nika139 26.01.09, 14:20 Minął półmetek kadencji i czas na częściowe podsumowania. Czynią to media, możemy i my. www.dobrzypolitycy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 27.01.09, 23:23 nika139 napisała: > Minął półmetek kadencji i czas na częściowe podsumowania. Czynią to > media, możemy i my. > > www.dobrzypolitycy.pl/ Ooo, widac kolesie dalej szukaja pomyslu na serwis, ktory zrobi taka kariere, jak Nasza - Klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_klapek Re: Jak oceniamy polityków? 06.02.09, 23:15 Dziś w Regionalnej pojawił się tekst o tym portalu, co się więc dzisiaj wydarzyło? Komputery w starostwie, podległych jednostkach, gabinetach szkolnych i dyrektorskich oraz w Lubsku nieźle się zagrzały: Cieślak - przybyło głosów 31 (wzrost notowań z 1.39 do 2.07) Skobelski - przybyło głosów 33 (spadek notowań z 3.98 do 3.65) Skrzypczyński - przybyło głosów 21 (spadek notowań z 3.65 do 2.93) Brzeziński - przybyło głosów 21 (spadek notowań z 3.04 do 2.61) Issel - przybyło głosów 14 (wzrost notowań z 1.42 do 1.69) Madej przybyło głosów 13 (wzrost notowań z 1.58 do 1.92) Marciniak - przybyło głosów 12 (wzrost notowań z 1.38 do 1.62) Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Jak oceniamy polityków? 07.02.09, 00:12 Za to na naszej-klasie zrobi się luźniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zega3 Re: Jak oceniamy polityków? 09.02.09, 20:33 drugi_klapek napisała: > Dziś w Regionalnej pojawił się tekst o tym portalu, co się więc dzisiaj > wydarzyło? Komputery w starostwie, podległych jednostkach, gabinetach szkolnych > i dyrektorskich oraz w Lubsku nieźle się zagrzały: > > Cieślak - przybyło głosów 31 (wzrost notowań z 1.39 do 2.07) > Skobelski - przybyło głosów 33 (spadek notowań z 3.98 do 3.65) > Skrzypczyński - przybyło głosów 21 (spadek notowań z 3.65 do 2.93) > Brzeziński - przybyło głosów 21 (spadek notowań z 3.04 do 2.61) > Issel - przybyło głosów 14 (wzrost notowań z 1.42 do 1.69) > Madej przybyło głosów 13 (wzrost notowań z 1.58 do 1.92) > Marciniak - przybyło głosów 12 (wzrost notowań z 1.38 do 1.62) Dzisiaj to się dopiero zagrzały: 1 Ślawska Anna radny powiatu 3,76 2 Marciniak Irena Elżbieta radny powiatu 3,51 3 Cieślak Marek radny powiatu 3,49 4 Radzion Józef radny powiatu 3,36 5 Issel Małgorzata radny powiatu 3,27 6 Madej Danuta radny powiatu 3,25 7 Dudojć Janusz radny powiatu 3,22 8 Wolański Michał Franciszek radny powiatu 3,20 9 Dworecki Bolesław radny powiatu 3,17 10 Błaszczyk Włodzimierz Krzysztof radny powiatu 3,17 11 Dudek Irena radny powiatu 3,09 12 Femlak Marek radny powiatu 2,97 13 Czajkowski Tomasz radny powiatu 2,83 14 Skobelski Edward radny powiatu 2,75 15 Szafrański Benedykt Sylwester radny powiatu 2,69 16 Mazurkiewicz Roman radny powiatu 2,67 17 Wydrych Zbigniew Franciszek radny powiatu 2,65 18 Gutowski Marek Jan radny powiatu 2,64 19 Kułdosz Wiktor radny powiatu 2,62 20 Drozd Kazimierz radny powiatu 2,49 21 Gmyrek Henryk radny powiatu 2,40 22 Skrzypczyński Paweł radny powiatu 2,24 23 Brzeziński Jacek radny powiatu 1,81 Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Jak oceniamy polityków? 09.02.09, 22:59 O, kurczę, jaka mobilizacja! ;-) Żeby jeszcze taka wydajność była w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 09.02.09, 23:10 nika139 napisała: > O, kurczę, jaka mobilizacja! ;-) > Żeby jeszcze taka wydajność była w pracy... Pewnie dlatego Peko się ostatnio na forum nie odzywa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak oceniamy polityków? 10.02.09, 07:17 croolick napisał: > Pewnie dlatego Peko się ostatnio na forum nie odzywa ;-) Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 10.02.09, 13:05 p.e.k.o napisał: > Spadaj. Ja też byłbym sfrustrowany, gdyby kazali mi to robić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zega3 Re: Jak oceniamy polityków? 12.02.09, 21:56 nika139 napisała: > O, kurczę, jaka mobilizacja! ;-) > Żeby jeszcze taka wydajność była w pracy... Szczególnie po godzinach i w wekendy 11.02.21.55 Pozycja Nazwisko i imiona Stanowisko Ranking 1 Ślawska Anna radny powiatu 3,89 2 Marciniak Irena Elżbieta radny powiatu 3,62 3 Cieślak Marek radny powiatu 3,59 4 Radzion Józef radny powiatu 3,33 5 Madej Danuta radny powiatu 3,24 6 Issel Małgorzata radny powiatu 3,24 7 Błaszczyk Włodzimierz Krzysztof radny powiatu 3,22 8 Dworecki Bolesław radny powiatu 3,16 9 Dudojć Janusz radny powiatu 3,15 10 Gutowski Marek Jan radny powiatu 3,12 11 Wolański Michał Franciszek radny powiatu 3,11 12 Femlak Marek radny powiatu 3,02 13 Szafrański Benedykt Sylwester radny powiatu 3,01 14 Mazurkiewicz Roman radny powiatu 2,96 15 Wydrych Zbigniew Franciszek radny powiatu 2,92 16 Czajkowski Tomasz radny powiatu 2,90 17 Kułdosz Wiktor radny powiatu 2,80 18 Skobelski Edward radny powiatu 2,79 19 Dudek Irena radny powiatu 2,78 20 Drozd Kazimierz radny powiatu 2,29 21 Skrzypczyński Paweł radny powiatu 2,13 22 Brzeziński Jacek radny powiatu 1,83 23 Gmyrek Henryk radny powiatu 0,00 Ten Gmyrek jest słaby, ale "0" to chyba przesada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 12.02.09, 22:38 zega3 napisał: > Ten Gmyrek jest słaby, ale "0" to chyba przesada :-) "0" to ma pewnie dzięki tym którzy "wyklikali" się na czołówkę. A myślę, że to akurat Gmyrek jest lepszy niż wielu z wirtualnej czołówki, której lokaty w tym rankingu są równie wirtualne jak osiągnięcia. Tymczasem: zary.info/n,zary,1909.html Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak oceniamy polityków? 13.02.09, 08:35 croolick napisał: > A myślę, że to akurat Gmyrek jest lepszy niż wielu z wirtualnej > czołówki Od kogo konkretnie jest lepszy? Wal nazwiskami. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 13.02.09, 11:45 p.e.k.o napisał: > Od kogo konkretnie jest lepszy? Wal nazwiskami. No dobra opowiedz mi o konkretach działalności GTW w tej kadencji. Nie chodzi mi o polityczne podchody i intrygi, umacnianie władzy w radzie, bezpardonową walkę z przeciwnikami politycznymi oraz działania pod publiczkę. Proszę o wymienienie konkretnych sukcesów numerów od 1 do 6. Mam wątpliwość, pomóż mi ją rozstrzygnąć, czy do tych sukcesów należy zaliczyć obronę radnego Drozda przed utratą mandatu? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak oceniamy polityków? 13.02.09, 11:53 croolick napisał: > No dobra opowiedz mi o konkretach działalności GTW w tej kadencji. Wiedziałem, że tak będzie... nazwisk nie podasz forumowiczu cykorem podszyty?:) Na wszelki wypadek lepiej pisać ogólnikami, co? Wtedy zawsze łatwiej wyprzeć się swoich słów. A ktoś tu mówił o odważnym głoszeniu swoich poglądów... proszę bardzo, głoś. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 13.02.09, 12:15 p.e.k.o napisał: > Wiedziałem, że tak będzie... nazwisk nie podasz forumowiczu > cykorem podszyty?:) Co nerwy puszczają? :-) Jak zwykle Peko, jak zwykle. Kultura dyskusji też wzorowa... > Na wszelki wypadek lepiej pisać ogólnikami, co? Jakimi ogólnikami??? Popatrz na listę i od razu wiesz, kto jest na pozycjach od 1 do 6. Za trudne? Zadałem pytania, czekam na odpowiedzi. > Wtedy zawsze łatwiej wyprzeć się swoich słów. Peko ja nie służę wiernie każdej władzy ani się nie wypieram się nigdy swoich poglądów. Jeśli twierdzisz inaczej to po prostu rzucasz oszczerstwa a to broń tchórzy. > A ktoś tu mówił o odważnym głoszeniu swoich poglądów... proszę > bardzo, głoś. Wygłosiłem a teraz postaraj się odważnie ocenić np. postępowanie Starosty w obronie mandatu radnego Drozda. Czekam na odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Jak oceniamy polityków? 13.02.09, 12:32 croolick napisał: > Peko ja nie służę wiernie każdej władzy Z czymś takim nie ma sensu dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Jak oceniamy polityków? 13.02.09, 13:07 Odpowiesz mi w końcu jak oceniasz stosunek Starosty, który znalazł się w czołówce rankingu do kwestii mandatu radnego Drozda, choćby na podstawie dzisiejszej Regionalnej? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Dobrzypoliycy łączcie się! 16.02.09, 19:34 www.plotek.pl/plotek/1,78649,4887212.html Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kiepscy politycy też się łączcie! 21.02.09, 10:43 zega3 napisał: > w smutku :-((( Racja, kiepskiemu politykowi nie pomoże wyklikana wysoka pozycja w wirtualnym rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Kiepscy politycy też się łączcie! 22.02.09, 01:55 croolick napisał: > kiepskiemu politykowi nie pomoże wyklikana wysoka pozycja w > wirtualnym rankingu. Dobremu też nie (a nawet niska nie zaszkodzi). To trochę tak jak z rankingiem szkół... też o niczym nie świadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Kolejny ranking 21.02.09, 11:00 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090221/WPLYWOWYLUBUSZANIN/762019344 No to teraz zobaczymy, kto najwięcej kasy na esemesy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zega3 Re: Kolejny ranking 07.03.09, 20:34 croolick napisał: > www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090221/WPLYWOWYLUBUSZANIN/762019344 > No to teraz zobaczymy, kto najwięcej kasy na esemesy :-) ...i na gazety (kupony!!!). Stawiam na strażaka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Kolejny ranking 07.03.09, 23:12 Te wszystkie rankingi i plebiscyty można o kant ... rozbić. Wójt Jan Dżyga w ogóle się nimi nie przejmuje, nie mobilizuje pracowników do głosowania, a zgarnął najwyższą trzynastkę ;-) I co na to ci, co dostali mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
zega3 Re: Kolejny ranking 15.03.09, 20:56 nika139 napisała: > Te wszystkie rankingi i plebiscyty można o kant ... rozbić. > Wójt Jan Dżyga w ogóle się nimi nie przejmuje, nie mobilizuje > pracowników do głosowania, a zgarnął najwyższą trzynastkę ;-) > I co na to ci, co dostali mniej? A jest ktos kto mobilizuje? Pierwsze słyszę, że trzynastka zalezy od pozycji w rankingu, dotychczas byłem przekonany, ze od wysokości zarobków w roku poprzedzającym jej wypłatę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kolejny ranking 20.03.09, 22:19 croolick napisał: > www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090221/WPLYWOWYLUBUSZANIN/762019344 > No to teraz zobaczymy, kto najwięcej kasy na esemesy :-) hehe, studenci ŁWSH muszą się strasznie nudzić na zajęciach ;-) www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090320/WPLYWOWYLUBUSZANIN/272132026 Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak Bój się Boga, Danuta! 13.05.09, 09:08 Analiza: Co widzę?!?:Skok Danuty czyli odpuszczamy Wybitnemu Trenerowi i klikamy na ostatnią nadzieję "białych"! Nie ważne jakie będą Żary - grunt ,że katolickie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
iw_on Re: Bój się Boga, Danuta! 14.05.09, 21:25 purrwisiak napisała: > Nie ważne jakie będą Żary - grunt ,że katolickie! A co to za jedna ta Danuta ? skoro pod jej rządami Żary będą jeszcze bardziej katolickie to chyba reprezentuje społeczenstwo mocherowe? ale może mi ktos powie czy swoją osobą też cos reprezentuje?czy może tylko skromny wygląd:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_flaszka Re: Bój się Boga, Danuta! 11.10.09, 23:25 Danuta na burmistrza!!! zamieniamy czerwone na czarne ??? Kto jest za? Słyszałem, że Danuta ostatnio siedzi cicho bo boi się, że zrobiła falstart jak za szybko zgłosiła się na ten stołek. Ciekawe tylko czy jej szkoła otrzymuje kasę publiczną z powiatu jak wszystkie inne szkoły średnie? Nie przeszkadza jej to z byciem w zarządzie powiatu i szefowaniem komisji finansów w Starostwie? Ciekawe co na to Oleszewski? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Bój się Boga, Danuta! 12.10.09, 10:57 jasio_flaszka napisała: > Ciekawe tylko czy jej szkoła otrzymuje kasę publiczną z powiatu > jak wszystkie inne szkoły średnie? Nie przeszkadza jej to z byciem > w zarządzie powiatu i szefowaniem komisji finansów w Starostwie? Szkoły niepubliczne otrzymują kasę na zasadach i w kwotach określonych przez ministerstwo. Ani Zarząd Powiatu, ani tym bardziej jakaś komisja Rady nie ma na to absolutnie żadnego wpływu. Poza tym, jak już mówimy o zarządach, to warto wiedzieć, że pani Madej już od ponad roku nie jest członkiem Zarządu Powiatu Żarskiego. > Ciekawe co na to Oleszewski? Nooo... bardzo ciekawe, co na to :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_flaszka Re: Bój się Boga, Danuta! 12.10.09, 18:11 Drogi PEKO, nie wiem czy jest jak mówisz, ale są też pewne zasady, z których ponoć Danuta słynie. Chyba że to tylko taka poza pod publiczkę (sorry - polityczkę). Jak pamiętam, radnego śpiewajły też wielu broniło, że niby prawo po jego stronie, że wszystko z nim cacy. Tak więc warto zastanowić się, czy ci co dzielą kasę w Starostwie to dzielą ją zgodnie z Prawem i Sprawiedliwością? Pogadaj z dyrektorami szkół publicznych co oni o tym myślą :). Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Bój się Boga, Danuta! 12.10.09, 21:51 jasio_flaszka napisała: > Drogi PEKO, nie wiem czy jest jak mówisz Jest tak jak mówię i Twoje wymysły są w tym wypadku zupełnie bez sensu. ps. Tak z zasady - jak wiem to mówię, a nie tylko wiem, że mówię. Jeśli uważasz, że jest inaczej, to zawsze możesz zasięgnąć opinii niezależnego eksperta :) Odpowiedz Link Zgłoś