sweetie2 26.11.06, 21:34 sa juz wstepne wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boberzary Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 21:38 Burmistrzem będzie... A nie powiem :O) choć znam nieoficjalne wyniki :o) Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 21:52 Słyszałem o podobnej przewadzę :o) Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 21:55 U mnie w komisji Pogorzelec miał przewagę 31 głosów. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
wolowicz666 Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:02 "Żarówa" dzięki której Szymański został kandydatem na burmistrza też przegrała: wiadomosci.onet.pl/samorzady/6505,1440180,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
bimberstein NAJNOWSZE WYNIKI 26.11.06, 22:05 W KOMISJI 10 - pOGORZELEC 30 GŁOSÓW WIĘCEJ W kOMISJI NR 16- pOGORZELEC 40 GŁOSÓW WIĘCEJ Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: NAJNOWSZE WYNIKI 26.11.06, 22:08 skąd masz wyniki z 16 komisji ? :D masz błąd pogorzelec mial 41 głosów wiecej :D w 10 miał 36 głosów przewagi z tego co wiem to w 8 komisjach napewno wygrał pogorzelec Odpowiedz Link Zgłoś
bimberstein Re: NAJNOWSZE WYNIKI 26.11.06, 22:12 boberzary napisał: > skąd masz wyniki z 16 komisji ? :D > masz błąd pogorzelec mial 41 głosów wiecej :D > w 10 miał 36 głosów przewagi > z tego co wiem to w 8 komisjach napewno wygrał pogorzelec Wyniki komisji 10 i 16 wiszą na drzwiach. oczywiście nie pamiętam dokładnie, podaje przybliżoną różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: NAJNOWSZE WYNIKI 26.11.06, 22:18 Wyniki 9 komisji :o) 1283 uprawnionych 361 wydanych kart 195 Pogorzelec 164 Szymański 2 nieważne ( bez krzyżyka) Pzdr dla 9 komisji :o) Odpowiedz Link Zgłoś
sweetie2 Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:10 sweetie2 napisała: > sa juz wstepne wyniki? to wyglada na bardzo mala roznice glosow Odpowiedz Link Zgłoś
bimberstein Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:19 sweetie2 napisała: > sa juz wstepne wyniki? Pogorzelec wygrał, co prawda nieznaczną ilością głosów. Niech więc wie, że znaczna częśc głosujących po prostu nie popiera jego polityki i zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:20 Pewne jest to że do głosowania przyszło mniej osób :o) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:21 bimberstein napisał: > Pogorzelec wygrał, co prawda nieznaczną ilością głosów. > Niech więc wie, że znaczna częśc głosujących po prostu nie popiera jego > polityki i zachowania. Myslisz, ze sie tym przejmie? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bimberstein Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:23 croolick napisał: > Myslisz, ze sie tym przejmie? :-))) Najgorsze jest to, że on się niczym nie przemuje. Liczy się tylko to czy "mam stołek", czy też nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:25 Brawo dla nowego starego burmistrza :o) Gratuluję wygranej Łubudubu łubudubu niech żyje burmistrz naszego miasta. To pisał Bober :o) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 22:26 bimberstein napisał: > Najgorsze jest to, że on się niczym nie przemuje. > Liczy się tylko to czy "mam stołek", czy też nie mam racja, ale obecna kampania ma swoje plusy - rzadzaca ekipa skopiowala juz pierwsze pomysly opozycji - vide informacja z UM dla inwestora i skojazenie go z gmina wiejska (o wspolnych inwestycjach z gmina wiejska mowil tylko Szymanski, zreszta Pogorzelec nie mial zadnego wlasnego programu, tylko sie chwalil, ze wszystkiego sam dokonal) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:07 croolick napisał: > o wspolnych inwestycjach z gmina wiejska mowil tylko Szymanski Kiedy o tym mówił? Już w sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:11 p.e.k.o napisał: > Kiedy o tym mówił? Już w sierpniu? A czy moglbys wymienic punkty programu wyborczego Pogorzelca Romana? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:18 croolick napisał: > p.e.k.o napisał: > > > Kiedy o tym mówił? Już w sierpniu? > > A czy moglbys wymienic punkty programu wyborczego Pogorzelca Romana? A czy nógłbyś odpowiedzieć na proste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:24 Wyjasnie o co mi chodzi, mianowicie uwazam, ze R. Pogorzelec nie mial, nie ma i nie bedzie mial wlasnego pomyslu na rzadzenie miastem. To skutek tego, ze wiekszosc jego pracy zawodowej to praca w aparacie partyjnym - zadnego samodzielnego stanowiska, zadnej kreatywnosci. Na szczescie w UM pracuja ludzie, ktorzy od lat zajmuja te stanowiska, wiec stali sie specjalistami. Wiem, ze Brzezinski juz wczesniej planowal podsuniecie inwestorowi terenu w gminie wiejskiej ale podejrzewam, ze Pogorzelec o tym nawet nie wiedzial i nie wierze, ze wpadlby na taki pomysl. Fajnie, ze naczelnicy to specjalisci, ktorzy maja wlasne dobre pomysly (no poza Strozyna, ktorego nie cenie) ale dobrze by bylo, gdyby ich szefem byl ktos, kto potrafilby przedstawic wlasna wizje rozwoju, potrafilby skordynowac ich dzialalnosc, potrafilby sam policzyc pieniadze i ocenic ryzyko a nie osoba, ktora jedynie przybija pieczatke i sklada podpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:29 croolick napisał: > Wiem, ze Brzezinski juz wczesniej planowal podsuniecie inwestorowi terenu w > gminie wiejskiej Skoro wiesz że to Brzeziński, to dlaczego zasługę przypisujesz Szymańskiemu? > ale podejrzewam, ze Pogorzelec o tym nawet nie wiedzial i nie wierze, ze > wpadlby na taki pomysl. Podejrzewam, nie wierzę, przyśniło mi się, wróżka powiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:35 p.e.k.o napisał: > Skoro wiesz że to Brzeziński, to dlaczego zasługę przypisujesz Szymańskiemu? nie, nie przypisuje. Wiem tylko, ze R. Pogorzelec nie mial w programie (wogole nie mial programu) takiego punktu a K. Szymanski mial. > Podejrzewam, nie wierzę, przyśniło mi się, wróżka powiedziała... behawioryzm, byc moze Ty potrafisz wnikac w umysl innych ludzi, masz zdolnosci telepatyczne, masz w domu szklana kule ale ja nie. Srodowisko ludzi aparatu PZPR znam z autopsji i badan. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:38 croolick napisał: > behawioryzm, byc moze Ty potrafisz wnikac w umysl innych ludzi, masz > zdolnosci telepatyczne, masz w domu szklana kule ale ja nie. Srodowisko ludzi > aparatu PZPR znam z autopsji i badan. A przeprowadzałeś jakieś badania na Pogorzelcu, skoro tak dużo o nim wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 26.11.06, 23:56 p.e.k.o napisał: > A przeprowadzałeś jakieś badania na Pogorzelcu, skoro tak dużo o nim wiesz? zajmuje sie badaniami nad historia najnowsza, wiec co nieco wiem o aparatcie PZPR, ktorego trybikiem przez lata byl R. Pogorzelec. Nie znam faktow, ktore swiadzczylyby, ze osoba ta odstawala czymkolwiek od innych ludzi aparatu stad moja interpolacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pajonk_krzyzak Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 00:53 wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2Tura.html?id=081102 Tylko 258 głosów różnicy. Zaskakująco dobry wynik Szymańskiego. I zajebiscie niska frekwencja. 7 na 10 miszkańców ma w dupie kto w ratuszu siedzi. Nie ma jak to robic sobie syf na własne życzenie - no ale ludzie muszą mieć na co psioczyć... Aloha Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 01:16 no to może mała ankieta? ;-) http://e-zary.pl/poll.php Ja tam jestem z wyników zadowolony i wcale nie zdziwiony... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 01:18 erykzary napisał: > Ja tam jestem z wyników zadowolony a moglbys powiedziec w paru slowach dlaczego? > i wcale nie zdziwiony... no ja tez niestety, nie jestem zdziwony :-( Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 15:51 croolick napisał: > a moglbys powiedziec w paru slowach dlaczego? pewnie, że mógłbym, mimo tego, że poglądy mam zdecydowanie prawicowe wydaję mi się że Pogorzelec zrobił dla miasta wiele i pewnie zrobi jeszcze dużo ;-) Spodobało mi się to że jego kampania nie była agresywna (przynajmniej ja tego nie zauważyłem) nie wydawał kupy kasy na jakies bzdurne ulotki, po za tym wszyscy a przynajmniej większość go zna, za to on zna bardzo dobrze potrzeby i problemy naszego miasta... innego (lepszego)kandydata w mojej skromnej opini nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 15:55 acha, zapomniałem dodać że moim zdaniem bezsensem jest kierownie się "pochodzenim partyjnym" w wyborze burmistrza Zdecydoanie nie jestem sympatykiem SLD mimo to glosowalbym na Niego jakbym mógł, ale to dopiero w następnej kadencji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 18:20 erykzary napisał: > acha, zapomniałem dodać że moim zdaniem bezsensem jest kierownie się > "pochodzenim partyjnym" w wyborze burmistrza mylisz dwie sprawy - przeszlosci burmistrza, przeszlosci, ktorej nie znasz i jego otoczenia oraz sprawe jego obecnej przynaleznosci partyjnej. Skoro nie przynaleznosc partyjna powinna decydowac o preferencjach wyborczych to w takim razie powinna decydowac osobowosc kandydata. A jakaz to osobowoscia jest R. Pogorzelec? > Zdecydoanie nie jestem sympatykiem SLD mimo to glosowalbym na Niego jakbym > mógł, ale to dopiero w następnej kadencji ;-) PiS kombinuje przy lustracji (zakaz pelnienia funkcji przez wspolpracownikow SB), wiec mozesz nie miec takiej okazji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
erykzary Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 20:14 croolick napisał: > nie mam czasu, na wypisywanie tu jego zasług, zresztą nie zmierzam go za coś wychwalać. po prostu sądzę, że z mozliwych kandydatów był najlepszym... >ja bym powiedzial, ze tej kampanii nie bylo wogole - tylko chwalenie sie >sukcesami urzednikow UM, zadnego programu, ZERO. Czakem >az ktos mi powie w koncu jaki program ma R. Pogorzelec, jaka wizje rozwoju, >jakie plany... a jednak musiał mieć jakiś program i jakieś zasługi skoro go wybrano >mysle, ze akurat wydal bardzo wiele pieniedzy - wiesz ile kosztuja plakaty czy >dostarczenie do kazdego domu w Zarach ulotki z >przechwalkami waaadzy? nie mówię że mało ale w porónaniu z innymi partiami/komitetatmi wyborczymi napewno duzo mniej >no to jest argument :-))) jest, i to bardzo dobry... wiadomo że głosuję się na osobę m.in./jak nie głównie dlatego że się ją zna i wie czego można od niej oczekiwać czy spodziewać się po niej... >tak zwlaszcza zna problemy pieszych, co pokazala sprawa ul. Piastowskiej IMHO temu jest tylko i wyłącznie winny kierowca auta, które spowodowało wypadek...przynajmniej tak sądzę. Trochę nie w pożądku jest obwiniać burmistrza za bezmyślność i bezprawie kierowców >- jak Ci sie podobalo, ze mowil w zywe oczy nieprawde, >ze nikt nie zglaszal zadnych wnioskow odnosnie poprawy bezpieczenstwa na tej >ulicy? a mówił? gdzie...? >A co do piotrzeb, to on zna najlepiej potrzeby swoich kolegow - patrz sprawa >Pekomu, MOSiRu i in. być może ale nie buduje im pałaców, nie stawia pomników itp. itd. nawet jeśli coś załatwione po znajmości to nie do prywatnego użytku partyjnego kolegi tylko dla mieszkańców > mylisz dwie sprawy - przeszlosci burmistrza, przeszlosci, ktorej nie znasz i >je > go otoczenia oraz sprawe jego obecnej przynaleznosci partyjnej. Skoro nie >przyn > aleznosc partyjna powinna decydowac o preferencjach wyborczych to w takim >razie > powinna decydowac osobowosc kandydata. A jakaz to osobowoscia jest R. Pogorzel > ec? Pewnie że nie znam, za krótko żyję sobie tutaj żeby ją znać, tym bardziej nie znam przeciwnika Pogorzelca-Szymańskiego a na koniec jako że właśnie wkuwam poezje wbrew pozorom bardzo polityczną ;-)naszego narodowego wieszcza pozwolę sobie Go zacytować: "Czucie i wiara silniej mówi do mnie niż mędrca szkiełko i oko." Czasami trzeba kierować się przeczuciem...czy to dobrze? nie wiem, okaże się za 4 lata ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 28.11.06, 10:02 erykzary napisał: > a jednak musiał mieć jakiś program i jakieś zasługi skoro go wybrano no wlasnie, mowisz eryk, ze to najlepszy kandydat a nawet nie zapoznales sie z jego programem - tak wlasnie to wyglada - nie musial przygotowywac zadnego programu, bo wiekszosc ludzi nawet o to nie zapyta. Ludzie glosowali na Pogorzelca ze zwyklego partyjniactwa - "on jest z SLD a ja zawsze glosowalem na PZPR/SLD" > nie mówię że mało ale w porónaniu z innymi partiami/komitetatmi wyborczymi > napewno duzo mniej nie sadze - codzienne emisje reklamowki w TeleZet, takze w czasie zaloby swoje kosztowaly, zreszta jako urzedujacy burmistrz mial reklame darmowa w gazetach czy TV... > jest, i to bardzo dobry... wiadomo że głosuję się na osobę m.in./jak nie > głównie dlatego że się ją zna i wie czego można od niej oczekiwać czy > spodziewać się po niej... ja dokladnie z tych samych powodow na niego nie zaglosowalem, bo nie chce by nasze pieniadze byl przez jego ekipe marnotrawione, widac jednak, ze nadal dla wielu wspolne pieniadze to pieniadze niczyje. > IMHO temu jest tylko i wyłącznie winny kierowca auta, które spowodowało > wypadek ...przynajmniej tak sądzę. a ja tak nie sadze, bo od burmistrz i wladz trzeba wzmagac, by dbali o nasze bezpieczenstwo a zwlaszcza bezpieczenstwo dzieci. Trzeba domagac sie by rzadzili ludzie o szerokich horyzontach a nie biurokraci z klapkami na oczach. > Trochę nie w pożądku jest obwiniać burmistrza za bezmyślność i bezprawie > kierowców a zatem po co wogle jakiekolwiek przepisy, rozwiazania z azakresu bezpieczenstwa drogowego skoro za wszystko odpowiedzialni sa kierowcy... Niestety nigdy nie wykluczysz z drog wariatow a zadaniem wladz jest im ogrniczyc pole manewru > a mówił? gdzie...? na stronie miasta - link byl w watku - "Dlaczego burmistrz nie mowi prawdy?" > być może ale nie buduje im pałaców, nie stawia pomników itp. itd. nawet jeśli > coś załatwione po znajmości to nie do prywatnego użytku partyjnego kolegi > tylko dla mieszkańców oj naiwny :-) no i do czego doprowadzily romantyczne zrywy? > Czasami trzeba kierować się przeczuciem...czy to dobrze? nie wiem, okaże się > za 4 lata ;-) Ja bym wolal by ludzie kierowali sie rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: KTO BURMISTRZEM? 27.11.06, 18:16 erykzary napisał: > wydaję mi się że Pogorzelec zrobił dla miasta wiele i pewnie zrobi jeszcze > dużo ;-) no ale co konkretnie jest zasluga Romana Pogorzelca? > Spodobało mi się to że jego kampania nie była agresywna (przynajmniej ja tego > nie za uważyłem) ja bym powiedzial, ze tej kampanii nie bylo wogole - tylko chwalenie sie sukcesami urzednikow UM, zadnego programu, ZERO. Czakem az ktos mi powie w koncu jaki program ma R. Pogorzelec, jaka wizje rozwoju, jakie plany... > nie wydawał kupy kasy na jakies bzdurne ulotki, mysle, ze akurat wydal bardzo wiele pieniedzy - wiesz ile kosztuja plakaty czy dostarczenie do kazdego domu w Zarach ulotki z przechwalkami waaadzy? > po za tym wszyscy a przynajmniej większość go zna, no to jest argument :-))) > za to on zna bardzo dobrze potrzeby i problemy naszego miasta... tak zwlaszcza zna problemy pieszych, co pokazala sprawa ul. Piastowskiej - jak Ci sie podobalo, ze mowil w zywe oczy nieprawde, ze nikt nie zglaszal zadnych wnioskow odnosnie poprawy bezpieczenstwa na tej ulicy? A co do piotrzeb, to on zna najlepiej potrzeby swoich kolegow - patrz sprawa Pekomu, MOSiRu i in. Odpowiedz Link Zgłoś