zapachkobie_ty 06.05.07, 15:13 www.puls.ctinet.pl/index.php?bmF2PTImZGJpX3Jvaz0yMDA3JmRiaV9taWVzaWFjPTUmZGJpX2lkPTM5MQ== Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
debest3 Re: słów kilka o pekomie 06.05.07, 20:27 dlaczego Mario Puzo już nie żyje?byłaby piękna następna część ...... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: słów kilka o pekomie 06.05.07, 20:38 Rozbawil mnie ten tekst: "Po Zielonej Górze są jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się lubuskich miast." :-))) Zielona Gora sie rozwija??? No jesli R. Gromadzki ma na mysli markety to owszem. Ja jednak uwazam, ze zgodnie z prawda zdanie to powinno brzmiec: Zary obok Gorzowa Wlkp. i Nowej Soli są jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się miast w wojewodztwie lubuskim. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: słów kilka o pekomie 06.05.07, 20:50 croolick napisał: > Rozbawil mnie ten tekst: "Po Zielonej Górze są jednym z najbardziej dynamicznie > rozwijających się lubuskich miast." :-))) Zielona Gora sie rozwija??? No jesli > R. Gromadzki ma na mysli markety to owszem. Ja jednak uwazam, ze zgodnie z pra > wda zdanie to powinno brzmiec: Zary obok Gorzowa Wlkp. i Nowej Soli są jednym z > najbardziej dynamicznie rozwijających się miast w wojewodztwie lubuskim. no widzisz, taki inteligentny facet a nie wie dlaczego Zielona Góra sie nie rozwija?Bo tam nie ma Pekomu.. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: słów kilka o pekomie 06.05.07, 21:24 debest3 napisał: > no widzisz, taki inteligentny facet a nie wie dlaczego Zielona Góra sie nie > rozwija?Bo tam nie ma Pekomu.. a gdzie ";-)"? p.s. Ja tam mysle, ze jak oni tam w ZG nie przestana myslec, ze "my som potega i basta" to to miasto na naszych oczach zginie. Jak nie rozstana sie ze szkodliwym mitem "stolecznosci lubuskiej", nie pogodza sie z koniecznoscia likwidacji tego slabego wojewodztwa i nie zostana jedynie stolica powiatu to my pojdziemy na dno razem z nimi, zwlaszcza, ze w Zarch "stara gwardia" jest przyzwyczajona do posluszenstwa KW PZPR w Zielonej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: słów kilka o pekomie 06.05.07, 23:29 croolick napisał: > debest3 napisał: > > > no widzisz, taki inteligentny facet a nie wie dlaczego Zielona Góra sie > nie > > rozwija?Bo tam nie ma Pekomu.. > > a gdzie ";-)"? > > p.s. > Ja tam mysle, ze jak oni tam w ZG nie przestana myslec, ze "my som potega i bas > ta" to to miasto na naszych oczach zginie. Jak nie rozstana sie ze szkodliwym > mitem "stolecznosci lubuskiej", nie pogodza sie z koniecznoscia likwidacji tego > slabego wojewodztwa i nie zostana jedynie stolica powiatu to my pojdziemy na d > no razem z nimi, zwlaszcza, ze w Zarch "stara gwardia" jest przyzwyczajona do p > osluszenstwa KW PZPR w Zielonej Gorze. tak?ja od początku byłem przeciwny temu dziwolągowi jakim jest województwo lubuskie,ale juz w tym momencie sie naraziłem "lubuskim patriotom",najlepiej by było,część śląskie,część pomorskie a część pyrlandia i spokój,a tak zero korzyści z tego tworu,najwyższe bezrobocie w Polsce,najwyższe koszty utrzymania,najwyższe ceny itd.a teraz jeszcze będzie po dupie przez Euro,cała kasa na Poznań ,Wrocław,ale jest parę stołków dla kolegów i tych no jak tam radnych pożal sie boże sejmników Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Re: słów kilka o pekomie 07.05.07, 10:32 Szkoda że w Żarach nie ma dziennikarza i wydawnictwa która w taki sposób opisałaby sprawy związane z Pekomem. Być może czasami z daleka pewne sprawy są bardziej widoczne niż z bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
lech_galik Re: słów kilka o pekomie 07.05.07, 11:47 galik.blox.pl/2006/08/Czy-puka-kapus.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/2006/09/Licznik-bez-ogrodek-8211-Czyli-jak-krasc-wode.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?17 galik.blox.pl/2006/11/Podwyzka-nalezy-sie-wszystkim.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/2006/11/Wnioski-z-wniosku-Rapacza-i-nie-tylko.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/2006/11/Pasozyty-wodomierzy.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?7 galik.blox.pl/2006/11/Jedyna-nadzieja-w-pozwach-zbiorowych.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/2007/01/Swiat-wedlug-szpiegow.html#ListaKomentarzy galik.blox.pl/2007/02/wpis-2.html#ListaKomentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak kilka fundamentalnych pytań 07.05.07, 14:48 Ten Pekom to taki żarski FOZZ,należałoby ustalic kto komu rece myje... Po pierwsze:czy istnieje SBecki wątek w życioryskie p.Rapacza? Po drugie czy prawda jest to że niezatapialnosc P.Rapacza polega na tym iż pozatrudniał rozmaite ciocie, wujków i siostrzenców znanych dziłaczy SLD ,wrecz członków tejże partii i teraz w ramach rewanżu lokalni notable bronią P.Rapacza... Odpowiedz Link Zgłoś
bimberstein Re: słów kilka o pekomie 09.05.07, 19:35 Dziennikarz jendak bał się napisać po nazwisku, że syn jednego z członków rady- to syn Jaroszewicza-Bortnowskiego (ziecia Tarnasa),a więc ten syn (wnuk Tarnasa) pracuje u prawnika w kancelarii Bartnika (członka rady Pekom). Skoro ktoś chce mi udowadniać, że Bartnik nie jest uzależniony od SLD, to nie do końca jest prawdą. Zatrudnianie wnuczka Tarnasa mówi samo za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: słów kilka o pekomie 11.05.07, 22:45 > to syn Jaroszewicza-Bortnowskiego (ziecia Tarnasa),a więc ten syn (wnuk > Tarnasa) Coś mi tu nie gra. Nie zagalopowałeś się trochę? Skoro Jaroszewicz - Bortnowski jet zięciem Tarnasa, to Tarnas nie może być dziadkiem jego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
mkuba79 Re: słów kilka o pekomie 11.05.07, 22:46 Ale gafa. Chyba się zagalopowałem trochę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: słów kilka o pekomie 11.05.07, 22:51 mkuba79 napisał: > Ale gafa. > Chyba się zagalopowałem trochę :-) no trochę.... Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: słów kilka o pekomie 09.05.07, 20:34 właśnie dzisiaj z wielką pompą w telewizji Vectra monopoly ,pan capo di tutti capi Pekomu ogłosił że zaczyna działać nowa odnoga ośmiornicy czyli nowa spółka ZGM czy jakoś tak i bardzo stanowczo zapewnił "że dla mieszkańców nic sie nie zmnieni" prorocze słowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Logika Rapacza 10.05.07, 08:14 Wczoraj w tele żet Prezes PEKOM kilka razy powtarzał ze wydzielenie z PEKOMu spółki mieszkaniowej nic nie zmienia. To ja sie pytam, bo jakoś redaktor Jeleń nie zapytał, po co była ta zmiana. Skoro szef PEKOMu nie podał ani jednego powodu? Przecież takie zmiany robi się w określonym celu, np. żeby zredukować koszty obsługi administracyjej, aby usprawnic zarządzanie mieszkaniówką itp. A tutaj poza zmianą szyldu na drzwiach i konta nic sie nie zmieni. Oczywiście z tej zmiany cieszy się Edward i kilka osób które zostaną zatrudnione w nowej spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Logika Rapacza 10.05.07, 08:55 drogba666 napisał: > Wczoraj w tele żet Prezes PEKOM kilka razy powtarzał ze wydzielenie z PEKOMu > spółki mieszkaniowej nic nie zmienia. To ja sie pytam, bo jakoś redaktor Jeleń > nie zapytał, po co była ta zmiana. Skoro szef PEKOMu nie podał ani jednego > powodu? Przecież takie zmiany robi się w określonym celu, np. żeby zredukować > koszty obsługi administracyjej, aby usprawnic zarządzanie mieszkaniówką itp. A > tutaj poza zmianą szyldu na drzwiach i konta nic sie nie zmieni. Oczywiście z > tej zmiany cieszy się Edward i kilka osób które zostaną zatrudnione w nowej > spółce. Nooo cóż, tworzenie specjalistycznych spółek wszak wymaga powołania specjalistów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Logika Rapacza 11.05.07, 01:31 drogba666 napisał: > Wczoraj w tele żet Prezes PEKOM kilka razy powtarzał ze wydzielenie z PEKOMu > spółki mieszkaniowej nic nie zmienia. To ja sie pytam, bo jakoś redaktor Jeleń > nie zapytał, po co była ta zmiana. Skoro szef PEKOMu nie podał ani jednego > powodu? Przecież takie zmiany robi się w określonym celu, np. żeby zredukować > koszty obsługi administracyjej, aby usprawnic zarządzanie mieszkaniówką itp. A > tutaj poza zmianą szyldu na drzwiach i konta nic sie nie zmieni. Oczywiście z > tej zmiany cieszy się Edward i kilka osób które zostaną zatrudnione w nowej > spółce. Podpisuje sie po tym obiema rekoma. Odpowiedz Link Zgłoś
drogba666 Re: Logika Rapacza 11.05.07, 16:32 Za to dzisiejsza GR przytacza kolejna informację o nowej spółce. 2/3 przychodów spółki Edward przeznaczy na administrację. W sumie da to prawie 2 mln zł. Miesięcznie daje to 166 tys zł. To ilu zatrudnią tam pracowników? Jak zatrudnią 60 to można mówić ze te osoby będą zarabiały mniej wiecej średnią krajową. A ciekawe ile osób do tej pory zajmowało się w Pekomie tymi zadaniami? Odpowiedz Link Zgłoś