ewa7.7 04.12.12, 11:28 Chciałabym posłać synka do AntBee, to przedszkole jest najbliżej naszego domu. Ostatnio słychać różne opinie na temat tej placówki. Może ktoś posyła tam swoje dziecko ? Będę bardzo wdzięczna ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kundalinijoga Re: OPINIE o Little AntBee ! 05.12.12, 10:32 Moja córka chodzi tam od kilku lat. Przeżyliśmy kilka zmian: właścicieli, dyrekcji, wychowawczyń, sal, podwórka.... W tym całym zamieszaniu mieliśmy szczęście, że jej grupą zajmują się panie, z którymi córka dobrze się dogaduje. Jest zadowolona, lubi tam chodzić a to dla mnie jest najważniejsze... Pozdrawiam Sporo swego czasu pisało się o AntBee - jeśli Cię to interesuje, poszperaj a znajdziesz też starsze posty... Odpowiedz Link
ewa7.7 Re: OPINIE o Little AntBee ! 02.01.13, 21:00 dziękuję faktycznie trochę poczytałam i posłuchałam od mam na placu zabaw, w tej chwili mały jest jeszcze z opiekunką , więc mam jeszcze chwilę na ostateczną decyzję. Odpowiedz Link
kundalinijoga Re: OPINIE o Little AntBee ! 03.01.13, 11:16 Nie spiesz się. W każdym przedszkolu powinna być taka możliwość, że przychodzi się z dzieckiem na godzinę lub trochę dłużej, żeby też mogło się rozejrzeć i wziąć udział w podjęciu decyzji... To było pierwsze przedszkole, w którym byliśmy. Córce tak się tam spodobało, że nie chcieliśmy jej mącić w głowie i wozić w kolejne miejsca. Przychodziliśmy z nią na początku i siedzieliśmy po 2-3 godziny dziennie. Potem było już łatwiej ją zostawiać... Pozdrawiam Odpowiedz Link
goja-4 Re: OPINIE o Little AntBee ! 23.01.13, 21:09 Ja powiem Ci tak. To zależy w jakim wieku masz dziecko ? Jeśli w wieku przedszkolnym to powinnaś się zastanowić nad wyborem odpowiedniego przedszkola . Owszem , w Ant Bee było na prawdę fajnie, ale obecnie ta placówka daje wiele do życzenia i nie chodzi mi tu ogród, ale o prowadzenie grup przedszkolnych przez obecne nauczycielki, owszem są miłe i dzieci je lubią, ale nasze dzieci za wiele z tego miejsca nie wynoszą , ciężko się czegokolwiek od nich dowiedzieć, wcześniej ciągle powtarzały co i raz to nowe wierszyki, piosenki, opowiadały o czytanych książeczkach, natomiast teraz słyszę tylko, że oglądali bajkę albo się bawili... Grupy ciągle są łączone, rano nie wiadomo do której sali zaprowadzić dziecko, a po południu często jest to samo. Jednym słowem jest bałagan... albo tak teraz wyglądają nowe rządy nowej , kolejnej już pani dyrektor. Tak na prawdę to dowiedzieliśmy się o zmianie dyrektora drogą pantoflową , ponieważ ostatnie zebranie było chyba w lutym zeszłego roku Teraz niestety nie można się doprosić o zebranie... Jeśli masz dziecko nieco młodsze to myślę, że bez obaw możesz oddać do grupy żłobkowej. My też zaczynaliśmy od żlłobka i ciocie są rewelacyjne są dwie grupy, 2-latki i maluszki takie roczne Co lepsze teraz w najmłodszej grupie są 3-ciocie przeniesione właśnie ze starszaków (z gr. Biedronek, z gr. Tygrysków, których już nie ma i z gr. Pszczółek, które przeszły do zerówki ) i również opieka godna polecenia ! ciocie bardzo opiekuńcze i troskliwe ale wybór należy do Ciebie, z tego co się orientuję to w każdym przedszkolu będzie coś nie tak, ale nigdzie nie jest idealnie. Generalnie dzieci są zadowolone Odpowiedz Link
ma-ma-35 Re: OPINIE o Little AntBee ! 12.02.13, 10:04 Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola i ogólnie jestem zadowolona, ale jak napisała moja poprzedniczka obecnie ta placówka rzeczywiście ma coraz więcej minusów. Grupy są łączone i nie wiadomo w której sali jest grupa mojego dziecka. Nie ma również informacji o czasie pracy cioć (nie wiadomo, która będzie rano, a która popołudniu). Przestały być organizowane zebrania z rodzicami, co według mnie powinno być normą. A najgorsze jest to, że do przedszkola przyprowadzane są chore dzieci, ale to już nie wina dyrekcji, tylko rodziców. Rozumiem, że w dzisiejszych czasach nie każdy może zostać z dzieckiem w domu, ale należy pomyśleć również o pozostałych dzieciach, które się zarażają. Niestety nie ma idealnego przedszkola,a w Naszym pocieszające jest to, ze Ciocie mają bardzo dobry kontakt z dziećmi i są troskliwe. Odpowiedz Link