pokaźny zbiór tzw. dokumentów życia społecznego.
    • czarny.stefan38 Re: Dziury na drogach w Żarach 21.01.11, 18:34
      Muszę przyznać, że dziś panowie bardzo wartko łatali dziury na ul. Zgorzeleckiej i Okrzei, od samego ranka, a wiec duże brawa dla wiceburmistrza Falińskiego i oczywiście dla samego burmistrza także, a po południu już jechałem dobrą drogą:)
      • tituszezar Re: Dziury na drogach w Żarach 27.02.11, 09:05
        jak chcesz urwać koła to polecam ulice kujawską i tatrzańską ( część od alei do pomorskiej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka