01.04.05, 11:09
Jakie macie popmysły na to aby podnieść poziom kształcenia w rzadzymińskich
szkołach wsystkich szczebli. Co powinni zrobić dyrektorzy, i i nneosoby, aby
o radzymińskim LO nie mówiono, że jest x miejsc na jedną osobę, a nie
odwrotnie, jak w większości szkół. Dlaczego najlepsi uciekają do Warszawy? I
ostatnie jak walczyć z uzależnieniam,i które są plagą współzesnych plaówek
adukacyjnych. I nie mam tutaj na myśli zwykłego picia czy brania, ale
zjawiska w takiej skali, które uniemożliwia realizowaniu przez szkoły swoich
podstawowych funkcji.
Obserwuj wątek
    • rembel Re: Edukacja 02.04.05, 15:13
      Swego czasu ukonczylem radzyminskie LO i nie czuje sie z tego powodu gorszy czy
      niedoedukowany. Wiele tu zalezy od samych uczniow, nauczyciele i opinia o
      placowce to jeszcze nie wszystko. Jesli ktos chce sie wyedukowac zrobi to w
      Radzyminie, Warszawie czy Kozienicach. Krazy opinia ze zdolniejsci wybieraja
      szkoly warszawskie, zas u nas pozostaja ci "mniej zdolni" - pewnie czesciowo ta
      opinia ma swoje uzasadnienie, byc moze podwyzszenia poziomu nie nalezy
      upatrywac w w inwestowaniu w ludzi ktorzy uczyc sie nie chca a w tych ktorzy
      sie ucza i maja na tym polu sukcesy. To ich sukcesy a nie nic innego bylyby
      przeciez ew. magnesem przyciagajacym innych. Poki co "prymusi" nie maja
      najlzejszego zycia w polskich, bo nie tylko radzyminskich szkolach.
      • student6 Re: Edukacja 03.04.05, 09:28
        Rembel wcale nie chodziło mi oto żebyś czuł się gorszy czy niedoedukowany. Też
        miałem pójść do radzymińskiego ale tego na Konopnickiej, niestety nie zdążyłem.
        Tak jak pisałeś ten kto chce to się nauczy. Ta zasada działa coraz rzadziej.
        Jak nauczyciel widzi, że m,a w klasie samych "kasiorków" a tylko kilku chcących
        to daje sobie spokój. Chodzi mi oto, żeby istniała większa wola osób
        zarządzających placówkami do wyrzycania nich niektórych osób. Oczywiście nie za
        niewinność. Ale obecnie czędto dyrektorzy patrzą na wiele występków prze palce.
        Gdyby pozbyć się ze szkoły tych, którym wcale nie zależy na chodzeniu do niej
        może byłoby lepiej. A może po prostu nic się nie da zrobić? Sam nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka