Dodaj do ulubionych

Strajk listonoszy?

14.03.11, 23:16
Czy Wy też doświadczyliście ostatnimi czasy sytuacji, że mimo obecności domownika listonosz nie dostarczył przesyłki poleconej wrzucając tylko awizo? Nasłuchałem się dziś takich opowieści stojąc przeszło pół godziny w zakręconej kolejce z awizo w ręku.
Obserwuj wątek
    • p.e.k.o Re: Strajk listonoszy? 14.03.11, 23:25
      croolick napisał:

> Czy Wy też doświadczyliście ostatnimi czasy sytuacji, że mimo obecności domownika
      > listonosz nie dostarczył przesyłki poleconej wrzucając tylko awizo?

Nie raz, nie dwa.
      • croolick Re: Strajk listonoszy? 14.03.11, 23:59
        p.e.k.o napisał:

> Nie raz, nie dwa.

U mnie w domu rzadko w czasach odwiedzin listonosza ktoś jest w domu, ale jak był, to listonosz zawsze przesyłkę przynosił do rąk własnych.
        Ale to co dziś wysłuchałem i zobaczyłem wskazuje chyba na nasilenie się zjawiska?
        • p.e.k.o Re: Strajk listonoszy? 15.03.11, 08:31
          croolick napisał:

> Ale to co dziś wysłuchałem i zobaczyłem wskazuje chyba na nasilenie się zjawiska?

Aby to stwierdzić, musiałbym bardzo regularnie otrzymywać pocztę.
          Zjawisko takie kojarzę od dawna, na pewno nie jest to jakaś nowa pocztowa moda.
          Niekoniecznie też musi to być spowodowane lenistwem listonosza. Czasem po prostu torba jest za mała.
    • debest3 Re: Strajk listonoszy? 15.03.11, 11:09
      to o czym wspominasz jest nagminnym zjawiskiem i to nie tylko w Żarach.Mnie to zdarzyło sie już parę razy.Dwa razy odesłali mi przesyłkę,bo nie tylko wrzucał awizo jak byłem w domu ,ale potrafił już drugie awizo (pierwszego nie widziałem na oczy) podrzucić do skrzynki np.dwa tygodnie po terminie.Dostałem dzięki panu listonoszowi negatywny komentarz na allegro.Wezwanie do urzędu dostałem trzy dni po tym jak miałem sie w tym urzędzie stawić.Ciekawostką jest np.samo wypisywanie awizo.Można sobie poczytać ze niektóre awiza są drukowane na komputerze,czyli wychodzi na to że pan listonosz juz wychodząc z poczty w swojej niesamowitej intuicji już z góry wie,że nikogo nie zastanie.Spotkałem sie osobiście z takim przypadkiem ze całe awizo bylo wypisane np.niebieskim długopisem a godzina byłą wpisana czarnym,też ciekawe nie?
      • szymuha Re: Strajk listonoszy? 17.03.11, 21:29
        Nie spotkałem się ze złośliwością listonoszy na osiedlu Muzyków każdy który chodzi po osiedlu jest miły i uczynny proszę czasami o wysłanie listu .
        • croolick Re: Strajk listonoszy? 17.03.11, 23:07
          szymuha napisała:

> Nie spotkałem się ze złośliwością listonoszy na osiedlu Muzyków każdy który ch
          > odzi po osiedlu jest miły i uczynny proszę czasami o wysłanie listu .

No ja też tak myślałem, bo tylko raz mi się zdarzyło, że znalazłem awizo, mimo że byłem w mieszkaniu. Ale w tedy nasz listonosz był na urlopie lub zwolnieniu. Jednak to, czego nasłuchałem się w poniedziałek świadczy o jakimś problemie.
      • mkuba79 Re: Strajk listonoszy? 18.03.11, 07:35
        Lepszy jest doręczyciel UM z Wydziału Podatków, który z założenia nosi same awiza i każdy bez wyjątku musi fatygować się do urzędu po odbiór decyzji w sprawie podatku od nieruchomości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka