Dodaj do ulubionych

Gmina Żary - odpadła

10.10.06, 20:23
A tak chwalą się urzędnicy, jacy to oni mądrzy, jak ciężko pracują itp.
Minister Pracy podał wyniki konkursu w którym udział wzięło kilkaset gmin.
Konkurs dotyczył: „Prace społecznie użyteczne – dobra praktyka samorządu
gminy”
Lista zatwierdzona przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej w dniu 29
września 2006r.- do dalszego finansowania.

Gmina Żary uzyskując 44 punkty (na 100 możliwych) oczywiście odpadła z
dofinansowania zajmując daleką pozycję.
Dalej panowie urzędnicy, poskarżcie się teraz jakie to niedobre to
ministerstwo, że nie doceniło ich "ciężkiej pracy" za społeczne pieniądze.

Obserwuj wątek
    • bimberstein Re: Gmina Żary - odpadła 10.10.06, 20:33
      bimberstein napisał:

> A tak chwalą się urzędnicy, jacy to oni mądrzy, jak ciężko pracują itp.
      > Minister Pracy podał wyniki konkursu w którym udział wzięło kilkaset gmin.
      > Konkurs dotyczył: „Prace społecznie użyteczne – dobra praktyka samo
      > rządu
      > gminy”
      > Lista zatwierdzona przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej w dniu 29
      > września 2006r.- do dalszego finansowania.
      >
      > Gmina Żary uzyskując 44 punkty (na 100 możliwych) oczywiście odpadła z
      > dofinansowania zajmując daleką pozycję.
      > Dalej panowie urzędnicy, poskarżcie się teraz jakie to niedobre to
      > ministerstwo, że nie doceniło ich "ciężkiej pracy" za społeczne pieniądze.
      >
      Oczywiście dotyczy to Gminy miejskiej Żary. Nie pomogły więc znajomości
      Wołowicza. A może projekt był tak kiepski, że JURY spadło z krzesła czytając go.
      • bimberstein Re: Gmina Żary - odpadła 10.10.06, 20:36
        Oczywiście dotyczy to Gminy miejskiej Żary. Nie pomogły więc znajomości
        Wołowicza. A może projekt był tak kiepski, że JURY spadło z krzesła czytając go

Nie wiem, kto pisał w Urzędzie Miasta ten projekt, ale to wstyd na całą Polskę
        • nika139 Re: Gmina Żary - odpadła 10.10.06, 20:46
          Jak jesteś tak dobrze zorientowany, to napisz jakie jeszcze gminy z powiatu
          żarskiego brały w tym udział i z jakim wynikiem
          • bimberstein Re: Gmina Żary - odpadła 10.10.06, 20:57
            nika139 napisała:

> Jak jesteś tak dobrze zorientowany, to napisz jakie jeszcze gminy z powiatu
            > żarskiego brały w tym udział i z jakim wynikiem

Ogółem z lubuskiego:
            1. Gmina Witnica ul. KRN 6 66-460 Witnica- 68 pkt.
            2. Gmina Lubiszyn, Pl. Jendości Robotniczej 1 66-433 Lubiszyn - 62 pkt.
            3. Gmina Zabór, ul. Lipowa 15, 66-003 Zabór- 53 pkt.
            4. Gmina Niegosławice, 67-312 Niegosławice- 48 pkt.
            5. Gmina Skwierzyna, ul.Rynek 1, 66-440 Skwierzyna- 44 pkt.
            6. Gmina Żary, ul. Rynek 1/5, 68-200 Żary- 44 pkt.
            7. Gmina Brody, ul. Rynek 2,66-343 Brody- 38 pkt.

• nika139 Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 12:58
              Dzięki!
              Hura!!! Jestesmy lepsi od Brodów!!!!!
              • bimberstein Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 18:06
                nika139 napisała:

> Dzięki!
                > Hura!!! Jestesmy lepsi od Brodów!!!!!

I chyba dlatego należy urzędnikowi przygotować jakąś nagrodę (premię) za duży
                wkład swojej pracy za społeczne pieniądze.
                • p.e.k.o Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 21:52
                  bimberstein napisał:

> I chyba dlatego należy urzędnikowi przygotować jakąś nagrodę (premię) za duży
                  > wkład swojej pracy za społeczne pieniądze.

A co powiesz o gminach, w których wogóle nie zainteresowali się tematem?
                  • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 22:20
                    p.e.k.o napisał
                    A co powiesz o gminach, w których wogóle nie zainteresowali się tematem?

że przynajmniej nie zmarnowali pieniędzy podatnika <lol>
                    Albo się coś robi dobrze, albo się nie bierze w ogóle za coś czego się nie umie.
                    • p.e.k.o Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 22:27
                      lech_galik napisał:

> że przynajmniej nie zmarnowali pieniędzy podatnika <lol>

Aaaaa, czyli według Ciebie "nic nie robienie" nie jest marnotrawstwem?
                      • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 22:35
                        Jest nieomal regułą, że kiedy urzędnicy robią cokolwiek ponad niezbędne minimum to robią to 3 razy drożej niż można. Właściwie sejm powinien wydać zakaz prowadzenia działalności gospodarczej urzędom. A zwłaszcza zakaz spekulacji nieruchomościami.
                        Nic nie robienie przez urzędników przynosi mniejsze straty.
                        Oczywiście najlepiej byłoby ich zwolnić całkowicie bo wielu z nich to wartościowi ludzie i mogli by działać w biznesie.
                        No ale do tego trzeba im dodać odwagi i motywacji
                        Na przykład poprzez zwolnienie z zajmowanych stołków.
                        • p.e.k.o Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 22:43
                          lech_galik napisał:

> Jest nieomal regułą, że kiedy urzędnicy robią cokolwiek ponad niezbędne
                          > minimum to robią to 3 razy drożej niż można.

NIEOMAL stanowi istotną różnicę :)

> Oczywiście najlepiej byłoby ich zwolnić całkowicie bo wielu z nich to
                          > wartościowi ludzie i mogli by działać w biznesie.

Jeśli pozbędziesz się tych wartościowych, to kogo posadzisz na ich miejsce?
                          Nieudaczników czy rodzinę? Czy warto zmieniać coś co jest dobre tylko dla
                          samego zmieniania?
                          • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 22:53
                            Człowieku mogę się założyć, że jeśli losowo zwolnimy połowę urzędników, to poza szumem medialnym i ujadaniem uzależnionych od budżetowego cyca, nic się w urzędach nie stanie.

Wiem to z własnego przykładu. Kiedy Marek Cieślak uznał, że nie nadaję się na urzędnika i mnie zwolnił, to na moje miejsce zatrudnił trzech lepiej się nadających. A od kiedy nastał Wołowicz to chyba już zastępuje mnie w ratuszu z pięciu ludzi:)
                            • p.e.k.o Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:09
                              lech_galik napisał:

> Człowieku mogę się założyć, że jeśli losowo zwolnimy połowę urzędników, to
                              > poza szumem medialnym i ujadaniem uzależnionych od budżetowego cyca, nic się
                              > w urzędach nie stanie.

Dasz głowę, że nic się nie stanie? Jesteś zwolennikiem przypadkowego zwalniania
                              na chybił trafił?

> Wiem to z własnego przykładu. Kiedy Marek Cieślak uznał, że nie nadaję się na
                              > urzędnika i mnie zwolnił, to na moje miejsce zatrudnił trzech lepiej się
                              > nadających.

Skoro Marek Cieślak uznał, że należy Cię zwolnić to znaczy, że miał rację. Tak
                              się składa, że tego człowieka cenię za jego decyzje. Poza tym, to on mnie
                              właśnie zatrudnił. Wiedział co robi :)

> A od kiedy nastał Wołowicz to chyba już zastępuje mnie w ratuszu z pięciu
                              > ludzi:)

Widocznie nie nadawałeś się na urzędnika. Myślisz więc, że na radnego się
                              nadajesz?
                              • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:15
                                Mam nadzieje że croolik nie skasuje tych durnot które wypisujesz i ludzie sobie poczytają i wyciągną odp wnioski.
                                • p.e.k.o Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:20
                                  lech_galik napisał:

> Mam nadzieje że croolik nie skasuje tych durnot które wypisujesz i ludzie
                                  > sobie poczytają i wyciągną odp wnioski.

Croolick z całą pewnością tego nie skasuje, ale za to Twoi potencjalni woborcy
                                  mogą sobie poczytać te średnie wypociny. Mam nadzieję, że wyciągną odpowiednie
                                  wnioski.
                                  • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:22
                                    Na głosy urzędasów nie licze :)
                                    • p.e.k.o Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:25
                                      lech_galik napisał:

> Na głosy urzędasów nie licze :)

Wogóle to liczysz na jakiekolwiek? :)
                                      • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:33
                                        A to już zależy od tego jak wyborcy ocenią mnie w swoim sumieniu i od nikogo więcej. Chyba żebyś zaczął coś przy urnie kombinować:):>
                              • lech_galik Re: Gmina Żary - odpadła 11.10.06, 23:30
                                Nie jestem zwolennikiem przypadkowego zwalniania. Jeżeli tylko tyle zrozumiałeś z tego co napisałem to ci gratuluję. Oraz oczywiście Markowi Cieślakowi który zawsze ma rację:);)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka