Dodaj do ulubionych

Konie-pasja Burmistrza

06.11.14, 14:01
6 listopada b.r. Uniwersytet Trzeciego Wieku w Żarach zaprasza na wykład pt.
"Konie-pasja Burmistrza" wykładowca Wacław Maciuszonek;
bezpłatna kampania wyborcza- agitacja seniorów???
wszak wybory za pasem;
usiłowałam znaleźć kolejne spotkania seniorów z kandydatami na burmistrza Żar, myślałam naiwna, że panie: Joanna i Danuta, panowie: Franciszek,Krzysztof,Józef,Olaf i Stanisław też podzielą się z wyborcami swoimi pasjami, a przecież mogą mieć bardziej ciekawe zainteresowania i co wtedy???
Obserwuj wątek
    • walter.simx Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 14:33
      Czy konie mnie słyszą ???
    • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 17:40
      To jakiś kolejny dupny news z Mojej Gazety?
      • matylda216 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 18:57
        Nie czytam Mojej Gazety, tę informacją wyczytałam na stronie ŻDK- ŻUTW- PROPOZYCJE PROGRAMOWE, być może wypowiedzą się uczestnicy dzisiejszego wykładu, sądzę, że był ciekawy, konie też biły brawo...
        • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 19:04
          Jasne, jasne...Widać masz jakąś inną stronę ŻDK niż ja.
          • matylda216 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 19:18
            Kto szuka...wejdź proszę na program zajęć listopad 2014, poz. Wykłady otwarte-wstęp wolny;
            nie sądzisz chyba, że wymyśliłabym coś tak genialnego,niestety takiego poczucia humoru to ja nie mam jak pomysłodawcy i wykonawcy tego wykładu i koń by się uśmiał...
            • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 19:23
              No ale co w związku z tym? 13.11 wykłada Jan Andrukiewicz. A przecież on też startuje :)
              • matylda216 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 19:39
                A jednak znalazłeś??? I teraz to już nie jest .."kolejny dupny news z Mojej Gazety"...???
                • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 19:44
                  Teraz jest to dupny news matyldy216 :) Jakie to ma znaczenie? Trwa kampania wyborcza, każdemu wolno szukać drogi do serc potencjalnych wyborców. Przecież nie tylko ŻDK służy agitacji. W Lunie też odbywają się spotkania wyborcze. Gdzieś przecież muszą...
                  • croolick Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:07
                    lizun9 napisał:

> Jakie to ma znaczenie? Trwa kampania wyborcza, każdemu wolno szukać drogi do serc
                    > potencjalnych wyborców.

O tak, każdemu też wolno za publiczne pieniądze chwalić się sukcesami, także tym wymyślonymi w gazecie...

> Przecież nie tylko ŻDK służy agitacji.

ŻDK jest instytucją publiczną a one powinny być wolne od agitacji.

> W Lunie też odbywają się spotkania wyborcze. Gdzieś przecież muszą...

W obiekcie, obiekcie a nie podczas spotkań instytucji finansowanej z publicznych pieniędzy.
                    • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:26
                      croolick napisał:

> W obiekcie, obiekcie a nie podczas spotkań instytucji finansowanej z publicznyc
                      > h pieniędzy.

Rachunki obiektu płacone są z prywatnych pieniędzy? Wykład pastuszka nie jest wolny, dostępny dla wszystkich zainteresowanych? Sugerujesz, że prelegent bierze honorarium?
                      • croolick Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:45
                        lizun9 napisał:

> Rachunki obiektu płacone są z prywatnych pieniędzy?

Nie, ale jeśli któryś z komitetów wyborczych chciałby tu zorganizować spotkanie wyborcze, to niechybnie musiałby zapłacić za wynajęcie obiektu. No chyba, że powtarzamy manewr ze znienawidzoną przez Ciebie Niebylską i mówimy, że się nie da, bo będzie remont:-)

> Sugerujesz, że prelegent bierze honorarium?

Nie trzeba nic sugerować, skojarzenie z kampanią wyborczą jest aż nadto widoczne. Nie wykręcisz kota ogonem. Gdyby chociaż Burmistrz był uznanym hodowcą, znawcą tematu np. końskiego rozrodu, to jakąś wartość merytoryczną ten wykład mógłby mieć. A tak? Zwierzenia miłośnika koni? Co to ma być? Parę slajdów o kochanych pupilkach? I tak słuchaczy UTW nie stać na takie hobby.

p.s.

Mnie jako historyka dodatkowo mierzi to obnoszenie się z miłością do zwierząt i dzieci. Wiesz, kto uwielbiał fotografować się w otoczeniu owczarków niemieckich? A kto w otoczeniu dziatwy?
                        • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:59
                          croolick napisał:

> Nie trzeba nic sugerować, skojarzenie z kampanią wyborczą jest aż nadto widoczn
                          > e. Nie wykręcisz kota ogonem.

Nie zamierzam. Po prostu nie zamierzam się przejmować. Takie spotkania mu nie pomogą w kampanii.

>Gdyby chociaż Burmistrz był uznanym hodowcą, znawcą tematu np. końskiego rozrodu, to >jakąś wartość merytoryczną ten wykład mógłby mieć.

UTW propaguje nurt mocno popularno-naukowy. Zajęcia nie muszą być przesadnie merytoryczne. W telewizji Ty robisz to samo. Ucieszyłbyś się, gdyby jakiś idiota nazwał "Poznaj swoje miasto" audycją wyborczą?

> Mnie jako historyka dodatkowo mierzi to obnoszenie się z miłością do zwierząt i
                          > dzieci. Wiesz, kto uwielbiał fotografować się w otoczeniu owczarków niemieckic
                          > h? A kto w otoczeniu dziatwy?

No to masz problem. Miłość do zwierząt i dzieci charakteryzuje nie tylko dyktatorów.
                          • croolick Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 22:17
                            lizun9 napisał:

> Nie zamierzam. Po prostu nie zamierzam się przejmować. Takie spotkania mu nie p
                            > omogą w kampanii.

Ale trochę głosów z najbardziej zdyscyplinowanego elektoratu może jednak przybyć.

> UTW propaguje nurt mocno popularno-naukowy. Zajęcia nie muszą być przesadnie me
                            > rytoryczne.

Ale zawsze trzymały poziom. Sam zresztą na niejednym byłem.

> W telewizji Ty robisz to samo. Ucieszyłbyś się, gdyby jakiś idiota nazwał "Poznaj swoje
                            > miasto" audycją wyborczą?

Fakt, to byłby idiota, bo program jest emitowany drugi rok. Nie słyszałem, by Burmistrz dwa lata temu rozpoczął karierę wykładowcy:-)

> No to masz problem.

Nie, nie ma problemu, to naukowy fakt.

>Miłość do zwierząt i dzieci charakteryzuje nie tylko dyktatorów.

Nigdy nie twierdziłem, że tylko ich (BTW, to Ty piszesz o dyktatorach;-) ), sam jestem na to dowodem;-) Różnica polega na tym, że ja NIGDY nie wykorzystam zwierząt, czy dzieci w kampanii wyborczej. Fakt, mogę nie odnieść sukcesu, ale cóż, dla mnie liczą się zasady:-)
                • michal.baumstein Re: Konie-pasja Burmistrza 12.11.14, 21:34
                  matylda216 napisał(a):

> A jednak znalazłeś??? I teraz to już nie jest .."kolejny dupny news z Mojej Gaz
                  > ety"...???

Teraz już papieru toaletowego jest dość, a trud wasz pójdzie na marne.
              • walter.simx Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 19:46
                Mawia się że właściciele upodabniają się do pupili ino gdzie szukać takiego wałacha?
              • croolick Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:03
                lizun9 napisał:

> No ale co w związku z tym? 13.11 wykłada Jan Andrukiewicz. A przecież on też st
                > artuje :)

Eureka! A może nie i mamy dupny nius od lizuna9? Od kiedy J. Andrukiewicz startuje w Żarach?! Ach taka wspaniała teoria i do d...
                • lizun9 Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:39
                  A musi startować w Żarach? Zagwarantujesz, że na sali nie będzie nikogo, kto głosuje w Trzebielu, czy innych Tuplicach?
                  Ja generalnie jestem za nie popadaniem w jakąś paranoję. Skoro Andrukiewiczowi i Szymczakowi przysługuje prawo do prowadzenia życia publicznego w czasie wyborów, dlaczego nie miałoby przysługiwać ono Maciuszonkowi? Tak bardzo się boicie, że ludziom się spodoba ludzka twarz Wacka?
                  • walter.simx Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:45
                    Czyli ludzka twarz Wacka ujawnia się przy koniach,wychodzi na moje.
                  • croolick Re: Konie-pasja Burmistrza 06.11.14, 21:52
                    lizun9 napisał:

> A musi startować w Żarach? Zagwarantujesz, że na sali nie będzie nikogo, kto gł
                    > osuje w Trzebielu, czy innych Tuplicach?

Może przestań się autokompromitować?:-)

> Tak bardzo się boicie, że ludziom się spodoba ludzka twarz Wacka?

Ludzka twarz? Ktoś, kto ma problemy z kontaktami interpersonalnymi faktycznie woli towarzystwo zwierząt.
                    Ale masz rację, ludzie tego nie wiedzą, im intuicja podpowiada, że kto jest dobry dla zwierząt jest dobry dla ludzi, a to niekoniecznie prawda...
                    • michal.baumstein [...] 12.11.14, 21:31
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka