Dodaj do ulubionych

Niszczą gniazda jerzyków

21.05.15, 20:07
Cześć. Trwa sezon lęgowy m. in. jerzyków. Mieszkam na osiedlu muzyków i właśnie widzę początek ocieplania budynku. Jerzyków tu bardzo dużo a dzięki temu mało komarów i innych robali. Ptaki próbują dostać się do gniazd ale już nie mogą bo na rusztowaniach są siatki. Jak to zatrzymać? Kto może nakazać wstrzymanie prac na okres lęgu? Dodam że ptaszek ten jest pod ochroną a dziennie zjada ok 20 000 komarów. Lepiej zatrzymac u nas ptaki niż pózniej chemią tępić robale!
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: Niszczą gniazda jerzyków 22.05.15, 10:10
      www.czystabydgoszcz.pl/upload/file/625.pdf

Tutaj masz coś mądrego na ten temat ;)
    • julajka Re: Niszczą gniazda jerzyków 22.05.15, 13:37
      Dzięki, fajny materiał. Poczyniłam wszystkie możliwe kroki. Oprócz bardzo kompetentnych osób z ochrony środowiska spotkałam się z obojętnością, niechęcią, arogancją i zwyczajnie złym wychowaniem. Oj, wiele brakuje nam do normalności a to przecież taka prosta sprawa i ważna dla nas wszystkich. Czekam na efekty moich działań. Wsparcie mile widziane.
      I jeszcze mój kolega inżynier wspomógł mnie rzetelną wiedzą w temacie planowania termoizolacji. Dzięki.
      Pozdrawiam
    • julajka Re: Niszczą gniazda jerzyków 22.05.15, 14:14
      Powraca we mnie wiara w ludzi na stanowiskach. Rozmawiałam z osobą, która jest świadoma problemu i ma możliwości aby natychmiast coś z tym zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka