Dodaj do ulubionych

Liczą się z nami

08.09.11, 00:14
Entuzjazmu władz Wschowy nie podzielają burmistrzowie Żar i Żagania. Oba miasta mają razem ok. 70 tys. mieszkańców. Burmistrzowie zwlekają z przyjęciem zaproszenia do Aglomeracji. A ich udział jest kluczowy. Bez nich Zielona Góra może zapomnieć, że w przyszłości stanie się lokalną metropolią. - Powiedzmy sobie szczerze. Nasza organizacja będzie miała sens tylko z Żarami, Żaganiem, Wschową, Świebodzinem... stolicami powiatów na południu i w centrum regionu. Tam koncentruje się gospodarka - mówi Nieradka.

Więcej... zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,10243454,Komu_metropolia__komu.html#ixzz1XJ7Jz9H7
Obserwuj wątek
    • father48 Re: Liczą się z nami 08.09.11, 10:55
      Aglomeracja...brzmi dumnie.I morze interesów,interesików,chorych ambicji,naciągania przykrótkiego...polskie piekiełko.Jestem okrutnie ciekawy,czy podobny scenariusz dotyczy sąsiedzkiego Cottbus z przyległościami.,z pewnością tez jest jakieś współdziałanie regionalne,ale wydaje mi się że jednak Wirtschaft przeważa wszystko.
      • dziadekzsld Re: Liczą się z nami 08.09.11, 11:08
        father48 napisał:

> Aglomeracja...brzmi dumnie.I morze interesów,interesików,chorych ambicji,naciąg
        > ania przykrótkiego...polskie piekiełko.Jestem okrutnie ciekawy,czy podobny scen
        > ariusz dotyczy sąsiedzkiego Cottbus z przyległościami.,z pewnością tez jest jak
        > ieś współdziałanie regionalne,ale wydaje mi się że jednak Wirtschaft przeważa w
        > szystko.

Alle Züge nach Cottbus...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka