Dodaj do ulubionych

Tai-chi w Żarach?

03.01.04, 16:12
Drodzy Żaranie czy ktoś z Was może wie czy w Żarach prowadzone są jakieś
zajęcia z tai-chi? Nasłuchałam się już od paru osób, że to świetna sprawa, a
dojazdy do Zielonej dla mnie nie wchodzą w grę. I tak sobie myślę, że może
jest w Żarach jakaś grupa, z którą mogłabym spróbować zobaczyć jak to jest?
Z góry dzięki za informacje. marqo.
Obserwuj wątek
    • janwer Re: Tai-chi w Żarach? 03.01.04, 17:01
      Żary to trochę małe miasteczko i coś tak mało znanego jak Tai Chi mogłoby być
      odebrane niewłaściwie - pukanie się w czoło emerytów, zbiegowisko dzieciaków
      itp. Jak Ty sobie wyobrażasz ćwiczenie w takich warunkach? :-PPP
      • marqo1 Re: Tai-chi w Żarach? 04.01.04, 15:32
        Ooch, a już miałam nadzieję, że to odpowiedź z namiarem na miejsce ćwiczeń....
        Ale tak poważnie to pamiętam jak mówiła mi - tak ze trzy lata temu - moja
        znajoma, że chodzi na zajęcia, które prowadził jakiś człowiek z Zielonej.
        Niestety nie miałam wtedy czasu, a grupa pewnie się rozpadła do dzisiaj
        (chociaż liczyłam po cichu, że może jednak przetrwała). Dzięki za odpowiedź.
    • mal.ko Re: Tai-chi w Żarach? 10.01.04, 19:14
      Ćwiczę tai chi we Wrocławiu,konkretnie , taoistyczne tai chi, opracowane przez
      Chińczyka dla białych i pomyślane jako system gimnastyki
      zdrowotnej,profilaktycznej i leczniczej w chorobach kręgosłupa,
      osteoporozy,układu ruchu,że o psychice nie wspomnę.Postaraj się skrzyknąć
      grupę zainteresowanych osób,nawiąż kontakt z jakimś najbliższą placówką
      Stowarzyszenia Taoistycznego Tai chi i zaproś instruktora. Instruktorzy tego
      stowarzyszenia pracują za darmo, to wynika ze statutu,ale pewnie trzeba by
      pokryć koszty podróży i wynajmu sali.Gimnastyki tej trzeba się uczyć minimum 3
      miesiące,jest to system 108 "kroków",każdy ma swoją nazwę mniej lub bardziej
      poetycką.Później się te kroki cyzeluje.Acha,żeby to tai chi ćwiczyć,trzeba się
      zapisać do stowarzyszenia i oczywiście płacić składkę co kwartał.Jest to
      niewygórowana kwota,za którą możesz ćwiczyć,choćby codziennie i na terenie
      całej Polski,a także za granicą.Życzę powodzenia.
      • marqo1 Re: Tai-chi w Żarach? 13.01.04, 21:15
        A Wrocław to moje miasto, z którego musiałam wyjechać i za którym b. tęsknię,
        więc pozdrawiam podwójnie serdecznie :). Co do organizacji grupy obawiam się,
        że skoro taka już istniała i rozpadła się to pewnie zainteresowanie jest
        znikome, ale rzeczywiście spróbuję popytać wśród znajomych. Dziękuję Ci za
        (p)odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka