Dodaj do ulubionych

Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria

09.09.05, 03:11
Od trzech dni trwa nieustająca akcja promocyjna w celu zachęcenia do kupna w
naszym mieście mieszkań w nowopowstałym osiedlu Viktoria. Akcja trwa
nieustająco dzień i noc . W akcje zaangażowani są nasi najwybitniejsi
specjqaliści od publice relation - urzędnicy Urzędu Miasta i Gminy Radzymin .
Na szczególną pochwałę zasługują pracownicy oczyszczalni ścieków. Dbają o to
by nasze miasto przyciągało i dostarczało niezapomianych emocji . Na tą
imprezę wyasygnowano z kasy miejskiej bardzo znaczące środki . ''Promujemy
nie tylko nowe osiedle , promujemy również zdrową żywność którą można nabyć
na miejskim targowisku'' - zdradził mi jeden z czołowych inicjatorów
promocji. Być może przyjedzie telewizja , będzie o nas głośno i będzie
zaiteresowanie. Nowatorskie metody zastosowania osadu z oczyszczalni ścieków
w celach promocyjnych spotkały się z szeroką aprobatą mieszkańców i władz .
JW Constration rozważa jeszcze w tym roku podpisanie nowych umów pod
inwestycje . Tak trzymać Panowie.
Obserwuj wątek
    • 123j1 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 09.09.05, 09:00
      dziendobry .jaka to promocja .jestem przyszla mieszkanka osiedla a nic mi nie
      wiadomo czy jakis piknik ma byc
      • rembel Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 09.09.05, 10:32
        Nie piknik smile Koles Cie wkreca. Ma zale do wszystkich i o wszystko bo smrod mu
        przeszkadza (mi tez przeszkadza ale to nie powod zeby obrazac wszystkich wokol).
        • radzyminiak1 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 09.09.05, 13:37
          zbuntowany napisz o co ci chodzi !!
          to ze miasto się rozwija to DOBRZE !!!
          I tak trzymać !!!
          a tobie o co chodzi ?
          • rembel Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 09.09.05, 13:40
            Sfrustrowany jakis misiek.
            • xyz712 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 10.09.05, 00:22
              Rembel masz rację jestem sflustrowanym miśkiem , a głownym powodem tego stanu
              jest to że patrze się jak dusza pańszczyźnianego chłopa wychodzi na każdym
              kroku z wielu pośród ludzi żyjących w tym mieście. Dusza ta domaga się
              oddawania boskiej czci różnym oficjelom i innym świętym . Taka postawa mniej
              malowniczo nazywa się skundleniem . We współczesnej filozofii taki człowiek
              określany jest elegancko jako homo sovieticus . Jak to zwał tak to zwał .
              Człowiek taki ma zakodowane gdzieś w podświadomości nabożny lęk przed władzą .
              Gdy mu się wylewa pomyje na twarz on zastanawia się jak długo to będzie trwało
              może tylko 4 dni? Rozdziawia jaźwę i siedzi sobie nic nie robi co najwyżej pod
              nosem pomarudzi i koniec końców pogodzi się ze swym pańszczyźnianym losem .
              Mogło być wszakże gorzej . Obudzcie się macie prawo wymagać prawa do życia w
              normalnych warunkach . Burmistrz jeśli jest fujarą to należy to mówić otwarcie
              a nawet go zmienić . Jest tylko urzędnikiem który dostaje pieniądze by nas
              reprezentować i dbać na szerszym forum o nasze wspólne miasto. To są nasze
              pieniądze z podatków więc zamiast tańczyć houbce na rzęsach trzeba od czsu do
              czasu wyrazić swoje prawdziwe emocje. Dwulicowość i zabieganie o wzgledy
              oficjeli to ciężka choroba może jeszcze cięższa niż moja flustracja .Zdawałoby
              się że mamy już XXI wiek tymczasem w Radzyminie w mentalności wielu ludzi nadal
              trwa wiek XVIII . To chyba trochę smutne . Schemat powielany z czasów realnego
              socjalizmu : burmistrz nie zawinił , zawinił dyrektor oczyszczalni , nie nie
              dyrektor on nic nie wiedział, zawiniła kierowniczka oczyszczalni która jest na
              miejscu , nie ona nie zawiniła , zawinił rolnik , który nadmiernia załadował
              przyczepę i rozwoził syf po całym mieście , nie nie zawinił rolnik zawinili
              ludzie którzy przerażeni smrodem blokowali ulice by ten specyfik nie
              przejeżdzał ich ulicą , usłyszałem też że tak naprawdę zawiniła pogoda bo jest
              za ciepło . Zatem wszystko jest wporządku a chłopom pańszczyźnianym powinno być
              łatwo przyzwyczaić się do tego zapachu . Rembel zatem ma rację nie należy się
              tym tak bardzo prejmować . W następnym sezonie będzie można zato na targu kupić
              wyjątkowo urodziwe ziemiaki , owoce i warzywa. Rembel podoba mi się twoja
              nieskomplikowana filozofia i wybacz mi sflustrowanemu miśkowi że raczyłem Cię
              troszeczkę rozbudzić z Twego pięknego snu. Gdybyś miał chłopie odrobinę czasu
              to zachęcałbym Cię do poczytania sobie książek z zakresu modyfikacji genotypu
              jakie odbywają się poprzez zjadanie takich dorodnych owoców . Wiem wiem czasem
              książki pażą w dłonie ale zaryzykuj może załapiesz o co chodzi.
              • radek44 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 10.09.05, 13:42
                czytając twoje wypowiedzi xyz712 mam ochotę zapytać czy w naszym ośrodku brak
                jest psycholaga ? jesteś strasznie sflustrowany ,jakby zaszczuty , wyrażaj się
                jaśniej , wizyta u psychologo jest ci bardzo ,ale to bardzo potrzebna ,trudno
                winnić burmistrza , za to że z oczyszczalni , ktoś wywozi , nasze G... przecież
                on nie jest od czynnego nadzoru , do tego są inni lydzie ,a Radzymin z każdym
                dniem jest piękniejszy ,rozrasta się ( nowe bloki ), mamy nowych
                iwestorów ,czy tego nie widzisz ! Panowie robią co mogą .
                • radek44 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 10.09.05, 13:45
                  a my jak mamy uwagi to piszemy jasno od początku do końca , bez wyzwisk , i
                  tobie radzę ,opamiętaj się ,
                  • xyz712 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 10.09.05, 23:35
                    Spokojnie Rakdu44 chciałem tylko poderwać Waszą aktywność w sprawach
                    społecznych . Burmistrz jest frontmenem i odpowiada za całokształt więc niech
                    się bierze do roboty . Również zależy mi na tym aby Radzymin się rozrastał a
                    ostatnie wybryki niektórych urzędasów skutecznie moga zniechęcić nowych
                    inwestorów i potencjalnych mieszkańców nowych osiedli . Mam nadzieję że nowi
                    ludzie nie będą tak bardzo obojętni i wyrozumiali dla poczynań tzw specjalistów
                    z naszego urzędu . Zwyczajnie mnie wkurza taka postsowiecka mentalność . Gdybyś
                    nieco bardziej był wykształcony zauważył byś z pewnością dekadencką ironię z
                    jaką podchodzę do prezentacji . Mrożek szanowny kolego jest wiecznie żywy , nie
                    Lenin tylko Mrożek . Ot i co.
                    • radek44 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 11.09.05, 00:01
                      nam jak coś przeszkadza to piszemy jasno ,spokojnie , aby wszyscy zrozumieli o
                      co chodzi , chcesz poderwać nas --do czego? masz problem napisz , ale spokojnie
                      od początku , do końca , możemy podyskutować tą stronę czyta urząd i sprawa
                      napewno do nich dotrze , smród też zlikwidują , a jak nie to będziemy pisać ,aż
                      do skutku
                      pozdrawiam wszystkich
                      • xyz712 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 11.09.05, 01:20
                        Ok . Sprawa wygląda w moich oczach następująco . Razi mnie ignorancja ze strony
                        urzędu względem zwykłych ludzi . Wiem że nie robi błędów ten kto nic nie
                        robi ,ale jeśli coś jest nie tak to przerywa się to . A tu proszę przez 3 dni
                        miasto zalewała fala smrodu a urzednicy nic z tym nie zrobili . I co z tego że
                        dyrektor oczyszczalni miał pozwolenie na wywóz osadu. Jego brak rozeznania
                        spowodował zasmrodzenie miasta. Urzędników a w szczególności działu ochrony
                        środowiska sprawa nie zainteresowała .Mają nas tam gdzie net etykieta zabrania
                        wymieniać. Często też dzwoniłem do tzw ochrony środowiska w sprawie
                        nielegalnych wywozów śmieci . Pan nietykalny wywoził je sobie bezproblemowo
                        całymi przyczepami i wywalał raz w lesie raz pod lasem . Oczywiście zostałem
                        olany . Zadzwoniłem na policję , ta skierowała mnie do straży . Gdy
                        zadzwoniłem do tzw. straży miejskiej usłyszałem że nie ma pieniędzy na benzynę
                        więc nigdzie nie przyjedzie . Paranoja a nie flustracja. Musiałem zatem sam
                        zapolować na syfiarza i obiecać mu że jak się nie uspokoi to mu zwyczajnie ryja
                        obiję . Na razie poskutkowało . Od wielu lat giną ludzie na przejeżdzie
                        kolejowym . Od dwóch lat wysyłam różne pisma do zarządu PKP o założenie
                        szlabanów . Bezskutecznie . Ze sprawą zgłosiłem się do burmistrza ,który mnie
                        olał i za klilka dni zginęło następnych parę osób . Przykładów arogancji ,
                        niechlujstwa i zwykłego nieuctwa możnaby mnożyć . Śmiać mi się chce gdy widzę
                        slogan reklamowy : ''Radzymin miasto cudu nad Wisłą " mnie to raczej wygląda na
                        miasto smrodu i brudu . Zatem mam wielką chęć zawieść np. takiemu Panu
                        Wielkiemu Dyrektorowi 50 litrów osadów i sypnąć mu na jego wielce szanowne
                        biurko żeby zasmakował tego pięknego aromatu i cieszył się nim tak długo jak
                        tylko by chciał . Zapamiętałby że tak robić nie można , a tak nie ma winnych
                        nie ma sprawy i za rok może czekać nas to samo. Czy teraz Radku rozumiesz o co
                        chodzi? I jeszcze jedno : czy nie będziesz obawiał się że jak kupisz sobie
                        ziemniaczki na targu to możesz złapać jakieś brzydkie chorubsko ?
                        Czy zdajesz sobie z tego sprawę w jaki sposób jedzenie wprowadza zmiany w twoim
                        genotypie ? Urząd wraz z oczyszczalnią ścieków promują tą dziwną politykę i sam
                        już nie wiem czy wynika to z braku świadomości , zwykłej głupoty , lokalnego
                        układziku czy też wszystkich rzeczy na raz . Na zdrowy rozsądek czy chciałbyś
                        Radku wraz ze swoją rodziną smakować warzywka wychodowane na osadzie z
                        oczyszczalni ścieków ? Skoro się tak ujmująco troszczysz o zdrowie psychiczne
                        innych ludzi to odpowiedz sobie kogo by było warto wysłać do psychiatry .
                        • picooz Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 11.09.05, 01:39
                          xyz712...rozumiem twoje oburzenie...to fakt że w okolicy oczyszczalni czasem
                          śmierdzi sraszliwie........ale moje pytanie jest następujące

czy owy osad nie przechodzi przypadkiem jakiś badań które zezwalają na urzycie
                          jako nawóz????( bo mi sie zdaje że są badane pod tym kątem)

po drógie to jaki masz pomysł na pozbycie sie przez Miastą produktów ubocznych
                          z oczyszczalni jakim sa owe osady????

pozdr
                          • radek44 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 11.09.05, 02:34
                            tak to prawda śmierdzi w mieście i poza miastem ,podejżewaliśmy iż ten smród to
                            wina oczyszczalni i warto pisać na ten temat ,jeżeli winni nie mogą znaleść
                            sposobu to może my znajdziemy to prawa co piszesz iż nawóz ten i w moich oczach
                            jest podejżany tam jest chemia i metale ciężkie a może się mylimy ,może
                            nie ,może nasza oczyszczalnia wszystko wyłapuje , trzeba zaciągnąć języka ,
                            warto podjąć temat ,
                            jeżeli chodzi o zapory przy torach to też racja , sam kiedyś bym wjechał pod
                            pociąg jak wracałem z Guzowatki --
                            już myślałem że coś się zmieni po tym ostatnim wypadku ,ale cisza postawili
                            tylko tablicę upamiętniającą --ale to za mało ,
                            • szifox osady 11.09.05, 21:29
                              Problem ze smordem można właściwie zbagatelizować bo nie był długotrwały.
                              Bardziej interesuje mnie kwestia przydatności osadu jako nawozu

- czy jest ona przebadany ?
                              - czy jest on bezpieczny dla zdrowia ?
                              - czy nie zawiera np. metali ciężkich i drobnoustrojów chorobotwórczych ?

Myślę, że w związku z wątpliwościami mieszkanców te informacje powinny się
                              znależć na stronie UMiG i MZWKiABK
                              • xyz712 Re: osady 11.09.05, 22:15
                                Z całą pewnością zezwolenie i badania osadu są OK. Na wszelki jednak wypadek
                                poprosiłem SANEPID w Wołominie o wykonanie badań . Mocno mie bulwersuje
                                przebieg całej akcji . Jeśli chodzi o okolice w której mieszkam to w dalszym
                                ciągu zalatuje szambem ale nie tak już intensywmie . Tydzień w smrodzie . Nie
                                chcę mieszkać w syfie i smrodzie . Niezależnie od przepisów, pozwoleń , badań
                                itp należy jeszcze mieć troszkę oleju we łbie . Ktoś powinien za to
                                odpowiedzieć . Zdumiewające jest dla mnie to że najbardziej śmierdzącym
                                zagrożeniem dla naszego miasta jest jakiś typek , któremu się nie chce tyłka
                                ruszyć i czegoś tam dopilnować . Zdumiewające gdyż w każdej normalnej firmie
                                dostałby kopa w to coś śmierdzącego czego mu się nie chce w odpowiedniej chwili
                                ruszyć.
                                Przy tej śmierdzącej sprawie wychodzą też inne nie mniej brzydko pachnące . W
                                pierwszym dniu skarzenia dwonię do wydziału ochrony środowiska aby zapytać się
                                co się u diabła dzieje. Okazauje się że nikt nie wie bo pani Xsińska poszła
                                sobie na urlop . Wniosek płynie taki że w tym okresie można praktycznie
                                dewastować przyrodę do woli , gdyż w urzędzie nie ma zwyczaju przekazywania
                                obowiązków na czas trwania urlopu zatem i tak się tym nikt nie zajmie . Fajnie?
                                A pensyjki w urzędzie są całkiem niczego ..... Czyż życie nie jest piękne ? W
                                naszym mieście są takie stanowiska na których nic się nie robi a pensyjka
                                reguralnie wpływa na konto. Bajka. Szkoda tylko że to z moich podadków.......
              • rembel Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 12.09.05, 10:52
                Serdecznie dziekuje za twoj elaborat. Niestety nie napisales nic innego, uzyles
                tylko bardziej wysublimowanego slownictwa. Gdzie sypia ? Kto ?
                • jw14 Re: Akcja promocyjna nowego osiedla Viktoria 13.09.05, 13:42

CENNY

Uchwała Nr 283/XXIII/2005 Rady Miejskiej w Radzyminie z dnia 25 lutego 2005 r.
                  w sprawie zatwierdzenia taryf dla zbiorowego zaopatrzenia w wodę i zbiorowego
                  odprowadzania ścieków na obszarze gminy Radzymin na okres 0d 01.05.2005 r. do
                  30.04.2006 roku stanowi, iż opłata za:
                  1 m3 pobranej wody wynosi - 2,26 zł brutto

wodomierz(stała opłata):
                  - o średnicy 20 mm i poniżej wynosi - 3,00 zł brutto
                  - o średnicy 25 mm - 3,90 zł brutto
                  - o średnicy powyżej 25 mm - 6,90 zł brutto

1 m3 odprowadzonych ścieków
                  do miejskiej sieci kanalizacyjnej:
                  - gospodarczo - bytowych wynosi 2,57 zł brutto
                  - prekraczających parametry
                  ścieków gospodarczo - bytowych wynosi - 5,35 zł brutto
                  --------------------------------------------------------
                  szifox 11.09.05, 21:29 + odpowiedz

Problem ze smordem można właściwie zbagatelizować bo nie był długotrwały.
                  Bardziej interesuje mnie kwestia przydatności osadu jako nawozu

-----------------------------------------------------------------
                  nie zgadzam się z tobą
                  płacimy dość słono --a czemu mamy wąchać smrody stać ich kupić odpowiednie
                  samochody
                  zapłać za kanalizację
                  zapłać za ścieli
                  i wąchaj i nic nie mów
                  oj fajnie nam powiedzieć jeżeli się nie wącha
                  a dziś śmierdzi znowu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka