croolick 25.01.07, 14:59 zary.info/art,zary,49.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.zary Re: Akcja 25.01.07, 16:47 Pomóżmy sprawie! Proponuję wysyłanie e-maili na adres GDDKiA do Zielonej Góry. Żaranie do dzieła! Proponowana treść: Ja, mieszkaniec Powiatu żarskiego i miasta Żary z dużą dezaprobatą zauważam, że brak informacji na drogowskazie o zjeździe z autostrady (E36) na drogę krajową E27 w kierunku miasta Żary, jest dla mnie faktem niezrozumiałym i oburzającym. Protestuję. Żary są dużym miastem powiatowym, największym na polskich Łużycach. Proszę o postawienie nowych drogowskazów, na których będą uwzględnione Żary. Poniżej strona GDDKiA wraz z danymi teleadresowymi. www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_zielona_gora/index.php p.s. Podczas posiedzenia Rady Powiatu zwróciłem się w ramach interpelacji do Zarządu powiatu o interwencję w tej sprawie - Zarząd powiatu wraz ze starostą i radnymi we współpracy z burmistrzem miasta i radnymi miejskimi powinny wg mnie wysłać wspólny list z protestem do GDDKiA. z pozdrowieniami Radny Rady Powiatu żarskiego Żaranin Paweł Skrzypczyński Odpowiedz Link Zgłoś
waldi123 Re: Akcja 25.01.07, 20:17 Ja juz wyslalem do nich maila. Kto nastepny ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: Akcja 25.01.07, 20:30 wysłane , swoją drogą drogowcy ;) mają inne postrzeganie rzeczywistości , nie wiem jak jest teraz , ale kilka lat temu często jeździłem na trasie Łódź - Żary via Głogów ( jakoś tak mi pasowało ) po drodze było od cholery drogowskazów na Szlichtyngową i ani jednego na Głogów . Wiec coś w tym musi być - są to miejscowości węzłowe ale tylko w pojęciu urzędników GDDKiA . Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Akcja 26.01.07, 10:33 Uff! Już wysłałam. Przydałaby się także ogólnopolska akcja w sprawie drogowskazów, bo często brakuje na nich najbliższych miejscowości od jakiegoś zjazdu, bądź krzyżówki i człowiek ma wtedy dylemat, w którym kierunku jechać. Czasem nazwy na drogowskazach zamiast ułatwiać, utrudniają życie. Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: Akcja 27.01.07, 14:16 Też wysłałem, a swoją drogą takich kwiatków jest więcej. Wielokrotnie na drodze żary-żagań byłem pytany przez zamiejscowych kierowców czy dobrze jadą do żagania - bo istotnie od centrum do koszar nie ma chyba ani jednej tablicy wskazującej drogę do Żagania. Irytujące jest zwłaszcza oznakowanie okolic ronda przy wylocie na Żagań. Kierowca nie dowie jak jechać do Żagania, czy np Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Artykuł w Lubuskiej 26.01.07, 08:14 Artykuł w Gazecie Lubuskiej: www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070126/POWIAT18/70125035 Niechciana tablica - Na tablicach przy zjeździe z autostrady nie podano kierunku do Żar - mówią z goryczą Paweł Skrzypczyński i Rafał Szymczak. Po ostatniej modernizacji autostrady z Królowa do Olszyny i przebudowie zjazdów do okolicznych miejscowości, wielu podróżnych nie orientuje się, gdzie ma zjechać w kierunku Żar. Niektórzy dojeżdżają aż do granicy i wtedy muszą zawracać. - To jest nie do przyjęcia - mówi Paweł Skrzypczyński, szef Stowarzyszenia Upiększenia Miasta. - Przedsiębiorcy też narzekają, że z powodu dziwnej informacji na drogowskazie, ich partnerzy nie wiedzą jak dojechać do Żar. - A przecież Żary to ważny ośrodek. Wiele osób jadących autostradą nie wie, że w pobliżu jest takie miasto. Przez to tracimy turystów - dodaje historyk i regionalista Rafał Szymczak. Nie tylko prestiż - Zaprotestowaliśmy ostro w Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Nie możemy się zgodzić, że tak potraktowano nasze miasto. Nie mamy jeszcze odpowiedzi. My sami nie mamy prawa ustawiać drogowskazów - stwierdza zastępca burmistrza, Jacek Niezgodzki. Zmienić tablice W podobnym tonie wypowiada się starosta Marek Cieślak, który również szykuje pismo do drogowców. - Żary są liderem w tej części województwa, a zostały w ten sposób zlekceważone - uważa. Robert Mikołajski, dyrektor zielonogórskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad obiecał "GL”, że zapozna się ze sprawą dokładnie. - Oznaczenia na tablicach drogowych nie są przypadkowe, a wynikają z instrukcji. Musimy się jednak liczyć z opinią lokalnej społeczności, dlatego nie wykluczam zmian oznakowania - dodał. Janczo Todorow Gazeta Lubuska 26.01.07 Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Artykuł w Lubuskiej 26.01.07, 08:52 Tekst został opatrzony fotką Pawła i Croolicka! To się nazywa promocja! Problemu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: lobbying droga niko, lobbying 26.01.07, 09:34 nika139 napisała: > Tekst został opatrzony fotką Pawła i Croolicka! To się nazywa promocja! > Problemu oczywiście. To się nazywa lobbying w słusznej, wspólnej sprawie. E-maila do GDDKiA wysłałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: lobbying droga niko, lobbying 26.01.07, 09:47 Jeszcze nie, ale nie omieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 10:32 Wysyłajcie proszę e-maile na podany powyżej w poscie "Akcja" adres do GDDKiA. To ważne, żeby R.Mikołajski oprócz listów od burmistrza i starosty otrzymał protesty tzw. "zwykłych mieszkańców". Jak sekretarka otworzy w poniedziałek rano skrzynkę e-mailową, to powinno być tam jak najwięcej protestów w tej sprawie. drogba666 - wysłałeś? Jeszcze raz podaje link z danymi teleadresowymi i treść protestu (warto pod protestem podpisać się z imienia i nazwiska): www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_zielona_gora/index.php Ja, mieszkaniec Powiatu żarskiego i miasta Żary z dużą dezaprobatą zauważam, że brak informacji na drogowskazie o zjeździe z autostrady (E36) na drogę krajową E27 w kierunku miasta Żary, jest dla mnie faktem niezrozumiałym i oburzającym. Protestuję. Żary są dużym miastem powiatowym, największym na polskich Łużycach. Proszę o postawienie nowych drogowskazów, na których będą uwzględnione Żary. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikikonpl Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 14:59 Ale po co właściwie Żary na drogowskazie przecież pierwszym dużym miastem jest Zielona Góra a Przewóz jest przejściem granicznym PL-D więc tablica jest ok! Przecież Żary to dziura, a wy chcielibyscie zrobić alglomeracje może jeszcze włączyć okoliczne wioski itp. to chore, Żary to prowincjonalne miasteczko czym tu się chwalić? Co innego było za czasów niemieckich a teraz co tu mamy dymiący krono, rozwalający się zamek, biedę, bezrobocie siec marketów ŁWSH itp. i okazuje się że nawet wstyd to na znakach umieszczać ja popieram GDDKiA nie dajmy się zwariować, gdyby rozumować tak jak niejaki Paweł to drogowcy musieliby powymieniać większość tablic na autostradzie, aby zamieścić każdą mieścinkę i dziurkę której lokalni pryncypałowie by sobie tego życzyli. A ci co nie wiedzą jak dojechać do Żar to niech sobie kupią mapę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 15:29 dzikikonpl napisał: > Ale po co właściwie Żary na drogowskazie przecież pierwszym dużym miastem jest > Zielona Góra Pierwszym dużym miastem jest Poznań :-) potem Gdańsk, Sztokholm i Helsinki. a teraz co tu mamy dymiący > > krono, który utrzymuje przy życiu zielonogórski klub żużlowy :-) rozwalający się zamek, bo Żary mają historię i zabytki - Zielona zamku i pałacu nie ma , bo była dziurą przez wieki biedę, bezrobocie siec marketów ŁWSH itp. i dobrze rozwinięty przemysł w przeciwieństwie do Zielonej Góry :-) > okazuje się że nawet wstyd to na znakach umieszczać ja popieram GDDKiA nie > dajmy się zwariować, gdyby rozumować tak jak niejaki Paweł to drogowcy > musieliby powymieniać większość tablic na autostradzie, aby zamieścić każdą > mieścinkę i dziurkę której lokalni pryncypałowie by sobie tego życzyli. Poczekamy, wymienimy, dyr. Mikołajski to przyjaciel Żar :-) > A ci co nie wiedzą jak dojechać do Żar to niech sobie kupią mapę. Tak właśnie zielonogórzanie traktują turystów :-( - jak zło konieczne, a my w Żarach bardzo szanujemy turystów i serdecznie wszystkich do Żar zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 16:23 Brawo, brawo pawel.zary Popieram PS. Maila już wysłałem i znajomych też poinformowałem Odpowiedz Link Zgłoś
dzikikonpl Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 17:23 Za duże miasto przyjmuje sie przynajmniej takie pow. 100 tys. mieszkańców i Zielona Góra tyle ma a Żary co ledwie 40 tys., ma rację GDDKiA że nie zamieszcza grajdołków na znakach, i wymiana tej tablicy byłaby stratą pieniędzy. To jest właśnie chore w Polsce że każdy chce rządzic na swój strój, poza tym Zielona Góra jest osrodkiem gospodarczym administracyjnym i naukowym, a Żary co to co piszesz o zabytkach jest śmiechu warte a ten szwajcar to jak wytnie jeszcze troche lasów to sie wyniesie pozostawiajac zdegradowane srodowisko i wybite drogi, Panie Pawle pogratulować światopogladu i jeszcze jest pan radnym to tez gratuluje ... mieszkańcom! Wymiana tablicy to strata pieniędzy! a wy ludzie powinniście sie cieszyc że macie jedna nitke prawdziwej autostrady , bo potem bedzie płatna. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 17:45 dzikikonpl napisał: > Za duże miasto przyjmuje sie przynajmniej takie pow. 100 tys. mieszkańców i > Zielona Góra tyle ma głównie osiedleńców z okolicznych miejscowości (także z Żar) a Żary co ledwie 40 tys., a pod względem uprzemysłowienia i dostępności handlu bija Zielona na łeb i szyję :-) ma rację GDDKiA że nie > zamieszcza grajdołków na znakach, i wymiana tej tablicy byłaby stratą pieniędzy > . A dyr. Mikołajski (porządny człowiek i fachowiec) już zapowiedział, że przychyli się do postulatów i nie wyklucza zmiany tablicy :-) > poza tym > Zielona Góra jest osrodkiem gospodarczym administracyjnym i naukowym, Zarządzanym (pośrednio)przez marszałka województwa z Żar i (bezpośrednio) wiceprezydenta z Żar :-)) - a klub żużlowy ŻKŻ zarządzany przez absolwenta żarskiego ogólniaka :-) a Żary co > > to co piszesz o zabytkach jest śmiechu warte szczególnie jak nie ma się własnych zabytków i ciekawej historii to jedynym argumentem pozostaje śmiech a ten szwajcar to jak wytnie > jeszcze troche lasów to sie wyniesie pozostawiajac zdegradowane srodowisko i > wybite drogi, szwajcar lasów nie wycina w okolicy Żar Panie Pawle pogratulować światopogladu i jeszcze jest pan radnym > to tez gratuluje ... mieszkańcom! ja mieszkańcom dziękuje > Wymiana tablicy to strata pieniędzy! a wy ludzie powinniście sie cieszyc że > macie jedna nitke prawdziwej autostrady , bo potem bedzie płatna. Utrzymywanie "lubuskiej stolicy" to jest dopiroż strata pieniędzy, ojojojojojoj A autostrada faktycznie jest nowiutka i do Berlina i Wrocławia to teraz w niecałe półtora godzinki na zakupy można skoczyć - lepiej się będzie opłacało jak do Zielonej Góry (45 minut), bo jak się dojedzie do Wrocławia czy Berlina, to człowiek wie, że do miasta i prawdziwej stolicy przyjechał z pozdrowieniami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikikonpl Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 20:27 Paweł Żary mydlenie oczu ma opanowane w 100% jak prawdziwy polityk, tylko ciekawe ilu Żaran chciałoby sie wyprowadzić do Zielonej-pewnie wielu, a ilu Zielonogórzan do Żar pewnie nieliczni, a to że wielu "osiedlenców" z Żar mieszka w ZG to tylko świadczy o atrakcyjnosci tego miasta. Zamieszczone odp. pawłażary w ogóle nie mają związku z tematem są tylko biciem piany i wzajemnym się nakręcaniem. Gratuluję samopoczucia szczególnie przy tej nedzy i życze udanych zakupów w Berlinie.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 20:51 dzikikonpl napisał: > ciekawe ilu Żaran chciałoby sie wyprowadzić do Zielonej-pewnie wielu Pewne jest tylko to, że ja nie zamieniłbym Żar na Zieloną Górę, a kiedyś rozważałem nawet taką ewentualność. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 20:54 dzikikonpl napisał: > ciekawe ilu Żaran chciałoby sie wyprowadzić do Zielonej-pewnie wielu, tylko czemu sie nie wyprowadzaja? Wiesz mam wielu znajomych w ZG i uwazam, ze o prace w Zarach o wiele latwiej niz w ZG. Moi koledzy z ZG, ktorzy zostali po studiach w ZG zazwyczaj marnie przeda, ale za to odwiedzajac ZG mam z kim pogadac przy kasie w Empiku, w markecie, w kasie urzedu gminy, moge znajomemu lumpowi wrzucic pare groszy do kapelusza na flaszke Beczki Gorzkiej i pogadac o lepszych czasach, gdy bylismy na studiach... > a ilu Zielonogórzan do Żar pewnie nieliczni, a to dlatego, ze wiekszosc zielonogorzan to mieszkancy okolicznych wsi i miasteczek, dla nich zamieszkanie w ZG to awans i prestiz. "Golo ale w ostrogach" - stad tak wielu moich znajomych w ZG tak kurczowo trzyma sie ZG i nie wychodzi na tym najlepiej. To sa fakty a z nimi sie nie dyskutuje. > a to że wielu "osiedlenców" z Żar > mieszka w ZG to tylko świadczy o atrakcyjnosci tego miasta. ale pomysl jacy to sa "osiedlency" - naukowcy, przedsiebiorcy, wyzsi pracownicy administracji. Na kasie w Castoramie raczej nie spotkasz nikogo z Zar za to pewnie czlowiek ten albo jego rodzice pochodzli z Czerwienska moze Sulechowa... Znacznie latwiej znalezc zaranina na UZi. A wiesz ilu ludzi z Zar spotkalem w Warszawie? Cala mase - pewnie wiecej warszawiakow ma zarskie korzenie niz zielonogorzan. O czym to swiadczy? Ano jak robisz kariere to musisz sie liczyc ze zmiana miejsca zamieszkania, to naturalne, co w tym dziwnego (czy T. Lis, A. Nowak, J. Brodzik, U. Dzidziak z ktorych tak ZG jest dumna mieszkaja w ZG??? ;-) ). Raczej nikt natomiast nie emigruje z Zar do ZG w poszukiwaniu pracy, bo ZG nie jest zadnym atrakcyjnym osrodkiem ekonomiczym, co innego zaranie za granica czy we Wroclawiu i Szczecinie (tam tez znajdziesz ich wielu). > Gratuluję samopoczucia szczególnie przy tej nedzy jakiej nedzy? Mieszkasz w Zarach i nie potrafisz znalezc pracy, czy jak? > i życze udanych zakupów w Berlinie.pzdr moze nie czesto ale mnie takze stac na wyjazdy do Berlina, czy na druga strone granicy i tam wydaje pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Akcja trwa - wysyłacie e-maile! 27.01.07, 20:11 dzikikonpl napisał: > Za duże miasto przyjmuje sie przynajmniej takie pow. 100 tys. mieszkańców tak??? A kto to ustalil? A Nowogrod Bobrzanski to ile ma, skoro na drogowskazie jest a Zar nie ma? > i Zielona Góra tyle ma a Żary co ledwie 40 tys., ledwie??? A wiesz ile w Polsce jest miast mniejszych od Zar? Uwazasz, ze 40 tys o malo??? A wiesz, ze zdecydowana wiekszosc polskich miast ma ponizej 20 tys. mieszkancow? Jest ich 632 a miast 20 000 - 50 000 tylko 138 i pragne zauwazyc, ze wiekszosc w tym przedziale to miasta do 30 000 mieszkancow. A wiesz ktore pod wzgledem demograficznym sa Zary w tym wojewodztwie? Tylko nieznacznie wyprzedza nas Nowa Sol na trzecim miejscu, ale pod wzgledem gospodarczym to zajmujemy drugie miejsce w wojewodztwie. > ma rację GDDKiA że nie zamieszcza grajdołków na znakach, jak maja sie takie bzdety do wspomnianego wczesniej Nowogrodu? > i wymiana tej tablicy byłaby stratą pieniędzy. dla kogo strata pieniedzy? > poza tym Zielona Góra jest osrodkiem gospodarczym hahaha, tu mnie rozbawiles, wymien duze zielonogorskie firmy a pozniej porownaj to z iloscia i wielkoscia zarskich firm... > administracyjnym tak, to miasto jest sztucznie napedzane rozbudowana biurokracja wojewodzka > i naukowym, niewatpliwe, acz z drugiej strony zagladales kiedys na rankingi uczelni wyzszych? No i jak ten zielonogorski osrodek naukowy ma sie do reszty kraju? > a Żary co to co piszesz o zabytkach jest śmiechu warte tak, a wogole znasz zarskie zabytki? B0o ja znam np. zielonogorskie i moge autorytatywnie stwierdzic, ze "takie Zary" na glowe bija taka Zielona Gore pod wzgledem ilosci wartosciowych zabytkow (inna kwestia jest jak o te zabytki dba sie w Zarach...) > a ten szwajcar to jak wytnie > jeszcze troche lasów to sie wyniesie pozostawiajac zdegradowane srodowisko i > wybite drogi, jak to zauwazyl Pawel, lasy wokol Zar nie cierpia z powodu wycinki, surowiec w zdecydowanej wiekszosci pochodzi z roznych, czesto bardzo odleglych stron kraju > Panie Pawle pogratulować światopogladu i jeszcze jest pan radnym > Wymiana tablicy to strata pieniędzy! jeszcze raz zapytam, dla kogo strata pieniedzy? > a wy ludzie powinniście sie cieszyc że > macie jedna nitke prawdziwej autostrady , bo potem bedzie płatna. no wiesz w takiej wychwalnej przez ciebie Zielonej Gorze w tym stuleciu zadnej autostrady nie bedzie, czy to tak bardzo boli, ze stosujesz taktyke kundelka? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Zaginione miasto. 05.02.07, 01:23 Dzis wracajac do Zar autostrada zauwazylem, ze na tym zjezdzie: zary.info/uploads/menagerfiles/IM000322.JPG po prawej stronie stanely trzy slupy na drogowskaz (nie bylo ich dwa tygodnie temu). Odpowiedz Link Zgłoś
dzikikonpl Re: Zaginione miasto. 24.02.07, 14:44 Hehe minął miesiąc a znaku na Żary jak nie było tak nie ma i co na to radni paweł i inni hehe radni bezradni, nic nie potrafią zrobić, widać grajdołów GDDKiA nie oznacza a może im brakło blachy i farby na taki znak???? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Zaginione miasto. 24.02.07, 15:55 dzikikonpl napisał: > Hehe minął miesiąc a znaku na Żary jak nie było tak nie ma i co na to radni > paweł i inni hehe radni bezradni, nic nie potrafią zrobić, widać grajdołów > GDDKiA nie oznacza a może im brakło blachy i farby na taki znak???? a sprawdzales, ze tak mowisz? Co to za znak stanal na zjezdzie? (jechalem w druga strone w nocy i nie zauwazylem, co jest napisane). Odpowiedz Link Zgłoś
skrzypczynski.pawel Re: Akcja zakończona SUKCESEM! Żary wracają! 26.03.07, 09:56 dzikikonpl napisał: > Hehe minął miesiąc a znaku na Żary jak nie było tak nie ma i co na to radni > paweł i inni hehe radni bezradni, nic nie potrafią zrobić, widać grajdołów > GDDKiA nie oznacza a może im brakło blachy i farby na taki znak???? Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad przysłała pismo do radnego Rady powiatu Pawła Skrzypczyńskiego, datowane na dzień 22.03.2007, w którym informuje, że - cytuję: "Zmiana oznakowania kierunkowego w obrębie "Węzła Żary" w ciągu dróg krajowych nr 18 i nr 27, została wprowadzona na podstawie projektu stałej organizacji ruchu zatwierdzonego przez Dyrektora Oddziału pod poz. 213/2002 z dnia27.11.2002 r. projekt został opracowany w oparciu o zarzadzenie NR 13 Generalnego Dyrektora Dróg Publicznych z dnia 19 lipca 2001 w sprawie ustalenia miejscowosci kierunkowych dla dróg krajowych. (.....) "Tutejszy Oddział biorąc pod uwagę, że m. Żary jest rozwijającym sie ośrodkiem ekonomiczno-gospodarczym, powodującym silne generowanie ruchu, w drodze wyjątku wprowadzi nazwę "Żary" na tablicach kierunkowych w obrębie ww. węzła drogowego". Tyle cytatów - jeżeli chodzi o szczegóły i podsumowanie, to: 1. GDDKiA wprowadzi już teraz zmiany polegająca na doklejeniu nazwy "Żary" na tablicach kierunkowych oraz dostawieniu paneli z napisem "Żary" do istniejących drogowskazów. 2. Obecne oznakowanie kierunkowe traktowane jest jako oznakowanie przejściowe, do czasu, kiedy droga krajowa nr 18 stanie się autostradą A-18 i automatycznie nastąpi wymiana całego oznakowania kierunkowego. Żary znajdą na nowych tablicach trwałe miejsce. W związku z powyższym, dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali sie w tę sprawę, a szczególnie: Gazecie Lubuskiej i red. Janczo Todorowowi Rafałowi Szymczakowi portalowi internetowemu: www.zary.info internautom za wysyłanie protestu e-mailami Starostwu powiatowemu radnemu Sejmiku Tadeuszowi Ardellemu wicemarszałkowi Sebastianowi Ciemnoczołowskiemu Dziekuję Radny Rady Powiatu żarskiego Paweł Skrzypczyński p.s. dzikikoniupl, jesteś usatysfakcjonowany i masz dobre samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
skrzypczynski.pawel Re: Akcja zakończona SUKCESEM! Żary wracają! 26.03.07, 10:06 skrzypczynski.pawel napisał: > > W związku z powyższym, dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali sie w tę sprawę, > a szczególnie: > Gazecie Lubuskiej i red. Janczo Todorowowi > Rafałowi Szymczakowi > portalowi internetowemu: www.zary.info > internautom za wysyłanie protestu e-mailami > Starostwu powiatowemu > radnemu Sejmiku Tadeuszowi Ardellemu > wicemarszałkowi Sebastianowi Ciemnoczołowskiemu > > Dziekuję > Radny Rady Powiatu żarskiego > Paweł Skrzypczyński Specjalne podziękowania należą się także GDDKiA w Zielonej Górze. Oczekiwania i słuszne postulaty społeczności lokalnej okazały się ważniejsze niż sztywne przepisy. Zdrowy rozsądek i logika zwyciężyły i to uważam za ważny aspekt tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś