Dodaj do ulubionych

Złam sobie rękę

26.01.14, 00:09
...i nie daj się zwolnić. Czytam w Sprzedajnej (dawnej Gazeta Regionalna), że dyrektorka przedszkola nr 3 złamała rękę i biedaczka parę miesięcy będzie na zwolnieniu lekarskim. Dobre posunięcie w czasach gdy banda Wacława M. i Ewy B. wywala po kolei wszystkie dyrektorki przedszkoli. Jakbyście wiedzę czerpali jedynie ze Sprzedajnej, to wywalili już dyrektorkę przedszkola nr 10 i 8. Ile jeszcze wice Wacka ma jeszcze krewniaków chętnych do obsadzenia stanowisk? Szyderco, tubylcze, czy inny psie może nam zdradzisz?
Obserwuj wątek
    • drugieoko.1 Re: Złam sobie rękę 26.01.14, 05:33
      po-fan napisała:

> ...i nie daj się zwolnić. Czytam w Sprzedajnej (dawnej Gazeta Regionalna), że d
      > yrektorka przedszkola nr 3 złamała rękę i biedaczka parę miesięcy będzie na zwo
      > lnieniu lekarskim. Dobre posunięcie w czasach gdy banda Wacława M. i Ewy B. wyw
      > ala po kolei wszystkie dyrektorki przedszkoli. Jakbyście wiedzę czerpali jedyni
      > e ze Sprzedajnej, to wywalili już dyrektorkę przedszkola nr 10 i 8. Ile jeszcze
      > wice Wacka ma jeszcze krewniaków chętnych do obsadzenia stanowisk? Szyderco, t
      > ubylcze, czy inny psie może nam zdradzisz?

Co Tobie czworonożne złego zrobiły, że ludzi od psów wyzywasz?
      • szyderca91 Re: Złam sobie rękę 27.01.14, 11:19
        Jak pies nie ma co robić,to jaj liże.
        Złam sobie kark,a będziesz nie zdolny do pisania takich głupot.
        • matylda216 Re: Złam sobie rękę 27.01.14, 16:21
          szyderca91 napisał(a):

>Jak pies nie ma co robić,to jaj liże,
          >Złam sobie kark,a będziesz nie zdolny do pisania takich głupot,

Z wielką złością pisałeś(aś) ten post, nie kontrolując zasad poprawnej polszczyzny;
          J.Kuroń pisząc z więzienia list do swojej żony, napisał, że nosić w sobie złość do człowieka, to tyleż samo, co być pokaleczonym nienawiścią ...
          • szyderca91 Re: Złam sobie rękę 28.01.14, 13:00
            matylda216 napisał(a):

> Z wielką złością pisałeś(aś) ten post, nie kontrolując zasad poprawnej polszczy
            > zny;

Zgadza się,ale jak ktoś insynuuje,że pani dyrektor przedszkola złamała sobie rękę, po to aby uciec na L4 i dłużej zachować stanowisko, to trudno zachować kulturę wobec takiej sztuki.

> J.Kuroń pisząc z więzienia list do swojej żony, napisał, że nosić w sobie złość
            > do człowieka, to tyleż samo, co być pokaleczonym nienawiścią ...

Cytat z J.Kuronia pasuje do obu postów.
            J.Kuroń pisał też:
            - "Umiejętność wybaczania to sposób życia. Nie uważam, że akt wybaczania musi być poprzedzony upokorzeniem się winnego".
            -"Nie przeczę, władza to ciężki kawałek chleba. Tak się jednak dziwnie składa, że zawsze jest dużo więcej chętnych do władzy niż stanowisk do obsadzenia."

Słuchając naszych współczesnych autorytetów moralnych można odnieść wrażenie,że to wszystko takie proste.A skąd tyle agresji i insynuacji wobec drugiego człowieka który ma troszkę inne poglądy polityczne,wyznaje inne wartości kulturowe,ba nawet ma inną fizjonomię.
            Niestety to wszystko potęguję się wraz ze wzrostem anonimowości wypowiadających się.
        • drugieoko.1 Re: Złam sobie rękę 27.01.14, 21:37
          szyderca91 napisał(a):

> Jak pies nie ma co robić,to jaj liże.
          > Złam sobie kark,a będziesz nie zdolny do pisania takich głupot.

Jak przychodziłeś na ten ziemski padół, to położna upuściła Ciebie na podłogę. Uderzyłeś swoją główką w podłogę i od tej pory został ślad w Twoim mózgu. Położna przyznała się później, że zrobiła to specjalnie, ponieważ instynkt jej podpowiedział wtedy, że na świat przyszedł szyderca i szubrawiec. Niech Ci ziemia lekką będzie.
          • szyderca91 Re: Złam sobie rękę 28.01.14, 13:11
            drugieoko.1 napisał:

> Niech Ci
            > ziemia lekką będzie.

Nigdy nie wiadomo komu pierwsza będzie lekka.Życie to jest jedna wielka kolejka do śmierci,a z nieśmiertelności nie ucieszyłby się tylko grabarz.
            Niektórzy wielcy osiągają nieśmiertelność,ale niestety już po śmierci.Pewny jestem jednego, że nam obu to nie grozi. :)
    • lizun9 Re: Złam sobie rękę 26.01.14, 12:38
      po-fan napisała:

> ...i nie daj się zwolnić. Czytam w Sprzedajnej (dawnej Gazeta Regionalna), że d
      > yrektorka przedszkola nr 3 złamała rękę i biedaczka parę miesięcy będzie na zwo
      > lnieniu lekarskim. Dobre posunięcie w czasach gdy banda Wacława M. i Ewy B. wyw
      > ala po kolei wszystkie dyrektorki przedszkoli. Jakbyście wiedzę czerpali jedyni
      > e ze Sprzedajnej, to wywalili już dyrektorkę przedszkola nr 10 i 8. Ile jeszcze
      > wice Wacka ma jeszcze krewniaków chętnych do obsadzenia stanowisk? Szyderco, t
      > ubylcze, czy inny psie może nam zdradzisz?

A to przypadkiem nie było w 2012 konkursów na dyrektorki przedszkoli? W 10 zdaje się Mikołajczykowa miała powygrywany do 2017. Już ją wyrzucili? Kurde, aż zaczynam załowac że do mojego kiosku "Sprzedajna" nie dociera ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka