jozef_zawsze_dziewica 25.04.11, 21:34 Jak je sobie wyobrażacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 25.04.11, 23:57 jozef_zawsze_dziewica napisał: > Jak je sobie wyobrażacie? Hmm, pewnie nadal u władzy będą "zasłużeni samorządowcy", tyle że zapiszą się do kolejnej partii władzy. Raz na cztery lata pojawiać się będzie parlamentarzysta powołujący się na żarskie pochodzenie. O ile województwo lubuskie będzie istniało nadal to będziemy prowincją czarnej dziury. Nie będzie połączeń kolejowych za to płatną autostradą dość wygodnie do pracy w Bolesławcu, Legnicy, czy Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 21:53 croolick napisał: > Hmm, pewnie nadal u władzy będą "zasłużeni samorządowcy", tyle że zapiszą się do > kolejnej partii władzy. Za kilkadziesiąt lat raczej samorządowcami będą ci, którzy dzisiaj samorządowcami nie są. > O ile województwo lubuskie będzie istniało nadal to będziemy prowincją czarnej dziury Mam nadzieję że jeśli nawet nie będzie istniało lubuskie, to przetrwa "lokalne" piwo Lubuskie z Witnicy. Odkryłem kilka dni temu pod parasolem pizzerii na deptaku. Polecam uwadze na nadchodzące gorące dni jako alternatywę bezsmakowych produktów wielkich koncernów piwowarskich. ps. Ciekawe jak wyobrażali sobie nasze miasto mieszkańcy Żar kilkadziesiąt lat temu? Nie sądzę, żeby ktoś przed laty był w stanie przewidzieć to, co mamy teraz. Wśród obecnych forumowiczów też raczej Lema nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 22:45 p.e.k.o napisał: > Za kilkadziesiąt lat raczej samorządowcami będą ci, którzy dzisiaj samorządowca > mi nie są. Oj, kariery w polskim samorządzie są długie, wystarczy odpowiednio złapać "wiatr historii";-) > Mam nadzieję że jeśli nawet nie będzie istniało lubuskie, to przetrwa "lokalne" > piwo Lubuskie z Witnicy. A co ma piernik do wiatraka? > Odkryłem kilka dni temu pod parasolem pizzerii na deptaku. Polecam uwadze na > nadchodzące gorące dni jako alternatywę bezsmakowych pr > oduktów wielkich koncernów piwowarskich. Od dawna było w sprzedaży w Łużyckiej, w Zamkowej też można było zdaje się kupić. A co prawda, to prawda. Lokalne browary produkują piwo o niepowtarzalnym smaku i żal serce ściska, co zrobiono z żarskim browarem... > ps. Ciekawe jak wyobrażali sobie nasze miasto mieszkańcy Żar kilkadziesiąt lat > temu? Nie sądzę, żeby ktoś przed laty był w stanie przewidzieć to, co mamy tera > z. Wśród obecnych forumowiczów też raczej Lema nie ma:) Racja. To może pofantazjujmy, co chcielibyśmy, by się zmieniło, za kilkadziesiąt lat? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 28.04.11, 23:34 croolick napisał: > A co ma piernik do wiatraka? Nazwę. > Od dawna było w sprzedaży w Łużyckiej, w Zamkowej też można było zdaje się kupić. Ale jakie od dawna? Lubuskie naturalne, czy Lubuskie zielone? Pytam, bo od dawna nie byłem ani w Łużyckiej, ani w Zamkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 29.04.11, 00:42 p.e.k.o napisał: > Nazwę. Ależ Witnica, leży na czymś, co od biedy można było nazwać w średniowieczu Ziemią Lubuską. > Ale jakie od dawna?> Lubuskie naturalne, czy Lubuskie zielone? > Pytam, bo od dawna nie byłem ani w Łużyckiej, ani w Zamkowej. Boss Pils. Tych nowych oczywiście nie było, ale piwo z witnickiego browaru jak najbardziej było dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 29.04.11, 23:56 croolick napisał: > Boss Pils. Tych nowych oczywiście nie było, ale piwo z witnickiego browaru jak > najbardziej było dostępne. Boss to syf. Natomiast Lubuskie naturalne to jakby zupełnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 30.04.11, 00:08 p.e.k.o napisał: > Boss to syf. Natomiast Lubuskie naturalne to jakby zupełnie inna historia. A to ciekawe, bo w tym samym browarze produkowane, w tych samych tankach i przez tych samych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 30.04.11, 00:44 croolick napisał: > A to ciekawe, bo w tym samym browarze produkowane, w tych samych tankach i prze > z tych samych ludzi... Jak to możliwe, żeby z tego samego browaru wyjeżdżało piwo zielone i bursztynowe??? w tych samych tankach i przez tych samych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 30.04.11, 00:48 p.e.k.o napisał: > Jak to możliwe, żeby z tego samego browaru wyjeżdżało piwo zielone i bursztynow > e??? w tych samych tankach i przez tych samych ludzi... Dokładnie tak samo jak piwo Tyskie z poznańskiego Franowa... Polecam lekturę "No logo" Naomi Klein;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 10:25 Żary będą wyglądać jak Biała Podlaska, albo Łuków. Ewentualnie jak Mińsk Mazowiecki. Wg prawidłowości zaobserwowanej w 3 Swiecie po odejściu cywilizacji białego człowieka pozostawiony przez niego dorobek - pałace, fabryki, doskonale zaprojektowane dzielnice, kolej, drogi i kanalizacja ulega degeneracji i dewastacji. Czego nie zniszczono rozmyślnie w ramach walki z pozostałościami kolonializmu to rozwalono przypadkiem w wyniku braku wiedzy, umiejętnosci, na skutek niższej kultury czarnych. Między pałacami wyrastają prowizoryczne budy i szałasy, pomniki zastępują prymitywne totemy i wszechobecne plakaty wyborcze, udające przejawy demokracji. Gdzies jak niesmaczny zart majaczą tablice upamiętniające zakłamaną historię. A dookoła kwitnie bieda i przestępczość. Jakoś tak to widzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 14:16 Może na forum nie będzie cenzorskiego croolick'a ograniczającego swobodę wypowiedzi według własnego widzimisię , swobodę , nie dalej idącą niż swobody nadawania sobie nick'ów ? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 14:43 m.darek napisał: > Może na forum nie będzie cenzorskiego croolick'a Być może. Być może nie będzie też tego forum, które utonie w kloacznym klimacie rodem komentarzy z Onetu. > ograniczającego swobodę wypowiedzi według własnego widzimisię , Polecam jednak zapoznać się z netykietą. EOT > swobodę , nie dalej idącą niż swobody nadawania sobie nick'ów ? Nicki, niemal od początku często prowokowały. Prowokacja ma to do siebie, że gra na skojarzeniach. Są pewnie tacy, dla których nick m.darek jest idiotyczny i stanowi prowokację, wszak to "m" można różnie odczytywać... ;-) Proponuję jednak trzymać się tematyki wątku, bo ani poprzedni ani ten post nie jest związany z tematem wątku, co stanowi kolejne naruszenie netykiety (rozumiem też, że w kraju wielowiekowej tradycji liberum veto, przypomnienie o zasadach, dla wielu to osobista zniewaga...). A zatem, nie zwracając już uwagi na nicka wątkotwórcy, jak będą według Ciebie wyglądać Żary za czas jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 15:01 Ależ wątek dotyczy całokształtu , mam nadzieję , strefy Żary , również ten wirtualny , chyba że ramy te regulujesz wg. zasad tylko Tobie znanych . Ponad to nie odwoływałem się do konkretnej osoby . Twoja nadinterpretacja , oględnie mówiąc , jest nie na miejscu . Gdybanie o nirwanie bez lub piekle z idiotami nikomu , nawet idiotom , nie uwłacza ( patrz: EOT ) . Jeśli z tym się nie zgadzasz przywołaj mojego skasowanego posta i odpowiedni zapis EOT , który nakazywał Ci go skasować . Odpowiedz Link Zgłoś
timba-land Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 26.04.11, 19:12 EOT to taki angielski skrót od "koniec dyskusji" ;* Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 27.04.11, 09:22 timba-land napisał: > EOT to taki angielski skrót od "koniec dyskusji" ;* patrz pan , ja tyli lat myślał żechś to Etykieta Oraz Tradycja :P , a toż to zwykła gburna odzywka jak argumentów nie staje ! Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Jak żary będą wyglądać za kilkadziesiąt lat? 27.04.11, 09:23 m.darek napisał: > timba-land napisał: > > > EOT to taki angielski skrót od "koniec dyskusji" ;* > > > patrz pan , ja tyli lat myślał żechś to Etykieta Oraz Tradycja :P , a toż to zw > ykła gburna odzywka jak argumentów nie staje ! Przepraszam bardzo za nie takt . Jak poziom interlokutora uwłacza mniemaniu . Odpowiedz Link Zgłoś